Jump to content

KristianM

Members
 • Posts

  145
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Villaksen har etter min gane den beste smaken. Kjøpte en pakke med grill laks på rema rett før 1. juni i fjor. Slengte dem på grillen, lagde godt tilbehør, og gledet meg til god mat. Det endte med at vi spiste bare tilbehøret. Fisken var så feit og ekkel at ingen av oss likte smaken. Smakte rett og slet tran! Ikke en gang kattene ville ha. 2. Juni kom jeg hjem med en nygått hunlaks på 7.6kg. Skar ut noen fine fileter og slengte dem på grillen og nøt et nydelig måltid. Laks og ørrett fisket i sitt rette element er og blir den aller beste matfisken. Har kjøpt o-fisk en god del ganger, og fått det servert hos venner og ute på resturant, men jeg har ennå ikke fått servert o-fisk jeg har likt. Uansett fisk, foretrekker jeg den fersk og selvfisket!
 2. Liten rapport fra Ranfjorden. En kjenning av meg var ute i går, og det endte med 6 SØ. 2 på halvkiloen, 3 på 1kg og storste på 1.7kg.
 3. Pattegrisen Holder på med en variant av den nå. blir ganske stor. full lengde er vel nesten 10cm, bundet på en nr4 streamerkrok, hovedsaklig hvit med innslag av rosa. EDIT: Er nå ferdig med mysis og tangloppene. Første gang jeg har prøvd epoxy, og jeg må si resultatet ble en GOD del bedre enn ryggskjold av feks plast.
 4. Mine erfaringer med farget vann er følgende: Brunt vann, OK fiske med Mickey Finn eller lignende fluer med skarpe farger. Grått vann, dødt.
 5. Den gode gamle mickey finn Meget enkel flue som fisker godt.
 6. Nå skal jeg til å fylle flueboksen. Blir forhåpentlig vis noen turer nå i påsken Har laget meg en liten liste over fluer jeg skal fylle boksen med, er vel unødvendig med en masse forskjellige fluer i alskens mønster og farger. Deceiver i hvit og blå (usikker på om jeg skal gå for tungsten conehead eller epoxyhode) Mysis hvit/rosa Reke hvit/rosa og orange tangloppe orange, oliven og brun. Kutling. Svart zonker for fiske i mørket. børstemark oliven. Rop ut om dere mener jeg mangler noe
 7. Det er mottatt! Da tvinner jeg opp noen reker, sover et par timer og drar og fanger sø
 8. Fortynget? Jeg har lite erfaring med reker og fiske vinterestid. Har stort sett fisket sommerstid med streamer og "trekk-inn-så-fort-som-mulig" metoden
 9. En ting til.. "bankers" flue når det er så kaldt som nå?
 10. En plass som heter Utskarpen, utenfor Mo i Rana. Hadde på sø i dag, men ugunstige værforhold gjorde fisket meget vanskelig. Er meldt lite vind i morra tidlig, så vurderer sterkt å dra en tur.
 11. Noen som har positive erfaringer med sø-fiske tidlig om morningen? tenkte å dra ut en tur i morra rundt 6-7 tiden å fiske et par tre timer.
 12. Var ute i Ranfjorden i dag og så etter SØ. Var en forferdelig bygeaktivitet. snøskurene varte fra 30-45 min og da med stiv kulig og haggel innimellom. Mellom skurene var dete sol og vindstille i ca 10 min. Så jeg fikk vel kanskje en halvtime effektivt fiske til sammen. Hadde på en sø på rundt halvkiloen som takket for seg og steg av 1 meter fra land. Utrolig godt å komme i gang igjen. Blir nok en tur til i morgen tidlig tenker jeg
 13. I morgen tar jeg årets første tur. Mest for å se om det er fiskbart på godplassene mine. Frykter for at det er en del is der enno. Hvis ikke blir det nok litt fisking ja. Så i kveld blir det fluebinding og klargjøring av utstyr.
 14. Venter på våren jeg.. Men det var jo kjekt med litt mildvær her snøhullet mo i rana Skal ta meg en tur ut gjenneom fjorden til helgen. Håper god-plassen min ikke er gjenfrosset Godt å være tilbake i områder jeg kjenner godt. Har bodd i sør-trøndelag i 4 år nå, og kun dratt 2 små sø. seriøst? Stemmer det. Fikk mest knurr og torsk. Men så ble det ikke mange turene heller. Kjente ingen som fiska sø der, og det var heller dårlig med tips og få om gode plasser Her oppe er jeg godt kjent. Så det skal bli meget godt å komme i gang igjen
×
×
 • Create New...