Gå til innhold

Morten D.

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    577
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    37

Innlegg skrevet av Morten D.

  1. On 27.1.2021 at 5:39 PM, Håvard Åsbø said:

    Røk på en C&F Reference for ei ukes tid siden. Hentet på poste i sted, men har ikke rukket å fått tukla med den enda. Sort utgave. Planen var egentlig en TMC vise 2 Blue, men ombestemte meg som så mange ganger før. 

    Kjøpte jeg ikke en sånn av deg? :)

  2. 7 hours ago, Jarle TL said:

    Personlig ønsker jeg å vite mer om hvilke og hva slags fjær som er best egnet som vingemateriale til små fluer. Cdc som hackle er ganske greit, men for å få til pene vinger med rett spenst og fylde så behøver jeg litt tips :-) Ikke vær redd for å dele produsentnavn heller dersom du har funnet noe gull.

    Supert hvis du får til noe!

    Jeg har blitt helt hektet på cdc fra polish quill. Har kun kjøpt selected 100. Koster litt, men for meg er det verdt det. Ser at de også selger 2 gram som ikke er selected til en litt hyggeligere pris. 

    Disse fjærene bruker jeg til døgnfluer fra #14 og mindre. De er suverene til comparaduns. 

    • Takk 1
  3. 22 hours ago, Jarle TL said:

    I visse miljøer kan man bli lynsjet ved å vise seg med noe slikt. I andre miljøer vet man ikke engang hva dette er. Etter mye stripping og mishandling av langfinger må jeg teste dette. Ikke noe perverse tanker nå folkens, her er det fluefiske etter sølv som gjelder: 20201123_195218.thumb.jpg.67cb96e92c911b5b4c3899c1a518ba45.jpg

    Dette er vel jevngodt med handsker til styrketrening og sykkelhjelm. Ikke tøft, men kanskje lurt. Må innrømme at det hadde sittet relativt langt inne å gå til innkjøp av noe slikt. Og hadde jeg gjort det, ville de blitt brukt i smug. Respekt til deg som tør å stå frem på denne måten;) 

    • Haha 2
  4. 2 minutes ago, Terje Bendiksby said:

    Jeg tror ikke det , men bare at LTS Complete Classic er produsert av Vosseler.

    Var det jeg fryktet.. Synd, for de har noen snasne sneller i god kvalitet til fornuftig pris. 

  5. Tror ikke det spiller noen rolle, men jeg binder de inn med den matte siden bakover. Stryker bakover for hvert tørn og børster med tannbørste til slutt. 

    Tror dette var den første ørretfluen jeg lærte å binde. De første hadde hackel i alle retninger, men fisket bra de også.. 

  6. Må bare advare sarte sjeler om at dette ikke er noe vakkert skue, men det funker. Måtte binde opp en ny, for de jeg hadde, så ut som de hadde vært med på unevnelige ting. Jeg klipper de ikke under da jeg innbiller meg at det gir mindre liv. Fibrene på hackelet er såpass myke at de som ligger under legger seg inntil kroken når den treffer vannet. Fiskes som sagt som det passer deg. Binder også noen med kulehode og bly. 

    IMG_20200902_215139.thumb.jpg.df381f588178d1051d84d3f47d8e3741.jpg

    • Lik 4
    • Takk 1
  7. Hvis man på død og liv skal ha fisk, bruker jeg ofte en Vera-lignende sak. Min består av påfuglhearl rundt hele kroken og et langfibret hanehackel i palmerstil surret andre veien. Denne fanger både i og under overflaten. Dead-drift eller med inntrekk eller våtfluesving. Meget effektivt våpen. I tillegg fyller du boksen på en halvtime. 

    Vil man gjøre seg litt mer flid:

    https://www.eikre-fly.no/vera/

    • Lik 3
  8. 1 hour ago, RolvS said:

    Stroft. Spolene suger. Skumgummien går i oppløsning. Etikettene tåler ikke å se elva på en kilometers avstand før de ramler av. For en ikke alt for ublu overgangssum følger jeg nok etter.

    Regner med du kommer på free transfer til neste sesong. Overgangsbudsjettet er tomt etter at jeg også fylte på med fluorcarbon av ypperste kvalitet:) 

    • Haha 1
  9. 21 hours ago, Ruben Petterson said:

    Var ein dagstur til Hemsil fredag forgje uke. Var ikkje forberedt på kor små døgnfluer de var, og kor sær fisken var på fluevalg og presentasjon. Ganske rusten i elvefiske og merka fort at fisken var lite interessert, turen endte desverre i meir frustrasjon enn glede. Fisken vaka 4-5 meter fra meg i elva, nydelige gule Hemsil aure på 1,5 kg+. Fantastisk fin fisk! Men eg har begynt og binde litt mindre døgnfluer i kveld, om ein skulle få lyst på ein tur til neste år. Nåken andre her på forumet som har vore i Hemsil i år og har tips til og lykkes i elva? 

    Hei Ruben. Nå har ikke jeg vært i Hemsil i år, men det er vel det samme som tidligere der. Min erfaring er at presentasjonen er alfa og omega. Tynn og lang fortom kan hjelpe. Også lettere å få gode flyt jo nærmere fisken man kommer synes jeg. Forandre vinkel litt for å eliminere eventuell mikrostriping. Synes også det ofte gir bedre sjans hvis fluen kommer til syne for fisken før tippeten.

    Noen ganger er det jo også såpass med insekter både på i og under filmen at man skal ha litt flaks eller veldig mange gode flyt før det lykkes. Personlig synes jeg det kan være lettere å lure sær fisk med små fluer. Særlig hvis det er solskinn og vindstille. Hvis det derimot kommer noen vindkast eller en regnbyge og fisken slutter å vake, har jeg hatt suksess med å ta noen kast med en skikkelig biff. For eksempel en våflue, daddy eller maur. 

    • Lik 2
  10. Da var man hjemme igjen etter noen hærlige dager på fjellet. Gledelig med fantastiske klekkinger av oliven døgnfluer i alle størrelser. Til og med en del Aurevilli. Fisken var sær og styrte seg ofte inn på de minste fluene. Fikk likevel lurt en del og toppet det hele med dette smykket som tok en comparadun #21. Gleden jeg føler over slike fisk varer lenge.. received_585141252145439.thumb.jpeg.e7ac3614749c1689cddb06e7f2add451.jpeg

    • Lik 9
  11. Jeg fisker en del på Hardangervidda. Lar vaderne ligge hjemme. Ikke ofte jeg har savnet dem. Sekken blir lettere og man blir mer mobil. Er det en fisk man ikke når, er det bare å leite videre. 

    Fluevalg på fjellet er ofte ganske enkelt og har sjelden opplevd at fisken blir selektiv. For min del så er en cdc-caddis festet i fortommen 80% av tiden. Innimellom må man dykke ned i myggboksen eller finne frem en bibio, men fisken er opportunistisk på grunn av den relativt korte sommeren i fjellet (er i hvertfall min teori). 

    Spør du meg, høres det ut som du har tilstrekkelig med mønstre på planen. Så gjelder det bare å binde opp nok av hver. Liker selv å ta høyde for at jeg har nok av hvert mønster til å kunne fiske med det samme hele turen. 

    Jeg bruker #5 på fjellet. Det funker i overraskende mye vind. Jeg har selvfølgelig to stenger og to sneller i tilfelle uhell. Får fint plass til flere stenger i en tube. Ellers prøver jeg å ha med meg minst mulig utstyr. Kan bli mye å holde styr på.. 

    For meg er det viktigste rådet å ikke gro fast på et sted. Dersom det blåser mye på dagen, bruker jeg morgen og kveld til fiske og tiden i mellom til forflytning. Da er det greit med lett sekk og gode sko. God tur. 

    IMG_20190803_142425.thumb.jpg.80e700f2a4356c90c9ccffcf9a7347e4.jpg

    • Lik 3
    • Takk 1
×
×
  • Opprett ny...