Gå til innhold

Frederikdebes

Members
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Opp. Åpen for bud om noe er av interesse.
  2. Selger unna litt utstyr som ikke blir brukt lenger. Selger gjerne i bundle, men ta kontakt om et enkelt objekt er mest interessant. Frakt kommer i hovedsak i tillegg. Simms Headwaters Daypack og Chestpack: Tror fargen het Dark Elkhorn. Sekken er pent brukt. Chestpacken tror jeg bare er brukt 1 eller 2 ganger. Alt er helt og fungerende. Magnetisk tilkobling mellom sekken og chestpacken. Pris 1.000,- Sage Bundle: Sage Xi3 9 fot #8. Stangen ble kjøpt for havabbor fiske. Siden dette fiske opplevde en nedtur inntil de siste årenes bedring ble dette rett og slett lagt på hylla og svært lite brukt. Samme gjelder snellen som er en Sage 4580 CF. Riktignok med en stålspole og ikke en karbonspole som fulgte med originalt. Det sitter på en SA Striped Bass Int. line på snella. Lina er noen år og har vært glattere, men følger med om kjøper ønsker det. Pris 4.000,- SOLGT! Glass bundle: Fenwick Fenglass 7,6 fot #5. Stanga er ny i 2016. Kastet med på plen og kun prøvd på en tur. Samme gjelder snellen, en Pflueger Medalist 5/6. Begge er relanseringer av gamle klassikere. Det sitter på en Rio Intouch Trout LT WF #5 på snellen. Alt er kjøpt i USA. Pris 2.500,- Ta kontakt hvis man lurer på noe. Mer bilder, info og detaljer kan så klart fåes ved interesse.
  3. Ok så det bunner ned til jevn aksellerasjon, rett linje og tildig stopp med høy line hastighet. Når stoppet er satt tydelig må stanga "dø ut". Altså f.eks stopp og så drift..? Ser hva du mener, men av og til så blir man så gira når man ser andre klare ting at det motiverer til å selv klare om det så bare er for å beherske teknikker. Tror man også blir en bedre kaster totalt sett om man kan og forstår flere aspekter ved kasting totalt sett. Fisker egentlig mest i sjø også så der passer det ofte mtp vind. Det er vel kanskje ikke like vanlig eller nødvendig ved en delikat tørrfluepresentasjon. Kasting er jo veldig gøy og når man får til ting man prøver å få til . Får eksperimentere og trene litt så finner man vel ut av ting etter hvert. Det slår meg som litt pirk å lære det så krever kanskje litt tålmodighet, hehe. Flere her som bruker det ofte i praktisk fiske eller er det mest en show off greie som gjør seg på film?
  4. Denne snutten og hele videon forsåvidt er veldig fin. Carl virker dyktig og legger ting frem på en fin måte. Jeg har et spørsmål jeg like så greit kan slenge ut her. Vurderte å lage en egen tråd på det, men siden videoen inneholder korte øyeblikk med det jeg lurer på passer det bra. I et par av sekvensene her når han kaster med den ordentlige stanga setter han så utrolig trange og fine bukter. Det i seg selv er jo greit nok, men det er så skarpt at bukta former seg som en trekant, litt som dette >. Jeg har vel hørt at det kalles "rottesnute" eller noe sånt. Noen som kan forklare hva som skal til for å sette en slik bukt? Ønsker å lære meg det og generelt bli en bedre kaster. Hadde satt pris på alle svar rundt dette. Om det kan forklares med ord eller om det finnes noe videoer på det. Jeg klarer å sette trangere bukter, men de blir ikke så pointy og spisse om dere skjønner.
  5. Gratulerer med drøy fangst. Virker som det tas bra med storfisk om dagen. Fikk en igår selv, men kun drøye kiloen. Var riktignok feit som en gris så de mesker i seg
  6. Ja det er jo sant. Isvann fra Vansjø er kanskje ikke helt heldig Mye spennende plasser rundt hele øya da så burde ikke være noe problem det. Må kanskje forflytte seg litt og lete etter fisken nå? Har vel ikke blitt veldig varmt noe sted enda? Nei, gleder meg allerede til neste tur. Er spennende om dagen.
  7. Prøver folk utsiden og innsiden eller prioriteres f.eks innsiden mer nå som det er fortsatt litt kaldt i vannet? Og hvis man ønsker å jakte de litt større bør da kanskje utsiden prioriteres mer. Føler jeg får mest smått på innsiden. Er gira på å slå 2 kg i år .
  8. Ja man får vel nesten bare prøve å feile litt. Merker at det er stor forskjell på type krok man bruker blant annet. Brukt endel TMC 811S, men tester litt Owner Kappa nå. Begge fine, men forskjellige. Har faktisk sett og bundet et par Semigriser. Veldig fin variant da. Også veldig enkel å binde. Kan fort binde opp et par om boksen skriker etter litt påfyll . Dere har vel en variant dere kaller Femigris og som også ser fin ut.
  9. Et lite bindespørsmål(av Pattegris såklart ) Jeg er relativt fersk som binder og bruker youtube endel for å se de gode binde kjente mønstre for så å kopiere å lære teknikkene på den måten. En ting jeg lurer på når det gjelder pattegrisen eller dens mer fattige brødre(fattiggris og Teppegris). Er det en generell regel at pattegrisen skal være en relativt stor flue? Ser de fleste binder på str 2 kroker. Av og til føles det litt voldsomt å fiske med så store fluer. Kanskje på mer stille forhold blant annet. Ser liksom for meg at jeg skal fiske mer delikat da og med mindre fluer, men kan ta skrekkelig feil. Er vel aldri en fasit på noe uansett . Har prøvd å lage noen mindre versjoner på str 6, men merker at det ikke alltid er like lett å dimensjonere seg riktig når man da følger en kar som binder på str 2. Ofte for lange fibre i forhold til krokens størrelse. Men igjen, det har sikkert litt med mine skills å gjøre og Hvor viktig er det å bruke speyhackle fremfor f.eks Craft fur. Er det mest oss som fluebindere som bryr seg om sånt eller har det stor påvirkning på hvordan flua blir værende og oppføre seg i vannet?
  10. Her i dalen.. er du fra området? Takker så mye for tipsene. Har lest meg litt opp på det og det virker som de fleste sier mye av det du er inne på. Skal passe på at man hvertfall har dette av fluer med seg. Bedre med litt for mye enn for lite kanskje Får satser på litt godvær så det kanskje klekker litt. Hvis ikke kan man kanskje hive på en streamer eller nymfe og prøve lykken? Blir sikkert en fin tur uansett, men kjenner det hadde vært morsomt med litt fangst
  11. Hei alle sammen Har fått muligheten til å låne en hytte den den andre helgen i sept. i Ål, Hallingdal. Gjort endel research på potensielle steder å fiske. Mye spennende i området. Både elver og vann. Det jeg dog lurer litt på er hvordan er mulighetene så sent i sesongen? Hva bør man satse på? Hvordan bør man tenke. Har ingen stor erfaring med høstfiske. Tips om hva som absolutt bør være i flueboksen og litt hvordan man bør angripe det hadde blitt tatt imot med stor iver og glede
  12. Gratulerer. Det var sikkelig saker. Moro å plukke såpass
  13. Her er vi jo representert med fiskere fra mange steder og ingen kan rapportere om HA fangst? Det er jo bare trist. Men så har jo været så der. Det må vel være lov å skylde det det?? Trodde egentlig ikke sommeren kunne bli dårligere enn ifjor, men det tror jeg jaggu jeg må innse at den har. Makan til bedrøvelige greier. Vi får holde hverandre oppdaterte og se hva som skjer fremover. Kan jo gå en spennende tid i vente nå. Håpe på bedre og mer stabilt vær. Jeg gir meg hvertfall ikke
×
×
  • Opprett ny...