Gå til innhold

Røkteren

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hvilken type bruker dere da? Den jeg har prøvd blir bare hard og sprekker. Men er igrunn fornøyd med superlimet som har virket tilfredstillende. Bruker epoxy på jiggyhodene og der funker det bra. Legger dere epoxy rundt hele hodet på deciverene? Jeg har bare limt øynene. Kansje der feilen ligger.
  2. Jøss det var fin sei til å være på jeløya Tony. Jeg bruker vanlig superlim på decieverhodene. Har erfaring med at jeg mister færre øyne med superlim enn epoxy. Andre med erfaringer?
  3. Tony. Skjønner ikke helt det med dårlig med sjøørret-fiske nå. Er det fargen? Fått ganske bra med ørret denna uke. Eneste feilien er at de fleste har vært farget. Ellers har de virket i topp form og kjempet på sitt beste.
  4. Hei lillevann bruker manetene til å gå på. Komme t til der fisken står altså. Men vak stille så du ikke skremmer fisken. Og foresten Toggi tipper du er en utrolig flink fisker,men fisker vell på en drømmeplass? Er totalt umulig selv for deg å åpnå samme resultat på jeløyen. Både når det gjelder størelse og antall. Men pent er det der ihvertfall og gøy å fiske selvom det er vanskelig å få storfangst der. Røktere.
  5. Hei for det første er synk1 som er mest allround-snøre både til SØ og HA. Og er veldig glad i Sa-snørene,men ikke til fiske på vinteren. Blir desverre for stive da.
  6. Hei pistus Var igrunn ikke når det var bra med Ha jeg skulle frem til. Men var X-antall fiskere som mente det var spes dårlig i midten av august i år. Og hadde igrunn dårligere uttelling en tidliger år i midten av august. Syns faktisk HA fisket har vært unormalt dårlig så langt iår. Men er jo fortsatt håp enda. Så er igrunn enig med deg i når det er best å fiske etter HA. Var vell litt utenom tråden det her. Poenget mitt var at tålmodighet ofte kan være vell som bra som å flytte seg ofte. Og det syns jeg gjelder enda mer på HA en SØ.
  7. Enig med lillevann om at tålmodighet er viktig,til tider meget viktig. Har erfaringer senest fra i sommer at å bruke lang tid på en plass gir resultater. Et eksempel fra midten av august på jeløya. Fisket en plass i ca fem timer. Første fire timene ikke noe liv i vannet. Så våknet plassen og jeg fikk 3HA(noe som jeg har hørt var nesten umulig i august på jeløya) og en ørret på 1,1 i løpet av en time. Hva hvis jeg hadde byttet plass? Dette er noe jeg til stadighet opplever når jeg fisker i sjøen. Så det viktigste ved sjøfiske mener jeg bestemt er å være på rett plass til rett tid(noen ganger gjelder å være der den ene halvtimen). Men liker og å bytte plass. Men da gjerne fra dag til dag. Og må si at det endelig har blitt en litt grei diskusjon her inne med meninger fra flere typer fiskere. Så takk til deg fuglefiskeren(som desverre noen mener ødlegger både den ene og andre tråden her inne) Selv når han kommer med hyggelige råd om en jeløytur. Blei 2 ørreter på turen ista. 0,7 og 0,9 på hvit wolly. Så den virker godt ihvertfall,men ikke noe å samenligne med idag siden jeg fisket alene. Håper forsatt på vinklinger fra flere typer fiskere her inne.
  8. Hei folkens. Artig innlegg fuglefiskeren. Bra med litt humor på forumet. Må ellers si meg enig i en del av dine synspunkter. Spesielt når det gjelder betydningen av fluevalg. Hvit wolly er for min del den absolutt beste fluen i sjøen. Binder den selv på enkleste måte. Kun en hvit hale og glitter chenille som kropp.(Elvis kan ikke skjønne den mangler i boksen din,men hver sin smak seff.) Fluen er foresten en killer til havabbor i tillegg til ørret. Fått fler HA på jeløy med den i år. Og har snakket med en kompis og skal teste ut ditt forslag og fiske kun med hvit wolly på ti turer. Og han skal bruke deciver,div rekeimitasjoner,teppesild og div andre fluer vi vet funker. Tipper jeg kommer til å få flest fisk. Jeg kommer til å binde alle selv. For meg handler det ikke bare om å få mest fisk,men syns det er gøy og binde. Kommer tilbake med rapport om 2-3 uker. (men mener igrunn det skal mye mer en ti turer for å finne ut om en flue er bedre en en annen. Min mening er at det nesten er umulig å finne ut). Så en del av hysteriet rundt fluer på forumet er hinsides all fornuft. Når tråstarter i tilleg vet hvilken flue til enhver situsjon går det langt over alle støvleskaft. Sikkert mange fine betraktninger,men tipper at han ikke har prøvd ut alle fluene lenge nok til å være så bastant. Og pistus. Kan ikke si meg enig i at fuglefiskeren rakker ned på noen som helst her. Kommer bare med synspunkter som ikke er de samme som trådstarter har. Må si jeg syns det er veldig fint med ulike meninger. Er vell ikke dermed sagt det er "prikkedøden". Og kan ikke se at fugleskremselet har gått til noe pers.angrep på tråstarter. Mvh en av de ivrigste på øyen. Pers.rek : Svane på 4,75 tatt på hvit wolly. Ps kommer med noen fler betraktninger siden. Nå må jeg ut og fiske noen timer med hvit wolly kansje.
  9. Bare melde om at det endelig har løsnet i mossesundet. Fått flere HA der siste uken(10+). Ser desverre ut som HA er litt mindre der en andre her inne kan melde. Snittet ligger rundt kiloet. Største på land 1,5. Som foresten var nydelig matfisk. Blei grillet ikveld.
  10. Flyt fungerer fint det. Fisket med synk1 idag,men tror ikke det hadde noe å si. Hadde fortom på en stanglenge med 0,28 spiss. Men bruker vanligvis 1,5 stanglengde og 0,25 spiss. Men mener at mange syns fortommen har for mye å si. Fisket masse med flyt og 1 stanglengde før og kan ikke si jeg får noe mer fisk nå.
  11. Mathias. Bare å prøve midt på dagen. Hender ørreten er i bettet da og. Fikk en kl1300 idag på 1kg og mistet en på 2kg+(helt blikk stille ute). Syns det er sildeimitasoner som funker best da. Fikk på teppesild idag. Og gjør jo ikke noe at den er bra til HA og. Så bruker enten den eller deciver når jeg fisker midt på dagen på sommeren. Men som sagt tidligere syns jeg de mørkeste timene er de beste.
  12. Hmmm fisker ikke du på jeløyen Toni? Har fisket sjøørett der i 10år+ og min erfaring er at nattfiske er helt topp. Fått mine største SØ akkurat da. Derimot morgenfiske er vell kansje noe av det døste jeg vet om. Vært ute til alle døgnets tider om dagen og er kunn i mørket det har skjedd noe særlig. Så for meg er det nattfiske som gjelder(de mørkeste timene) med små strippende mudler-varianter.
  13. Jøss var tynne jævler til denne årstiden
  14. Hei. Bare info om at det er fult mulig å få bass på jeløya nå. Fikk den første for året på mandag. Desverre bare 700g,men morro at den er på plass. En kompis fikk en på 1,6 i helgen som var. God bass-sesong til alle.
  15. Hei. Noen som har en god løsning på feste av håv på en jakke uten D-ring i nakken? Fikk ny vadejakke i posten idag og til min store forundring er jakken lagd uten D-ring i nakken.
×
×
  • Opprett ny...