Gå til innhold

steve_nor

Members
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av steve_nor

  1. jeg drar gjerne å leter...du betaler...Jeg leter
  2. Hei, en arbeidskollega har registrert seg her inne, men venter på på godkjenningen. Prøver å spre basiller på jobben (fluefiske-basillen)...men ikke så lett når registreringen her inn tar så "lang" tid...Jeg anser nemlig denne siden som ett "must" for enhver fluefisker....og hvertfall nybegynnere... Noen som vet hvor lang tid det tar?...jeg husker ikke hvor lang tid det tok for min egen konto... (ja, dette er også ett hint til moderatorene )
  3. Ja det var det da....Det er jo ikke lett i si ettersom det er diskusjoner på forumet hva en rask stang faktisk er? Her er tråden: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=21399.0 Så når du da spør om jeg liker en rask, medium eller rask stang...så ser det ut at også det er ett definisjonsspørsmål ? Det skal ikke være lett dette her skjønner jeg..ikke greit å sette seg inn i denne hobbyen Men jeg tror jeg går for medium... Skal sies at jeg har tittet litt på Loop Evotec MP #5...Er det andre stenger som man kan sammenligne med? feks: Orvis ZG Helios 9`/#5 - Midflex VS Loop Evotec MP #5 ? Kan de sammenlignes?
  4. Ja kan være lurt. Jeg har Guideline 9'6 LPXe og LPX RS begge #7 Tenkte bare å prøve en mindre klasse..
  5. Hei, Ny stang er på trappene, men jeg klarer ikke bestemme meg..Og her inne er det jo slik at jeg har lest trådene rundt anbefalinger om nye stenger, og svarene blir ofte de samme (smaken er som baken, man må prøve, osv..) Mao man blir like klok. Dog er det mange gode argumenter for de forskjellige stengene..og mange har jo sine favoritter. Og alt dette er helt jo sikkert riktig!! Men: Det er ikke alltid man har muligheten til å prøve før man kjøper og dermed kan man ikke få en feeling..og da føler jeg at man må "ta en sjangs". Nå blir det jo ofte snakk om noen tusen, så det å måtte "sjangse" gjør at usikkerheten bare blir ennå større. Så jeg lurer på hva folk her inne gjør når de skal kjøpe ny stang?, da i de tilfellene hvor man ikke kan prøve først? Jeg tar mer en gjerne mot anbefalinger med begrunnelse, men om dere klarer helst unngå det som er tidligere beskrevet, så er det fint, får jeg vet at smaken er som baken og at man burde prøve først Er på jakt etter en god #5.. Bruksområdet vil nok bli allround..alt fra sjø, til elver.. Prisnivå er ikke avgjørende, men igjen...må man sjangse er det jo slik at man prøver å begrense prisnivået.. takk på forhånd
  6. steve_nor

    "feil" snøreklasse?

    Ser at mange bruker "feil" snøreklasse..altså #8 på en klasse 7 stang (merker er uavhengig). Hva er grunnen til dette? Jeg trodde at en 7'er stang er optimal med ett 7'er snøre? Ellers takker jeg for ett fantastisk forum!
  7. Hei, Noen som vet hvordan fisk er i Alta etter laksesesongen?..i elver som Eiby og Transferelva..og evt Alta-elva? Tenker å ta en tur opp i slutten av August/begynnelsen av september.
  8. Hei..Grytøya Vi har sommerhus på Sandsøy..naboøya. Jeg kan ikke vite at noen har snakket om den type fiske på øya...hvertfall ingen som skryter av det Jeg kan ta en liten sjekk for deg...skal snakke med noen "lokale"....info kommer:)
  9. 3 kg er "røddig"...som trønderne sier
  10. nicolaj: Har flere våte drømmer...island, skottland, bornholm....så hører jeg at det skal være ekstremt bra flere steder i øst-europa! Men ofte blir jo sånn drømmer,,nettopp det...en drøm, derfor skal jeg undersøke dette, for dette kommer ikke til å forbli en drøm...dette skal gjøres!!! Noen som ha erfaringer fra øst-europa?..
  11. Hei, Til dere som har vært i utlandet å fisket....finnes det firmaer som arrangerer dette?...eller må man gjøre alt selv?
  12. Andre: Du sier lett å ta med...som i lett å putte i stor rygsekk som man kan gå til fjells med?...isåfall er jo det gull! Ellers ser jeg både på fordeler og ulemper her, og prøver vel sikkert en BB til å begynne med tror jeg. En annen sak: Jeg skal gladelig innrømme at det er ikke alltid at flue lander på den ti-øringen jeg vil ....regner med at det er greit å ha lappesaker i umiddelbar nærhet? Kan man bruke vanlig lappesaker? ellers takker jeg alle for kjempefine svar med fordeler og ulemper, og linker!! godt å ha ett slikt forum!!!
  13. Beate P... Beklager min skrivefeil her, men ettersom flere ser ut til å forstå hva jeg mente, lar jeg denne stå! Men skulle du fremdeles ikke forstå hva jeg mente, er du hjertelig velkommen på PM, for forklaring og rettskrivning
  14. Vurderer kjøp av belly eller patong Jeg har null erfaring med noen av de. Derfor lurer jeg litt på de største forskjellene, holdbarhet (levetid med normal behandling), bruksområdet...og generelle erfaringer..hva bør en nybegynner velge?
  15. steve_nor

    oslofjorden

    Dr.Bombay..haha.. Noen som har tatt HA i fjorden nå?
  16. Da tror jeg at jeg må teste det...takk for info!!
  17. Var å fikk vasket bilen min en dag i uka som var..Da tuslet jeg bort på brua opp mot golfbanen..der oppe må det jo være muligheter..litt kronglete å komme til, men fullt mulig. Mange fine kulper der oppe? Noen som noen gang har fått noe der? Har flere ganger tenkt på å fiske der oppe, men har liksom ikke hørt om noen som fisker der i det hele tatt.....er dessuten veldig usikker på hva som er privat langs Lomma.. ps: Rodswinger: fantastisk ordspill!!
  18. Hvordan er det egentlig med bellyboat i sjøen?..Tåler den mye "vær"? I helgen blir det Asker for min del..Jeg må jo begynne å lære meg dette sjøfiske!!
  19. Helt utrolig? http://www.dagbladet.no/2010/05/19/nyheter/innenriks/fiske/11782959/
  20. "Hvis du har en hådverker hjemme hos deg som tar frem lap-toppen og setter seg til å lese FFS i arbeidstiden (i ditt påsyn) Hvordan hadde du reagert da??? Satt deg ved hans side å plappret ivei om fluefiske mens takstametret går ?? Jeg bare lurer" Helt klart...alle jobbene mine med håndverkere er bestemt på forhånd!!..hadde gjerne tatt en kaffe, og FFS
  21. Noen som har en rapport fra Asker?
  22. Hei, Jeg leste en artikkel ang fluebinding...dette var en gammel artikkel. lurer på om det var fra 80-tallet. Det var intressant lesning da det virker som dette er en svunnen tid, hva matrialer angår. Idag bindes det jo "high-tech" fluer med alle mulige matrialer., det er jo gummi, plast, nylon, skummgummi, kuler, polypropylen..og gud vet hva.. Man fikk jo fisk før i tiden også? Så til dere som har fisket mye: Merker man forskjell på de gamle fluene i forhold til "de nye"....rent fangstmessig? Dette er jo selvsagt en nesten umulighet å regne på....men hva sier mavefølelsen? mvh Steve
  23. "Jeg skjønner jo selvsagt at det blant proffe fotografer kan være "sett ned" på det å fikle så mye med bilder uten at det opplyses om det." Jeg kan opplyse om at er du proffesjonell fotograf, bruke de minst like mye PS som "amatører"..om ikke dobbelt så mye. Motivet er viktig, lyssetting ennå viktigere. I min verden vil aldri motivet bli bra uten riktig lyssetting. Jeg har retusjert bl.a innen fasion-foto, og jeg kan bruke 7-8 timer på ett ansikt i Photoshop! ..husk, nesten alle bilder som trykkes idag, om det er FHM, eller Budstikka..på ett eller annet tidspunkt har de vært innom PS...så å si.. Jeg vil gå så langt å si at uten photoshop, vil man nesten ikke kunne bli proffesjonell fotograf (i ordets rette forstand). Jo, det finnes unntak her, og noen vil ikke bruke PS, men jeg mener at uansett vil ett bilde bli bedre når det behandles. Jeg kan lysette hvilket som helst bilde i PS..uasett om det er fasion, eller "fjøsen på tunet". Hjelper ikke om modellen, eller fjøset ser aldri så bra ut, hvis ikke lyset er riktig!..men PS lar oss fikse det ..og det er bare på lyssetting. Så kommer andre elementer inn. Cropping, kontraster osv..osv..osv... mvh Steve
  24. steve_nor

    oslofjorden

    Hei, I helgen var jeg en tur i Asker å tittet etter kjente SØ-steder. (konglungen, eldnestangen vollen..osv..) Tenkte jo jeg skulle prøve meg på SØ. Men jeg kan ikke helt se hvor dere står, dere som fisker her?...alt ser jo privat ut? Finnes det noe kart med avmerkede områder, evt. ett sted med litt mer detalj-forklaring om hvor dette er. Konglungen er jo "stor"...er det bare å gå til sjøen å sette igang?. Syntes det er vanskelig med all begyggelse osv... PS: Jeg blir gjerne med med "kjentfolk" på tur, om så bare for å se hvor dere går osv...bare å ta kontakt mvh Steve
×
×
  • Opprett ny...