Gå til innhold

trampe

Members
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. trampe

    Hva fisker man med nå?

    Jeg forventa egentlig ingenting som helst, da jeg nettopp har begynt med dette her og ikke aner hva jeg skal forvente og ikke forvente. Det eneste jeg håper er at fisken biter på den flua jeg ellemeller meg frem til å bruke Men, jeg er en del inne her og leser. Fra hva jeg kan se ser fluefiske ut til å være en vitenskap svært få blir klok på, så jeg får bare prøve meg frem etterhvert som jeg får mer erfaring.
  2. trampe

    Hva fisker man med nå?

    Det tror jeg kommer veldig an på hvor man befinner seg. Langt i fra vakfest der jeg fisket i går kveld. Det hindret meg likevel ikke i å dra opp en helt ålreit ørret på rundt 30 cm som ble kveldsmat. Ble tatt på Europa nr. 12 (da jeg ikke ante hva jeg skulle fiske med, tok jeg den jeg har fått på tidligere i år). Funket som gull. Hadde tre til som tok flua, men som slapp på vei inn dessverre.
  3. trampe

    Hva fisker man med nå?

    Jeg er i Trysil Kommune og hadde planer om å prøve ørreten på flue i Ljøra i løpet av kvelden og morgendagen. Har vært på noe rekognosering, og legger merke til at det ikke er så mye vak nå som det var tidligere, da alt av fluer og ting jeg ikke kan navnet på klekket. Spørsmålet mitt er da om fluefiske er helt "ut" eller om man fortsatt kan ha hellet med seg? Og hva i all verden setter man på enden av fortommen?
  4. Jeg er helt fersk i fluefiskingens verden, og i den forbindelse er det jaggu en hel del å sette seg inn i. En av tingene er bytting/festing av flue. Fisker man med slukstang så har man jo en festanordning på enden av snøret som gjør det enkelt å bytte sluk eller spinner. På en fluestang forstår jeg at dette ikke er å anbefale, snarere tvert i mot, noe som betyr at man bør feste flua direkte på fortommen. Dette betyr igjen at hver gang man skal bytte flue så må man kappe deler av fortommen, som igjen betyr at denne blir kortere og kortere for hver gang, og hvor man til slutt er nødt til å bytte hele greia. Finnes det noen smarte tips her, eller er det i all hovedsak bare å gjøre det jeg beskrev over? Det virker jo veldig tungvint spør du meg - spesielt hvis du også har våte hender og det blir "umulig" å hanskes med den tynne enden av fortommen...
  5. Hei, Har fisket i mange år, men er helt fersk når det gjelder fluefiske. Fisker mye i Ljøra i Trysil der elva varierer mellom nesten helt stillestående nederst til grunt og mer stryk i de øvre deler. Har skjønt at tørrflue stort sett er det som gjelder i de rolige partiene, men hva bør man satse på i stryk? Bølger og strømmer vil vel drukne en tørrflue, betyr det at våtflue funker best her?
×
×
  • Opprett ny...