Gå til innhold

Kent Mortensen

Members
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Kent Mortensen vant dagen sist 23. juni 2014

Kent Mortensen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

49 Excellent

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. En av de viktigste nøklene til å fange opp nye fiskere tror jeg ligger i at vi kan skape et levende og interessant forum sammen. At vi kan møte dem med den samme respekten, med den samme åpenheten og med den samme viljen til å hjelpe de som trenger drahjelp og veiledning som jeg ble møtt med for noen år siden da jeg tok fluefisket mitt et stort steg videre. Jeg har tilbragt usunt mye tid her og jeg har lært masse. Videre lærer man jo alltid noe nytt for hver sesong, og for hver vinter man kjemper seg gjennom, binder seg gjennom og som de aller sykeste fisker seg gjennom. Sammen. For til syvende og sist er det følelsen av at du har kommet til et samfunn bestående av hovedsaklig likesinnede som er utslagsgivende for om du blir med videre eller oppsøker andre arenaer. Jeg har stor tro på prosjektet videre. Og inntil det motsatte er ettertrykkelig bevist har jeg stor tro på forum som format, selv i kampen mot øvrige sosiale media. Først litt teknisk hvile. Så sees vi snart igjen, folkens.
  2. Dette var strålende nyheter. Nå er jeg forberedt på at forumet blir stengt ned for en kortere periode. Kommer til å bidra med rapporter om smått (og litt stort) fra Troms og Finnmark Vi sees i andre enden av tunnelen på den nye utgaven av FFS. Hold i torsken så lenge
  3. Artig lesing Savner rapportene her. Kun seks rapporter så langt i hele år i denne kategorien. Har alle flytta til Facebook? :-\Spredd for alle vinder på forskjellige lokale FB grupper?
  4. Meget velfundert og bra skrevet. Dette oser av kvalitet og burde vært en betalbar pluss-artikkel. FFS+
  5. Utrolig fint på vidda i denne tiden. Stubø sine kommentarer dekker jo det meste hva fiske angår. Men PS: Ta med en god sovepose. Har jo opplevd at termometeret har bikket over til minussiden om natta mer enn en gang i august selv om det kan være sol og varmt om dagen I år var vi temmelig nært minus i midten av JULI !
  6. Artig tråd som kanskje kan gi inspirasjon på kjøkkenet. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne men det første som slår meg er skrei-mølje! (Mulig det heter noe annen blandt dere sørpå) Servert med pepret lever på flatbrød, rogn, mandelpoteter, gulrotstuing og litt smeltet smør. Toppet med noen biter sprøstrekt bacon. Snadder. Men skal man virkelig oppleve noe kulinarisk må jeg komme med en spesifikk anbefaling av en beryktet rett som alle fiskeelskere MÅ smake dersom de besøker Tromsø. Grillet tørrfisk på restauranten Arktandria. Ligger i andre etasje på vertshuset Skarven. Høres muligens rart ut for noen men jeg har regelrett tvunget folk med på restauranten og bedt servitøren droppe menyen fordi vi vet hva vi skal ha. Og alle har elsket det. Her er oppskrift for de som ønsker å prøve selv : http://arktiskmeny.no/kokebok/skarvens-grillede-tørrfisk Himmelsk godt og definitivt det beste jeg vet.
  7. Lars, tør ikke en gang tenke på konsekvensene dersom enkelte fluefiskere begynner å blande begrepene stangaksjon og stagnasjon, som jo betyr stans i utviklingen. Da er jo kaoset komplett.
  8. Hei Sverre. Jeg skal sondere markedet en stund til enda da jeg muligens har lyst på en helt ny snelle. Tar kontakt om det blir aktuelt og hører om du fortsatt har snella. Takk for tilbudet
  9. Om vi tar utgangspunkt i at det er satt en minstepris, så er det jo ofte avgjørende hvordan man som potensiell kjøper ordlegger seg. Dersom man eksempelvis bare slenger avgårde en PM med "600,- !" på et objekt med minstepris kr 1.000 så kan jeg se at noen blir fornærmet/irritert. Terskelen for økt puls varierer nok mye. Innleder man med å spørre selger om bud under minstepris vil bli vurdert og kommer med en god begrunnelse for hvorfor man ikke er villig til å betale det selger forlanger så skal det litt til for å fornærme noen. Og oppnår man som selger ikke den prisen man ønsker er det bare å la være å selge. Dette kan gjerne klareres allerede i annonseteksten. Eventuelt akseptere et lavere bud. Kanskje til og med skambud Som nevnt av andre er det da greit å ha en saklig korrespondanse med potensielle kjøpere. Dette går jo begge veier.
  10. hansjr: Ja holder et øye med bruktmarkedet for sneller. Bl.a forskjellige Lamson. Skal se litt nærmere på den Tibor snella. Får vel snøre i Posten en dag snart, som havner på en ledig DryFly spole i første omgang. Så får jeg testet litt.. Takk for alle forslag og info om passende balanse
  11. Jeg vil ha vår. Hvorfor kommer våren så irriterende mye tidligere sørpå? Vi betaler jo skatt her i nord-norge også og burde ha samme rettigheter!
  12. Hvor lange turer med hvor mye oppakning skal sekken kunne brukes? Forskjellen i vekt og volum mellom en helgetur og en ukestur er ganske stor ettersom du har med mye mer mat på en lengre tur i tillegg til en del ekstra. Ideelt sett bør man ha 3 sekker En for dagstur, en for helgetur og en for langtur. Det første jeg ville gjort er å få en god oversikt over alt (hver eneste ting) du har med deg i sekken. Opprett en gratis konto på f eks www.lighterpack.com og legg inn alt du har i sekken. Jeg bruker den til pakkliste også. Kjekt. Blir sekken inkl sekkens egenvekt inntil ca 15 kg kan du vurdere lettvektssekker ala Osprey Exos, Bergans Helium e.l. Under 20-25 kg litt større sekker beregnet for formålet. Her er utvalget enormt. Havner man på godt over 25 kg bør man nok gå på nevnte Pararanger, Bergans Alpinist e.l. Uansett er det litt vanskelig å anbefale en spesifikk sekk for andre. Den bør prøves på ryggen med forholdsvis tung last. Kjenne at den passer din rygg, at den har fornuftige løsninger etter ditt behov, god ventilasjon osv. Du kommer ikke til å finne en sekk som gjør en tung oppakning behagelig. Det gjelder å finne den som er minst ubehagelig
  13. Lurer jeg også på. Uansett hvordan man skriver det så endres det til stor forbokstav i hvert ord.
×
×
  • Opprett ny...