Gå til innhold

hellenic

Members
  • Innlegg

    174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av hellenic

  1. Kurset baseres på teknikken som ble utviklet av Göran Andersson ( sage , loop) under navnet: Underhand Kasting, og som i senere år fikk forskjellige navn som: Modern Spey, Scandinavian Spey.... https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=290383946
  2. Tom, kan du lage en slik video, men istedenfor stanga bruk en kosteskaft? Da kan vi sammenligne resultater .
  3. Jo Tom, vi har overslag etter stop, men da har vi at snøret beveger seg bakover og ikke som det er vist i videoen. Men overslag er ikke tema har. Jeg bare ser ingen poeng med denne videoklipp. Og jo, jeg synes at stanga bidrar mye til kastelengden. Ikke bare stang, men bidrar for sin del.
  4. Ved å dra så mye i snøre, han overbelaster stanga på en unaturlig møte. Den vil aldri bøye seg så mye i en vanlig fluekast. Den vil aldri bøye seg så mye etter stopp. Også energien vi gir til stang, går fra bunnen til topp, mens her stanga belastes uten at bunnen beveger seg. Ved å bevege stanga vi ``hjelper`` denne energien å gå gjennom stanga til snøre. Og jo, det spiller stør rolle hvordan skal stanga overføre denne energien og hvor mye av den skal gå tapt i selve stanga.
  5. Tom, stanga står ubevegelig og det betyr at det er bare toppen som arbeider. Derfor denne eksperiment, etter min mening, viser ingenting.
  6. Crawford er best. Bruk gjerne en slik lim: http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=68218 for å sikre knute, så den beveger seg ikke rund ringen.
  7. Først lager jeg kropp med tykk tråd og etterpå bruker denne i grønn farge: http://komplettfritid.no/product/lagartun-flatbraid og strech tubing. Lagartun er fantastisk som kroppsmaterijale. Til slutt bruker jeg CdC og litt soft hackle. Den grønne man ``må ha`` i flere størrelser.
  8. Som regel er Skagit 15% tyngre av Scandi klumpen som anbefales, men hva i verden er noe bra med Skagit?
  9. Takker @Netjon Det har du rett i Roger, det var bare tuber siste årene
  10. Her er en semi-realistic landinsekt laget av min venn fra Serbia. http://i38.photobucket.com/albums/e144/crnifly/bug1_zps94dd57a2.jpg og liten video beskrivelse:
  11. På engelsk, kalles de Underpowered og Overpowered cast. http://www.americanangler.com/casting/the-sidearm-curve-cast Det finnes også forskjellige navn på kurvekast: Overpowered cast:
  12. Litt uenig her. Luftmending kalles bevegelse som utføres etter at stopp settes, mens her er kurve-bevegelse i selve casting-stroke. Det er to forskjellige ting.
  13. Jo lengre snøre er ute av stanga, jo senere bør man slipe den.
  14. Blant annet, har han en dårlig back-cast. Back-stop er mye lavere en front-stop, derfor han MÅ kaste sidekast. Hvis han retter stanga i en normalt posisjøn, da snørre må henge seg. De vakre griserumper...
  15. En litt uvanlig. Zpey sin kompetition snelle.
  16. Det kommer ny GASS serie med nano teknologien. Både enhånds og tohånds.
  17. Nå kan du bare håpe at du skal aldri ha mulighet til å teste Superben.
  18. Da skal jeg kale den negativ trekk....
  19. Men Tom, Hvorfor skal vi kale en feil bevegelse med trekkhånda, for drift?
×
×
  • Opprett ny...