Gå til innhold

Asle.Martinsen

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Asle.Martinsen

  1. Gratulerer til vinner! Gøyal quiz Eirik. God fiskepåske!
  2. 2016 sesongen var helt rævva for min del. Bruker mye av sommeren ved Sandvikselva etter smålaken og sjøørreten der. Blei bare en smålaks. Det var så lite vann at mesteparten av fisken gikk ikke opp før etter sesongslutt. Skal prøve litt mer med små ørretfluer denne sesongen skjønner jeg. Når man ser laksen står i hølene på lavt og klart vann. Takk for inspirasjon.
  3. Flott artikkel. Snart på tide jeg kommer meg ut og får trena litt igjen kjenner jeg.
  4. Har selv en EikreFly 9fot #5 av den myke typen og den helt toppers å dælje streamere i ferskvann og innaskjærs med. Bare de er bundet lette nok kan de være store som fy. Jiggy på 7-8 cm er ikke noe problem. Bruker selv vanlig SA GPX med 8 ft polytipper eller gamle SA Stillwater glassline (Intermidiet) den også med polytipp hvis jeg skal dypere.
  5. Var ute en liten tur i går. Sunray shadow med upside - down dobbelkrok setter seg ikke fast på grunna. Fins de noen andre godfluer som annet enn jiggy som er opp ned?
  6. Hør på Sveinung. Mye bra som ikke er Orvis og. En ny GL Rsi koster heller ikke mye med enn en brukt helios/hydros og er helt rå. Sjekk evt ut denne. Hadde jeg ikke hatt en dullion sjøstenger hadde jeg gått for denne.
  7. Den virket litt stiv og treg. Den var bedre i elva. God rygg til å kjøre smålaks med. 10 ft er litt langt å fiske i sjøen med. Har en 9,6 ft Eikrefly og en 9,6ft Orvis Clearwater II i #7 som er så godt som like og er litt dypere i aksjonen. Hydrosen er nok nesten mer en europeisk #8 stang. Antakelig er hydros og helios 9ft #7 stenger populære. For de er umulige å få tak i brukt..
  8. Bare en liten uke siden en Airflo skagit switchklump på latterlige 23gram landet i postkassa og i dag var det en GL compactklump som ramla inn. Bare 2-3 mnd igjen til sesongen begynner. Så har nok til til å tilpasse dem.
  9. Var en tur ute langs det indre Askerlandet i kveld. Masse torsk som beita børstiser, men så ikke snurten av prikkefisk. Men kjempeflott å være ute i måneskinnet. Var mye isflak som drev ut fra de dype bukter. Veldig lavt vann.
  10. Har no gammel SA fluorcarbon jeg kjøpte på Destination Fishing en gang i tiden. Like god den dag i dag. Fyller på med Rio eller Egor FC når det går tomt. Ellers går det i Stroft og Rio på vanlig nylon..
  11. Har en Hydros 10ft #7 som jeg ikke ble helt venn med. Brukte den litt i sjøen og litt etter smålaksen. Kan sikkert klare å kvitte meg med den til en fornuftig pris. NB! Kjøpt i USA i henhold til garanti..
  12. Var en flott messe som vanlig. Fikk kosekasta litt med GL RSien og den var
  13. Er det Helios 1 eller 2 det er snakk om? Og er det SW versjonen med fightingbutt? Må bare få inn litt julegratsiale så dukker nok opp et seriøst bud. Trenger en stang til litt lettere laksefiske når det er lite vann. #5ern min er litt spak.
  14. Mye flott terreng fra Bodø og sør mot Ørnes og Glomfjord. Jobbet mye der opp for noen år siden. Mange flotte sund og småstrømmer som bare skriker sjøørret. Hadde med stang og prøvde noe der oppe. Hadde mest lykke langs kraftverksveiene opp mot Glomfjellet etter vanlig ørret og langs sjøen mellom Glomfjord og Ørnes. Er man der i juni-august er det noen småelver med sprek smålaks og.. .
  15. Flotte fisker det der.. Fikk en halvkilos hoppefisk langs Askerlandet på søndag.. Tror den var mere i lufta enn i vannet på vei inn i håven. Blank som f... men fremdeles litt tynn.
  16. Gleder meg til generelt alt fluefiske i år.. Har vært ute noen turer allerede og rukket å få årets første sjøørret og knukket årets første fluestang.. (Topp stemning - Da kan man handle mere..) Se frem til alt fra småørretfiske i lokalbekken med #2 og smånymfer på vårflommen i april/mai til popperfiske etter abbor en varm sommerkveld. Makrell og lyrfiske i sjøen og kansje en flyndre på wollybuggeren. Er nok ikke så kresen på hva jeg får, bare jeg har med fluestanga.. Lykke til i 2014!
  17. Takker. Kom et GL Switch #7 i posten her om dagen. Gleder meg til å prøve den. Litt fan av utskiftbare synkespisser der jeg normalt fisker..
  18. Har en Zero Gravity 9 #5 tip flex som jeg har brukt mye til sjøørretten når det ikke er rufsevær. Bruker SA Stillwater saktesynk og GPX flyt. Har også en Hydros (Helios blanks) 9 #8 tip flex til grovfiske med stooore fluer. Flotte stenger fra en en produsent som har holdt på i over 100 år..
  19. Godt å høre at LXIen er ok. Bestilte meg switch 7/8 versjonen i jula.. Hva slags snøre bruker du?
  20. Hadde en runde med Accept - Metal Hart her om dagen. Vakkert! Men må vel snart lade opp til Black debbath konsert 20 desember. Så skal snurre en runde med dem.
  21. Noen #8-6 knallorange eller svarte woolybuggere med conehead eller kulehue. Svart er bra kontrastfarge i møkkete vann.
  22. Har fisket litt i Lierelva i 2013. Der har det vært veldig bra. Fikk SØ på hver tur og var borti no laks sent i sesongen. En av guruene der fikk nærmere 70 laks i år.(De stårste opp mot 8-9kg) Prata også med en polakk som har hatt C&R på en SØ på 9kg() Sandvikselva står for tur neste år for min del. Fikk medlemskap i Vestre Bærum Sportsfiskeklubb nå i desember og får fiskekort i Sandvikselva til neste år. Man kan også kjøpe årskort utenå ha medlemskap der. Sandvikselva er en elv som krever flom for å være fiskbar, så det er ikke mange fiskedøgn i året. Så man må benytte anledningen når den er. Jobber selv på Rud ovenfor Sandvika og kan ta noen kast i lunsjen og før og etter jobb selv. Det fiskes med 2 fluer; Allys shrimp på liten kobbertube om dagen og noe svart på natta. Ene kollegaen på jobben har 10 kast i SEi år og 3 fisk. n SØ og 2 laks. største 6kg. Så det er håp. Lykke til.
×
×
  • Opprett ny...