Gå til innhold

TR

Members
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av TR

  1. Hehe, godt mulig jeg gjør det feil... Men med Tensoen slipper jeg å bandasjere hele foten. Kinesisk fotbinderi hører en svunnen tid til.
  2. Sportsteip kan løsne underveis og skape gnagsår. Anbefaler Tensoplast! Egentlig en elastisk limbandasje men kan brukes akkurat som sportstape. Klipp ut en bit som dekker de utsatte områdene på hælen, avrund kantene med saks, lim på og dekk med hånden 20-30 sek så varmen får limet til å feste seg skikkelig. Fungerer veldig bra. Kunne slutte med doble sokker-trikset etter at jeg tok i bruk Tensoplast (blir av og til uutholdelig varmt med 2 par ullsokker i jaktstøvler når det er varme forhold...) Har sett det bl.a. på XXL til en billig penge.
  3. Sånt kommunist preik som dette her skal man leite lenge etter. (...) Det er sånn forsyrende kommunistpreik som kun hører hjemme i Russland og Kina! Heh, dagens morsomste innlegg fra Morten Aa! Ser frem til forsyrende kommunistpreik på Kola der det hører hjemme - må bare selge noen stenger først, og kanskje ungenes sykler. Det er jo prioriteringer det handler om! Ekso er vel et eksempel på at det går an å heve nivået på en elv uten at fisket prises veldig høyt - og der selv folk uten fluestang har adgang, selv om de som skriver her på forumet om elven vel helst så at det var annerledes?
  4. Hei, jeg fant oversikten over fredningssoner her: http://www.fylkesmannen.no/hovedEnkel.aspx?m=55591 Bla litt ned på siden og det dukker opp det klikkbart kart. Både Nordåsen og Eikangervågen og en hel rekke andre steder har slike fredningssoner.
  5. Ikke for å være en gledesdreper men gjeder ikke de nye fredningsreglene også i Hordaland? Se her: http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=1166&amid=3504453 Dvs Nordåsen, Eikanger, Arnavågen etc... alle er nå forbudt for fiske med stang frem til elvene åpner.
  6. Fint at nettet funker konstruktivt innimellom, 2m - få høre hvor lang tid det tar før du har fått nye deler i hus Jeg har inntrykk av at rødsprit forårsaker en god del ulykker med urutinerte brukere - usynlig flamme i sol, barnehageansatte som påfyller rødsprit på fortsatt brennende spritholdere etc. Og så tar det (for) lang tid å kokkelere med rødsprit, synes jeg, og det er mindre egnet som varmekilde i teltet. Gass er knall for sommerbruk men selv er jeg lei av gassbokser som fryser til is på Hardangervidda i august, som må klemmes på med hender for å få ut effekt og så videre. Fastholder at ferdes man en del ute til alle årstider er en multifuelbrenner i Trangiaen et godt valg.
  7. Nova (eller Nova+) er bra i Trangiaen men vær obs på at Katadyn/Optimus har nettopp trukket tilbake et stort parti med disse brennere på grunn av diverse feil, bl.a. med o-ringer, med påfølgende lekkasjefare. (http://www.optimusstoves.com/seen/service/newsroom/detail/article/2010/09/27/katadyn-products-inc-recalls-optimus-multifuel-expedition-stoves-due-to-fire-hazard/) I stedet kan du jo vurdere denne: http://www.trangia.se/2910.produktnyheter.html (Så vidt jeg vet er det en "Trangiatilpasset" versjon av Primus Omnifuel.) Bensin/parafinbrenner gir deg helt klart litt mer vedlikehold sammenlignet med gassbrenner men du verden det er deilig å slippe å bale med varming av iskalde gassbokser i sovepose, vannbad etc når det blir kaldt ute!
  8. Utsatt fisk blir ofte merket ved at fettfinnen klippes av. Muligens er dette forklaringen.
  9. I svarte Tørrbjørn... det hørtes litt for heftig ut. God bedring!
  10. TR

    Snelle med knarr

    Ja sorry som sagt . Når Danielssonsnellen hviner, da dåner jeg. Men vil du ha skikkelig lyd er vel Hardy tingen som du selv har vært inne på. Om de lager storspolesneller aner ikke jeg.
  11. TR

    Snelle med knarr

    Skru ned bremsen så får du utras... hvis det er det som må til Definer maskulin knarrlyd er du snill? Er det mandig med bøy på stangen, egentlig? EDIT: Kom på at jeg må jo foreslå noe. Foreslår at du brummer mens det femi utraset pågår. Gjerne så langt ned i bass som du kommer. Da blir det tøft da. Sorry - tror røyken fra St.Hans-bålet gikk rett i skallen på meg
  12. Lite vann i Tisleia dessverre http://www.begna.no/vannstand.asp
  13. Jeg har en annen erfaring. Ved vading i tang og tare - særlig dersom du ikke bruker linekurv - er flytende runningline veldig praktisk. Får bra med fisk selv i vind
  14. Rio Outbound Flyt/Intermediate og SA GPX (begge i klasse 5) er de snørene jeg bruker til sjøørretfiske i sjøen med min femmer-lpxe. Funker til (nesten) alt.
  15. Som de skriver på Inatur: "Du kan t.d. gå frå Finse til Haukelisæter og treng berre eit fiskekort."
  16. Montane Terra - lett, luftig, gode ventilasjonsåpninger, slitesterk, tørker fort, billig, litt harry med 2-tone men kan fåes i svart fra det store utland. http://www.sportsnett.no/q?montane&gclid=CP7h4ee6jqICFQIqDgodCjLsWQ
  17. Har slitt ut 2 stk Rio Outbound på 2 år. På første krakellerte runninglinen etter mye saltvannsbruk, den andre fikk et hakk/kutt i overgang mellom runningline og klump som jeg limte, men også på den krakellerte runninglinen til slutt. Men det kan ha med mine manglende kasteferdigheter å gjøre - dobbelttrekket sliter på coatingen. Hadde samme problemer med Loop Multi f/i linen. Er bedre fornøyd med Rio snøret i sammenligning, lader stangen raskt, kaster bra, lite minne på runninglinen og er forsåvidt kanskje litt mer holdbar også.
  18. Se http://www.miljostatus.no/Tema/Hav-og-vann/Pavirkninger-pa-livet-i-vann/Miljogifter_vann/Miljogifter_marint/kostholdsrad/Kostholdsrad-Bergen/ om kostholdsråd for fjordene nær Bergen
  19. Inntil videre kan man vel la seien være i fred... Se nederst på siden: "Direktoratets innstilling skal forankres i Miljøverndepartementet før endelig vedtak treffes"
  20. Puslete jetfly rundtomkring... Omnifuel er bra saker, og støyen - synes du det støyer for meget kan du holde deg for ørene.
  21. Hehe, forskjellen mellom PowerGas fra Primus og den langt rimeligere Biltema-varianten er neglisjerbar, unntatt med hensyn til pris. Primus oppgir sin 4-sesongs gassmix til 25 % propan, 25 % isobutan og 50 % butan; Biltema-gassen har 26,46 % propan, 28,8 % isobutan og 44,68 % butan. I og med at det vel er andelen propan og isobutan som avgjør hvor godt gassblandingen fungerer i kaldt vær så burde vel gassen fra Biltema teknisk sett fungere bedre enn 4-sesongsmixen fra Primus... og det til 59,90 for en 450 grams boks, mot 89,- for en tilsvarende Primus-boks. Velg selv. Jeg velger Biltema-gass, og/eller 4-takts miljøbensin... (For spesielt interesserte: Biltemas dokumentasjon http://www.biltema.no/Documents/sakerhetsblad/no/17614%20Gassbeholder%202008-08-22%20NO.pdf og Primus http://www.primus.se/Templates/Pages/3_cols_white_middle.aspx?SectionId=5900#).
  22. Nettopp... Omnifuel ble innkjøpt etter lignende erfaringer, er kokfornøyd
  23. Gass er enkelt og relativt sikkert og er godt egnet til sommerbruk. Men drar du høyt til fjells i slutten av juli - begynnelsen av august og får "vanlig" kald sommervær, kan bensin absolutt forsvare seg. Når gassbokser begynner å bli tomme og det er kaldt i været avtar effekten merkbart. Du kan alltids varme opp gassboksen og trikse på andre måter for å få utnyttet drivstoffet selv i kaldt vær, men hva med å skaffe en brenner som takler både gass og bensin og ta med en liten flaske bensin i reserve, i tilfelle "godt nordnorsk sommervær"?
  24. Gerber E-Z Out Skeleton med vanlig blad henger alltid i vadejakkelommen/vestlommen. Koster nesten ingenting, veier nesten ingenting, ruster ikke, holder seg skarp leeenge. Løp og kjøp.
×
×
  • Opprett ny...