Gå til innhold

Daniel-N

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    457
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for et kjempesvar! Saken er løst :-)
  2. Hei! Skal binde noen oterfluer til min far og onkel. Tenkte å gi de et lite utvalg med klassikere som March Brown, Telemarksongen, Zulu Silver, Black Zulu og Sølvdokka. Tar også gjerne imot tips til andre fluer jeg kan binde til de. De fleste fluene har jeg, eller vet ihvertfall hva jeg skal bestille materialer til.. Men Sølvdokka sliter jeg med. Noen som har materialliste og evt bindebeskrivelse? Ser den skal se slik ut:
  3. Griffiths. Og med vanlig dubbing istedenfor påfugl. Er det da vanlig palmer? Og i år setter jeg stor tillit til shipmans buzzer, f-fly og jk-myggklekker. Bundet mange slike, og de skal få kjørt seg både i Norge og på Island. Pluss en del andre prøvemønstre jeg har.
  4. Daniel-N

    UV - lykt

    Samme her. Bruker to triks: 1) Setter fluene i boksen, og lar hele greia stå i sola. Det funker rinelig greit, så lenge det er sol. 2) kjøpte meg en lampe med stor pæresokkel, og kjøpte uv-pære på clasohlson. Tapa fast en foambit inne i lampehuset, og lar fluene stå der så lenge jeg gidder, ofte flere timer. Det har også funka bra, for meg. Jeg bruker loon sitt uv-lim.
  5. Jeg kan bare svare for meg selv, men jeg blander aldri for å treffe på farge.. Jeg bruker det jeg syns ligner mest selv, eller etter hva som fungerer av egen og andres erfaringer. F,eks bruker jeg svart mer enn brunt på leptoene mine (både marginata og vespertina) Men jeg har en del i brunt også, og da bruker jeg den mørkeste brunfargen jeg har.. Så enkelt gjør jeg det. Søker gjerne etter bilder av fluer jeg skal binde, og finner meg en farge jeg syns passer. Etterhvert kan det jo bli gøy å mikse for å treffe akkurat på farge og sånn, men det tror jeg ikke jeg gjør på en stund. Vet ikke nummerne på flyritedubbingen jeg har en gang, de har jeg sortert i boks og ikke i poser.
  6. Skal selv i juni, og binder selv som en gal.. Men ingen så flotte som disse, eggen! Kopieres
  7. Daniel-N

    Tur til Island

    Tør ikke håpe på det. Men satser jo på å få en del morsomme situasjoner med stor fisk så klart. Så får vi se.. Hvis det er noen MÅ-ha fluer, så vil jeg gjerne vite det. :-)
  8. Daniel-N

    Tur til Island

    Greit å lese at det ble tatt fisk på over 5 kg på tørr 18-mygg på samme dato som jeg skal dit. Ikke at jeg får'n, men har en kompis som helt sikkert fanger en slik. Jeg får nøye meg med å skremme de litt
  9. Favorittbutikken min blir Bergen Aktiv. Butikk som passer meg utrolig fint. Nr. to bli Glasgow Angling Centre. Fyfaen den er svær! Og jeg skal heldigvis tilbake i april! :-D
  10. Har ikke sett selv, men jeg har flyttet sjøfluene mine over i riktig boks,og vurderersterkt å sjekke på lørdag!
  11. Skriver under! Staffan lager bra materiale til oss!
  12. Merker en oppgang i kvalitetstråder her inne nå. Mye god diskusjon og info rundt om. Det gleder meg
  13. Brilefint, Stig! Veldig moro!
  14. I løpet av en vinter så binder man gjerne mye fancy, flotte fluer ved stikka. Eller, prøver iallefall, i mitt tilfelle. Klekkere som blir skikkelig sexy, og man bare ser ørretkjeften stige å ta.. Man gleder seg skikkelig! Når fjørmyggsesongen starter for min del blir det stort sett at jeg safer og bruker buzzere og palmermygg, mens klekkerne ofte får ligge i fred. For min del, altså.. Fismen sier det fint i forbindelse med en baetisklekking i TFL 1 eller 2, de mørke, uunnseelige fluene er veldig flotte om vinteren. Men parachute duns er det som er greiest å bruke. Sånn føler jeg det, både med mygg og ofte døgnfluer også.. Så det blir vel taktikken i år og; buzzer 0.5-1,5m under en palmermygg. Det blir iallefall utgangspunktet.. Syns detver greit med fluer som bare kan kastes tørre etter at de har sunket eller blitt spist på av fisk.. Derfor palmermygg og paraduns :-) Nei, det er bare å komme seg ut!
×
×
  • Opprett ny...