Gå til innhold

Gary

Members
  • Innlegg

    625
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Gary vant dagen sist 9. juni 2014

Gary hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

59 Excellent

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Under praktisk fiske med vading lar jeg løslina ligge i vannet, og avhengig av strømforhold gir dette bremsing i kastet. Oppgaven blir da å tilpasse kraftbruken etter forholdene for å få til en lykkelig landing...
  2. SA AirCel WF flyteline i samme klasse som stanga. Og hvis du trenger et med kort klump så skal du lete lenge etter noe som er bedre enn SA SBT (Short Belly Taper). Mener nå jeg... Tåler en god del overheng. Og SA SBT har flotte farger
  3. Gary

    Ny stang?

    Mye har nok skjedd - både hos Scott og andre, siden A2 så dagens lys. Vil absolutt anbefale deg å oppsøke en forhandler som kan tilby deg å prøvekaste både G2 og Radian. Begge har sine fans, men er ganske forskjellige. G2 har en dyp, men spenstig aksjon, Radian er mer i retning toppaksjon. Har ikke kastet med A2, men av omtale har jeg oppfattet den som ganske dyp i aksjonen.. Forhandlere du kan kontakte finner du her: http://flyfisheurope.com/zu/?dealerlocator
  4. For eksempel mine SA Skagit Single Hand Multi Tip ST-5 og ST-6. De har det SA kaller "Rear Taper". Kort, riktig nok. Skal ikke påberope meg kunnskap om hvor mye den betyr for kasteegenskapene, men en viss misjon går jeg ut fra at den har. Rio Scandi Shooting Head har også sin "Back Taper".
  5. For overhodekast bør skyteklumpen ha den maksimale vekta som stanga (og du) greit kan håndtere, med ca 1 meter overheng. Samtidig bør lengda være avpasset slik at du kan løfte lina fra vannet, også her med ca. 1 meter overheng. Meningen med skyteklump er at kastelengda skal oppnås ved skyting av bakline /skyteline - uten utmating ved luftkast før selve kastet går... Det nevnte overhenget bør du ha for å kunne bruke dobbelttrekk uten at skjøten mellom klump og skyteline kommer i klinsj med toppringen. Ulempen med å kappe klumpen (i bakkant) er at du da mister baktaperingen.
  6. Kjøpte ny snelle til enhånds-laksestengene, Lamson Liquid 3.5 - et sett med 2 ekstraspoler, i uka som gikk. Ble så begeistret over denne at jeg har bestilt et sett til.. Value for Money!!
  7. Din påstand, Tom var: "Det Nielsen putter inn blir alltid mindre enn det han får ut". På vanlig norsk blir det det samme som: Nielsen får mere ut enn det han putter inn. Det er som kjent grunnforutsetningen for evighetsmaskinen, ikke sant?
  8. Vel, når du sier at det blir vanskeligere å korrigere kastefeil med ei tyngre stang enn ei lettere, så valgte jeg å svare med et eksempel fra den virkelige verden; ei #5 stang kontra ei #3 stang. Var ikke det relevant for påstanden din,da?
  9. Ja ja... "Det Nielsen putter inn blir alltid mindre enn det han får ut"... Hvis det er sånn så er Nielsen og du på god vei til å realisere evighetsmaskinen.. Perpetuum Mobile... Bare å gratulere
  10. Tom; Jeg tenker ikke på et valg mellom stang på 100 eller 300 gram. Vi får forholde oss til den verden og tidsalder vi befinner oss i. Men at det skulle være vanskeligere å korrigere kastefeil med ei #5 stang enn ei #3 stang kjøper jeg ikke. Det som er viktigere for meg er for eksempel stangas aksjon og at den er rigget med ei line som passer stanga og min kastestil. Sammenligning med vekt på støvler har nok ingenting med dette spørsmålet å gjøre..
  11. Du har lært oss at Ingen kan forutsi eller velge ut hvilken stang som passer for en annen fluekaster, aksjonsmessig eller andre egenskaper. Heller ikke hvilken line som passer for andre. Så jeg lurer på hvordan du kan vite at ei stang som er tyngre enn ei typisk lett stang gjør det vanskeligere for meg..?
  12. Har brukt SA SBT #8 en god del i sommer, på S4 #7 og #8, begge 9' 6". Blir bare mer og mer glad i denne lina - den mest allsidige kortklumplina jeg noen gang har brukt. Litt i overkant for #7-stanga, men fungerer allikevel som bare det. Som andre sier her - den tykkere skytelina kommer til sin rett når kastene blir lengre. Og de har nok truffet godt på taperingene. Blir nok SBT #5 for femmerstengene mine også til neste sesong..
  13. Ingen av mine stenger går helt sammen i skjøtene, og skal ikke gjøre det heller. Gjelder både stengene med vanlig "holk" og med spigot. Antar at det er fordi det alltid skal være noe å gå på...
  14. ..og Syversen fikk tråden dit han ville.. enda en gang.
  15. Alt til sin tid, Tom. Og vi andre ser oss vel best tjent med å ha målet i sikte når vi kaster - ikke stangtuppen. I den innledende delen av et kast er det også slik at noen av oss liker å holde øye med buktene og plassforholdene for bakslenga.. Kanskje noen av oss har den rette linja i bakhodet også når vi kaster..?
×
×
  • Opprett ny...