Gå til innhold

kriska

Members
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kriska

  1. Jeg har også kjøpt en del fluer fra flue.no. Etter min erfaring er det noe variabel kvalitet fra fluetype til fluetype. Noen holder veldig godt og andre mindre så. Er også enkelte imitasjoner jeg ikke er stor fan av. Jeg prøvd ut mye av det man får der, og når de er så billige fungerer det fint å bare bestille opp en hau og finne ut av hva som funker og hva som ikke funker i ettertid.
  2. Malingstipset var ikke dumt nei. Må tenke meg meg om litt før jeg maler teltet da. Vet ikke hvor lyst jeg har til å gjøre det Også takk for at du deler dine andre erfaringer!
  3. Fantastisk informasjon Bjørn, tusen takk! Jeg kommer nok ikke til å benytte kano, og hadde foreløpig sett for meg å ta til fots for å gå godt innover. Uten at det er basert på noe spesiell informasjon har jeg lyst til å utforske områdene nord/nord-vest for Anarjohka elven. Elvene som renner ut renner ut av nasjonalparken, samt vannene i nordenden ser spennende ut fra flybilder, men jeg studerer fremdeles kart og bilder og muligheten er der for at jeg ombestemmer meg.
  4. Er det snakk om gjerdestolper som bare er satt igjen og ikke brukes da eller? Ellers er det vel ikke noe særlig for samene som kommer tilbake neste år og finner en hau av halvavsagde gjerdestolper Jeg har et spørsmål som forhåpentlig vis noen her kan svare på. Vet noen hvilken stand det er på veien som går sørover på norskesiden av anarjohka elven frem til basevuovdi (nesten inn til Andreas-Nilsen hytta)? Jeg har lest noen turrapporter hvor det nevnes at veien ikke her veldig fin, så lurer på om det er trygt å satse på at jeg kan kjøre hele veien inn dit med en ford escort (som ikke akkurat har god bakkeklaring eller 4wd).
  5. Dette høres virkelig ut som et drømmeprosjekt. Ønsker deg all lykke med dette. Min far vokste opp på en går hvor de hadde et par private vann rett ved gåren hvor min farfar, som også var en meget engasjert fluefisker tilbake i "gamledager", holdt på med ørret. Innen jeg var stor nok var dessverre glansdagene der over. Gjødsling av jordene rundt hadde gjort ørreten veldig rasktvoksende, men vannene grodde igjen og uten aktivt vedlikehold ble det til slutt tomt for fisk. Jeg har hele livet mitt hatt et ønske om å kunne "drifte" mitt eget vann som en sidehobby. Håper jeg får en slik mulighet jeg og en gang i fremtiden
  6. Ja har man tilgang på slike fasiliteter høres det jo helt supert ut Er mulig jeg klarer å snike meg til en slik en selv og i så fall blir det jo aktuelt. Bokbindings-film fremfor "ekte" laminering er også et supert tips.
  7. Ja jeg kommer nok høyst sannsynlig til å gå til anskaffelse av noen 1:50 000 kart ja, de ser veldig fine ut Blir jo fort ganske dyrt å skulle printe ut alle kartene i god kvalitet for å så laminere dem. Tenker derimot jeg kan printe ut en del for å bruke til kartstudering, uten å laminere dem. Må prøve meg frem med det først.
  8. Tusen takk for det forslaget Magnus. Jeg skal få sjekket ut det der!
  9. Helt enig i at det ikke skal planlegges for mye, men er nok svak for å planlegge utstyret nøye. Det er vel en grei sak å ta med primus. Får eventuelt revurdere det om langtidsvarsel skulle være over alle forhåpninger. Jeg setter veldig stor pris på all informasjonen jeg har fått til nå. Jeg kunne sikker tatt mer på sparket, men jeg føler for å planlegge ekstra godt denne gangen da jeg knapt har vært nord for Trondheim. Dette skal bli rågøy!
  10. Går det greit å legge fra seg primus i bilen hvis man skal ferdes i Anarjohka? Har brukt en del tid på å studere satelitt/flybilder, samt sett på forskjellige bilder på nettet, og ser det er rimelig store åpne områder. Spesielt i den vestre delen av nasjonalparken. Kan man være trygg på å finne bålmateriale, eller bør man ha med seg en primus? Tenker da spesielt hvis man skal bevege seg i de åpne områdene. Klarer ikke få et konkret inntrykk av om det er helt åpent, eller om man vil klare å finne noe tennbart de fleste plasser.
  11. For kartplanlegging på PC virker norgeskart.no som et av de aller beste alternativene. Har ikke brukt det før de siste dagene, men de har flybilder over hele landet som er mye mer nøyaktige en f.eks sattelittbildene til google. I tillegg la jeg nettop merke til at hele norge-serien på 1:50 000 ligger digitalt på siden. Velger du plast-/papirkart nede på menyen til venstre kan du velge norge-serien. Det er ikke super praktisk å bruke en slikt kart på en pc skjerm i mine øyne (får ikke sett så mye av kartet når man er zoomet inn til en behagelig grad hvor detaljene kommer frem), men det er akkurat like detaljert som papirversjonen mtp høydekurver, høydemeter, vannavmerkninger osv.
  12. Super informasjon dette. Liker ideen med en slik "nødfolie" sak. Går utitfra du tenker på sånn man pakker rundt seg om man har blitt kraftig nedkjølt o.l? Har noen eventuelt muligheten til å anbefale en slik av god størelse, eller noe tilsvarende man kan bruke? Er også fremdeles på utkikk etter billigst mulig måte å kjøpe norge-serien med kart for store deler av finnmarksvidda. Nå går det jo ann å bestemme seg på forhånd på hvor man skal før man kjøper en hau av 1:50 000 kart, men er jo ekstremt morro å planlegge med et gulv dekket av dem. Skal man ha alle kartene som dekker interessante områder der oppe blir det nærmere 20 kart. Da hadde det vært greit å finne et slags pakketilbud eller et sted som selger dem for mindre enn 199,-
  13. Takk for informasjon og tips lars p. Jeg har lurt litt på hvordan terrenget er i Anarjohka, samt hvordan det er å bevege seg der til fots. Jeg har båret med meg tunge vadere på andre turer, men har lyst å få gått lenger på denne turen hvorpå det å legge igjen vaderne i bilen er et mål. Vil man klare å krysse elver og bekker uten større problemer, forutsett at det ikke er noen flom? Og vil man komme til fiskeplasser uten vadere? Kort og greit, ville dere båret med dere vadere på gåtur i øvre Anarjohka?
  14. Takk for enkelt og oppklarende svar Håvard. Myggmiddel skal i aller høyeste grad med i store doser, hørt mye om finnmarksmyggen. Går det an å sammenligne finnmarksmyggen med den du finner i Femundsmarka? Der har jeg vært, men hører det er både mer og større mygg i Finnmark.
  15. Heisann, I år skal sommerjobbingen avgrenses til 1mnd, og det er store planer om å bruke en måndes tid på å roadtrippe til finnmark, bruke et par gode uker der også komme seg hjem igjen. Min hensikt er ikke å starte nok en tråd for å spørre hvor det er bra og fiske, vet meget godt man ikke får drømmeplassene utservert på forumer og de generelle tipsene man ellers kan få ligger allerede ute. Det jeg derimot gjerne vil vite er hva man skal skaffe seg av kart og eventuelle andre navigasjonsmiddler for å trygt kunne ferdes alene i Finnmark. Jeg vil gjerne investere en del penger i kart og annet som også sannsynligvis vil komme til nytte i årene fremover, men hvilke kart skal man faktisk satse på? Jeg har søkt en del rundt, og så vidt jeg skjønner er den eneste turkartserien som er 100% landsdekkende norge-serien 1:50 000. Det vil jo da være naturlig å gå til anskaffelse av kart fra denne serien som dekker alle områdene det er aktuelt å besøke. I tilegg har jeg sett det finnes en del 1:25 000 kart, men jeg klarer kun å finne kart med den målestokken for enkelte områder med mye besøkende (som f.eks Stabbursdalen). Hvordan vil det være å orientere seg midt i ingenmannsland med 1:50 000 kart på finnmarksvidda? Jeg har aldri vært der før og har hørt det kan være utfordrende å orientere seg der. Jeg har helt OK orienteringskunnskaper, men er ingen absolutt mester. Jeg vil tro det er på tide å skaffe seg en skikkelig GPS i tillegg. Jeg har kun brukt gps via smarttelefon på kortere turer tidligere, og det har forsovidt fungert helt ok, men det har vært noe problemer med signalstyrke. Kan man forvente å få tak i posisjonen sin på en skikkelig håndholdt GPS på hele finnmarksvidda? Hadde vært kult å få noen tips fra folk som har ferdet mye i Finnmark, eller de som generelt kan en del om slikt. Om noen har noen andre tips som kan relatere til dette tar jeg det selvfølgelig imot med åpne armer. Til slutt lurte jeg på hvordan man skal forholde seg til bjørn i finnmark. Har jo hørt det er der, men vet lite om utbredelsen og hvor man kan bør passe seg. Har noen muligheten til å utbrede noe om faren for å møte bjørn, og til hvilken grad bør man beskytte seg (pepperspray?). Håper det er noen som har muligheten til å gi noen tips. Jeg har en eventyrer i meg, men erfaringen er begrenset og nå skal det forberedes til besøk av områder jeg aldri har vært før! Edit: Om noen har en (nett)butikk å anbefale for innkjøp av kart hadde det også vært supert. Virker som den veiledende prisen på norges-kart serien ligger på 199,-, men har sett enkelte billigere. Edit2: For å spesifisere litt mer er det foreløpig en liten drøm å dra til Øvre Anarjohka. Hvorvidt det blir dit er foreløpig ubestemt, men det er virkelig noe som "kaller" der.
  16. Høres bra ut. Skal muligens innom nordisk en tur etterpå, da kan jeg høre der. Har en midlertidig fiks som jeg skal bruke i helgen, så får eventuelt levere fra meg til uken.
  17. Som tittelen sier må jeg bytte en ring på Loop blueline salt 7er stangen min. Så vidt jeg husker (er ikke hjemme nå) er det den nest nederste ringen som har røket. Er det noen som kan veilede meg litt vedr. hva jeg bør gjøre? Vet noe hva slags ring jeg bør kjøpe, og har jeg muligheten til å bytte den selv, eller bør jeg få noen andre til å gjøre det. Jeg har forsovidt ikke noe spesialverktøy til å få jobben gjort. Er det eventuelt noen andre i Asker/Oslo-området som kan ta på seg et slikt repareringsoppdrag for en ikke så alt for dyr penge?
  18. Har ingen kunnskap om problemet, men har du prøvd linser? Hvis du har muligheten til å bruke det, kanskje det er bedre?
  19. Jeg liker fargeskiftet hovedsakelig av en annen grunn, nemlig for å se hvor mye linje jeg har igjen å dra inn når det er mørkt eller når det ellers vanskelig å se hvor fortommen begynner i vannet.
  20. Det er vel ingen tvil om hva flesteparten av folket her inne vil være, spørsmålet er vel heller hvordan skal man mobilisere. Det er jo enkeltpersoner og organisasjoner som har engasjert seg for villaksen i årevis og det er dessverre tydelig at det ikke monner med det arbeide disse personene gjør. Kanskje nettop en stor demonstrasjon utenfor stortinget hadde vært en bra sak, men hvordan skal man få noe vettugt antall mennesker til å stille opp? Det er vel et rimelig stort antall laksefiskere elller ellers engasjerte mennesker i norge som ikke bor i eller rundt Oslo. Selve antallet man kunne fått mobilisert fra "nærområdet" ville kanskje vært skuffende lite. Samtidig er det jo store mengder mennesker, ikke bare i norge, som vil stoppe eller drastisk endre oppdrettsnæringen her. Det er jo ikke bare laksefiskende nordmenn som vil tjene på å redde villaksen. Fiskere og engasjerte fra f.eks Canada (som har funnet store mengder sykdommer som stammer fra "norsk" laks, av det jeg har forstått fra noen dokumentarer), de nærmeste nabolandene våre hvor det årlig kommer mange fiskere fra. Det er jo også mange kjente høyt profilerte mennesker som årlig driver laksefiske. Tenk om man fikk engasjert slike personer. Tør jeg nevne kongen? (kan får vel nesten ikke lov til å engasjere seg for noe da, så det er vel bare ønsketenking). Uansett. Det er sikkert store mengder mennesker som egentlig er veldig interesserte i å støtte redding av villaksen, men hvordan skal man få mobilisert alle disse menneskene? De sprer seg tross alt over hele norge og ut i flere andre land.
  21. Var oppe tidlig i dag for å prøve morgenfiske, men uten hell begynte jeg å lure på om all fisken hadde blåst opp i elvene. Litt nærmere 12 begynte det derimot å skje noe og da jeg ga meg for en liten stund siden kunne jeg telle 8 små 2-300 grammere, 2 rett under kiloen og 3 rundt halvkiloen. Var også et par timer ute i gårkveld og da ble det en på 1.2 samt en rundt halvkiloen. Så langt A+ for helgen. Satser på at morgendagen også blir bra! Skjeberg over og ut.
  22. Endelig løsnet det for meg og sjøørretfisket! 10 stykker i dag i skjeberg. Angående lusene på fisken som ble nevnt her så var det et par lus på ca halvparten av fiskene jeg fikk.
  23. Ikke vært vanskelig å legge merke til at det er et rimelig heftig utvalg av kroker til fluer og prøver å få meg en oversikt over hva som er hva. Innen TMC kroker er det noe som kan se ut som et system på nummereringen, men jeg klarer ikke finne informasjon om hva som betyr hva. Er det noe system bak nummereringen som noen kan forklare? Hva er f.eks forskjellen på 800s og 811s?
  24. Jeg har brukt hvit og svarte decievere i dag med blandet helll. Mye følgefisk, noen som så store ut også, men klarte bare å kroke to små. Jeg hadde også likt å høre hva andre bruker.
  25. Jeg stiller vel ikke i samme kategori som dere, men jeg tenker likevel jeg vil prøve laksefiske neste år. Har bare fisket aktivt i to år nå, og har da kun fisket ørret og det som kommer med det. Fisket laks én gang for mange år siden og jeg husker det bare som kjedelig uten noe fisk. Siden den gang har jeg utviklet meg mye som fisker, og tenker det kunne være spennende å prøve igjen!
×
×
  • Opprett ny...