Gå til innhold

lars p

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 368
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    23

Innlegg skrevet av lars p

  1. Runar Dankel skrev (2 timer siden):

    Fiskemessig er det nok ikke noe poeng å hoppe over noen imitasjoner. Men jeg må jo være ærlig å skrive som jeg har vett og erfaring til. Nevnte i et tidligere innlegg at poenget med å ha få mønstre er å la flua ligge lenger, få godt med erfaring med noen få mønstre og heller fokusere på å finne fisken og det faktisk praktiske fiske. For jeg har blitt stående mye med nesa i boksen og fortommen tørr. 

    Tørr fortom er noe dritt. Prøv å tenk logisk i lepto klekkinger : tidlig på dagen : Fisk av hotspots med nymfer, fisk lett og få kast så du ikke blåser klekking senere.  Når det begynner å klekke så er ofte duns riktig og lett . Derimot når klekkingene tar av så er det ofte klekkere som kan redde dagen , eller lette nymfer fisket rett under filmen . Finner du derimot ryddefisk utpå dagen så kan krøplinger og duns igjen være veldig bra .

    Ellers veldig enig med Truls her , jeg gidder ikke spare med mønstre. I mine vann som er veldig klare og lite myr så er det lite annet enn Marginata , Vespertina og Maur som gir skikkelige klekkinger på denne tiden av året . Da har du plass til alle dem i en skogsboks . I tillegg har jeg med en liten myggboks , og på slutten av perioden også en vulgataboks. 

    • Lik 5
  2. Runar Dankel skrev (På 19.1.2023 den 23.27):

    @lars p tanken bak er at side ørreten er lat vil de ta krøplingene uansett hvilket stadie klekkingen er i. Og at krøplingene også generelt kan imitere mye annet rart. 
    Da kan jeg ha færre fluer i boksen. Men vi får se om teori/fantasi matcher praksis til våren. Og om jeg i det hele tatt dumper borti noen klekkinger. 

    Risikabel taktikk er min erfaring altså. Det vil alltid komme situasjoner der fisken er jævla sær og tar kun ett stadie som krøplinger , da er det fett å ha ett par sånne i boksen . Men ikke som standard flue .

    Og hvertfall ikke på leptoer. 

  3. Runar Dankel skrev (20 timer siden):

     

     

    Men comparaduns? Er det virkelig så viktig? Håpet er at de som vil ha duns også vil ha krøplinger

    Men hvorfor satse på krøpling , som er 1 av 1000 i leptoklekkingene når fisken tar 1 av 10 duns på flata ??

    Og skal du fiske på leptoer , så hadde jeg ikke reist uten klekkere og nymfer i riktig farge .

  4. Jarle TL skrev (På 11.1.2023 den 13.10):

    Hei!

    Jeg ønsker å impregnere tørrfluene mine før de settes i boksen. Har tidligere aldri gjort dette, siden DryDip har løst alle problemer ved vannet. De fleste av mine tørrfluer har noe cdc i seg. Jeg har prøvd den lovpriste High N Dry Liquid Floatant (ref bildet), men den tørker aldri. Den er derfor ikke egnet for bruk ved bindepulten. Er det noen som har gode erfaringer og anbefalinger til et produkt for førimpregnering av tørrflua?

    WEB_Image_Liquid_Floatant_High_N_Dry_Fishing_Produ_107703-1-358487_plid_172345-600x443.jpg

    Ebay , og bare kjøpe DryDip der ??

    • Lik 1
  5. Jeg er da ikke enig med Truls da. Stort sett så suger billigbriller på det meste . Mulig i teorien at selve polariseringen er"lik" . Men har du testet bra briller opp mot dritt så kjenner du forskjell.

    Bra glass er klarere , du får photocromic som forandrer styrke etter solforhold. Passform er av en eller annen grunn vilt bedre på dyrere briller. Og alt dette betyr mye når du skal gå med dem hele dagen.  Og forskjellene blir klarest i dårligst forhold, dvs med dårlig lys. For jeg bruker også solbrillene i drittvær som beskyttelse for flua.

    Test feks Smith low light ignitor glass mot en billigbrille på en dårlig dag , så skjønner du hva jeg mener.

    Disse to har jeg, greie . men ikke noe mere

    https://www.magasinet.no/xstream-polariserte-solbriller-photochromic-gra

    https://www.magasinet.no/xstream-polariserte-solbriller-photochromic-gul?gclid=CjwKCAjwgr6TBhAGEiwA3aVuIVoEKEqFUfgsRDwy25ZnQsmZUYGPi7FcBLg3r7ByKo46Ich9XhMRQBoCHqwQAvD_BwE

    Har også Rapala briller , Leech , loop og Alt om fiske briller . De suger alle sammen , i forhold til de bra jeg har .

    • Lik 2
  6. Jarle TL skrev (17 timer siden):

     

    Ellers har jo Barrio flere liner som er gode og prisgunstige. 

    Har du prøvd de som han selger nå ?

    De har hatt tom butikk i stort sett hele perioden med covid. Og nå ser det ut som de har byttet produksjon sted også. Håper de får opp utvalget , for det var bra liner til latterlig pris.

  7. Flue du har bundet fisker i massevis.

    I fjor startet vulgata alt for tidlig i mine vann , så jeg hadde ikke den boksen med . Var innstilt på siste Vespertina klekkingene med enorme mengder og sær fiske.

    Fant heldigvis en gammeldags Daddy long legs i sammen med maur , og med litt lim blei vingene stående litt opp og alle beina tvinnet sammen til en lang kropp . Ørreten tok og jeg fikk ny pers på stille vann her hjemme !

     

    Rimelig sikker på at bildet ditt er en Vulgata ja

    • Lik 2
  8. Først så sjekker du om det er lov til å fiske i de elvene. Er mange elver i Norge som er stengt om vinteren.

    Er det lov til å fiske så bruker du de nymfene du har , men det skader ikke å teste litt av de store greiene.  Kan trigge en treg fisk til hugg

  9. Som Roaas skriver, lån deg ei stang . Jeg har plenty så send en PM hvis jeg kan hjelpe,

    Til forhold på NZ så er det jævla mye romantisering ute å går der, alle filmer viser selvsagt høydepunkter. Men realiteten er ofte at det er kan være høyt press på elvene hvis du ikke er kjent og tør å gå nok. Jada, en dag i året tar alle de store fiskene sikader tørt uten å tvile......

    Været er som kyst finnmark , du kan ha 15 sek vind med regn ei uke i strekk og påfølgende flom. Da må være villig til å flytte på deg eller fiske med streamer.

    Fisken i de beste elvene kan være vilt sky utover i sesongen. Dvs du blåser 5 av 6 sjanser på en dag . Og sjansene kommer ca hver andre km. Så du går mye!!!

    Så søk info , sjekk ut alle episoden av serie jeg la ut , se resten av episodene på vimeo, er billge tips. Reis lett og flytt deg ved drittvær.  og ikke minst , håper du tåler sandflies 😁

     

    PS : sjekk ut vann , er endel bra fiske i strandsonen på dem . Også i drittvær

    • Lik 4
  10. Har du sett noe fra NZ ? Tunge nymfer , lang fortom og vind over snittet er normalen der nede . Spesielt på sørøya . Jeg ville valgt klasse 5 og da en ganske stram stang  og en klasse 7 til vindfulle dager og streamer fiske i vann . Skulle jeg kun hatt ei stang ville jeg valgt en klasse 6

    Ene året jeg var der nede hadde vi 27 av 30 dager med vind og regn . Så to vak og stort sett flomdigre elver overalt

    en dag på NZ (forøvrig en bra kanal, de tidligere sesongen er å få kjøpt på Vimeo)

     

    • Lik 2
  11. kenny nøng skrev (18 timer siden):


    Jeg har blitt ræva kjørt av fiske kompis som gikk rundt med 7x, da jeg for den fiskeplassen våres hadde 3x som tynnest. Vi begge brukte samme flue, jeg som bant de.

     

     

    Nei , men du har en fiske kompis som er ei Ræv . Litt på spissen selvsagt(ordspil der der altså) , men du skal ikke gå på akkord med det du mener er riktig fortom. for det er idioti å fiske med 7X hvis fisken snitter over 6 hg . Samme med 6X hvis fisken er over 1 kg osv..........

     

    PS : "sneller med brems , er folk som sitter når dem pisser" . Sitat meg sjøl på forumet her for 15 år siden ::)

  12. Runar Dankel skrev (20 timer siden):

    Overrasket over at det er så mye utforsking på dere. God inspirasjon. Har noen veldig små vann jeg har brukt mye tid på, men får vurdere å legge inn noen litt større til de dagene jeg har mer tid. 

    Veldig små vann som er lett tilgjengelige kommer nesten uten unntak til å skuffe i det lange løp. Finn deg noen større.  Mere muligheter til variasjon og alltid større sjanser på pen fisk.

    Til det tråden handler om . Hadde vel før 50/50 fiske i mange år , men med åra så har det blitt mere og mere tilbake til de kjente stedene man veit kan levere. nå er det kanskje 90/10

    Men man har da "tidligvannet" i østfold . Myggvann hjemme. Lepto vannene opp til 600 m . Vulgata vann i lavlandet før man begynner med godvann i høyden (opp til 1000 m og da mygg og lepto igjen) , dette før man stikker til Finnmark og med sein vår der så starter man på mygg og lepto igjen :)

    • Lik 2
  13. Det er jo lokale forskjeller i Trøndelag også selvsagt . Lyr kan du hvertfall fiske nå på høsten . Finn deg gjerne noen litt bratte steder med mye tang og tare . Ha synk line og gå gjerne litt opp fra klasse 7 hvis du fisker fra land.

    Belly og kaste inn mot land hvis det er rolig sjø kan være gull

    • Lik 1
  14. SebastianWS skrev (På 21.9.2021 den 16.03):

    Lurer på om noen vet om det er mulighet for å fiske etter sjøørret, har hørt det er veldig dårlig med det i Trondheim. Er det noen som vet eventuelt om det stemmer eller er det muligheter på visse steder eller plasser?           Er veldig redd for å bli deprimert over å ikke ha noe å fiske etter i tidene fremover😬Setter stor pris på tips/hjelp😊

    Sjøørreten er vel fredet i sør trøndelag i mars og april ? så det sier vel det meste om bestanden der i området

  15. torese skrev (På 12.8.2021 den 19.55):

    Godkjenne næringer?? Det fiskes og kastes????? En værre løsning skal man lete lenge etter. Om 23 blir ende værre har man 2 gode år på å få logistikk og papirer i orden. Pukkellaksen vil være utryddet på et blunk. 

    Da kan man drive miljøværn og business på samme tid. Om det er noen unge entreprenører på denne siden så er sjansen nå! Bli rik og redd miljøet på samme tid! 

     

    Tore

    Du får ta med deg den geniale hjernen din opp å lære Finnmarkingene dette du da…….

    Håper ikke du mister noe av ditt fiske på samme måte som endel gjør nå. Over og ut 

    • Lik 1
  16. torese skrev (20 timer siden):

    Handler om å se løsninger! Når den først er der da må man gjøre det beste ut av det. Rogna kan garantert selges for flere 100 nok per kg! Hjelper mot alt fra impotens til iq... 

    https://www.doctorkiltz.com/salmon-roe/

    Men det krever litt fantasi og et ønske om å få det til. Når den første sunnmøringen har kommet til nord og gjort millionindustri kan man bare sitte der med skjegget i postkassa. Men da skal du vite at du hadde akkurat den samme sjanse som alle andre. Hundemat... Det er store penger å tjene på hundemat. Superduper hundemat med omega 3 og vitaminer x10. Må være perfekt sommerjobb for unger. Ungene skjærer torsketunger i lofoten og tjener 1000 nok per time. Pelle rogn fra pukkellaks må være enda enklere. 

    Kan garantert få støtte fra innovasjon norge for finne de neste nye legemiddlene fra havet i akkurat denne rogna ev. utvikle dette til noe annet lønnsomt. Bare å få fingeren ut av r og komme igang. 

    Tore

    Er vel ikke akkurat gjort i en fei det der , Norge er jo ikke akkurat kjappe på å godkjenne nye næringer. Så innen det er nok atlanterhavslaksen utkonkurert. Det er det jeg synes trist med dette da..........

  17. Truls skrev (18 timer siden):

    Må nok bare belage oss på massivt innsig i '23 tror jeg. Det er jo vanvittige antall, så det nytter nok ikke å bli kvitt (?) Jeg har for det meste bare lest kriseoverskrifter om pukkellaksen, men er litt forsiktig avventende og vet ikke helt hva jeg skal tro. Hva er egentlig skadevirkningen av den. Jeg vet ikke, og skulle gjerne hatt litt påfyll av kunnskap om denne arten.

     

     

    Denne har litt info .

    Og ja , innsiget blir massivt i 2023 ja. Værste hitill er vel Munkelva , normalt 3-400 laks som går opp der og de har vel tatt 10 tusen pukkel der nå.

     

     

×
×
  • Opprett ny...