Gå til innhold

hermok

Members
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jeg er oppvokst på Bjørgen men har fått dilla på fluefeske etter jeg har flytta nordover :roll: Vi har til og med vall i Gaula der Fora renner ut som jeg ikke har utnyttet enda :mad: Er noen kjent i Fora og kan fortelle litt om sine erfaringer i den elva? Har stått på Forbrua og sett på veldig mange store lakser som liten.
  2. Om jeg skal kjøpe enhånds eller tohånd eller begge er noe jeg har lurt på lenge. Regner med mest å fiske i Gaula og sideelver 3mil sør for Støren. Sideelvene er ganske smale og jeg ser for meg at å stå der med en 14" er dumt. Men kanskje det eneste riktige i selve Gaula. Hva med en #7 9.5" til begge deler???
  3. Har jo begge stengene men klarer egentlig ikke helt å velge en favoritt. Hvilket merke hadde du valgt?
  4. Har disse to stengene på prøve og er litt usikker på hvilken jeg skal velge. Når man ser bort fra pris hva ville du ha valgt?
  5. Takker. Vet noen hvor man kan skaffe denne snella til en god pris?
  6. Vurderer å kjøpe ei slik stang men er litt usikker på hva annet jeg behøver. Snelle snøre m.m. Hva koster stanga ny? Fikk en pris på 1800,- Ett år gammel.
  7. hermok

    Stang til laks

    Takk for tipsene! Ser nytten av å prøve stengene, men det er jo ikke altid man har muligheten for det siden man bor her nord.
  8. hermok

    Stang til laks

    Flott! Fikk et tilbud på en butikk i dag - Loop Blueline 14" #9 2730,- - Vision Extreme 911 snelle 1500,- 5200,- med alt. Godt tilbud? Blueline er bedre enn YL for nybegynner mente selger. YL blir mer 2 stanga du kjøper pga helaksjonen. Tenkte å bruke stanga i Gaula og i tilhørende småelver. Håper å ikke bruke over 4000-5000 inkl alt jeg trenger. Her er noen anbefalinger jeg har sett på: Loop YL, GL , BL guideline GL3, Procast XPE, LPXe Slate AXP scierra xda HILEVEL vision dh Er det litt sånn at forskjellene er marginale og det blir litt det samme hva du velger innenfor mellomprisklassen?
  9. hermok

    Stang til laks

    hehe.. ble kanskje litt feil sted ja Tester den andre siden jeg.
  10. hermok

    Stang til laks

    Kan noen anbefale meg en god tohåndsstang(eller sett) på 14-15" kanskje med 3/4 aksjon til laksefiske??
  11. hermok

    Klassevalg?

    true that! som døm sier øver dammen. Men hvilken aksjon bør det være på stanga for en nybegynner. På videoen til Syrstad brødrene ( praktisk tohåndsfiske) anbefalte de 3/4 aksjon og 14-15" fot stang. gjelder det for enhåndsstenger også?
  12. hermok

    Klassevalg?

    Takk for god tilbakemelding! Skal se meg om etter en 9" #4. Men det er vel forskjell på aksjon på stanga her også. Hva kan være greit for meg som ivrig nybegynner? Medium? Har tittet litt på redington og vision extreme. Hvilke modeller bør jeg ellers kikke på? At fiske blir smålaks og sjøørretfisket slitsomt er jo bare morsomt!! At man må jobbe for å få opp laksen mener jeg.
  13. hermok

    Klassevalg?

    Jeg har nettopp virkelig fått sansen for fiske og ønsker å begi meg ut på fluefiske. Jeg fisker etter ørret i vann og skal prøve meg etter sjøørret og smålaks neste sesong. Etter endel lesing skjønner jeg at det anbefales å kjøpe stang klasse 5-6 til dette fiske. Men jeg var på butikk og testa ei stang i klasse 3 og så for meg at denne stanga vil det jo være kjempeartig å få småørreter til og med ned i 2 hekto på. For ikke snakke om større. Men selgeren sier at det kan være vanskelig å lære fluekast med en klasse 3 stang. Hvilken klasse bør jeg gå for? I tillegg tenkte jeg å kjøpe en tohåndsstang til storlaksen i Gaula. Hvilken klasse velger man da?
×
×
  • Opprett ny...