Gå til innhold

Bjørnar Luggens

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    238
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Bjørnar Luggens

  1. Hei!

    Jeg bruker tapatalk på en Samsung 7.

    I den quizen som ble lagt ut i kveld funker ikke linkene her? Blir sendt til helt feil sted.

    Jeg kan heller ikke følge linker til flue-databasen.

     

    Hva gjør jeg galt?

     

    Sent fra min SM-G935F via Tapatalk

     

     

  2. På generelt grunnlag vil jeg anbefale deg å kjøpe både guide og sex! Da har du med fagfolk å gjøre og du er sikker på hva du får! I lengden vil du spare både tid og penger på denne måten! ;-)

    Det er i hvert fall min erfaring!

    Sent fra min SM-G935F via Tapatalk

    • Lik 6
  3. Hei

     

    Problemet er at statuttene tilsier at man skal avholde årsmøte i april.... Vi så før jul at det var behov for et årsmøte så raskt som mulig. Det ble derfor sjekket om det er "gangbart" å fremskynde årsmøtet nå i år, men det er visstnok brudd med all etikette. Så i år får man ikke gjort dette. Men det er en god ide du kommer med.

     

    Årsmøtet kan velge å beslutte en endring som gjør det mulig i 2018. Min mening er at man bør endre dette for å kunne gjøre litt mer ut av årsmøtet.

    Da kan vi vel ta det i forbindelse med Camp Villmark?

  4. Hva med å gjøre en liten happening ut av årsmøtet? Eller et eller annet i forkant/etterkant av årsmøtet? 

    Feks: Et fluebinder-seminar, med middag og felles overnatting på et eller annet horehus på det sentrale østland?

    Kan dette slåes sammen med noen av de kommende messene på østlandet kanskje? Ja, ser at det fort blir i strid med kommersielle statutter, men det er jo i sånne fora vi møtes utenfor sesong likevel? Gero har ei stor messe på gang snart! Kan vi ikke samles i forbindelse med den?

    Noe slikt ville gjort det litt lettere å tatt turen for meg i hvert fall!

    • Lik 1
  5. Takk for mange gode innspill her! Særlig rovdyrdebatten er et brennhett tema der veldig mange har sterke meninger.

     

    Enkelte nettforum har jo rene verbale slagmarker der truslene om både tortur og drap, og det som måtte være enda verre, hagler begge veier over frontlinjene. På barrikadene står rekker med ufaglærte, smaløyde sauebønder fra dalstrøka innafor, med skarplada hagler bakpå pick-up`en mot en armada av intellektuelle, dresskledde blåruss fra beste vestkant, med en langhåret rasekatt på fanget og gjerne en arabisk dressurhest i hagen. Ingen av partene viser tegn til å vike og kanonader av kreativt tilpassede argumenter skytes inn av tastatur-artilleri fra begge sider. Det er en strid der det ikke skal tas noen fanger!.

     

    Dette er selvsagt å sette ting ytterst på spissen, men det er jo sånn slike debatter skal føres tydeligvis. Det skal helst være helt svart/hvitt.

     

     

    Vi fluefiskere forvalter jo gjerne våre egne vann og elver som vi selv mener er best. I hvert fall gjør jeg det, til en viss grad om ikke annet! Og gjennom lokale fiskeforeninger forvaltes det i en enda større skala. Dette gjøres selvsagt av både egeninteresse og for felleskapets beste. Vi garner opp småfisken og tryta, og setter ut fisk der vi mener det måtte være behov for det. Ikke alltid etter innvilget søknad hos fylkesmannen. Vi hudfletter grunneieren som fisker tomt godvannet vårt med stormaska garn, og vi gråter våre bitre tårer når en jævel av en markfisker har funnet favoritt-fiskeplassen vår. Og et eller annet sted bak i skallen ligger også frykten for at en eller annen idiot skal sette ut gjedde i vassdragene våre også..

     

    På samme måte vil jeg tro bonden eller jegeren forvalter jakt-terrenget sitt. Best mulig tilrettelegging for høstens jaktsesong. Han ønsker vel å se hare, storfugl, rådyr, hjort og elg i skogen sin.

    Sauehold i utmarka er et eget kapittel!

     

    Et eller annet sted går det tydeligvis en grense for hva vi kan tollerere! Vi vil helst ikke ha innblanding av utenforstående innenfor vårt «fagområde», men er likevel ikke veldig lenge om å ta oss friheten til å belære andre på deres felt. I dette tilfellet rovdyrforvaltning. Som om vi likegodt har oversikt over det meste som rører seg i skogen, fordi vi fisker der av og til.  Er det bare jeg som føler at vi sitter litt i glasshus her?

     

    Jeg har selvfølgelig ingen fasitsvar på forvaltningen av rovdyr i de norske skoger, og ei heller så veldig sterke meninger den ene eller den andre retningen rundt dette. Jeg er kanskje naiv, men jeg mistenker ikke at det finnes et konspiratorisk komplott for å utrydde rovdyrene våre. Det virker i hvert fall ikke sånn i mine hjemtrakter. Jeg tror det sitter noen der ute å styrer dette som kan dette bedre enn meg, og at det er en plan bak den forvaltningen som bedrives. Så kan heller jeg fortsette med det jeg kan.. 

    • Lik 4
×
×
  • Opprett ny...