Gå til innhold

mikur

Members
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mikur

  1. Gikk ikke å sende PM. Kan anbefale Echo: Echo Gecko 7,9" #4/5 hos på tilbud til 842,-. <a href="http://keilir.no.24nb.serversenter.net/produkt/fluestenger/echo-gecko-til-barn/echo-gecko-45">http://keilir.no.24nb.serversenter.net/produkt/fluestenger/echo-gecko-til-barn/echo-gecko-45</a> Alternativt Echo Solo komplett fluesett i #4 8,6" på tilbud til 1444,-. Inneholder stang, snelle, snøre, backing, tapert monofortom, samt et stangetui med plass til alt inkl. påmontert <a>snelle. http://keilir.no.24nb.serversenter.net/produkt/nybegynner-fluesett/echo-solo-komplett-fluesett-kit590 Livstidsgaranti på alle stenger fra Echo.
  2. Kan trygt anbefale den jeg mener er referansestangen til Echo Flyfishing hva gjelder sjøfiske - Echo3 SW 9,0" #6, 7 og 8... Livstidsgaranti på stang og akkurat nå i januar selges disse under USA priser!! selv før frakt/mva: http://keilir.no.24nb.serversenter.net/butikk/fluestenger/echo-3 Jeg har #6 versjonen til sjøørretfiske og lett laksefiske. Svelger enkelt flere snøreklasser - rask stang med aksjon fra butt til tupp. Echo er relativt ukjent i Norge, men desto mer kjent i USA og på Island for å nevne noen. Stenger som enkelt konkurrerer med andre stenger i dobbel prisklasse. Tim Rajeff designer bl.a snører for Airflo i tillegg til egne.
  3. Til info så har Keilir.no foreløpig ikke økt prisene og kjører også januarkampanje på 15% på alt av Tim Rajeff's Echo Flyfishing (stenger med livstidsgaranti), samt 40% på f.eks fluer, men jevnt over er det nok blitt vesentlig tøffere å drive butikk med salg av importvarer nå i de fleste sjangre. De som bruker "norske" råvarer og selger på det norske markedet bør ha gode muligheter til å få frem produktene sine nå for tiden..
  4. Jeg bruker Echo Sphere Presentation Trout for ørretfiske i #3 og #4. Ekstremt fornøyd med det. Fisker mest vått selv men bruker det snøret pga det legger seg så pent ned. Snøret er egentlig beregnet på tørrfluefiske.
  5. mikur

    Favoritt!

    Echo 3sw 9,0" #6 til sjøørret og laksefiske i små og mellomstore elver. Fantastisk stang på alle måter! Liker litt "trøkk" i stanga ved denne type fiske og denne er sterk og rask uten å bli flaggstang:) Helaksjon.Snøre er litt opp og ned etter om det er flyt/synk osv. Echo Edge 7,8" #3 til ørretfiske. Lettkastet og utrolig morsom stang. Echo Sphere Presentation/Trout snøre passer som hånd i hanske.
  6. Bruk av microringer gjør at JEG bruker en tapert fortom per sesong. Setter på ringen når spissen av taperingen er kuttet bort etter mange fluebytter. Bytter bare ut ca 1m med gjerne fluorcarbon gjennom sesongen så 1 sesong = 1 tapert fortom + 1 fortomspole til hver type fiske. Minste ringen bruker jeg til ørretfiske (hullet på den er større enn hullet på de minste fluene mine så jeg har ikke problemer med å knyte den). Bruker litt større oval ring til laksefiske når jeg knyter på tykkere enn 0,28mm fortom i enden.
  7. Islandske nymfen Krokurinn svikter aldri. Oliven med gullhode i sol, svart med kobberhode i alle andre forhold. Måtte jeg valgt kun den ene varianten ville det blitt den svarte. Har til og med fått gjedde, sjøørret og mange andre arter med den men det er min bankersflue når det gjelder ørret i blankstillevann. Utfordringen er å klare å være på vakt i forhold til tilslag når alt rundt er stille og fluen dras inn med små fingerbevegelser:)
  8. Hahaha. Godt råd det der. Du får se positivt på det, det kunne vært andre veien det skulle ut. Alle har nok prøvd å prompe i vaderne og satt seg ned etterpå. Blir ganske intens lukt.. Får dårlig tid dersom det er "klump i promp"
  9. www.keilir.no har norsk agentur på Echo Flyfishing. Veidemannens jakt-fiske og friluftsutstyr på Rjukan (som er nærmeste butikk til Bø) har også et lite utvalg fra Echo.
  10. Vi trenger testpersoner som fisker mye/ofte til å teste Islandske Krafla og Snælda fluer for å finne ut om de har "livets rett" på det norske markedet. Testing av kvalitet vs pris vs effektivitet. Testpersonene får selvfølgelig beholde fluene etter endt testing. Disse er relativt ukjente i Norge men har et solid fotfeste på Island. Fluene er tuber, dbl, trbl og sgl kroker til laks, ørret/sø, røye/sr +++. Våtfluer/nymfer + flytetuber. Trenger en rapport av førsteinntrykk hva gjelder kvalitet vs pris etter noen dager og deretter en solid rapport med bilder som sier mer om kvalitet (etter bruk) vs pris vs effektivitet. Hvis du er interessert/for spørsmål kan søknad sendes til meg på PM / mikael@keilir.no hvor du skriver litt om deg selv: hvor mye/ofte du fisker, hvor og hva du fisker etter og hva du fisker med/liker/ønsker å fiske med. Lite eksempel på testfluer:
  11. SØ over 5kg... Her på østlandet kommer det opp en SØ over 5kg en gang i skuddåret - få som noen gang får oppleve det. Enda færre når fisken blir kakket i hjel. Den kunne jo prøvd å arrangere dette på Island - i fjorden utenfor noen av de bedre laks/sø elvene. Hadde spikret paller en god stund for å si det sånn. Nå er kulturen litt forskjellig mellom landene da.. Det er bra for rekrutteringen å arrangere konkurranser men et utdelt målebånd, all fisk over x cm skal slippes ut, bildedokumentasjon på lengde osv. Lett å lage morsomme regler og hadde vært godt for alle parter. Noen hadde nok selvfølgelig mistet interessen, hadde vært en oppvekker for andre men også rekruttert C&R tankegang hos mange av de unge.. En liten OT. Så er det en ting med C&R jeg ikke helt skjønner i Norge. Der det er kvoter (F.eks Gaula) så er det ofte fiskestopp når kvoten er nådd. Er man "uheldig" å får laksen sin etter 5min så må man vente til neste dag med å fiske.. På Island så er det i de fleste tilfeller strengere kvoter/regler/kun C&R men derimot er det alltid lov til å fiske videre på ren C&R, også etter kvote er nådd..
  12. Vel og merke ikke til 3-åringer men for de med barn fra ca 5/6 til 11års alderen er dette en utmerket stang: http://keilir.no/produkt/fluestenger/echo-gecko-til-barn/echo-gecko-45 7,9" #4/5 og "barnevennlig" design på stang og tube. Så skal man ikke kimse av et treningssett til "innendørs" bruk. Dette er forøvrig ikke i samme stil som toalett-golf:) Dette er en seriøs treningsstang: http://keilir.no/produkt/fluestenger/echo-mpr-micro-practice-rod/echo-mpr Guttungen min er 3år og der blir det lukket haspel i år 2014 (Elias eller lignende) så får vi se etterhvert hvordan det utvikler seg. Må bare være gøy, blir det for seriøst faller interessen med en gang og kanskje kommer den aldri igjen - bank i bordet..
  13. Kolskeggur kjegletube i 1/2"-1". Rekefluen str 8-12 også alternativt..
  14. http://keilir.no/butikk/fluer/nymfer/nymfer Høy kvalitet, ikke de billigste fluene men overgår de fleste kjøpefluer i kvalitet og selvom det er surt å miste en flue så tar man ikke like stor sjanse på å miste drømmefisken (rettet ut/knekt krok) og fluen holder lengre så da blir valuta for pengene like stor/større.. Også mange gode ørretfluer i treblekrokene, ikke tørrfluer med unntak av flytetuber.
  15. 1. Krafla rosa tungsten 2. Rekefluen 3. hmm. deceiver kanskje
×
×
  • Opprett ny...