Gå til innhold

Thomaso

Members
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Thomaso

  1. Jeg kjøpte meg nylig ett Sony A6000. Kitobjektivet er vel ikke av de aller beste, men det bygger kun 3 cm når kameraet er avskrudd. Så det er veldig kompakt. Det har en veldig bra autofocus til speilløst å være, samt en autofocus som fungerer overraskende bra til filming også. Liten test av video autofokus ute i hagen. Endte opp med dette etter å ha lånt ett Canon 500d en stund. Speilrefleksen ble rett og slett litt for stor til at jeg orket å ta det med på turer. Ble stort sett liggende hjemme, eller i bilen.
  2. Jeg er 187 og har denali varianten. Den funker fint til meg, men den er ikke veldig lang. Det er en del av designet at man skal kunne styre båten litt med beina. Bare å ha vadesko blir litt trangt for meg, men funker greit. Så hvis du har noe som bygger veldig kan det kanskje være greit med en lengre modell. Da kan du enten få "custom" lengde ifra alpackaraft direkte, eller gå opp til fjord modellen. Den er veldig stabil og det skal mye til for å kantre. Jeg prøvde meg på dette i høst, og måtte lene meg veldig over til siden, og ta ett par padletak for at jeg skulle tippe. Så det er ikke noe å bekymre seg for ihvertfall. Tror ikke det finnes noen andre produsenter som har noe i samme vekt og kvalitet som alpacka. enten er de lettere og mindre tøff, eller tyngre for mer rafting.
  3. Jeg kjøpte en slik i fjor og så langt er jeg fornøyd. Kjappe å blåse opp, og tar overraskende liten plass. Virker utrolig solide. Men jeg har ikke brukt den på lengre turer enda, og heller ikke med mer enn 15kg sekk forran. Men den takler mye mer vekt enn det. Veldig grei å padle. Selv i sterk motvindt går fortere å padle enn å gå langs land, men veldig raskt går det ikke. Litt knotete å kaste med flue ifra, da den driver litt i alle retninger. Samt at snøret kan henge seg opp litt her og der. Men det gjorde det i bellyboat også husker jeg. Lagde ett lite anker og da gikk det bedre å kaste ifra den også. Skal eksperimentere litt med drivanker til sommeren.
  4. Jeg byttet ifra å bruke vadejakke til vest i fjor. Kjøpte meg en Simms Headwaters mesh vest for oppbevaring. Utrolig mye mer behagelig på sommeren når det er litt varmt. Så kjøpte jeg en packlite goretex jakke på tilbud på G-max for regnværsdager og vind. Funker veldig bra siden man bare pakker sammen jakka, og putter den i lomma hvis det er for varmt. I motsetning til da jeg kun hadde vadejakke, hvor jeg aldri tok den av selv om det skulle bli 30+.
  5. Jeg er egoistisk og vil fiske mer. Og siden min samboer har drømt om hund i mange år så har jeg drevet med manipulasjon i lang tid. Jeg har hele tiden ment at det er uaktuelt å ha hund når man bor i leilighet i oslo. Synes også hunden skal få mulighet til å løpe litt fritt. Ha boltreplass. Så jeg har i mange år nå sagt at hund er helt greit, men først hvis vi flytter ut av oslo. Etter noen år har det heldigvis fungert og flytting er gjort. Ser frem til mye godt fiske oppover Gudbrandsdalen i årene som kommer. Hus rett ved elva, og kan nesten snakeroll'e ifra terassen. Men støtter jo Swede også her. Man må få tid til å utøve sine hobbyer. Det vil jo være en stor fordel at man er tilstede når man er med familien, enn at man fysisk er der, men alt man tenker på er de store som vaker på tørt. Blir litt som å gå sulten. Får man ikke spist, så vil nok tanken på mat overskygge alt annet.
  6. Nei,den gjør nok ikke det ser du. Ta deg tid til å se på stangtuppen,og hvis du dreier kroppen som vi alle gjør når vi vrir,så får også stangtuppen en lengre bane. Tom. Kommer ikke det ann på hvor du starter med stanga da? holder du stanga 45 grader ut ifra kroppen, og så snur du kroppen 45 grader, så er jo fortsatt stanga 45 grader ut ifra kroppen... Men snøret ligger mer til siden for deg.
  7. Thomaso

    Enhånds magi

    Hvor og når man skal trene på å kaste kommer vel også litt ann på hvor mye man har kastet ifra før?? Å si til en fersking at det er best å trene på reelle fiskesituasjoner, for så å dytte han inn i ett kratt ver Rena vil vel kun gjøre at han tar opp slukfiske igjen.... Jeg har hatt god nytte av å trene vannkast på steder med god baksleng. Slik at man slipper å nappe ut fluer av buskene hver eneste gang man driter seg ut. Det gjør man jo ofte i starten. Og etterhvert bevegd meg mer og mer inn i trangere steder. Hadde jeg startet i de trangeste stedene hadde jeg nok gitt opp vannkast med en gang.
  8. Disse så spennende ut. Ser ut som noen har slitt med å venne seg til dypere stenger under prøvekasting. Var noen knuter på fortommen der.
  9. Synes dette skulle blitt ett politisk parti også. Med saker som null moms på kaker og fluebindeutstyr. Blir vel litt knapt med tid for årets valg, men ved neste valg hadde dere helt klart slått SV ihvertfall. Dere ville ihvertfall fått min stemme.
  10. Har hatt en tendens til å få fisk når kompisen min begynner å lage mat. Det skjedde vel fire turer på rad. Så vi kødder med det innimellom når fisket er dårlig, at han må fyre primusen og koke noe vann.
  11. http://sportsnett.no/s/p.aspx?pid=5978&cid=1365 <-- hva med denne? Virker som en lett stor sekk. Har ingen erfaringer med den, men har tittet litt på nett etter ny sekk selv. Og synes denne virket fornuftig.
  12. Mange gode tips der! Men er ikke dette en slags kopi av -Lars-?
  13. Skvatt litt da jeg så en sånn svømmende på øyungen på lørdag. Store er de ihvertfall!
  14. Thomaso

    ?

    Det forklarer hvorfor jeg sleit. Prøvde å finne en fellesnevner. Fant det på de lavere tallene, men oppover ble det bare feil. Hehe.
  15. Thomaso

    ?

    Ja, takk for sist! Skal prøve å få tatt meg flere turer. Jeg gjorde det litt vanskeligere enn det der, men svaret ble jo korrekt. hehe. Måtte jo friske opp i gammel ungomsskolematte. 1x2=20,28 2x3=33,80 3x4=50,70 4x5=70,98 5x6= Når kommer løsningen på denne? Prøvde å regne litt på denne i lunchen på jobb, men fikk ikke frem korrekt svar. ( har jo sett at korrekte svaret har blitt postet, men mine forskjellige utregninger funket på 1x2 og 2x3 men ikke videre. )
  16. Thomaso

    ?

    40 kr pr fortom og 350 pr fluesnøre.
  17. Men er det da sånn at alle må opparbeide seg all kunnskap på egenhånd? Eller kan man være flere om dette? Er bare litt bekymret om man rett og slett må dumpe kompiser, slik at de ikke tar lærdom i mine erfaringer. Jeg vil jo ikke ta ifra folk muligheter for egen læring.. Nå er det jo liten tvil om at dere er helt på høyde med det beste i utlandet. Men er det utelukkende egne erfaringer som har tatt dere helt opp, eller hender det at erfaringer blir utvekslet slik at man kan korte ned på utforskingen for å komme til samme konklusjon?
  18. Ikke godt å si hva som menes nei. Anbefaler deg å teste før kjøp ihvertfall. Jeg byttet den til en sage zxl som passet meg mye bedre. Men han jeg byttet med tror jeg ble veldig fornøyd med T&T'en. Men han synes vel også at det var en tyngre stang.
  19. Jeg hadde en slik i ett års tid. Ble aldri helt venn med den. Det er ingen lettvekter, og for meg hadde den nok passet best med ett sekser snøre. Liker litt mykere stenger, så fikk aldri noe skikkelig feeling med den. Prøvde guideline experience og loop evotech 100.
  20. Er tredje året vi drar nå. I fjor endte vi på 9000kr pr pers, men da var vi 4stk, og ikke 3 stk. Bor på fin leilighet ved universal blvd Orlando. Det har vel gått opp litt nå grunnet kronekurs, men fortsatt godt under 11k pr pers. Flights.com eller expedia.com er tingen. Skal vel legge til at vi stort sett drar i september/oktober.
  21. Florida! Vi har stort sett fått fly og opphold til ca 10 000kr pr pers for 3 uker. Masse strender, og fiskemuligheter. Veldig lite ørret. Eller, de har jo sin egen "seatrout" variant, hvis savnet etter prikkete fisk skulle bli for stort. hehe.
  22. Thomaso

    Håvmagnet

    Tror jeg har en ifra sølvkroken. Utrolig sterk, samt at det følger med sånn spiralfjær, slik at den ikke forsvinner i strømmen hvis du mister den. Eller at man må slippe den fordi fisken ikke var klar for håving. Billig var den også.
  23. Thomaso

    Fortom

    Egenvekten på PVDF (fluorcarbon) er endel høyere enn PA (nylon). Tror FC har ca 50% høyere egenvekt enn nylon. Tatt sånn litt etter hukommelsen her, så har ikke helt nøyaktige tall. Men 0,60 nylon vil fortsatt veie endel mer enn 0,40 fc. Men i samme tykkelse vil jo FC veie endel mer.
  24. Thomaso

    Ryggen

    Pleide ofte å få vondt i korsryggen etter lange fisketurer, eller enda værre, lange shoppingturer med fruen. Men fant ut at hvis jeg går å strammer magemusklene konstant, så går det greit. Magemusklene støtter opp hele nedre del av ryggen når jeg gjør dette, og virker som problemet er minimalt nå. Var på 3 dagers fiske nå nylig, hvor vi var ute i 10-12 timer, og merket bare at jeg var litt sliten. Hadde ikke den stikkende smerten som jeg pleide å ha tidligere. Kan være verdt ett forsøk ihvertfall. Men det er lett å glemme seg bort når fisken vaker.
  25. Jeg pleier å bruke en sterk bindetråd og surre en løkke. Så binder jeg fortomen i løkka med vanlig slukknute. Koster ikke rare greine for trådholder og bindetråd. Glir veldig lett igjennom ringene og spiser ikke fluesnøre når du bytter. Andre Brun viser dette på forrige ørretboms filmen.
×
×
  • Opprett ny...