Gå til innhold

TrulsR

Members
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TrulsR

  1. I så fall kan jeg anbefale Freestone. Har de selv og er superfornøyd. Grunnen til at de ikke er like dyre som andre Simms, er at de mangler Gore-Tex. Toray-membranen på den er i utgangspunktet lik som Bergans sin Dermizax.
  2. Hehe, det ligger rett ved grensa, så jeg kan boltre meg i alle de fine bekkeosa
  3. I morgen går turen. Har noen noen last-minute tips å komme med?
  4. Du kommer til å få 78 forskjellige svar, men jeg tror den generelle oppfatningen er at Hends Camou og Stroft har de beste fortommene. En stanglengde Hends Camou, også en microring, også en meter Stroft ytterst. I starten trenger du ikke noe tynnere enn 0,15 spiss. For å unngå krøll må du ha riktig teknikk inne. Ta et kurs med en erfaren kaster så fort du kan. Kraftløse bevegelser, akselerasjon og bråstopp er stikkorda
  5. TrulsR

    Braided loops

    Hylse var vel ordet jeg lette etter. Da er jeg litt klarere og får komme meg til lynlimsjappa i morra. Takktakk!
  6. Har du prøvd Hoppestadelva? Har sett et par fine fisker der, ved brua og krysset Hoppestadvegen/Valebøvegen. Det er også noen vann rundt Oklungen, hørt snakk om at det skal være mye bitevillig fisk i hvertfall ett av småvannene rundt der, hvis du ikke er så nøye på størrelsen. Nå var det ikke vann du i utgangspunktet spurte etter, men det kan jo kanskje ha vært til noe hjelp uansett
  7. TrulsR

    Braided loops

    Sitter her og skal sette løkke på lina mi, og i løkkepakka var det sånne små "tuber" med lim som skal smeltes i overgangen mellom løkka og lina.. Hvordan i pokker skal jeg få tredd den limbiten på? Skal den tres over løkka og ned, eller skal den settes over lina før jeg setter på løkka, også tres over skjøten? Begge deler er nemlig klin umulig.
  8. Kan glidelåser bli 100% vanntette?
  9. TrulsR

    I dag....

    Jeg skjønner ikke overskrifta og ingressen.. hva er tidenes mulighet?
  10. Ville ikke kjøpt fra XXL. Kjøp fra folk som har peiling, da kan de hjelpe deg hvis det er noe etter handelen. Blir autoskeptisk når de ikke opplyser om stangklasse eller modellnavn, og gir med et møkkasnøre. Du kan kikke litt på Loop Xact eller Evotec stenger og Loop Multi snella f.eks., eller Orvis Clearwater. Spørs litt hvor mye du er villig til å gi, men du får Orvis Clearwater II stang og Clearwater Large Arbor II snelle til under 4000,-
  11. http://www.fiskeogfriluft.net/102-streamstix-stealth.html og http://www.fiskeogfriluft.net/streamstix/560-streamstix-troutfighter-st.html f.eks.
  12. Da har vi svært forskjellige opplevelser med grilla vederbuk, Bob
  13. TrulsR

    Allværsjakke

    Det kan slite på og trekke inn i stoffet, men det kommer vel ann på hvilken impregnering man bruker på hvilke klær.
  14. TrulsR

    Allværsjakke

    Jess, membranen har mye å si. Med GoreTex er du safe, Helly Hansens HellyTech Professional er også god. Skal du vaske jakka, gjør det på 30 grader med en liten dose flytende vaskemiddel. Ikke bruk wash-in impregnering, det er noe ræl. Bruk spray-on rett etter vask og la den tørke sammen med jakka. Nikwax sin skal være god.
  15. TrulsR

    Tur gps

    Kan selvfølgelig ha vært vår det var noe galt med, men vi valgte å bruke kartet i stedet
  16. TrulsR

    Tur gps

    http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/papirkart.html Fjellsport.no selger Garmin eTrex 30 billig. Har erfaring med eTrex 20, den var litt meeeeh.. treg og vrien. Hva med denne; http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=580956 ?
  17. TrulsR

    Dobbeltrekk?

    Får kaste bakover
  18. TrulsR

    Dobbeltrekk?

    En kursholder og forhandler jeg pratet med, mente at det ikke alltid er nødvendig med dobbeltrekk. Jeg bruker aldri store dobbeltrekk på #4-stanga jeg kjøpte av han, rett og slett fordi jeg får bedre presisjon og presentasjon uten. På #6-stanga jeg bruker i sjøen, derimot, trekker jeg så det suser etter. Å lære det kan føles håpløst i starten. Noe som hjalp meg var tørrtrening, å gjøre armbevegelsene uten stanga. Plutselig en dag satt det
  19. Du må mene vest i så fall, baggern Bare drøye uka igjen nå, gleder meg så det holder! Værmeldinga skurrer litt, men det skifter fort der oppe. Håper på det beste, blir nok topp stemning
  20. TrulsR

    Hva fisker man med nå?

    Jeg har tatt ørret på bibio i år
  21. TrulsR

    Allværsjakke

    Er det skalljakke du er ute etter? Min erfaring er at du får det du betaler for, men personlig har jeg veldig god erfaring med Helly Hansen Odin Traverse, den har en veldig god passform og er slitesterk og holder i alt av vær. Bergans er bra, men der betaler du nok godt for merket. Arc'Teryx, Norrøna og HH er tipptopp kvalitet. Jeg ville styrt unna Stormberg, selv om de har en super sosial profil. Prøv jakka godt først, en del av de er veldig store rundt ermene, det blir bare tull når du kaster.. jakke overalt.
  22. Takktakk, sett meg ut noen os jeg må prøve, fylt opp boksen med caddis, streamers og daddy longlegs. Slipper jeg regn, tror jeg dette kan bli vel så bra!
  23. Hej! Jeg skal på tur til området rundt nord i Mårvannet på østsida av Hardangervidda om to uker. Har noen forslag til fluer, vann/bekker/elver, turløyper e.l. i området?
  24. TrulsR

    Starte med fluefiske.

    Det kommet etterhvert som du forstår teorien bak kastet. Stivt håndledd, ingen kraftbruk, "dra" stanga fremfor å slenge den (slik at du spenner rota av stanga), "rett linje" (se den filmen), akselererende bevegelse og bråstopper er det viktigste Dette burde de vel egentlig lært deg på kurset..
×
×
  • Opprett ny...