Gå til innhold

Tor H.

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Tor H.

    lightzone

    For RAW bilde behandling fungerer UFRaw fint også, dette er også gratis. Det kan kjøres som selvstendig applikasjon eller som en plugin til GIMP. Dette er en ok applikasjon for justering av RAW filer. Link http://ufraw.sourceforge.net/
  2. Sjekk denne linken fra Patagonia, se på bilde galleriet, her ser det veldig forlokkende ut. Dette hadde vært en stor opplevelse http://www.heartofpatagonia.com/
  3. Ja, det kan hende det. Men det finnes enklere veier til Gjerdrum, hvorfor ikke kjøre E6 helt til Skedsmokorset kjør så mot Ask, det tar vel ca 15-20 minuter fra Karihaugen når det ikke er i verste rushtida.
  4. Du er nok en uke for seint ute alt er fredet i fra 15.9. Men jeg kan anbefale at du benyttet anledningen til å gå noen lange fine turer. I Gausdal er det lett å gå, kjempe fint der oppe.
  5. Hvorfor ikke ta sykkeltoget til Stryken ved sør enden av Harestuevannet. Og sykle innover i Normarka Øst/ Nord. Blir det fint vær til helga kan dette bli en bra tur. Sjekk kartet på inatur.no
  6. Var en tur i Nordmarka nordøst idag for å sjekke forholdene. Der var det vinter ja... Det var vel ca 60 cm snø i skogen og isen lå tjukk på vannene, det var jo noen råk i isen, men det vil nok ta noe tid før man kan finne frem stanga.
  7. ja, dette har jeg lurt på også, om disse båtene er brukbare. Villmarksbutikken på Jessheim har(hadde) disse båtene. http://www.villmarksbutikken.net/HTML/Rekvisita.htm
  8. Det er et 140000 mål stort område av Hardangervidda som er lagt ut for salg. Området er beskrevet som indrefiléen på hardangervidda. Område har bra jakt og fiske muligheter. Jeg synes at det er direkte feil å selge et slik område til én privat person. I artikkelen til nettavisen er det fokusert på at enkelte pengesterke folk kan kjøpe sitt private fjellområde. Jeg mener at et slik område må være tilgjengelig for all og enhver. Skal det bli slik her hjemme at man må betale i dyre dommer for å få oppleve Norge fra villmarken. Det er mange folk i Norge som vandrer på fjellet og fisker. Dette området er også fint for fluefiske da det består av flere vassdrag, vann og mindre tjern. Her må staten komme på banen for å beholde dette område for allmenheten, dette på lik linje med kjøpet av Vaske Bakkes 100 meter lange "strandsone" i Oslo. For friluftfolk, fiskere og jegere er ikke en badstrand i Oslo det beste stedet å være, selv om det enkelte ganger kan være fint å være der også. Det er viktig å la villmarka være tilgjengelig for all. NJFF ber staten vurdere å kjøpe området, det er vel ingen som vet hva utfallet kan bli i denne saken. Link Nettavisen http://pub.tv2.no/nettavisen/eiendom/article481891.ece Link NJFF http://www.njff.no/index.php?file=article.html&object_id=32158 La Hardangervidda være for alle.....
  9. Jeg har en bekjent som nylig kjøpte seg et Canon 20D kamra, ha er veldig fornøyd med dette kamraet. Fordelen der er at du kan lagre bilden i såkalt RAW format og JPG. Med RAW formatet har man bedre muligheter for redigering av bilde på PC'en i ettertid. Dette kamraet kan gå langt opp på ISO skalaen helt opp til ISO 3200. Se denne linken http://www.digit.no/wip4/test_v2.epl?id=49297 for test av dette kamraet, du kan jo se på en annen test hos Steves-digicam http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/20d.html . Det største problemet med dette kamraet er prisen, men www.fotovideo.no er billigst på dette kamaraet. Dette er et kamra som ligger i grenseland mellom amatør og proffer.
  10. Tor H.

    Hackle fra USA

    Er det noen her som har bestilt whiting hackle fra hookhackle i statene. Hvis det er noen, er dette samme nakke størrelse som vi har i Norge fra Whiting farm?
  11. Er det noen som vet hvordan forholden i Romeriksåsen er nå?
  12. Det er Prima villmarksliv, webadresse www.prima-villmark.no, som selger dette merket. Det er deres eget merke. I testen av fluefiske stenger i Alt om fiske nå i sommer fikk Slate stanga som ble testet der en av de bedre karakterene( husker ikke hvem av de som ble testet, men det er nok noen andre i forumet som vet dette). De har også i tidligere tester kommet høyt opp på lista for gode stenger. Men det er viktig å huske på at en stang som er god for en behøver ikke nødvendigvis være et godt valg for en annen en.
  13. Som fersking i gamet lurer jeg på om det er vanlig å smøre flue lina med fly line dressing som noen kaller det...? Selv har jeg RIO Selective trout på 4 stanga for fiske i små elver og for mindre avstander, på 6 stanga har jeg RIO accelerator for de noe lengre avstandene. For meg ser det ut som om det er lite minne i disse snørene også. Jeg er godt fornøyd med begge fluesnørene, selv om det er en ganske kostbar affære og kjøpe nytt snøre.
  14. Har du prøvd sadler fra www.lakelandflytying.com, har selv bestill 1/4 sadler derfra. Jeg synes disse var veldig bra for krok 14 - 20. Det kan også finnes noen få fjær for 12'er kroker også. Dette er Whiting farm sadler kvalitet sliver . En kvart sadel koster 15£, men vi fra Norge slipper momsen.
×
×
  • Opprett ny...