Gå til innhold

evigamatør

Members
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av evigamatør

  1. Idag kom jeg kjørende over mot Lunner og ante fred og ingen fare.. Plutselig ut av intet kom det opp av veikanten en kar med sekk og lue på, og med fluestang i handa.. Først stusset jeg over denne figuren som med målbevisste steg tydelig var på vei nordover. Så kom jeg til å tenke på JB og forstod fort at det umulig kunne være noen andre.. Han så noe medtatt ut, men likevel forbausende sprek det strabasiøse villmarksprosjektet tatt i betraktning.. Hvis du leser dette JB, så stoppa jeg på øst for Eina og la igjen litt proviant under ei furu ved et tjern jeg regner med du skal innom på turen. Ikke noe store greier.. -Bare et par myggklekkere, en fyrstikkeske og et pornoblad. Håper dette kan komme til nytte, og ønsker deg en god tur videre!
  2. Nei fiplingdalselva gikk greit.. Men austrevefsna betyr "adskillig med vederbuk" på mongolsk.. Dette er jo ikke tellefisk, og jeg hadde mitt svare strev med å holde motet oppe i det mongolske laget..
  3. Var tolk for det mongolske landslaget under VM, og kunne selv følge tsjekkernes imponerende fisking med nymfer og opphengere.. At dere to har vaket rundt i kulissene hos dem kommer derfor ikke som noen overraskelse! At Mongolia med fem mann på tre dager tilslutt klarte å kroke en (1) ørret på blindfiske fra båt, var derimot en stor skuffelse.. Jeg gav de referansen til denne tråden, og det vil overraske meg stort om ikke Mongolia er å finne i medaljekampen i neste års VM..
  4. Bare å gratulere Europris med å ha skutt gullfuglen! At en slik samarbeidsavtale vil gjøre at de blir en etterspurt fagbutikk er det liten tvil om.. Var nylig innom Europris for å kjøpe tulipaner, og kunne da med selvsyn se utviklingen som hadde skjedd i fiskeavdelingen. Dette må uten tvil Lars ta mye av æra for! Stå på videre!
  5. Generell fagkunnskap utover det vanlige er verdt hver krone, så det er helt forståelig at dere ser på verdisetting av dette.. Brukte tidligere endel wikipedia, men der var det tildels mye faktafeil, så nå bruker jeg KUN Lars og JB sin fiskipedia! Så da gjelder det å benytte seg av tjenesten ut året, mens det fortsatt er gratis.. Og den avsagde colaflaska funker som pokker! Takk for tipset!
  6. trekopp, plastkopp eller termoskopp til skaukaffe?
  7. Målsettinga er vel uansett uavhengi av kasteteknikk, å få kroka de fleste av de fiskene vi har lyst å kaste på, i den fiskesituasjon vi står i der og da.. Eller kanskje jeg skal begynne å oppsummere en fiskeøkt på følgende måte; -to på snakeroll -en på enkel spey -en på dobbel spey -kun tilslag på overhode
  8. Som selvlært amatør, skal jeg vel være forsiktig med å blande meg inn i ting jeg overhode ikke har peiling på, men det Eikre sier om det "kastetekniske" og det "fisketekniske" høres fornuftig ut. Det å tilpasse kasteteknikk i forhold til den fiskesituasjon man befinner seg i, vil vel som oftest også være den beste rent fisketeknisk.. Og jo flinkere man blir til f.eks overhodekast, jo riktigere bruker man kreftene på rett plass til rett tid.. -og det blir automatisk mindre arbeidskrevende.. Eller?
  9. Helt enig! Fagkunnskap og service av høy klasse!
  10. Står på "fisking i valdres" at det er omlag 3000 vann å velge i... Noen som begrense søket litt og gi et bittebittelite tips på områder med brukbart fjellfiske på Golsfjellet?? (ikke elv..) Gjerne lang gangavstand eller eventuelt sykkel.. Og hvis det er stalltips "over gjennomsnittet", så send gjerne pm..
  11. Siden dette egentlig var et spørsmål til eksperter på emnet, så burde vel egentlig ikke JEG svare her.. Men ville bare si at jeg kjenner meg veldig godt igjen.. Etter noen vellykkede dager tidligere i sommer med steady fisk, duskregn, fin vannstand og etterhvert økende selvtilitt.. -Så prøvde jeg på samme sted litt senere med lite vann, glassklar elv og sær fisk.. Og det endte som det måtte gå.. -med skremt fisk, dårlig selvtilitt, frynsete nerver og laangt tryne... Men det er jo på en måte litt av sjarmen med det hele..
  12. Nå skal JEG gi DEG et lite tips, Helmers.. Tror du trygt kan bruke kvelden på å "spre det glade budskap" på bloggen deres.. De øvre delene av elva var både brun og flomstor.. I snarumelva klekker det neppe annet enn rotvelter ikveld.. Og oppstrøms i "NSB-hølen" var det kveldstreff for markfiskere.. Men det er klart.. Jeg kan jo ha SETT feil..
  13. Hallo dere "etterørret" gutta!! Siden jeg fortsatt er ganske fersk i dette med fluefiske etter ørret, føler jeg at jeg ramler rett inn i målgruppa deres.. Var en tur i "ørretens rike" forrige helg, men fiska IKKE i Hemsila!! -Etter en kjapp opptelling av antall ledige parkeringsplasser mellom Bergheim og Ullsåk, så pakka jeg sekken og dro til fjells og kosa meg glugg ihjæl med fin fisk og fin natur! Og "firogførti" andre fiskere slapp å heve øyenbryna over griserompene mine, og å rynke på nesa av at jeg antagelig hadde både feil farge og for få haletråder på døgnfluene mine.. Men jeg sliter litt med å skjønne opplegget deres.. Dere har klokketro på det dere driver med og kommer fra et område der det knapt finnes hemmeligheter.. -Hmm.. Poenget mitt er at Hemsila trenger ikke flere plakater og mer markedsføring! -Det de trenger er flere parkeringsplasser! Og den trenger flere gode alternativer som folk kan utforske litt selv.. Det å ikke få absolutt ALT servert på et fat, er jo tross alt halve moroa..
  14. Hadde tenkt meg en tur oppover.. -Kan hjelpe til med å rive det ned! Greit å ha noe å pusle med, mens man venter på at det skal vake..
  15. Litt usikker på om det ligger innunder "Hardangervidda Øst..", men er det noen som har oversikt over ståa i Skjerja nå..? Aldri vært der sjøl, men skal visst være "brukbart" har jeg hørt. Er det håp med fluefiske langs land der, eller er man avhengi av båt?
  16. Ja, har skjønt såpass at det ikke var DENNE tråden som ble slettet.. For DENNE tråden startet vel egentlig om spørsmålet om hvorfor den FORRIGE tråden ble slettet.. - Og nå er vi kommet på side 14, og sitter fortsatt å lurer på "hva er det som egentlig skjer..?" Pleier av PRINSIPP å ikke blande meg borti noe jeg ikke har noe med.. Men jeg er visstnok ikke så prinsippfast likevel.. Fortsatt SKITT FISKE!
  17. Hmm.. Du har altså blitt slettet som den første og eneste kunde i en nettbutikk som har over 500 kunder..? Du har altså fått slettet en tråd du selv har satt igang her på forumet..? Du har altså svart de fleste i denne tråden med: "irrelevant, tullball, latterlig og fordummende..? Hmm..
  18. Som den evigeamatør jeg er, vil jeg bare si at det er utrolig lærerikt å lese enkelte tråder her på forumet.. Og er det en jeg lærer mye av må det være Mr. Eikre. Med kunnskap, erfaring, humor og klar tale, føler jeg at jeg lærer ganske mye om temaer som omhandler ting innen praktisk ørretfiske. Siden jeg hverken kan skryte av egne fluemønstre eller trange bukter, er det fint å lære litt om livet langs elva. Både hva som skjer under vannflata, oppå vannflata og ved elvebredden..
  19. Onsdagen er snart historie.. Den forgikk nesten som planlagt.. Bortsett fra at jeg brukte litt mer enn to timer i bil.. Det var litt for mye vann.. Det klekkte litt for lite døgnfluer.. Alle steady fisk stod litt for langt unna.. Og fikk litt for lite fisk til å kunne anslå gjennomsnittsvekt.. Men helt bomtur var det ikke likevel..
  20. I mårra (onsdag) står det "Ørretfiske i elv" på kalenderen i outlook. Og siden jeg prøver å følge kalenderen og timeplanen min til punkt og prikke, så har jeg derfor ikke noe valg.. I mårra skal det fiskes! Etter ørret! I elv! Punktum! Og i kalenderen står det ikke noe om værforbehold.. Så da så.. Så er da spørsmålet.. Hvor i granskauen skal jeg dra? Det bør være innen et par timer fra Oslo.. Det bør være akkurat passe vannstand.. Det bør helst klekke døgnfluer mellom 11.15 og 15.30.. Det bør vake steady fisk innenfor normal kastelengde.. Det bør være snittstørrelse over halvkiloen.. (Hmmm... helst over kiloen..) Siden jeg store deler av arbeidsdagen oppholder meg i granskauen, er det nok mange som mener at jeg burde holde meg der.. Men dette er bare et bittelite rop om et aldri så lite fisketips, slik at jeg kan oppsummere morgendagen med å ha gjordt det jeg aller helst vil; Fiske ørret i elv.. Er egentlig stokk-dum (etter et langt liv i skauen ) på dette med fluefiske, men her er det jo et hav av fagfolk som kanskje kan hjelpe.. Spørsmålet er bare hvor i granskauen jeg bør slåihjæl onsdagen..
  21. Har vært borti det samme sjøl.. Alt er forbudt og veldig privat! Istedet for å jage folk, kunne grunneierne heller solgt noen fiskekort.. Hadde kanskje ikke blitt den helt store inntekta, men sikkert nok til at dem kunne kjøpt seg et nytt garn og noen nye oterfjøler...
  22. Som en "nyklekket" fluefisker og fersk her på forumet er det mange tips og ta med seg for en som enda ikke helt har "kaste-motorikken" på plass enda.. Og etter å ha prøvd ut noen av de 27 momentene, (..fikk ikke tak i han Svein fra Kristiansand..), så endte det hele med at jeg satte meg ved låveveggen med en tekopp på hode, og drakk whiskey mens jeg pugga telefonkatalogen...
  23. Hmm.. Mulig jeg satte det litt på krokspissen.. Men det er vanskelig å ha fluefiske som hobby.. Det blir mer som lidenskap.. Så nå er jeg i ferd med å bli en lidenskapelig hobbyfisker!! Og oppturene kommer oftere og oftere....
  24. Jeg så på meg selv som en proff!! En som var helt på toppen av den lokale fisketronen.. Men når man er på toppen, begynner man å stagnere.. Det er liksom ikke mer å hente.. Så klart.. Jeg kunne sikkert forska mer på hvor mange prikker som funka best på "droppen-spinneren".. Og jeg kunne sikkert gått enda mer i dybden på de ulike fargenyansene på "lilleauren 7g" Og hvilken sene var egentlig den sterkeste?? -Abylon, Maxima eller kanskje Elbe-superstrong.. Og hva slags proff var jeg egentlig?? Og hvilken trone var jeg på toppen av? -Jeg var en lettspinn-proff på toppen av den lokale slukfisktronen!! -Men jeg måtte videre.. Og hva skulle jeg begynne med? -Trolling? eller kanskje bare drive med pilking? -Gå liksom i dybden på ulike fargenyanser på mormyrska..?? Hmm.. sluk-utstyret blei ihvertfall solgt, gitt bort og kasta.. Så fra å telle antall "kakka ihjæl", gikk jeg over til å telle færrest mulig knuter på fortomsspissen.. Jeg gikk fra å kaste sluk og krok over 40 meter, til å ikke få kroken i vannet i det hele tatt.. Jeg hadde endelig blitt en amatør igjen.. -Jeg hadde nemlig begynt med fluefisking etter ørret.. Om jeg noen gang blir en proff fluefisker? -Nei, aldri! Om jeg savner slukstanga? -Nei, aldri! Synes jeg det blåser mer nå enn det gjorde tidligere? -Ja, alltid! (ok.. sånn gikk det.. Har holdt på med fluestanga en stund nå.. Og det har naturlig nok vært både oppturer og nedturer.. Og som ny her på forumet håper jeg det er noen tips å hente.. Vedlagt bilder fra noen av oppturene..)
×
×
  • Opprett ny...