Gå til innhold

Trond Willis

Members
  • Innlegg

    346
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trond Willis

  1. Sølvkroken pustende vadere,har vært en reserve bukse helt til jeg fant ut at den var litt liten til meg. Buksa er i str. Large, passer for de som har 43-44 i sko og er under 1.85 høye. Buksa er brukt en håndfull ganger og ser ikke brukt ut. Pris: 300,- Send PM Eventuell frakt kommer i tillegg.
  2. Hvordan skaffer folket seg tuber til stenger de har laget selv? Har kikket litt rundt og vil gjerne ha en alu tube eller karbon. Ser ikke ut til at dette er å finne her til lands? Kikket også på noen sider fra USA , hvor jeg finner billige tuber, men de utgår grunnet høy dollarkurs og høy frakt. Vurderer derfor å lage noe selv av PVC eller noe. Vil at det skal se litt bedre ut enn at jeg har brukt et avløpsrør fra biltema og putta stanga oppi. Problemet med PVC rørene er at jeg ikke finner noen endelokk med gjenger. Er det noen som har laget stang tuber selv som har noen tips? Gjerne noen bilder om noen har?
  3. Flott takk!... Fant det på nfisk og fikk bestilt
  4. Er litt langt å reise innom Grandes. Jeg bor på Sørlandet. Kan ikke bestille på nettbutikken han heller, da han ikke er tilgjengelig for utsending av varer før i februar. Er det ingen andre norske butikker på nett som har?
  5. Er det noen som vet om man kan skaffe lakk i Norge? Eventuellt hvor?
  6. Lurer på om det kalles flush mount? Er ikke beregnet for å monteres inn i korken kanskje? Klarer ikke legge ut bilde.
  7. Hei, skal til å bygge min første stang og holder på å sanne inn komponenter. Har fått fatt i noen snellefeste som har virker litt pinglete. De har liksom bare en snelle fot som skal festes i korkhåndtak et. Andre modeller jeg har har en kraftigere ring som skal monteres inn i korken. Er det noen synspunkter på disse forskjellene?
  8. Vet ikke hvilke bilder du mener lars? Tror ikke jeg har lagt ut noe fra dette kameraet på nett. Point and shoot kamera er greit valg, da det blir brukt mest. Kommer an på ambisjoner med filmingen selvsagt. Tror det er mange som har overdrevet på utstyr fronten når det gjelder kamera. Filmen blir ikke mere spektakulær selv om det er filmet med et dyrt skulder kamera. Det som skjer foran linsen avgjør hvor seer verdig det er. Om man ser litt tilbake i tid når bård og Lars var noe av det ypperste av fiskefilm. Hvor mange koser seg ikke fortsatt med disse programmene? Eller tørfluelandet filmene av Lars Nilsen. Jeg irriterer meg ikke nevneverdig over at det er dårlig kvalitet på filmene. Billige kameraer til under 10.000 leverer bedre bilder en det disse filmene gjør. Men hendene som holder de er stort sett dårligere enn lars Nilsens hender. Øyne for komposisjon og filmatisk oppbygging er også stort sett dårligere enn Nilsens og resultatet dårligere. Husk at det er ikke kameraet som lager filmen og storyen, det er det du som gjør. Trond kjærstad er også inne på et meget viktig element, lyd! Tørr neste trekke det enda lengre enn han gjør og vil si at lyden er viktigere enn bildet. Finn deg et kamera du vet får fast plass i tur sekken din.et oppsett som ikke krever masse opprigging og ned rigging mellom hver eneste gang du skal filme noe, da blir det et ork å ta opp kamera " bare" for å få et stemningsfulle på 5 sekunder av et objekt. Keeper IT simple stupid. Jeg ble stupid og filmer mye mer på tur nå enn når jeg hadde halv proffe løsninger som kostet masse penger. Skal du påta det proffe oppdrag eller filme deg og dine venners opplevelser på tur? En god kameramann later mye bedre video med et dårlig kamera enn en dårlig fotograf med dyrt utstyr får til.. auto staving på mobil sugerør forresten og det bærere hele mitt innlegg preg av
  9. Skål du drasse på masse utstyr og ende opp som jeg en gang gjorde, er det bare å kjøpe dyrt kamera og masse ekstra utstyr. For meg endte det opp med at jeg ikke gadd ta med alt utstyret på tur, da det ble for mye drass. Jeg har også et speilrefleks kamera som filmer i topp kvalitet, men er avhengig av full manuell styring ekstern meg osv. Igjen ble dette for mye drass. Endte tilsluttet opp med en løsning som tar liten plass, og kan brukes av fiskevenner også til å filme med uten at de må gjennom 2 timer med opplæring i utstyret. For meg var det litt gøy og også være med på fiske filmene istedetfor å være kamera mann for kamerater som fisker. Jeg endte opp med et enkelt hd kamera med mikrofon på Canon hfs21. Kvalitet på lyd og bilde er meget bra, selv i full automatikk og uten stativ. Mitt tips til deg er å sjekke ut denne: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51215770&searchclickthrough=true
  10. Takk for svar.. det er hele blanksen som er spjæret. Synd jeg ikke kjøpt de som ble solgt på forumet. jeg har Vært i kontakt med cortland og de ba meg ringe deres service avdeling og muligens sende inn stanga for reparasjon. Krysser fingre og tær for at det lar seg gjøre for en slik stang er virkelig ikke lett å kommer over igjen.
  11. Hei, Jeg har vært så uheldig å ødelegge gromstanga mi, og aner ikke hvor jeg kan få tak på en ny del. Er det noen som vet hvor jeg kan henvende meg for å skaffe ny del (del 2 fra bunnen) Den har spjæret seg i spiggot festet og trenger en ny del. Dette er for meg godstang nr 1, og typisk at den ikke er å få tak på lengre. Har googlet og lett, men finner ikke noe sted som selger hverken stang eller deler. Er det noen her som kan hjelpe? Er også intr. i kjøp av ny stang eller blanks til tilsvarende stang... ROP UT OM NOEN KAN HJELPE......! Mvh Trond Willis
  12. Artig at det er liv i deg He he .. Det er som de sier i Torsdagsklubben : " Dere trodde kanskje jeg var død, men det er jeg altså ikke. Jeg har bare sløst bort en hel ørret sesong på å bygge meg et hus...."
  13. Nyydelig! Så utrolig deilig å se en hel flue-fiskefilm igjen. Ikke kun små porno sekvenser. Håper på oppfølger til neste år, for dette var virkelig artig!
  14. ville heller vært litt skeptisk til om det blir for mye vann denne uka. er meld flomvarsel i rena
  15. Spennende,.. Håper på litt vårlfuer. Hvor høyt var dette?
  16. Hei, Jeg tenkte meg oppover en tur til Telemark, nærmere bestemt Nissedal til helga. Mener jeg har sett noen tråder her inne vedr disse plassene idligere. Jeg har hørt det vistnok skal være gode muligher for greit fiske ved Fjone. Er det noen som har noen tips til vann der? Er også spent på åssen forholdene er oppover, om vårlfuer er igang?
  17. En kineser på en stangfabrikk vet lite eller ingenting om hvordan en aksjon på en fluestang skal være.De har stort sett ikke noe forhold til at det er fiskeutstyr eller brøyte stikker de lage...Så ja noen må sette aksjonene på stengene for fabrikken. Har de først fått oppskriften, så kan de bake kaken selv neste gang. Mange kaker...uten kokk. Jeg gir meg i denne diskusjonen før det eskalerer, dette blir mitt siste innlegg. Ønsker alle en fin fiskesesong!
  18. Veldig glad du nevner den håven Nicco. Vet ikke hvordan du hadde stilt deg til at jeg hadde bestilt en slik håv på din nettbutikk, for så å sende den til kina. Kommer tilbake med en kliss lik håv utseendemessig og selger den ut for 299,-. Jeg forsøpler så hele markedet med min kliss like billig håv, og til slutt er det ingen som engang vet hvem som har originalen og hvem som selger kopien. Du hadde sikkert følt deg litt snurt? http://www.flue.no/products/lamar-modele-orrethav Din er laget i Norge og koster 2790,-, og har garantert kostet deg mange timer med hodebry og sikkert noen kroner i utvikling. Materialvalget og produksjonen her i Norge gjør jo sitt til at dette blir et kostbart produkt. Og kvaliteten er helt sikkert upåklagelig. Om jeg som privat person hadde paralell importert BMW og solgt de rett ut fra en nettbutikk, så hadde det naturligvis blitt mye billigere enn å kjøpe BMW gjennom en norsk forhandler. En vanlig butikk har jo dyre kostnader for lokaler, dyre markedføringskostnader i tillegg til at de kjøper bilen gjennom en norsk importør. De har mange personer i firmaet som skal ha lønn: - Kundemottaker - Verksted - ettermarked - selgere -delelager osv. Er da en vanlig bilbutikk litt kyniske, og lurer kundene siden de tar seg betalt for bilene? Ikke i midt hodet! Dette er tannhjul i større organisasjoner som er nødvendige i selskaper med litt størrelse, for å betjene og serve større kundemasser. I ditt tilfelle vet jeg ikke om du kun driver nettbasert butikk , eller om du også har butikk lokaler? Om du kun har nettbutikk og ikke butikk lokaler, og ikke har ansatte å lønne, så er det klart du kan ha mye mindre inntjening pr. produkt du selger enn den lokake fiskesjappa på hjørnet. Beklager om dette oppleves som støtende for deg og din virksomhet Nicco, men jeg er ikke helt enig i ditt konsept og hvordan du framlegger det. Om en moderator synes jeg tråkker over noen streker , så får de slette mine inlegg.
  19. Om Nicco kun er ute etter å "skåne" forbrukere fra andre leverandører som overpriser sine kina podukter. Hva da med hans eget merke Lamar? Alt dette er utviklet fra bunnen av.....? Du har selv satt taperinger på snørene og fortommene som du selger? Og alt av fluebokser og nips er det Lamar selv som har utviklet. Eller er det andre som har stått for utviklingen? siden disse prises høyerer enn best of china tinga? Synes det ble veldig "pro kina kopier tråd" her... Jeg har jobbet noen år i bransjen, men har ingen bransjetilknytning nå lengre. Jeg har vært en del runder med kina firmaer og det er stor kvalitets og pris forskjell fra fabrikk til fabrikk. Å utvikle nye ting koster alltid penger, for vedkommende som utvikler dem. En del av Kina fabrikkene er derimot langt ifra trofaste med dem som har utviklet produktene og tatt utviklingskostnadene på produktet. Produktet lekkes så ut bakdøren, til alle som vil kjøpe. Jeg er sikker på at de stengene som nicco feks. selger er gode, det er sikkert noen som har brukt tid på den fabrikken for å få satt aksjoner osv. Østen kopierer dessuten alt de ser over en lav lest, noe jeg personlig synes er litt synd. Hvem skal gidde designe nye ting når kopien nesten er ute på markedet før originalen? Synes forresten de "nye best of china" snelle festene likner mistenkelig på en ganske stor amerikansk flue produsent sine... Tilfeldig? Neppe! Ser at resten av gjengen her inne applauderer denne type produkter... Selv er jeg heller skeptisk til denne type markedsføring og produkter... At andre konkurrerende aktører reagerer på din markedsførig av disse produktene synes jeg ikke er rart i det hele tatt. Iallefall om det er de sitt produkt som har blitt kopiert og dumpes i pris. At det ikke er du personlig som har kopiert produktene , men har funnet de på en fabrikk i kina vet jeg ikke noe om. Sjelden jeg gidder å lage noe særlig lyd fra meg her inne, og jeg har alltid holdt meg unna det meste av diskusjoner på dette forumet. Nå klarte jeg ikke dy meg.....
×
×
  • Opprett ny...