Gå til innhold

GoneFishing

Members
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av GoneFishing

  1. Da kontrer jeg heller med et 'takk for konstruktiv kritikk'! Kanskje neste år...
  2. Vær hilset! Som årene før har vi laget en liten snurr fra uken vår i Hemsedal. Mye fisk, mer morro, og mest vennskap. Vi er kjempe fornøyd med resultatet, og håper at filmen kan varme et par kalde vinter deprimerte fluefiskesjeler!
  3. Du vet du er ekte fluefisker når det eneste du kom hjem med fra dagsturen på 500km, i 8 minusgrader, med 10m/s vestavind, var 3 fingre med frostskader, men du allikavel er ute neste uke trosser frostskadene og kuldegradene for å se om sjøørreten liker østavind bedre...
  4. Jeg skal kaste meg på denne tråden av en enkel grunn! Et av årets store høydepunkt her på fluefiskesiden er dine skildringer av ditt fiske. Håpløsheten, fortvilelsen, og det menneskelige i fiske og livet som omgir dette blir skildret på en leken og fin måte. Det er bare en ting jeg kunne be om: Sett deg opp med en Winston GVX 9' i #4 eller #5, med en Eikre LB, og prøv å skildre harmonien og følelsene denne kombinasjonen tilfører fiske ditt. Nedturene blir lavere, og høydepunktene større. Om ikke for et livslangt forhold, så bare for en sommerflørt. Jeg sponser tråden!
  5. Du fisker på feil side av fjellet...
  6. Jeg har litt lyst til å holde vekten nede, slik at det skal være lettere å få dratt det med seg. Takk for godt tips, Andre! Jeg har sett på det objektivet, og jeg liker at det er F/2.8, men det ligger på nesten 1500gram. Det er 600gram mer enn 70-200 f/4. Jeg frykter at det blir litt i overkant tungt å drasse med over flere uker på tur (hvertfall når 17-55mm også skal være med...) Et nytt spørsmål: Kan VR III gjøre opp for lysstyrken i F/2.8, selv om effekten av lavere blender ikke er tilstede? Jeg tenker da på lukkertiden, og innebruk under bryllup og andre fester? Jeg har lest at enkelte melder om "skarpe"-bilder med lukkertid så langt ned som 1/6 sek. Reelt?
  7. Jeg sitter og sikler på telezoom til mitt nye nikonkamera. Etter et uheldig møte med en trapp byttet jeg ut D90 med D7000, og sitter igjen med litt penger da linsen også tok kvelden. Tenkte å kline til med en skikkelig telezoom i tilleg til 17-55 f/2.8 og 35mm. Valgene er mange, og det er en god jungel av linser. Det er et kamera som skal være med på lange turer, så vekt har for meg blitt et kriterie. Da falt mitt fokus på Nikon sin 70-200 F/4 linse. Den ligger nesten 500gram under alle konkurrentene i vekt, og så langt jeg har lest er det en meget oppegående linse. Andre alternativet er nikon 80-200 f/2.8 (fryktelig tung) og 70-300 f/4-5.6 (litt bløtere bilder og plastkonstruksjon). Noen som kan fortelle erfaringer rundt 70-200 eller andre alternativer? Linsen vil bli brukt hovedsakelig til naturbilder, vak, fugler, fiskebilder, og litt selskapsbilder. Jeg reiser mye på turer, og liker å holde vekten nede... Forslag?
  8. Takk for meget god tilbakemelding! Jeg har bestemt meg for å prøve å anskaffe meg en Denali. Hvis noen vet noe må de bare sende meg en melding. Lån/leie fra 8-29juli settes også høyt på ønskelisten. Takk for all hjelp, folkens! Dere er koseklumper! Terje
  9. Takk for gode innspill! For å oppklare så skal ikke raften hovedsakelig brukes til å fiske fra. Den er et fremkomstmiddel for en som, på grunnlag av operasjon, ikke kan bære mer enn sin egen vekt i sommer. Ingen Grenser skal bryte nye grenser! Den vil bli brukt til å komme meg fra leirsted til leirsted, og tilbake til punktet hvor jeg blir plukket opp. Når jeg skal fiske skal jeg bruke skinne og traske langs elven. Gukko eg glea meg! Hvordan er stabiliteten i disse når de blir lastet med 130-140kilo? Jeg har sett for meg Denali-modellen, og regner med at dette er det beste alternativet. Finnes det eventuelt andre produsenter? Flere innspill?
  10. Grunnet en hissig operasjon må jeg i sommer se etter alternative måter å komme meg rundt på Vidda. Jeg har ordnet meg transport inn i sentrale strøk av Vidda, og tenker å følge en ikkenavngitt vassdrag. I den anledning har jeg sett på muligheten til å forflytte meg i en Alpackaraft, da bæring av tung sekk er uaktuelt før neste sommer. Er det noen som har erfaringer med disse? Eventuelt en til salgs? Jeg er en kraftig gusse, og rager både høyt og bredt (190cm og 105kilo). Oppakning blir rundt 25-30kilo, regner jeg med, siden det er snakk om en 2ukerstur. Klem
  11. Jeg kjøpte kamera på B&H Photo i USA for fire år siden. Det er et Nikon-verksted her i Bergen, men jo mer jeg tenker på det kjenner jeg at jeg blir bekymret for senskader. Skal kontakte forsikringsselskapet i dag og høre med de. Regner med at det uansett kommer en stor utgift på fullsjekk og service av kamerahuset, så da kan jeg vel heller belage meg på å betale et mellomlegg til nytt kamerahus.
  12. Selv om kameraet tar bilder nå er det vel en stor sannsynlighet for at det har fått seg en seriøs trøkk. Bør jeg dermed prøve å få kameraet på forsikring også, eller vil en service og reparasjon være nok? Kjenner meg litt skeptisk til å beholde kameraet siden det har fått seg slik en real trøkk...
  13. Hola Seniores! Jeg var så hyggelig at jeg lånte vekk mitt speilreflekskamera til min gode venn da han skulle på tur til Australia. Han var så hyggelig at kameraet kom hjem deffekt. Han hadde kameraet i kamerabaggen under setet sitt på en fotballkamp, men da en skulle passere forbi hektet kamerabaggen seg fast i beinet til den forbipasserende og kameraet ble kastet ned trappen som min venn satt ved. Uflaks, sa Severin Suveren! Linsen, en Nikkor 18-200, har nå mange løse deler inne i seg og zoomen virker ikke. Den tar klare bilder i den "Telen" den står i, men hva hjelper vel det? Når jeg tar av linsen ser jeg også at blenderen på linsen virker. Kameraet, et Nikon D90, virker men det skrangler litt det også. Høres ut som om det er noe som er slått løs der inni også. Spørsmålet er: Hva gjør jeg nå? Min kompis har god reiseforsikring som dekker godt over den aktuelle summen. Bør jeg levere kameraet på verksted for å sjekke det? Linsen regner jeg med er total vraket, så det blir nok en forsikring sak. Setter pris på alle tips! Terje
  14. Noen har brukt romjulen til å fiske. Andre har brukt den med familien. Noen har bundet fluer. Andre har brukt den til å samle årets guttetur på film. Vi er kjempefornøyd med resultatet, og tenker det kan være en god ting å dele den med andre slik at vinterkulda og mørket ikke blir uutholdelig. Pop popcorn. Len dere tilbake. Forhåpentligvis kan vi spre noe glede til andre fluehuer!
  15. Her synes jeg at Tom må få skryt for en tråd som virkelig er god å lese! Her er det mye å lære, fra alle kanter. Takk, Tom, for at du tok iniativet til å legge ut en video av deg selv som kunne starte en kontruktiv diskusjon. Dette lærer mange av!
  16. Tusen takk, Jan Fredrik, for gode tips! Jeg sendte en mail til Nautilus, og får se hva svaret blir tilbake. Med tanke på Knut sine erfaringer, samt min og min venn sin, så må jo dette være et kjent problem for Nautilus. Når det er sagt så har jeg sjeldent hatt så mye glede av en snelle som jeg har hatt med FWX'en når den var 100%. Det er rett og slett et smykke av en snelle, med en jevn brems som holder godt på de store sølvbamsene som svømmer i de nære fjordene. Gleder meg til å få fikset det opp!
  17. God stil, Jan Fredrik! Hvor sendte du den? Hvem er importør i norge?
  18. Hehe! Ja, noe må de sikkert ofre. Har du gjort noe med det? Sendt snellene inn til noen og fått ny, eller bare fisket med det til du ble lei røkla og byttet snelle?
  19. Hei! Jeg kjøpte en FWX i klasse 7-8 for et halvt år siden. Den ble brukt godt de første månedene, og siden har den ligget i ro. Det jeg merket etter en stund er at bremsen ble fryktelig ujevn. Det er et punkt hvor bremsen strammes opp, for så at den slipper igjen. Snellen har aldri falt i bakken eller fått seg noen kakk som tilsier at den skal være slått skeiv. Da vi i år skulle gjøre oss klar til årets sesong pakket kompisen min fra sin FWX, og jammen var ikke denne også blitt ujevn i bremsen. På samme måte! Har flere opplevd dette? Noen som kanskje har en forklaring? T
  20. Spørsmålet er ikke hva i helvette en slik rapport gjør på dette forumet, men heller hva i helvette noen av medlemme gjør på dette forumet..! Den ligger under Off-Topic, men har langt mer med fluefiske å gjøre enn mange andre tråder... Ser ikke folk hisse seg opp over Liverpool- eller Musikk-tråder! Herregud, for noen klovner! Jeg bruker ikke haspelstang lenger, men lar meg ikke imponere mindre av den grunn. Makan til rapport har jeg ikke lest på lenge. Dette må være noe av det drøyeste! Jeg var i Finnmark i 2 uker i sommer, og lette etter et slikt vann. Eneste jeg fant var et vann som leverte 4 røyer over kiloet. Jammen kakket jeg de ikke, også! Hadde jeg hatt bilder skulle jeg lagt ut... Vannvittig god matfisk! Gratulerer!
  21. Jeg elsker å se filmer som klarer å formidle fiskeglede! Takk for titten...
  22. Jeg var så heldig å knekke noen (tre) ribbein igår, så i PinexForte-rus og kjedsomhet på sofaen fant jeg ut at jeg skulle snekre sammen en film fra et av årets høydepunkt. Ikke er jeg artistisk, og ikke kan jeg lage filmer, men dere finner nok noe underholdning i mitt piruett-forsøk på å håve fisken.. Kos dere!
  23. Jeg heier på Akron Heavy Butt, men har i år fått smaken for Windmaster også... Til tørrfluefiske: Heavy Butt 4X, tappert ned med 1meter 5X Akron Stealth og 2meter 6X. Goe'Pote! Dessuten: 15 meter fortom som strekker seg? I call bluff, og oppfordrer til at du legger ut video av at du kaster med så lang fortom... Så klart er dette en digresjon, og for det beklager jeg!
×
×
  • Opprett ny...