Jump to content

sennaduc

Members
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sennaduc

 1. Var en tur ute på søndag. Gikk til et vann angt inne på Romeriksåsen hvor jeg vet det går fin fisk. Denne dagen var det tur med bikkja som var fokus, så fisketid var noe amputert. Hadde vel en times tid til fisking. Tok med meg 6er stanga, intermediate Line og streamer boksen. Dette skulle være et lurt valg! Resulatet ble 2 stk trill runde ørreter på henholdsvis 600g og 800g, samt en mistet og to kraftig lugg i flua. Oppserverte 4 vak. Dvs bra med action! Sesongen er ikke over før isen stopper en;)
 2. Leste akkurat på et annet forum, fiskersiden. Det ble tatt flere HA i indre oslofjord nå 1. Desember. Disse ble riktignok tatt på wobler ved dorging. Også alle på samme spot'n. Det foreligger en liten rapport på fangsten, samt bilder på den nevnte side. Spennende lesning. Særlig da vi er helt uti Desember.
 3. Hørtes ut som en ålreit tur, folkens! Var selv en ørliten tur i indre oslofjord rett før kveldsmørket kom. Bra med liv på plassen jeg var. Lite folk og mye fisk er ofte en fin kombo! Ble 3 øringer, alle i lett bekkuniform. Største var ca 2kg, så den var morsom. Mistet også en med grei størrelse. Fisket kun med oliven Runars deciver.
 4. Typisk det.. Endelig er en borre der, så ryker snøret. Antar noen ufine gloser ble utdelt? Var det indre- eller ytre fjord dette da? Har vært ute ca 20 ganger til nå. Ikke sett eller merket et fnugg til ha'n, så litt oppløftende var dette her.
 5. Utrolig moro å lese at flere har fått Abbor i år! Hvis det ikke blir for mye å spørre om, kanskje man kan skrive litt om hvor man fikk den? (feks "moss området") Kan gjerne skrive på om også, dersom man ikke ønsker å ta alt i plenum. Hadde tenkt meg en tur nedover vestfold eller østfold på bassjakt til uken, men er ikke særlig kjent med skjærgården der nede, ettersom min hjemmebane er indre oslofjord. Tar gjerne imot noen tips på pm om noen er villig til å hjelpe litt:) Skitt fiske, folkens!
 6. Vederbuk på flue er moro! Var en tur ute etter de idag. Vet om en fin plass i øyeren hvor det går mye stor VB. Ble ingen fangst, dog nære.. Falt av rett før håving etter en lang og morsom kamp! Tipper. Ca 1,5-2 kg. Fisker stort sett med tynne gule streamere. Dette har funket best for meg.
 7. Gledelig lesning, Runar! Etter to trege havabbor sesonger, regner jeg med at selv du hadde et lite innabords jubel da du øynet bassen i enden av lina? Håpe resten av oss også får kroket en bass eller to de kommende månedene! Nå er det i gang!
 8. Mye rykter, lite bilder.. noen på forumet må snart få dratt opp en borre, slik at mojoen virkelig setter inn her!
 9. Hei, De fleste Xxl butikker har dvdn. Pistus: melder du at det er dratt opp HA i år? (på østlandet)
 10. Fikk noen HA eller ikke? hehe Selv har jeg mistet èn i år, og det er det. Ikke bra. MEN jeg synes det er helt greit å dele plasser. Selv deler jeg gjerne med de fleste som spør, både pm og plenum. (LES: ikke da jeg har fått bekjed om å ikke videredele! Det handler litt om respekt.) Synes det er moro at andre får glede fra hva jeg vet/lært. Og selv blir jeg sjeleglad av å få noen "hete" tips. Oftest er det ikke bare plassen i seg selv som leverer, men man må vite hvordan fiske på den bestemte plassen, så de som på forumet kalles "ikke-seriøse" fiskere, vil kanskje oppleve plassen som dårlig/nedtur og ikke besøke den igjen, så det kan slå begge veier. Føler egentlig problematikken med fiskeplasser som er fine/ser fine ut er ikke å finne de, men å komme seg dit. Eiendommer, veier, parkeringer, etc etc.. Så kan man finne plasser med fine forhold og morsomme fiskelige utfordringer, men uten å tråkke på noen grinebiteres eiendommer o.l. har man kommet langt, så for meg handler det mest om tips og triks for å fiske "lovlig" på de fine plassene. Å stå på et sted hvor jeg vet folk har lyst til å komme å høvle meg ned ødelegger litt av fiskeidyllen for meg. Ta Hvaler som et eksempel. Utrolig mange flotte steder, men uten lokal kunskap og tips om parkering, stier å gå, ikke-sinte-hytteeiere osv, så opplever jeg Hvaler som vanskelig. Mine erfaringer på Hvaler har vært så som så. Funnet en kjempe plass der som har alt, men også hatt utallige bomturer hvor jeg nesten ikke har fått dyppa flua i saltet. Sånn sett er det nydelig om folk kan dele litt lett info om de ikke-direkte fiskeplassene, men gjerne litt om adkomst, eiendommer og parkering som et utgangspunkt for et området, så får man selv lete seg frem til gromplassen i det spesifikke området. Noe jeg synes er mye av moroa + at man lærer mye av plass-leting. Mulig mange får sjokk av å lese dette, men slik føler jeg det Happy fishing!
 11. Høres bra ut karer! Dette gleder enhver sjø-glad fiskesjel! Shzitt fiche alle sammen og måtte en borre snart havne på land!
 12. Kanskje et lite lyspunkt i havabbor tråden; Det ble tatt 1 bass i indre oslofjord forrige helg. Hørte også at det var tatt noen tidligere i sommer. Dette var ikke på flue, men samme det sålenge de befinner seg her.. Da er det muligheter
 13. Skjønner skjønner. Selv går jeg sjeldent med mere enn èn rigga stang. Orker ikke å ha for mye å tenke på Men godt å høre at flere har observert Multe litt rundt om, da får hvertfall de som har glede av multefiske prøvd seg litt.
 14. Hvordan har multefiske vært i sommer? Noen som har prøvd noe? Eller i hele tatt sett noe? (Bortsett fra broa i Tønsberg eller hvor det var observert flere multer på forsommeren).. Vet jo at HA-sesongen har vært elendig til nå, så Lars Vegas, du som har en multespot steinkast fra stuedøra.. Sett noe til disse skapningene på plassen i år? Eller har denne fisken også vært fraværende?
 15. Supert med all info, Runar! Dette er flott! Ikke bare at det hjelper på kunskapen, men også en kjempe boost på moralen i disse småtunge havabbor ukene vi har hatt i det siste. Ser frem mot noen forhåpentligvis bedre uker nå og utover høsten! Gleder meg! Skitt fiske til alle sammen!
 16. Er ute å fisker i skrivende stund. Har nå kaffepause.. Fått flere makrell og mye action i vannet, men mobbet av litt nå siste 30 min. Var før inspirasjon å lese runars innlegg. Gav meg litt troa tilbake her i mørket. Håpe jeg treffer på noe snart. Noen fluetips å bruke i mørket? Var en massiv ørret oppe sted. Tipper 3-4 kg.. Kastet rimelig kjapt på den, men helt dødt.. Synd. Ønsker meg videre lykke til. Fisker i stølsfjorden i kragerø.. Flott strekke med nydelig biotop og strøm her på spotn min.. Best detlleverer. Cheers
 17. Nydelig bass! Gratulerer! Selv har jeg søkt bassen flere dager på råd nå uten merke noe. Er før tiden i kragerø. Noen som har tips om plasser? Gjerne pm!
 18. Bra det er noen som får det til.... Gratulerer!
 19. Kul rapport, Kjetil! Hørtes ut som en fin tur dere hadde!
 20. Flott video! Og blid som en sol a gitt! Kult!
 21. "Sonsfisken" her på forumet har nok vært borti den. Uten å vite hvor, vil jeg anta Son/Moss området (?), så å kanskje treffe på den i Drøbak burde ikke være en umulighet, dog ingen kan vise til noen fisk på land enda. (Sett bort fra "sveeeerf" og "Feng Wang", men fortsatt uvisst hvor i landet disse personene var) Ellers har vel folket på Vestlandet dratt noen flotte eksemplarer..
 22. sennaduc

  oslofjorden

  Jeg har vært der noen turer siste ukene.. Fått makrell så og si hver gang. Opplever dog at det oppholder seg mer mot paradisbukta.
 23. Det er nok noe i den teorien der. Lest at flere nevner det samme. Kan også tenkes, ettersom de 2 steinharde vinterne vi hadde her på østlandet, slapp de "billigere" unna på vestlandet, og der ser vi regelmessig fangst av bass. Lest andre steder på nettet at flere har fått havabbor på forskjellige steder der borte i år, også i Mai, så der er det igang som (kanskje?) normalt. Kan jo også tenkes at to relativt dårlig (kalde) sommere etter de to harde vintrene, har hatt en innvirkning på hele greia. Igrunn to veldig kalde år. Det lover jo ikke bra for en varm-klima-art. Klart, fisken er jo her. Men antallet/mengden kontra 2005-2009 feks? For alt man vet, det kan jo plutselig løsne helt en dag. Vi får håpe det (hvis ikke blir jeg presset over til å fiske brunørret og harr! )
 24. Fjesing er jo i vinden om dagen! Selv har jeg aldri fått det. Ikke har jeg lyst heller. Bare pes! Men behagelig å høre dere tror basse var på jakt igår. Skal ut ikveld. Har jeg troa? Alltid! Men Pættis, til datoen å være, hvordan har bassfisket vært hittil denne sesongen kontra tidligere år? Tregere start denne sesongen? Normalt? Noen andre med synspunkter? Hadde familie hytte i Larvik før. Husker godt det å få ha i starten av juni på makrellfiske ikke var en enorm sjeldenhet. Snakker ikke mengder selvsagt, men fler tilfeller enn hva jeg får med meg av rapporter i disse dager. Snakket med noen som har pleid å få innen denne datoen (indre o.fjord) ,men som ikke har merket noe i år. Jeg er langt ifra noen ekspert, men en mild vinter og nå en kurant oppatgående vanntemp, så burde det kanskje vært tatt noen? (dersom de blir fisket etter da). Ser lite fiskere da jeg er ute for tiden.
×
×
 • Create New...