Gå til innhold

Mr. Bean

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Mr. Bean

  1. På 25.1.2018 den 13.45, Halvor01 skrev:

    Skal satse mer på ørretfiske i år, og gikk derfor til innkjøp av en Scott A4 og GuideLine Fario CRS (begge brukt) Fario har jeg prøvd før, så jeg vet litt hvordan den er, men jeg lurte mest på om noen har prøvd A4? På Scott sine nettsider beskriver de den som mediumrask-rask, mens de jeg har pratet med oppfatter den som mykere, og nærmere medium. Noen der ute som har prøvd den?

    Scott A4 leveres i opptil flere lengder og lineklasser, men kan bekrefte at f.eks en A4 904/4 akkurat er en innertier for WF4

  2. 11 timer siden, markus glasø skrev:

    De synkelinene jeg har prøvd, har ofte vekten i fremre del av linen , å er ubrukelige til speying.  hvis du har noen spesifikke liner å anbefale tar jeg gjerne imot tipps!

    Tja, det er vel sånn trenden utvikler seg, men å hevde at en line med vekten foran er ubrukelig er nok å dra det litt langt...  For enhåndsfiske ville jeg nok kikket på scandi- eller aller helst skagit liner. Alt avhengig av synkegrad og ikke minst stangen din (for det har du ikke sagt noen ting om) og heller ikke dine preferanser. 

    Dersom det ikke er behov for å grave bunnen på en elv som er 20 meter dyp, så bruker jeg mye skagit til mitt enhåndsfiske etter laks. Varierer frontene avhengig av strømhastighet og fiskedybde. 

  3. Det er i utgangspunktet ingen ting i veien med russisk bygde fly eller helikoptere. Teknologisk sett står de neppe tilbake fra vestlige modeller som de kan sammenlignes med (selv om finish og design kan diskuteres). Opphavet, eller skal vi si eierskapet var i hovedsak enten det militæret eller den "sivile" luftfartsgiganten Aeroflot. Vedlikeholdet var godt og ulykkene relativt få, antall luftfartøy og flydde timer tatt i betraktning.

    Etter kommunismens fall ble det et stort "overskudd" på materiell, både på militære og sivile maskiner. Tidligere offiserer og piloter så sitt snitt til å tjene kjappe penger og det nærmest poppet opp flyselskaper "over alt". Svært mange av disse var døgnfluer og fløy uten tilstrekkelige vedlikeholdsprogram med det resultatet at maskinene havarerte.

    Dagens utfordring er hovedsakelig at mange av de aktuelle luftfartøyene begynner å bli så gamle at det nærmest vil være umulig å gjennomføre vedlikehold for å holde dem luftdyktige. Dette vil også gjelde eldre MI-8 maskinger som det finnes svært mange av. (Husk at maskinen har sitt opphav fra 60' tallet). 

  4. Syntes ikke måten hans å dubbe på er bemerkelsesverdig i det hele tatt! Etter min oppfatning medfører "metoden" hans at dubbingen kommer ujevnt på og vil derved gi en ujevn kropp. At han under veis plukker fibre tenker jeg får liten effekt på sluttresultatet. Det er først når han tar frem verktøyet og rufser opp dubbingen effekten med en mer fluffy dubbing kommer for fult.

  5. 2 timer siden, Rolv Seehuus skrev:

    I videoen over - og alle andre videoer jeg har sett hvor det lages løkker med krympestrømper - fjernes strømpa etter krymping. Er materialet i strømpa egentlig så viktig da?

    (Har en batch på vei fra kina - uklart hva disse er lagd av.)

    Krympestrømpene du har sett filmsnutter av består av to deler. Den indre delen som smelter spagettien sammen og den ytre delen som krymper og klemmer det hele fast. Det er den stive, ytre mantelen du ønsker å fjerne (og beholde resultatet av krympingen)

    • Takk 1
  6. Det finnes mange forskjellige typer krympeplast (til fryktelig mange formål). Det kritiske her er å finne krympeplast som lagd med polyolefin og det er det ikke mange som fører. Til dette bruket vil ingen annen type krympeplast fungere! 

    Den andre metoden som også fungerer godt er ferdige løkker som f.eks Rio eller Roman Moser lager. (eller du kan lage dem selv som Tørrflua viser). Bare vær klar over at det kreves en større dacron hylse for tykke skyteklumper en hva du trenger for tynnere skyteliner og at du bør være nøye med å "lukke" endene på lina for å hindre inntrengning av vann som får kjernen til å råtne.

    Min erfaring er at begge metodene er enkle å bruke og fungerer godt til bruk ved laksefiske. Det vil også fungere godt med metoden Truls beskriver, men jeg er personlig ikke så begeistret for denne. 

    • Lik 2
  7. Jeg syntes det er håpløst å anbefale andre noe som helst, fordi ingen har de samme preferansene som meg selv og ingen har neppe prøvd alle stengene i markedet heller. Det jeg imidlertid vil holde en knapp på, er å prøve selv! Prøvekast stenger opp mot hverandre. Bare pass på at de alle har samme lengde og er lagd for det samme snøret. Bruk det samme snøret når du prøver alle stengene! Ta deg tid og kast igjen. 

    Utrolig nok er det mange som er reservert mot å la kundene prøve før de kjøper. Derfor vil jeg i hvert fall anbefale Jarle & Bjørnar fluefiske i Lillestrøm som én av forhandlerne du reiser innom (du får knapt kjøpe en Scott stang uten å ha prøvd den først. Og så har forretningen alle seriene inne). På Jessheim er det vel kastebasseng på utsiden og i Oslo renner Akerselva rett på utsiden... 

    • Lik 2
  8. På grunn av tregheten hoftesjarken utgjør i vannet er det grenser for hvor nærme du kommer å plane, men litt er det å hente med "riktig" valg av føtter. Har også som Erik kommet frem til at Force Fins utgjør en forskjell. I hvert fall når du sitter på vannet en hel dag. Har forsøkt sånne til å snøre på vadesko, de som følger med i pakkeløsning som må brukes uten sko (anbefaler ekstra neoprenføtter), lange svømmeføtter for dykking og nå til sist altså Force Fins. Mistenker at Erik bruker en annen modell enn meg, for mine Force Fins er lagd for bruk med vadesko. Dette gjør meg mer fleksibel der det ikke er parkeringsplass ved siden av vannet og jeg må gå litt/mye/langt uten å bytte fottøy. http://www.forcefin.com/fishing/force-fin-float-tube-fins Baksiden med disse føttene er at de er relativt kostbare.

  9. På 11.7.2017 den 21.36, Knut R. Skåre skrev:

    Ny serie fra Scott. G Serie som erstatter G2. 

    https://www.scottflyrod.com/g-series

    Basert på omtalen, virker det som den er ørlite raskere enn G2en, men med et mye styggere snellefeste...

    Nå har jeg også sett den i virkeligheten. Stikkordet er vel ennå lettere, men også langt mer presis. Så får det heller være at nedsiden for enkelte er at det ikke lengre er treinnlegg i snellefestet, men et komposittmateriale som ikke sveller pga fuktighet. Mer informasjon i videosnutten vedlagte lenke

    https://flylife.com.au/flylife-tv/scott-g-series-iftd-2017

    • Lik 2
  10. 2 timer siden, Terje Bendiksby skrev:

    Mulig et bomskudd, men ut fra erfaringen med fiske fra varmere strøk: Trekker du inn flua kjapt nok?

    Tenker noe av svaret ligger her. Fisket makrell senest i går og det gikk bra. Tar du stangen under armen eller mellom beina og trekker lina innover med begge hender, så tenker jeg det bør skje noe 

  11. For å gjøre en lang historie kort: For en del år tilbake hadde jeg prøvd alt fra samtlige leverandører i Norge. Det lakk, lakk og lakk. Problemet var egentlig ikke lekkasjen, for jeg fikk alltid ny vader i butikken. Jeg ble imidlertid lei av å til stadighet å dra på tur med et produkt som verken hold hva det lovet eller som holdt meg tørr. Så snublet jeg ved en tilfeldighet over min nye "hovdleverandør" av fiskeutstyr. Der fikk jeg først etter måltaking og prøving lov til å kjøpet et par vadebukser som etter godt vedlikehold var med meg i 8 år. (!) Etter det har det alltid vært Gore Tex vadere fra Simms og jeg har ikke angret en eneste gang! 

    • Lik 2
×
×
  • Opprett ny...