Gå til innhold

@Ksteinhaug

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av @Ksteinhaug

  1. 1 time siden, Espen Tversland skrev:

    Nettopp kommet inn, stått I et vak party uten å finne riktig flue. Underholdende, men jeg vil gjerne ha tips på hva som kan ha "klekket"?

    Stod I en tidevanns "elv" på vei til flo, med en fin strandgrunne I svingen. Sø tok rolig for det meste, men avogtil vak med mer fart og kraft. 

     

    Prøvde reker, marflo, juletrær, sorte bustefluer osv... men Nada

     

    Vanskelig å si unge mann. Om jeg skulle tippe, så ville jeg gått for tanglopper. Om jeg måtte tippe en gang til, ville jeg gått for mygg. Størrelse vil jeg ikke ha noen formening om. Men vet jeg ville begynt med små fluer. Sikkert med samme resultat ;)

    • Lik 1
  2. Hei fiskevenner. Har noen stenger jeg leker med tanken å selge.  

     

     

    post-3732-0-23802800-1485891272_thumb.jpg

     

    En Meiser 11,7 Highlander Classic, klasse 5/6/7. Solgt..

     

    post-3732-0-31580900-1485891476_thumb.jpeg

     

    Videre en Winston B2X, 8,6 klasse 5. Litt farge på korken og litt slit i fargen på nickel silver snelle festet, men ellers super stand. Garantikort. Litt møllspist stangpose, da bikkja har kjedet seg litt, med fullt funksjonibel 

     

    post-3732-0-64306500-1485891313_thumb.jpg 

     

    post-3732-0-11214600-1485891343_thumb.jpg

     

    Så til slutt, en Winston B2x, 9,6 fot klasse 7. Carbon reel seat. Ingen garanti. Godt brukt, men i god stand. Ved nærmere ettersyn av stanga, er det et lite hakk i lakken ved surringen ovenfor korken. Legger ut detaljebilde av dette. Også denne har en custom Abel som kan selges med, som trenger et korkskifte, noe som kommer til å koste et par hundrelapper.

     

    post-3732-0-31357300-1485891384_thumb.jpg

     

    post-3732-0-79986200-1485891421_thumb.jpg

     

    Bilder kommer i løpet av uka, og bud mottas. Trenger ikke selge noen av de, så her er det selgers marked  ttongue

  3. Takk for svar, når både du og Mikael kan anbefale "vanlig" Outbound seiler dette opp som et godt alternativ; oppfatter da at det er snakk om 7er snøre til 7er stang. Siden jeg ikke er altfor dreven, hadde jeg kanskje sett for meg at Outbound Short var enklere å håndtere; er det noen som har prøvd både "vanlig" og Short på denne stanga?

    Tror poenget mitt ble litt borte.. Nå har jeg kastet 6'er. Men det blir irrelevant. Poenget var at disse snørene er svært forskjellige. Både i vekt og tapering. Tidal passer nok til favorittsnøret ditt om du velger riktig ifht gram vekt, og hvordan du selv liker å kaste. Den er svært allsidig. Om short er det som passer kastestilen din, så gå for den. Selv liker jeg å holde mye line i lufta til sjøfiske. I elv passet en snøreklasse opp veldig bra, da jeg heller ville skyte line med underhandskast.

    Stanga virker i alle fall knall for min del

  4. Er på jakt etter et godt saltvannssnøre (sjøørret) til en nyinnkjøpt Tidal 9' #7, og tankene gikk umiddelbart til et Coastal eller Outbound Short.

    Leste derfor Mikaels innlegg (#4) med stor interesse, og siden jeg ikke har anledning til å prøve snører før kjøp, lurer jeg på om det er flere snøre-erfaringer med Tidal?

    Har testet stangen med outbound (ikke short) og sonar. Begge passet stangen veldig bra. Også testet den med nye Bullet i elv, i en snøreklasse over. Også dette satt bra. Tenker derfor stangen takler det meste av snører, bare de ikke er i nedre del av gram skala.
  5. Fiskeriminister ppcrazyeyes Per Sandberg gikk hardt ut i en artikkel i BT siste uken, og kritiserer Havforsknings Instituttet sin forskning på lakselus i Hardangerfjorden. Han mener forskere må være "næringsvennlige".http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Sandberg-Forskerne-skal-vare-naringsvennlige-3570356.html

    Det vites ikke om Sandberg faktisk vet hva forskning er, men han mener at Forskere må tåle å bli sett i kortene. Havforskningsinstituttet har gjentatte ganger invitert til innblikk og debatt rundt forskningen. Men Norske Sjømatsbedrifters Landsforening (NSL) synes forskere er dumme, siden resultatet viser tegn til at oppdrett har negative effekter. Da havforskningsinstituttet vil diskutere forskning, og ikke hvorvidt de er dumme eller ei, har diskusjonen gått i stå.

    http://www.nrk.no/hordaland/oppdrettere-beskylder-forskere-for-juks-i-lakselus-studie-1.12840232

    For Fiskeriminister ppcrazyeyes Sandberg, er dette uholdbart da det er store planer for vekst i næringen. Han mener derfor at havforskningsinstituttet må tåle å bli sett i kortene, hvorvidt de er dumme eller ei. Forskning til side. Forskningen er omstridt fordi NSL har kalt dem dumme.

    http://e24.no/makro-og-politikk/frp/sandberg-vil-ettergaa-omstridt-villaks-forskning/23649582

    Mens makt OG kunnskaps eliten i Norge enes om en felles strategi for vekst i næringen, arbeider fiskere i Hardanger for å bevare genmateriale og bygge opp igjen stammer av laks og sjøørret. Hardangerfjorden ligger brakk, og er i en kritisk fase hva villfisk angår. I enkelte elver har dette vist seg vanskelig, da fisken holder genmateriale fra oppdrettsfisk gjennom flere generasjoner. Prosjektet fortsetter, i alle fall inntil noen skulle kalle det "dumt", og man vil forhåpentlig se resultat av arbeidet om få år.

    http://kyst.no/nyheter/samlar-inn-villfisk-for-undersking-til-genbank-i-hardanger/

    • Lik 8
×
×
  • Opprett ny...