Gå til innhold

tjt

Members
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Skagitvekter i forhold til klasser er røffli: kl7 -> 450 grain kl8 -> 550 grain kl9 -> 650 grain Så er det selvsagt litt å justere på i forhold til kastestil, hva man er vant til, hvordan stanga er klassifisert osv. Men det er i hvertfall et godt utgangspunkt. En mer detaljert oversikt med anbefaling til DIN stang kan du finne hos Rio, de har en komplett oppdatert snøreanbefaling i pdf format på sine sider. Ta en titt på den.
  2. tjt

    Ryggen

    Prolaps er det bare en kirurg som kan fikse, det har nær null nytte å gå til fysioterapeut, kiropraltor eller naprapat. Trening gjør heller ikke noe fra eller til. Overlegen på kysthospitalet i Stavern har skrevet en fin liten bok om rygg som er leseverdig . Han tok sin doktorgrad på emnet smerter i lavrygg. Det er kun et fåtall av de med ryggsmerter som opereres, det meste går over av seg selv. Jeg har hatt mye kødd med rygg, og ble til slutt operert med godt resultat. Hadde endel glede av sykling, det ga en viss lindring på det muskulære, men løser ingen problemer som prolaps. Det er bare å prøve seg fram med trening, gjør det ting verre - slutt, lindrer der - fortsett. Mange som står klare til å tilby behandling, det meste er ikke vist vitenskapelig å funke. Kirurgi funker ved prlapser påvist med MR hvor det er klar sammenheng mellom radiologiske funn og smerter. Kirurgi funker ikke ved diffuse ryggsmerter. Lykke til og god bedring
  3. Det er den av tohåndsstengene mine som har mest misfarvet kork :-) Dyp kjapp, presis, meget spenstig, null etterslag.
  4. Tror aldri jeg har tatt i en SR850, men husker jeg leste om den for sikkert mer enn 20 år siden i Våpenjournalen. Husker godt en rettrekker fra Blaser man spente med å skyve hevarmen frem :-) Horst Blaser som er konstruktøren har virkelig talent på den mekaniske fronten. Egentlig en bilmekaniker som ble børsemaker for å vinne sin kjære da hans svigerfar in spe var våpensmed. Blaser tok tanken med modularitet og meget snevre toleranser til nye høyder og avskaffet dermed mye av det tidkrevende håndarbeidet andre dras med, og fikk dermed til en fortjeneste få andre i bransjen har fått til. Suksessen med R93 er helt rå, og det er definitivt den beste jaktrifla jeg noengang har hatt. Suksessen var såpass stor at han noe motvillig ble kjøpt ut av sitt livsverk. Han er ikke pensjonert riktig ennå, rifler som bærer navnet Strasser er hans siste påfunn som er kommersialisert. Får neppe samme suksess som R93, til det har den ikke helt like geniale løsninger. Far din får ta godt vare på den SR850'en, den vil neppe synke i verdi med tiden. Blaser har tidligere drillinger bl.a som får meget gode bruktpriser, ikke mange andre som har serieprodusert drilling i 20/30-06/22 hornet på rundt 2,5 kilo som er så smekre. Ganske erketyske med kun en hane, men rimelig kule synes jeg. Dette var en skikkelig avsporing :-)
  5. Har vært igjennom et par dyre amerikanske som enten er blitt solgt eller samler støv. Og de var typisk amerikanske, slurvete laget. Nå har jeg en amerikaner som er litt uvanlig, gjennomført selv i detaljene og skikkelig finish. Den heter Nor-vise. Det er fra mine mange år som jeger og skytter og tidligere innehaver av amerikanske rifler at jeg har mista litt sansen for usa produserte saker. Europeere er hvassere på teknologi og produksjonsteknikk enn yankeer. Blaser jaktvåpen og Festool elverktøy er i en helt annen liga enn noe annet serieprodusert fra usa.
  6. Kjøp og salg mellom privatpersoner reguleres gjennom kjøpsloven. Se paragraf 32 for reklamasjonsrett, den er 2 år. Ønsker du å reklamere på en gjenstand du har kjøpt av en privatperson skal kravet rettes til denne innen rimelig tid fra mangelen er oppdaget. Selger står fritt til å gi garantier utover dette. Har du kjøpt ei splitter ny stang av en privatperson og den knekker på første turen skal kravet rettes til den personen du har kjøpt av. Ikke av den forhandleren som opprinnelig har solgt den. Det kan være at produsenten av gjenstanden uttrykker en garanti som gjelder gjenstanden uavhengig av eier, og noen gir garantier som begrenses til første eier (f.eks Sage). Reklamasjonsrett i følge forbrukerkjøpsloven gjelder kun ved salg fra profesjonell aktør til forbruker, og der er reklamasjonstid 5 år. § 32. Reklamasjon. (1) Kjøperen taper sin rett til å gjøre en mangel gjeldende dersom han ikke innen rimelig tid etter at han oppdaget eller burde ha oppdaget den, gir selgeren melding som angir hva slags mangel det gjelder. (2) Reklamerer kjøperen ikke innen to år etter den dag da han overtok tingen, kan han ikke seinere gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Endret ved lov 21 juni 2002 nr. 34 (ikr. 1 juli 2002).
  7. Jeg synes det er helt uaktuelt å betale 90% for noe som er oppgitt å være nytt og ubrukt. Når du kjøper for 100% har du 5 års reklamasjonsrett. Kjøper du for 90% av en privatperson har du 0 års reklamasjonsrett. Om det er en for deg ukjent person vet du ikke om vedkommende har prøvekasta stanga på plenen og rappa til epletreet i bakslengen. Da har du en stang til 90% av nypris uten reklamasjonsrett som har økt sannsynlighet for brudd. Det med tillit til folk og betalingsvilje er individuelt. For at jeg skal vurdere å kjøpe noe brukt skal det være en krafitg reduksjon i pris i forhold til hva varen selges for i butikk for å ta høyde for risikoen som som uansett er forbundet med å kjøpe brukte gjenstander. Ei solid snelle av renommert merke anser jeg for betydelig lavere risiko å kjøpe brukt enn brukt kullfiberstang, uansett om det er loomis, streamstix eller sage.
  8. Har gått over til Norvise, alt annet blir tregt og klønete. Startet med over&under stikke på åttitallet, det var vel det beste som kunne oppdrives da, knakk splinter og kroken seig i kjeften, men ikke like ille som alle de andre jeg visste om. Bytta ut orginalsplinten med stålspiker, og da ble det fart på sakene, kroekn har sigetendenser likevel. Har fortsatt stikka :-) Har hatt dynaking barracuda. Ganske ålreit, men utførelsen og kvaliteten på den jeg hadde etterlot noen ønsker. Ble solgt. Så skaffa jeg meg en rotary regal, den som er fritt sinnende. Fin til store fluer, men litt krøkkete til de små. Norvise er foreløpig det beste jeg har prøvd. Holder kroken best av alle jeg ahr vært bortpå. Sitter som sveisa. Bedre enn regal og dynaking. Blir du vant til en slik fritt roterende er det vanskelig å legge den bort. Veldig fin når man binder fine laksefluer og skal holde tråden flat, du slipper å sitte å tvinne opp tråden med jevne mellomrom som en må når en surrer hånda rundt kroken. Trådholdern til Norvise er også genial til roterende stikker, ikke bare Norvise. Litt tilvenning, men så er det vanskelig å slippe. Mange som ikke er komfortable med norvise, men sånn er det, vi har alle ulike måter å jobbe på.
  9. Kan være at de solbrillene er veldig mørke, og at en skøyer har tatt den hvite pinnen hans og byttet den ut med en i kullfiber.....
  10. Skitt fiske selger Vision-vadere til grei pris, tror det er 799 for de uten glidelås foran og rett over tusenlappen med. Har brukt en sånn med glidelås i sommer, og det er null problemer å melde. Virker som de fleste mener Vision selger gode vadere, og prisen er jo ikke noe å utsette på. Får meg ikke helt til å flekke ut en haug tusenlapper på Simms da :-) De pengene kan jeg tross alt heller bruke på ei ny stang jeg ikke trenger :-)
  11. Samma fyren driver mildt sagt uryddig på andre områder også: http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/vis_brukererfaring.cgi?brukerid=65605. Har vist vært noe krøll på QXL også.. Dere som vurderer å handle hos bindestikka.net kan sikkert med fordel lese disse to trådene: Har ingen personlig erfaring med den nettbutikken, men det jeg har lest gjør at jeg ikke kommer til å etablere noe kundeforhold der heller. http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=61539&hl=bindestikka.net http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=61020&st=0&p=685379&hl=svindlet&fromsearch=1&#entry685379
  12. Kikka på bindestikka.net, de fluene som lå der var ikke bundet av en trenet i faget... Så lite oppdatert ut også den siden. Så surfet jeg innom fiskersiden, og der finnes det et par tråder hvor folk er svindlet av innehaveren av bindestikka.net . De som prøver å ringe har opplevd av røret tas av, men ingen svarer. Ville nok liggi langt unna den fyren der fra Vega, og man kan kanskje vurdere å legge inn en advarsel her og henvise til trådene på fiskersiden, så har folk en mulighet til å gjøre en bedre vurdering før de sender penger til den luringen.
  13. Grande tenker jeg har tokomponent epoxy til stangsurringer. Han har i allefall "alt" til stangbygging. Den epoxy'en som er til stenger er veldig klar, og bruker lang tid på å herde (bør brukes med stangrotor hvis du ikke ønsker senebetennelse og lang natt), og er steinhard i overflata men likevel fleksibel. 5-minutters epoxy fra biltema er ikke egnet. Jo raskere epoxyen herder, jo mer gulner den over tid. West systems epoxy fra båtforretning er sikkert også bra, men det kommer ilitt store forpakninger... :-)
  14. Holder en knapp på nor-vise jeg og. Har solgt en dynaking barracuda og praktisk talt pensjonert en regal revolution til fordel for den. Nå vet ikke jeg alt om bindestikker, men den eneste andre bindestikka jeg vet om som roterer like fritt som nor-vise er regal revolution, og den er mer tungvint å bruke enn nor-vise til rotary-bruk. Når jeg gikk fra dynaking barracuda til nor-vise, var det som å gå fra trehjulssykkel til motorsykkel Flyten er mye bedre i bindinga. Trådholdern til nor-vise er litt uvant for en som er vokst opp med "de vanlige", men etter litt tilvenning er det vanskelig å tenke seg et liv uten. Binder man med true-rotary stikker er det en skikkelig oppgradering å skaffe seg en sånn.
  15. Gå til din dagligvarebutikk og kikk i hylla hvor det står hårblekemidler. De finnes i forskjellig styre alt etter hvor mørkt håret er. Har brukt sterkeste til å gjøre ekornhaler likbleke for å farge den etterpå. Jeg har ikke prøvd det på whitings speyfjær, men i lakseflueboka til lennart bergquist såtr det beskrivelse av at det funker meget bra med hegrehackel. AK Best har en bok om bleking og farging, og han bruker den metoden på hackel også. Test først med enkeltfjær før du satser hele moroa!
×
×
  • Opprett ny...