Gå til innhold

sveinroar

Members
  • Innlegg

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Mye bedre å prøve og få til et samarbeid enn å sitte på internett og surmule. Hvis enkelte av dere hadde fått bestemt hadde vi fortsatt sitti rundt grua og gnidd to pinner mot hverandra. Trist å se at noen av dere ikke er interressert i å la oppdrettere prøve å rydde opp etter seg. Da er man bare generell motstander av alt. Også synes jeg det er utrulig smålig å starte en sånn diskusjon midt under vm..ha litt respekt for det folk har fått i stand. Virker som folk synes det er viktigst å sitte hjemme å fremme seg selv og sin egen agenda.
  2. Jeg vil ikke ha som mål å sværte andre næringer. Jeg mener at det er best å spise en kombinasjon av mange typer mat som folk har gjort i alle år.
  3. "Denne fisken" skjønner du ikke, eller er det sånn at du helst ikke vil skjønne.. Ingen kjøttproduksjon er 100% legit. Eneste man kan spise idag er grønnsaker. Jeg vil ihvertfall mye heller spise laks og annen fisk ,enn svinekjøtt.
  4. Haha, nei tenkte ikke på deg ruffen, vet du spiser orntlig mat.
  5. Ja faktisk steinbit og rognkjeks også. Samt østers, blåskjell og sikkert mye mere. Ville slutta og spise fullstendig hvis jeg var dere. Tok det til meg Magne?? Jeg har i hele tatt ikke vist interresse eller svart på innlegge ditt før du begynte og mase om hvorfor jeg ikke hadde svart på det?? Synes du rører deg veldig langt utpå vidda nå.. Vet ikke hvor du vil hen med dette, alle som vil kan lese hva som er skrevet i tidligere poster.. Tråden her heter "er du for eller imot oppdrettslaks" er det ikke da viktig å få fram alle sider av saken? Tror man har mere igjen for å prøve å utvikle og forbedre ting enn å sitte å surmule i kriker og kroker på internett.
  6. Magne, briller det har jeg og di fungerer helt greit. Tror nok det er du som må begynne å følge med på hva du skriver..det er ikke ditt innlegg, nummer 180 det er snakk om, derimot et tidligere innlegg hvor du stiller et spm og forlanger at jeg skal svare uten at det i det hele tatt er addressert til meg. Man blir ikke synsk selvom man bruker briller. Mafa, skjønner ikke helt hva du mener her, vi snakker om grunneiere med inntekt fra laksefiske i elv. Prøv og følg med folkens, les hva som blir skrivd. Det finnes oppdrett av laks, regnbueørret, torsk, kveite og røye i norge.
  7. Magne. Vanskelig for meg og vite om spm er retta til meg når det ikke står noe om det.. Men det er et viktig og ikke minst vanskelig spm. Det blir alltid et vurderingspm utifra enkel situasjoner. Jeg føler ikke at jeg er rett person til å svare på den type spm. Bedre hvis du spør noen som sitter i et styre i et oppdrettsfirma, evt. noen politikere. Når det er sagt synes jeg personlig det er ille hvis noen mister inntektskilde pga av andres uvitenhet. Og det burde kansje være en kompensasjon for slike ting. Nils. Kjenner verken den saken eller marin harvest spesielt godt. Jeg kjenner for det meste til området her jeg bor, vikna. Men jeg er stor tilhenger av å ta jobben seriøst og ta ansvar for feil som kan oppstå. ( klarer tydligvis ikke å holde meg unna diskusjonen selvom den er forhånds dømt til å bare føre til bråk og uenighet)
  8. Dette spm var retta til meg? Jeg vil altså bli kvitt villaksen?.. Det her blir så fjottete at jeg gidder ikke bruke tid på det engang.
  9. Harrkongen. Regner med at du skjønnte at det var en spøk..jeg sier at næringa går i en retning mot bærekraftig drift. Ingenting annet. Hvis dere leser innleggene mine i denne tråden litt mere nøye ser dere hva jeg skriver. Magne Fjellstad. Hvor har du det fra at jeg skal svare på sånne spm, jeg sitter verken i regjeringa, eller er eier av noe oppdrettselskap. Forøvrig sier vel svaret på spørsmålet ditt seg selv. Nils. Disse bildene er absolutt ikke representative for den oppdrettsnæringa jeg kjenner. Melder meg ut av debatten, liker ikke at folk som mergus her legger ord i munn på meg og gir meg meninger jeg ikke har. Sålenge en diskusjon ikke kan holdes på et saklig nivå er det lite vits. Det er heller ikke meg dere bør angripe hvis dere vil oppdretts næringa til livs.
  10. En går dessverre glipp av mye når man velger å bosette seg midt inni tjukkeste skauen:)
  11. Ok, er egentlig ikke så veldig interressert i å diskutere når folk er så forutinntatt. Haters gonne hate som di sier.. Men jeg skal svare på di tinga jeg vet, som jeg ikke allerede har snakka om tidligere i denne tråden. Når det gjelder rømming har d kommet en ny forskrift, nytek, som skal godkjenne lokaliteter for utsett. Dette medfører at alt av komponenter ned til minste sjakkel skal være sertifisert og merka og godkjent for dette annlegget. Rømming kan man aldrig gardere seg 100 prosent mot. Det kan alltid forekomme menneskelig svikt eller det kan være ekstremvær.poenget er at annlegget i utgangspungtet er sertifisert for å tåle å ligge på akkuret denne plassen. Lus situasjonen føler jeg at jeg har svart nok på tidligere i tråden. Arealbruk har jeg svart på tidligere. Smitteproblematikken har det vært forsjellig tidligere..vikna har nå egne brønnbåter som ikke er i kontakt med fisk fra andre områder. Vikna er delt inn i soner. Store områder blir lagt brakk i lange perioder, merder blir spylt. Utslipp av næringsalter. Her blir det hvert år tatt grabbprøver av bunnforhold. Ved ikke tilfredstillende prøver blir lokaliteten lagt brakk. Dyrevelferd. Oppdrett må sees på som hvilken som helst annen kjøttproduksjon. Gris, kylling, fe osv har det på samme måte. Bli vegetarianer hvis du vil ha dyra som kjæledyr. Uttak av fisk til forproduksjon. Som sagt tidligere, jeg har hørt av en skretting representant at pr idag brukes 1,3 kg vill fisk til å produsere 1 kg for. Dette har jeg ikke fått bekrefta ennå. Kjemikaliebruk. Minimalt bruk. Kun h2o2 samt alphamax/salmosan blir brukt ved avlusing. Forvaltnig er vel et samla begrep på overstående, med jeg mener at næringa er på god vei til å bli bærekraftig. Nå er ikke jeg noen form for utnevnt representant for oppdrettsringa. Jeg er bare en vanlig person som har interresser på begge sider. Og jeg er opptatt av at både miljø og oppdrett skal bli enda bedre.
  12. Har lest deler av den og mye som står der stemmer nok mange plasser, men ikke alltid. Finnes uten tvil slasker rundt omkring som gir f i jobben sin og drar ned inntrykket til alle.
  13. Jeg fåreslår at folk som er veldig opptatt av denne næringa selv tar en tur til ett annlegg for å se hvordan ting fungerer i virkeligheten anno 2013. Mange av linkene jeg har sett stemmer veldig dårlig med bilde jeg har av næringa idag. Jeg kan ikke snakke på vegne av hele landet men kom til vikna så får dere se et mere sant bilde av hvordan forholda er.
  14. Du får nesten bare bare kontakte miljøværnforbundet og høre selv. Jeg hører ikke ting på nettet, jeg hører det i den virkelige verden.
×
×
  • Opprett ny...