Gå til innhold

tom-ry

Members
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral
  1. Hei Jeg har en Zpey dreamcatcher #5 som er tilsalgs 2000kr
  2. Hei Jeg har en Dreamcatcher 9fot # 5 jeg ikke bruker. Send meg en PM hvis du er intressert
  3. Hei Jeg har en Danielson/Loop 4-7 snelle
  4. Hei Dette er en teaser på en film vi har laget fra årets tur til Montana. Vi var 6 stk som reiste over i Juli/August i år Filmen vill bli vist i regi av Larvikmarkas Fluefiskerforening på KUF Huset i Larvik Mandag 7 Desember kl 19.00 Alle er hjertlig velkommene https://youtu.be/SEBRm345U40
  5. Jeg har lest at man ikke bør bruke Zalo, da det er med på å tørke ut coatingen på snøret. Det som anbefales er grønnsåpe i lunket vann. deretter å smøre opp linen mucellin eller lignende.
  6. Når jeg tenker på begrepet Trøkk, så er det stangen evne til å forvalte påført energi. Dette gjelder stenger både med dyp, medium og top aksjon. Det gjelder også for stangens evne til å få stangtuppen til å gå i en rett linje, uten at den gir seg i en eller annen retning. Trøkk er et ord som i min verden, og i mangel på andre akademiske betegnelser, Beskriver det over. Sist jeg fikk en litten aha opplevelse rundt stang med trøkk. Var når jeg testet Arctick Silver klasse 5, det var en stang med trøkk. Trøkk er helt fint det:-)
  7. tom-ry

    Hei Jeg har fisket en del i Bøelva, fra Hegna camping (enden av Seljordvannet) ned til henge broen som man kan kjørebil over som er rett nord for Bø. Det er en artig elv å fiske i, men jeg syntes det har blitt dårligere (dvs fisken har blitt mindre). Frode s nevner strekket fra Hegna ned mot fossen. Det er etter min erfaring det beste område, fisken slipper seg ned fra Seljordsvannet. Her har vi tatt flere fisk på over kiloen. Et annet setd er Grunningsdalen som ligger ved Seljord. Elven rener ut fra Slåkavaten på Lifjell. Det er utrolig flott der oppe. Har ikke fisket der på en stund, så har ikke up todate info om fiske. Men tidligere var det beste fiske helt oppe ved vannet. har fått fisk der opp mot kiloen.
  8. Hei Hvor kjøper du TroutHunter, jeg prøvde det for første gang i fjor når jeg var i USA. De hadde også et imponerende utvalg av lengder og tykkelser. Er veldig fornøyd og har snart behov for litt påfyll. Skal på en ny tur over dammen i August, men det hadde vært greit å ha tilgangen litt nærmere.
  9. Glemte en ting, Begynn med pinnen kl 14.00 beveg den frem til kl 10.00 og se hva som skjer:-)
  10. Hvis du trer en en tom plast flaske på en pinne å skal kaste den så langt som mulig rett frem, så har du bevegelsen
  11. Hei Her er en video som ilustrere det jeg mener i inlegget over med for mye kraft: https://www.youtube.com/watch?v=1Bg6njFSKv4 Tid: 2:06 ut i klippet
  12. Du sier at snøret ligger under stang tuppen? dette kan skylles at du bruker for mye kraft, for tidlig. eller generelt bare for mye kraft. Det skal være en gjevn akselerasjon med påføring av kraft som ender i en kontant stop. Ved for mye kraft vill stang tuppen være lavere kl 12.00. snøret følger stang tuppen. Med flue på fortommen vill dette føre til at snøret for en lukket loop. Flua henger seg opp. Det kan være andre ting også. Søk opp videoene som Staffan har lagt ut her på forumet. Han beskriver blant annet bruk av håndledet i bakkastet. Veldig vanlig. Dette vil gjøre at bukten i bakkastet blir stor å ikke ser ut som en loop.
  13. Jeg fisker først og fremst tørrt pga. det visuelle. Da vaket i seg selv ofte er høydepunktet og fiske størrelsen er bonus. Det kan som nevnes tidligere i tråden være meget krevende på fek. blankt vann under myggfiske. Eller når det er massive klekkinger, hvor din flue er en av mange hundre på vannet. Har opplevd at det er så mange døgnfluer at fisken ikke flytter en millimeter sideveis i elven, så hvis du ikke akkurat treffer i forings banen så tar den ikke. Så har man andre utfordringer som fluevalg, friflyt etc. Men det er det jeg syntes er artig. Utrolig kult når du ser fisken ligger under flua å kikker mens den siger nedover elven for så å returnere til standplass. Hele kroppen er i spenn, nå tar’n, nå tar’n, nei. Så prøver du et nytt flyt. Har også gjort det samme visuelle fiske med nymfe, hvor du ser nymfa i vannet og du ser ørreten åpner munnen(ser det hvite i munnvika) å tar flua. Utrolig kult Dead drift nymfefiske kan være utrolig vanskelig, men det er det visuelle som tiltrekker.
  14. Finfiske Jan, det er når du kun skal ha 3 meter flue snøre og en lang fortom til å danne en bukt som funker, og retter seg helt ut. Samt at den lander silke mykt på vannet. Det er ikke alle stenger det er lett med. Jeg får det ihvertfall ikke til med hva som helst. Her er selvfølgelig snøret veldig viktig, om ikke viktigst. jeg har som du vet testa mye, før jeg fikk noe som jeg syntes fungerer bra.
  15. Tror det går på at dette er personlige valg, jeg har drevet i mange år med fuglehunder. Der kunne du snakke dritt om kjærringa, men ikke om bikkja. Da ble det samme opphetede stemningen som det blir her på forumet, rundt ganske mye. I hvert fall stenger og snører.
×
×
  • Opprett ny...