Gå til innhold

Trutta-Trond

Members
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Et lite innspill.....Mener at jeg en gang lærte at ørreten ikke direkte døde av lav ph, men av hva nedbør med lav ph fører til. Ørreten kan leve i beste velgående f.eks i et surt myrvann, hvis det er lite aluminium i jordsmonnet/nedbørsfeltet. Den sure nedbøren, som det har blitt mindre av de siste årene, vasker ut bl a aluminium fra jordsmonn som etterhvert havner i vannet hvor ørret lever, aluminium setter seg igjen på gjellene og fører til slimdannelse, fisken/yngel vil da "drukne" pga O2 mangel. Finnes det byttedyr, f.eks vårfluer og bunndyr som tåler disse forholdene og lite aluminium i nedbørsfeltet vil ørreten leve greit, men sikkert ikke optimalt, med sure forhold. Vi må heller ikke glemme at nedbør har en naturlig ph på ca 4, sur nedbør har lavere ph, ergo må naturen (les jordsmonnet) "jobbe" en del for å nøytralisere dette til ca ph 6. Ph 7 er ganske sjelden. Det har sikkert kommet ny lærdom, jeg er ikke oppdatert, dette var noe jeg lærte for 20 år siden....
  2. Ikke vært der, men var på Solbergvann, 502moh, i helga. Fortsatt mye is, 10 cm nysnø. Tverråsvann ligger 50 m lavere.... Isen har hverfall gått 350 moh i Drammensmarka. Inntykk at det varierer litt.
  3. Neppe bare om fluefiske...dorging på Mjøsa skal også være et innslag.
  4. Har fått tips fra en kamerat, som ikke er fluefisker, at det går et fiskeprogram på Discovery i morgen mandag, 16.04 kl. 2300. Han hadde sett en "teaser" for programmet, og der stod det vist en fyr å fisket med fluestang i en elv i Norge. Programmet har tittel "Wild Fisherman: Norway". Fiskeren er Matt Hayes fra Storbritania.
  5. Har ikke prøvd noen av nevnte stenger over, men anbefaler en 5er. Brukte bestandig 4er tidligere, men gikk over til klasse 5 for noen år siden, nettopp pga vindproblematikken. Angrer ikke på det. Bruker i dag ZG Helios 8,6 klasse 5, medium aksjon. Strålende stang til fjellfiske.
  6. Skal du til Tinnhølen midt juni så kan det være du trenger ski. Veien åpner til 1 helg i juli. Vil tro du kan kjøre inn torsdag 28. juni, vi kunne det i 2007! Er du heldig er vannene oppe langs land. Da kan stor fisk være inne på grunnene for "å varme seg" Kan være det er bedre fiske syd på vidda (Haukeligrend-Haukeliseter) Du får ta en titt på DVDen "fjellfiske" Dvd heter "Fluefiske til Fjells". Ja, hvis tur blir så tidlig som midt i juni, så fisk i i stille vann i bjørkebelte rundt vidda. Mygg og små døgniser. Fortomstr. 0,15.
  7. Hvis jeg ble "tvunget" til å fiske på Hardangervidda en hel sommer fra juni til september, og jeg fikk lov til å ta en uke "fri", ville jeg valgt å kutte ut fiske 1.uka i august. Veldig lite liv da pga varmt vann og lite insektliv. Anbefaler første halvdel av juli og fra siste halvdel av august og ut sesong, men alt er avhengig av forhold i disse periodene også Når det gjelder gode fiskeplasser ville jeg gått for elvestubber i tilknytning til de store vann/sjøene som finnes.
  8. Jeg bruker stort sett 0,15 som standard, takler greit myggfiske og fluer opp til str 12. Men det hender jeg går både opp og ned i fortomstykkelse mht fluevalg og vær. En periode som jeg har god erfaring med er omkring 10. juli og en uke framover. Mange vårfluearter som klekker ca da.
  9. Jeg har en forkjærlighet for klekkere, binder kroppen som en spinner, men har ganske bred og lav loop vinge av cdc som vinge sekk. Har inntrykk at fisken også tar den som voksen døgnflue, hverfall fisker det like godt selv om det er tydelig at ørreten tar voksne individer. Kanskje fisken ikke bryr seg om høyreiste vinger??? Men denne klekkeren er lite synlig ved urolig vann, mye skum, dårlig lys etc. Har derfor kjøpt inn hvit foam som skal brukes som "flagg" over cdc. Det blir kun en liten "dært" som ikke vil synes undenfra (se vulgataklekker Svein bruker i "Fluefiske til Fjells, samme løsning, men mindre format). Dette vil være min forbedring av flue i vinter...eller kanskje det ikke funker, vi får se.
  10. Ja, to større fjols enn dette skal men jaggu meg leite lenge etter....
  11. JEPP!! Går stadig med tanker om å en oppfølger til "Fluefiske til Fjells", men er skeptisk. En av grunnene er nettopp nedlasting av film. Under produksjonen bortprioriteres ferie/fritid med familie. Arbeidsgiver er heller ikke like happy hver gang du må ut fordi det er strålende klekkeforhold midt i uka, derfor er det greit at inntektene fra filmen dekker kostnadene og investeringene som er gjort for å få til en utgivelse. Så oppfordringer blir: Kjøp film, det gir inspirasjon og mulighet til flere utgivelser!!!
  12. Var en liten tur innover i går ettermiddag/kveld, igjen vest i marka. Fortsatt en del vind og lite aktivitet på overflaten. Noe maur hadde blitt tatt av vinden og endte opp i div ørretmager. Satset derfor på mauimitasjon og det funket, 1 stk fisk. Vinden økte på etter dette, fiskeforholdene ble semre.
  13. Fin liten formiddagstur på meg idag også. Kaldt 5-6 gr og lite aktivitet, men lurte en på tørr myggklekker, 500 gram, i et lite vann vest i marka.
  14. Ja, den var sjov! Utrolig god kvalitet både på fortom og krok...
  15. Kjenfolk ja.... Guiden (Tom fra Nederland) tok litt av når han fikk en dvd.... Mye fisk på 30-35cm stod i de riflla partiene. Vi var der midt på dagen, 30 gr varmt. Hadde nok vært bedre tidlig morgen eller seint på kvelden. Guiden hadde ifjor skutt en ørret med PIL OG BUE!!! Den var vel 1kg etter hva jeg kunne se på bildet. Hadde vært bedre fiske der tidliger, men det ble drevet rovfiske av lokalbefolkningen. De brukte kraftige stenger påmontert STORE garnposer (minitrål). Men bevares flott elv og natur, typisk ørretelv..... Var noen mindre døgnfluer i lufta, str 16 tenker jeg. Svermet høyt så vi fikk aldri sette nærmere på dem. Ellers var det noen store tjukkasser av noen fluer på elva og i lufta, ligna på sikader. Så også rester fra husbyggere på steiner etc........ Ingen vak.
×
×
  • Opprett ny...