Gå til innhold

Amund

Members
  • Innlegg

    809
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Amund

  1. Har noen denne snella? Jeg drømmer om å få kjøre en stor sjøørret på denne snella, så håper noen har en liggende.
  2. 3,5-5,6/18-55 SAM står det på objektivet. Hvis noen har noen nettsider eller slikt som forteller noen enkle kameratriks, tas det gjerne imot. Ellers takk for foreløpige svar.
  3. Tenkte jeg skulle ta fotografering av fluefiske og livsstil litt mer seriøst. Jeg har et sony a37 kamera fra før, men den har 16 mpx. Den har lett for å bli litt kornete innimellom. Tenkte da å kjøpe et kamera som kan ta klarere bilder og med flere mpx. Noen forslag her?
  4. Er godt å høre at du lar de tynne og store fiskene gå, gjør også det selv. Prøver å la de fleste store fiskene gå, slik at disse kan spre genene sine videre. Jeg begynner å bli så sær at jeg ikke synes det er særlig artig å fiske med folk som kakker stor fisk uten å nøle. Dette gjelder også de som kakker 5-6 fisk på nesten hver tur. Jeg har hørt at fisken kan ta skade av å ligge på fjell og stein for så å slippe ut igjen. Bare et ønske fra meg er at hvis folk absolott skal ta bilde av en fisk, prøv å gjør det i håven eller i vannet. Jeg får vondt av bilder der fisk ligger på fjell/stein/bakkke og så slipper ut igjen. Blir den kakket, er det like ille. Så, for å hjelpe meg å sove bedre om natta, legg heller ut bilder av fisk med plaster på. Mvh Amund
  5. Gratulerer med stor fisk THJ, artig med litt flex. Slapp du ut den som er avbildet der eller? Mvh Amund D.
  6. Noen som har sett sild/brisling i overflata i det siste? Måker som stuper mot vannet? Mvh Amund D.
  7. Driver endelig å planlegger en 2,5 ukers tur til Finnmark. Drømmen er å finne et område hvor det er ørret av god kvalitet og samtidig er helt passe stykke å gå. Hadde vært drøm å kommet til f.eks et fint vann eller elv hvor du vet lurer noen store fisker. Så om noen har tips om hva jeg bør gjøre for å finne et slikt område hadde vært gull. Regner med at ingen vil ut med stedsnavn eller slikt, men setter pris på info som setter snuta litt i riktig retning. Mvh Amund
  8. Var de blanke alle sammen, eller var det noen brune? Den største var vell en gytefisk?
  9. Utrolig bra jobba imgonnadoit! Jeg bor i området og har brukt litt tid på den plassen. Skjønner ikke at folk er dumme nok til å sette garn over på den plassen, sier litt om hvor dumme og egoistiske folk det finnes!
  10. Jeg har planer om å ta en tur til en av de caribiske øyer for å prøve å få bonefish, baracuda, tarpon eller permit. Dette har jeg planer om å gjøre en gang mellom januar-mars en gang hvis det lar seg gjøre. For å dra så trenger jeg å ha en jeg kan dra sammen med så jeg spør en hvilken som helst fiskesugen person på dette forumet om å bli med!? Mvh Amund Dahle
  11. Grattis Tony, på etterskudd! Det var en ordentlig strøken fisk.
  12. Jeg føler at dette ikke kan annet enn å smitte rett over på Østfoldsiden. Jeg har vært veldig engasjert i bekkene rundt i nærområdet, dvs. bekkene som finnes i Onsøy her hvor jeg bor. De fleste bekkene kan bli bedre med tanke på produktivitet, bedre økosystemer til det positive for sjøørreten og det biologiske mangfoldet rundt disse viktige bekkene. Jeg har sett mange hindre som fisken ikke kommer forbi og som ikke kreves all verden å fjerne, men er avhengig av en gruppe eller flere som sammarbeider for fjerne dette. Søppel står for det meste. Vet om flere titalls bekker som burde vært gjort noe med, problemet mitt er at jeg ikke vet hvordan jeg skal gå fram slik at ulike tiltak skal bli gjort. Burde vell meldt meg inn i Onsøy JFF, men tviler på at dette er en gjeng som vil støtte opp nok for å hjelpe bekkene for sjøørreten. Tips og støtte om hvordan jeg skal gå fram for å drive dette fram tas imot med stor takknemlighet.
  13. Dette var kult, håper å se mer fra dere!
  14. Sånne innlegg gjør sjøørrettråden mer intressant å lese gjennom, takk doc! Var selv ute med Nico på morningen i dag, sto opp kl. 02.00 for å fiske, ble noen SØ hver, fine forhold! Deilig å stå opp tidlig, får liksom utnyttet dagen maksimalt, men må sove på dagen uheldigvis!
  15. Da har jeg landa noen tokiloser i det siste! Ble to på 2,2 kg her om dagen (ifølge vekta), tipper de var litt større, men pytt pytt! Også mista jeg en kjempe SØ som jeg ikke greide å holde igjen som bare dro og dro hele tiden, hadde den på en god stund før den hoppet og flua falt ut! Tipper 5 kg +, kan ha vært laks også! Også var jeg en tur i går. Da fikk jeg en på 2,5 kg, 1,8 kg og 1,1 kg. Småfisk er det nok av! Sier bare en ting, Torsnes er en glemt perle!
  16. Kult Runar! Jeg jakter intenst på østsida av fjorden for å få den sterke fisken, men det skal ikke være lett gitt! Hjelper å se avbilda HA da!
  17. Nymfefiske etter ørret/røye på Island er noe av det som står på ønskelista mi neste år, får bare enda mer lyst til å dra ned når jeg ser denne traileren, må kjøpe dvd'n tror jeg.
  18. Mye vakre fisker her nå! Godt å ha en egen tråd for slike vesener
  19. Stor den gitt, 1,6 meter lang, da begynner det å bli litt lengde!!
×
×
  • Opprett ny...