Gå til innhold

Sverre A. Meisingseth

Members
  • Innlegg

    817
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sverre A. Meisingseth

  1. Har et nytt Vision Shooting Head, 9,6 m Float/Sink 3, 15 gram.
  2. Jeg er nok en "overliner" Alle stenger som jeg har/hatt - er underklassifisert. Med unntak av en splitcanestang - som er riktig klassifisert.
  3. Har tenkt på dette snøret, men kommer til å kappe det på ca. 10 m - da jeg liker best klumper/mono skyteline. Noen som har et slikt i #5 og 7 - og som kan veie de første 10 m?
  4. Hva bruker dere mest? Intermediate? Slow eller fast?
  5. Korte klumper - er for underhåndskast - ellers så blir de helt j.... å kaste med. Intermediate og synkeliner - kan man gå ned i vekt med. Har funnet ut at klumper som skal kastes på tradisjonelt vis - bør være ca. 10m - for meg. Klumper til underhåndskast - passer meg med 7,5 m. Og med mono skyteline - går de så det suser. Uten at jeg er noen dyktig kaster. Tykkere skyteline - f.eks. en god coated èn - vil avhjelpe litt på kortklumpene.
  6. Er jo ikke noe problem å finne et snøre - men når man skal betale kr 700,- for hver prøving - blir det usmakelig.
  7. Har et High Water i #4 - og tror jeg må ha #5.
  8. Har en tendens til å overline alle stenger, og har funnet et godt "kortsnøre" til den. Det er GL Presentation #6. Ser forøvrig at den liker snører som er 12,5 gram. Det er så svimlende dyrt - å kjøpe snører for prøving - så jeg tenkte kanskje at noen av dere har en slik stang. Og som liker å overline
  9. For å ikke virke snobbete - tror jeg at jeg skal ta med meg Bergan-sekken (den grå - med grå lærreimer - med litt rypeblod på fra ungdommens dager, samt splitcane`en fra bestefar (en 9`er - som betinger tabletter/fysioterapi), og noen knelange grønne Vikingstøvler fra begynnelsen av 70 - på neste fisketur. Da kan jeg vel ikke virke snobbete? (Får håpe at ingen med hvit frakk - kommer og henter meg.)
  10. Da konkluderes det med at mannen har rett
  11. Og streiker - hvis vi ikke får kr 0,65 øre mer i timen osv. Kanskje mannen har helt rett Uansett - så er det tilfredstillende å ha noe man er fornøyd med. Jeg røyker pipe - og når jeg kjøper meg en ny pipe - så koster den ikke under et par tusenlapper. Også skal jeg ha noe oppi den også - og en boks på 50 gram koster kr 300,-. Rask hoderegning - tilsier at en Helios eller to - er et mindre inngrep i dagligøkonomien - enn røykehobbyen. Ja - det er hobby, da jeg synes det er ok å sitte å pusse på fint treverk om kvelden, og kanskje kombinere det med en god dråpe whisky. Og ikke minst - å røyke en god, og dyr pipe - mens man tar pause på stranden, langs elvebredden, i skogkanten osv. Pipene skal jo selvsagt oppbevares også, og da må man ha noen pipestativer. Selvsagt ikke billig plast - men utsøkt treverk - skal det være. Mannen har sikkert rett - men hva så?
  12. Er ikke jeg som har "dradd" konklusjonen. Jeg vil selv ikke ha en stang uten orig. tube - selv om de ligger hjemme for å ikke bli skrapet opp, og bruker uorig. corduratuber til daglig. Og jeg bruker mine tusen på "toppsjiktet" av stenger.
  13. Her om dagen - var jeg ute med en Zenith og en Helios 2. Ikke så mye for å få fisk - men for å prøve synkegraden på noen snører. Når jeg satt, og drakk kaffe - kom det en slukfisker, som satte seg ned. Med noe ræl av noen stenger .png' alt=':lol:'> . Iløpet av praten - ble utstyrsbehov/hysteri - et tema. Som vanlig Han kunne fortelle at han også fisket med flue - men da på en litt varmere årstid. Men han "vaset" ikke rundt med stenger til kr 6-7000,- osv. Og hans klare konklusjon etterhvert - var at fluefiske startet som snobberi med noen engelskmenn i noen norske elver, og er fortsatt et snobbefiske. "Bare se på utstyret dere bruker da" Jeg synes ærlig talt at "juvelene" jeg har - ikke er så mye bedre enn "rælstengene" jeg har. Men har sikkert noe med kasteteknikk å gjøre (?) Når man leser "til salgs annonser" - er f.eks. en kremstang til salgs for en ganske grei sum. Men den mangler orig. tuben. Og da har jeg merket meg - at det ikke er så mange svarene selgeren får på den. Orig.tube må man ha - for den fisker godt
  14. Som svar på mitt eget spørsmål - så gikk det knakende godt. Komfortsonen er utvidet
  15. Jeg er sånn av/på ang. dette. Flyteliner - da er det greit med et WF, men med int/sink, synes jeg ikke det. Da ligger skytedelen ned i vannet - og bremser metervis med line. Joda - har hørt om linekurv - og har det også, men den blir aldri med. Liker å ha med minst mulig krimskrams. Også i sekken - derfor synes jeg det er praktisk med klumper. Da er det èn snelle, og noen lette klumper som er nødvendig å ha med. Istedet for masse sneller - påmontert div. synkegrader. Kan jo selvsagt skifte hele liner også - men er mer lettvint med klumper. Hva bruker dere?
  16. Endelig - noen som setter fokus på annet enn fisket etter SØ Er vi ikke heldige - vi som bor på kysten
  17. Snører - lengre enn 10,5 m - er utenfor min komfortsone. Men så leser jeg av Guidelines beskrivelse av Experiencesnøret: "Er du i utgangspunktet litt ukomfortabel med lengre klumper så ikke bry deg om hva du tidligere har erfart" Hvis stangen min liker snører med 17 grams vekt, og min "sone" slutter på 10,5 m, vil ikke et Experience #6 som har denne vekten på 13,8 m - bli et feil snøre for meg? Eller er det slik at jeg vil erfare å kunne holde dette snøret 3 m utover min kapasitet? Eller er det et av mange gode salgsfremmende argumenter
  18. Har ikke lest gjennom alle innleggene - da jeg mente at jeg hadde svaret . Har Lamson, og div. andre såkalte gode sneller. Men har jeg hatt behov for noe mer enn 150 m backing - når laksen eller bonefish`en/ eller andre middelmådige karibienfisker - har gått på? Nei! Laksen har ihvertfall vært den mest "DOVNE", Men håper at jeg får bruk for resten av backingen - neste gang, eller gangen etter det osv. Til norsk fiske - vil vel de fleste snellene - duge? Laks - er jo liksom ikke den helt store fighter`en - om det ikke er stryk den setter ut for? Min første laks - tok jeg som ungen - i Olavshølen - for den som er kjent i Øvre Surnadal. Det var før oppdemningen - og elva hadde normal vannstand, Den var 13 kg. Tok den på en Abu 444, og en salamander sluk. Tror senetykkelsen var 0.30. Da samme snellen var brukt til ørretfiske i vann. Det var slik på -60 tallet at vi brukte - det vi fikk av far/bestefar Tror at vi fleste synes det er like mye moro - å kjøpe nytt utstyr - enn å bruke det vi har.
×
×
  • Opprett ny...