Gå til innhold

hjaadd

Members
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det står "Dry og die" Utelukker vel strengt tatt ikke våte fluer, det? Snarere tvert imot!
  2. Det så jo unektelig rått ut. Noe som slo meg etter å ha sett demonstrasjonsvideoen var at ingen av de preparerte overflatene ble eksponert for dritt/vann særlig lenge. Kan det være en svakhet? Slitestyrken til coatingen ble heller ikke demonstrert. De hadde vel skrytt av slike ting også om de kunne? Tror ikke rødvinsflekken til JB blir borte med det første
  3. Denne har blitt en favoritt. Flyter bra, er greit synlig og tar 2 minutter å binde. Har ikke merket noe forskjell med og uten flash, så jeg binder den oftest uten. Skal prøve å variere litt på farger i år. Griffith's Gnat brukes også mye. Virker som det er en gjenganger blant mange her. Varianten til André Brun var fin
  4. Stilig de dykkende greiene, har ikke prøvd å fiske med det før. Hadde sansen for flua til -Lars-, den så råbra ut. Boksen blir full i år ser det ut til, med all inspirasjonen som er å hente her. Her kommer en rett-fram vårflue med dubbet kropp og CDC som vinge og hackle.
  5. Har du prøvd med flere forskjellige bilder, eller kun det samme bildet? Hvis flere forskjellige bilder gir samme feil har du i alle fall utelukket at feilen ligger i selve bildefilen. Jeg ville også prøvd en annen type nettleser (f.eks Google Chrome, Opera, Firefox). Feilen kan like gjerne ligge der som hos Flickr. Prøv også å installere nyeste versjon av Java og/eller nettleseren(e).
  6. Hva med voksne vårfluer?
  7. Takk for hyggelige tilbakemeldinger Prakteksemplarer det der, Flunes. Utrolig mange dyktige surrehuer her
  8. En rufsete og tjukk sak etter Staffans mønster. Ikke akkurat pen, men definitivt førstevalget til klekkinger.
  9. Nei, det jeg skrev var en generell betraktning på det temaet du var inne på. Siterte deg for å følge tema (som var noen poster tilbake), ikke svare direkte til deg
  10. Det er ofte litt misforståelser rundt garanti og reklamasjonsrett. Garanti er noe produsenten/selgeren kan velge å gi som et tillegg til de lovpålagte rettighetene. Produsenten kan velge om garantien skal følge produkt, kjøper, tidevannsfaser, oddetallsuker eller hva enn de måtte ønske. I bilbransjen er kanskje normen at garanti følger produkt, men i veldig mange andre bransjer velger produsentene å la garantien følge første kjøper. Reklamasjonsretten er lovfestet, og ingen produsenter eller selgere kan innskrenke rettighetene som følger av loven. I Norge er forbrukere så godt beskyttet at internasjonale garantier ofte blir overgått av de lovfestede rettighetene vi har her til lands. Litt mer on-topic: Har opplevd at folk skriver "Jeg kjøper varen" i annonsetråden, for så å prute (rundt 50%) på PM. Rimelig frekt/uakseptabelt i mine øyne. "Høystbydende over" synes jeg også bør respekteres.
  11. Jeg synes det er helt uaktuelt å betale 90% for noe som er oppgitt å være nytt og ubrukt. Når du kjøper for 100% har du 5 års reklamasjonsrett. Kjøper du for 90% av en privatperson har du 0 års reklamasjonsrett. Dette er ikke riktig. Reklamasjonsretten følger ikke kjøper, den følger produktet. Så lenge gyldig kjøpsbevis fra forretning ligger ved gjelder fortsatt reklamasjonsretten, men selvsagt fra kjøpsdato og ikke bruktkjøpdato. Så om jeg selger en stang kjøpt for 1 mnd siden i strøken stand (med kvittering) har kjøper 4 år og 11 måneder reklamasjonsrett i butikken. Hvis selger oppgir feilaktige opplysninger har man også reklamasjonsrett til selger, og kjøper kan kreve at selger utbedrer feilen, eller i verste fall får kjøpet hevet. Kanskje ikke like lett å håndheve om selger slår seg vrang, men loven har man på sin side.
  12. Visste ikke at Capture NX2 hadde katalogbasert organisering, da blir kanskje forskjellen litt mindre. Mitt inntrykk etter å ha lest rundt omkring var at Lightroom var overlegen CNX2 når det gjaldt organisering. Lightroom ble tross alt designet fra scratch nettopp for å håndtere hele den digitale arbeidsflyten rundt bildebehandlingen. Men CNX2 fungerer tydeligvis bedre for mange. Det blir som med mye annet, hver sin smak Nettopp derfor er kanskje et godt tips til trådstarter at mange programmer har gratis prøveversjoner med full tilgang til alle funksjoner. På en måned med litt aktiv bruk får man et godt inntrykk
  13. Vil gjerne slå et slag for Lightroom, jeg, av to hovedgrunner: 1. Organisering. Ved å bruke Lightroom får man organisert alle bildene sine i en katalog hvor man kan legge til stikkord, rangeringer osv. Jeg liker å slette halvdårlige/overflødige bilder, og Lightroom gjør det enkelt å se igjennom og flagge bilder man ønsker å beholde. Resten sletter man kjapt. Søk etter bilder i katalogen er også veldig godt innebygd, da man kan søke med svært mange kriterier: kamerainnstillinger, stikkord, rangeringer osv. Vil jeg finne bildene jeg tok av stjernehimmelen ved Storlihaugen i 2009 kan jeg f.eks søke på stikkordet "Storlihaugen" og begrense søket til bilder tatt i 2009 med lukkertid over 10s, brennvidde mellom 10 og 20mm osv. Etter noen år med fotografering har det bygget seg opp en del bilder, og jeg setter stadig større pris på denne funksjonen. Svært fleksibelt og raskt. 2. Lagring og eksport. I Lightroom har man kun én fil å forholde seg til i praksis. At jeg slipper å lagre ekstra kopier (.jpg/.psd/.tif) for hvert bilde etter hvert som de redigeres ser jeg på som et stort pluss. Lightroom lagrer alt du gjør med bildet i en knøttliten sidefil. Alt du gjør lagres underveis, og du kan enkelt gå tilbake noen steg, evt helt tilbake til start. Dermed sparer man en god del plass, og man slipper å organisere kopier. Jeg slet i alle fall med å finne en god måte å gjøre dette på med ekstern råkonvertering + Photoshop. Bildene holder seg altså som én fil i Lightroom, og ønsker du å printe eller lagre .jpeg-kopier på harddisken kan alt gjøres direkte fra programmet. Bruker du Flickr/Facebook finnes også integrerte funksjoner for direkte opplasting av webtilpassede filer. Selv om lagringsplass ikke er et stort tema i dag setter jeg pris på at diskbruken etter en dags fotografering/behandling blir relativt liten. Mye fordi jeg lagrer backup blant annet til Jottacloud, en nettbasert lagringstjeneste som (naturlig nok) krever at jeg laster opp alle filer på nettet. Capture NX2 er sikkert en bedre råkonverterer, men for meg er det andre aspekter ved helheten av bildebehandlingen som er viktigere. Lightroom berører alle deler av bildebehandlingen, ikke bare selve konverteringen. At jeg sparer mye tid (og plass) totalt sett i forhold til andre programmer er jeg helt sikker på.
  14. hjaadd

    Red Tag

    Jeg slenger meg på teoretiker-linja her. Null erfaring, kun resonnering Med utgangspunkt i litt biologipensum: Det er i hovedsak to måter en organisme kan få en rød farge: holde kroppen full av hemoglobin, eller omdanne ett-eller-annet fra føden til pigmenter. Felles for disse er at de er energikrevende prosesser. Hvorfor skal man kaste bort energi på å lage røde pigmenter? Mange arter gjør sånt for å signalisere at de er sterke. Slik viser de at de klarer å bruke energi på noe meningsløst i tillegg til å overleve, og for en potensiell partner er det et godt tegn. Påfugl-hannen er et perfekt eksempel. Idiotisk fjærdrakt, men damene tiltrekkes av at herrene klarer å overleve med den møkka på slep. I stedet for å kaste bort tid på 7 stevnemøter for å finne ut om man er en god partner eller ikke er det bare å flashe litt fjør, så får man svar med en gang. Guppy er en akvariefisk som er litt på samme vis. Hvis de ikke strever med å overleve får hannfiskene en sterk fargedrakt. Når hunnen skal velge partner går hun for den som klarer å vedlikeholde fargeprakten best mulig. Produksjon av hemoglobin er kanskje mer for å få konkurransefortrinn på andre vis, f.eks ved økt utholdenhet, men uansett viser det styrke og overskudd. Så på samme måte som at det kan være en seksuell trigger kan det kanskje også være en trigger for jaktende fisk? Fisken ser et insekt med masse ekstra energi, stor og sterk, en deilig munnfull. Hvorfor fungerer da ikke en rød ulltråd på en krok? Kjipt spørsmål som kanskje undergraver hele argumentet mitt, eller? Kanskje ikke, for ting er alltid sammensatt. Triggerne er nok fler enn bare farge. Om jeg måtte velge mellom Yellow Tag, Purple Tag, Red Tag og Green Tag vet jeg hva jeg ville valgt, for jeg tror absolutt rødt er en naturlig trigger for mye i naturen.
  15. Dette er vel litt av greia. Folk har nok veldig forskjellige meninger om hva en brukt gjenstand er verdt. Noen trenger virkelig pengene fra salget, andre er bare glad til at de blir kvitt utstyret. Det er mye som selges til gode priser her, men må si meg enig med Ruffen i at noen krever vel mye. Bare det at man (ofte) mister reklamasjonsretten synes jeg skraper en del av prisen, selv om varen kun er tatt ut av esken. Men det er vel ikke verre enn å finne et annet sted å selge utstyret om man ikke er fornøyd med prisene her inne. Slike ting styrer seg selv, tilbud og etterspørsel er et rimelig enkelt prinsipp.
×
×
  • Opprett ny...