Gå til innhold

janerik

Members
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Arjeplog er mellom Karesuando og kongsvinger, men jeg har ingen anelse om fiske der. Det finnes flere nettsider som kan være okeie, mener at Gunnar Westrin har en fin side men husker ikke akkurat navnet. Mener det var en annen enn westrin.se. Men husker ikke. Fjallen.nu er en okei side, kanskje finner du noe derigjennom. JE
  2. Hei. Til neste år skal jeg, kona og lille Julian kjøre bil gjennom store deler av sverige fra finnmark. Jeg kunne godt tenke meg å tatt en dag eller to et sted hvor det gikk an å bo for kona og ungen og at jeg fikk fisket noe. Det blir vanskelig med store avstander å gå så dette gjør det sikkert vanskeligere å finne noe bra. Jeg ønsker eventuelle tips om lett ørretfiske (#4) langs riksveg 45 fra karesuando til kongsvinger, helst så langt nord som mulig, kanskje i nærheten av Kiruna!? Gjerne enkle forhold, ikke så populært. På forhånd takk.
  3. janerik

    Tisleia

    Heisann. Tisleifjorden er et fint sted for fisk å yngle og vokse opp. Dersom noe av denne fisken vil slippe ned gjennom elva og interferere med den stasjonære bestanden vil det naturlig være fin fisk i elva og med evne til å opprettholde bestand med uttak. Selvsagt kunne det vært definert klart minstemål og maks antall fisker pr dag, dette er noe elva ville ha godt av og noe som jeg slett ikke vil anse som Grøthe-filosofi. Det værste er put&take elver som kan sammenlignes med prostitusjon og egoistiske sportsfiskere med for mange penger og for liten tid til å oppsøke steder og innse at en fisketur er kanskje 80% opplevelser, gåing, observasjon og venting.
  4. Heisann. Jeg har også hatt mye bomturer denne forsommeren trolig forårsaket av pollen. etter det jeg har hørt er det granbuskene som blomstrer iår, noe de ikke gjør hvert år. det virker som om når man trodde at blomstringen og pollenhelvete var ferdig så begynte en ny runde og dette er grana. Men men. neste år blir det bedre :-)
  5. janerik

    Tisleia

    Tisleia behøver såvisst ikke noe Grøthe politikk. Arbeidet i Tisleiafjorden går sin vante gang, Ølsjøen er det kanskje dårligere stilt med men det som behøves for Tisleia sin del er en økning i minimum gjennomstrømning fra demningen. Nå tror jeg den er på mellom 0 og 1 kubikk i sekundet; en vits. Jeg synes kommunepolitikerne bør gjøre noe med den konsesjonen til vannverket, det eneste argumentet som bør fremmes er miljøhensyn ved og i elva. Grøthepolitikk med put and take filosofi? Nei takk.
  6. Ja, det er ørret på tørrfor som er ønsket, eller røye. Lest mye fint om barduelva:-)
  7. Hei. Jeg har et ønske om å bruke 12000 eurobonus poeng til en tur i Norge for å fiske en langhelg. Hvor? Alternativer som jeg har funnet meg er alta-mathiselva, bardufoss-abrduelva, kirkenes-?,trondheim?,narvik?,bodø?. Siden dette er en langhelg kan det ikke være for langt å gå, og det bør være rimelig avstand fra flyplass til gåstart med taxi/buss. Dette er ikke lett på nye steder. planen er å gjennomføre dette i slutten/midten av juli.
  8. Jeg fant denne helga (28 august) i Randsfjorden. Noe ørret som vaket på den utenfor tanger. Skapte ikke vakfesten som vulgataen gjør men fin er den.
  9. janerik

    Ljøra

    Jepp. Utrolig lite fisk som vaket. De faste stedene var uten fisk. masser av baetis, små vårfluer++. elva var høy men synkende.
  10. janerik

    index

    Begynn med palmermygg og superpuppan for mest praktisk fiske for enkel binding. Begynn med red tag for mest binding for lite fiske. :-)
  11. janerik

    Ljøra

    Er nok fint for Baetis Rhodani!! Tror det er for tidlig med Danica.
  12. Kan ikke huske noen rare fjær på hodte/frambeina. Er nok en heptagenia den nymfa :-) Takk til forumet for info !!
  13. Er vel ikke 100% sikker på om det er vulgata eller danica, de er i allefall grisestore:-)
  14. Takk. Jeg skal prøve å finne ut mere om de. Når de klekker og bestemme nærmere hvilken art av Heptagenia det er osv. I samme vika klekker det mengder av Danica mnd skiftet juni/juli.
  15. Hei. Jeg fant denne nymfa i Randsfjorden i pinsehelgen. Er det noen som kan hjelpe meg å identifisere krabaten? Den hadde 3 lange haler og svømte i vannkanten.
×
×
  • Opprett ny...