Gå til innhold

Guttemann

Members
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Guttemann

  1. Skal ein bytte ut folkefavoritten Coastal må erstattaren ha samme synkegrad. 2,5cm blir for sakte... Det er noko i ordtaket "go fast or go home".
  2. Jeg fatter ikke at det er så lite marked for midjevadere, kan nesten aldri huske å ha vadet høyere enn midjen. Jeg prøvde meg på Scierra CC3 XP i størrelse small, men de var ekstremt posete. Virket som de var designet for overvektige amerikanere. Ser at Guideline i 2016 har lansert Diver Sonic i midjevader med sokker, og venter til disse kommer i butikken. Som slank mann, har jeg mest troen på et skandinavisk snitt.
  3. Er det noen som har erfaringer med SA Fluorocarbon tippet? Jeg har brukt Stroft sin FC1, men den er dyr og tidvis kinkig å få tak i. Derfor vurderer jeg å gå over til SA, som jeg ser har tilnærmet samme bruddstyrke. Imidlertid har jeg veldig dårlige erfaringer med de samme fargede rullene til SA som IKKE er fluor.
  4. Jeg så nærmere på stanga og la merke til noen bruksmerker. Da kan jeg ikke rettferdiggjøre å ta så mye for den at det blir verdt det. Velger derfor å beholde den.
  5. Dumt med bredden, man kan vel med fordel holde seg under 1000 piksler.
  6. Er det noe rart med forumet i dag? Det er for bredt for nettleseren min.
  7. Den legendariske forumtråden "Sjøørretfiske i sjøen" skal ha mye av æren for at jeg en gang ble medlem, og kanskje også at jeg gikk over utelukkende til fluefiske. (Tråden er forøvrig historisk interessant, ettersom vi kan følge den økende interessen for den nye folkesporten i sanntid.) Jeg er redd at betaling vil hindre rekruttering av nye medlemmer, særlig folk som er nyskjærrige på fluefiske og som kanskje trenger nettopp et forum som FFS for å gå "all in", som jeg selv én gang var. I tillegg er "noen hundrelapper" ganske mye for en fjortenåring. Det blir vel fort kverulering hvis det kun er igjen hårsåre nerder som skal diskutere AFTM-klassifiseringen. Men å ha arkivstoff og eksisterende statiske/tidløse sider tilgjengelig skulle vel ikke kreve noe særlig innsats?
  8. Bytting er nok mest aktuelt, da det ikke virker som det er så mye å hente på å selge. Kan være interessert i noe a la en Scott A4 #7.
  9. Guttemann

    Sage One #7 9"

    Jeg vurderer å bytte (eller selge) min Sage One #7 9", som jeg bruker utelukkende til sjøørretfiske i sjøen, i noe tilsvarende, men mykere. Mens Sagen er en sykt effektiv arbeidsmaskin som dryler seg gjennom vind og hva det måtte være, synes jeg den er kjedelig å kaste med, og uten sjel. Jeg leter derfor etter noe som er litt mer et kompromiss. Jeg ser etter en #7-stang som holder ut i vind, som gjerne er kjent for å tåle litt salt, men som er en del mykere. Min Sage er veldig pent brukt, alltid skylt omhyggelig etter bruk, kjøpt fra USA i 2012 for $730. Korken ser bra ut, foruten et lite hakk helt øverst. Jeg er åpen for spennende bytteforslag, men også salg.
  10. Nå har jeg ikke lest hele tråden, så det er mulig dette har blitt sagt. Jeg ser ikke helt vitsen med å streve og kave for å tilby noe mer enn bare et forum. Jeg vet ikke med dere andre, men FFS har alltid bare vært et forum for min del. Det har vært det desidert beste fluefiskeforumet, delvis på grunn av brukermasse, noe som uungåelig synker med betalingsløsing. Jeg foreslår derfor å forsøke å unngå enhver form for obligatorisk betaling ved å heller slanke siden og rendyrke forumet. Eventuelt med en donasjonsløsning. (Kanskje en epost kan gå ut til alle brukere én gang i året med oppfording til å betale valgfritt beløp slik og sånn.)
  11. Ah, der var forslaget jeg har ventet på! Man kan i alle fall gjøre det når man har kommet et lite stykke inn.
  12. Noen tips? Ser for meg dagen da en 2cm stump er alt som kommer ut, mens fisken vaker rundt meg. Har vurdert å merke på spolen med tusj hver gang jeg forsyner meg, og dermed ha en slags idé. Alternativet er jo å alltid ha en ekstra rull i enhver diameter, men det blir alltid for dyrt til at jeg gidder (fluor). Dessuten liker jeg å reise så minimalistisk som mulig.
  13. I en mindre bukt etter SØ er de første kastene de viktigste spør du meg. En flue som bråker mye i overflaten vil kunne skremme den ene fisken som står i bukta. Alt skal stemme når man tar møydommen til en ufisket bukt! Da må flua være gjennomfuktet. (Det er kanskje det viktigste trikset i SØ-repertoiret.) Ha gjerne med en flaske vann som du slipper flua oppi mens den henger på fortommen. Hold hånda over tuten og rist. Alternativet er å finne en søleputt eller lignende på veien. Man vil jo for Guds skyld ikke gå nært sjøkanten før et par kast har vist om det står fisk der.
  14. Ellers har mine år i Bergen (riktignok som billøs) vært en stor depresjon når det gjelder sjøørretfiske. Noen kommer kanskje til å tipse om Nordåsvannet. Hele greia er fredningssone utenom sesongen, noe som dessverre er altfor underkommunisert. Kanskje mulig å finne noen ålreite plasser i Os, men der er det 500 meters fredningssone rundt elveutløpet, hvilket utelukker bukta ved kulturhuset Oseana. Bil er nok essensielt, men generelt er vel sjøørreten ganske dårlig stilt i Hordaland. (Tror ikke jeg ville tatt fisk med hjem.) Jeg tror du skal kunne fiske store deler av Storelungeren og på Danmarksplass. Her går litt SØ og en og annen oppdrettslaks. Det blir for urbant for min smak.
  15. Utrolig bra tilrettelagt, all ære til ildsjelene det gjelder! Det er ganske strenge reguleringer for hva man kan/og skal ta opp, konsulter derfor med reglene på hjemmesiden til Arna sportsfiskarlag. Det er veldig fint i de øvre partier (av nedre sone, det er kun den jeg kjenner til). Nå er det en flomelv, og som kjent er det jo aldri vann når man trenger det. Det fine med dette er at det ikke er så mange fiskere når vannføringen er lav, fisket blir ellers veldig købasert. Selv ved lav vannføring bør du fiske tidlig morgen og i arbeidstid. Elva, særlig den fineste delen, består av små kulper avbrutt av korte strykpartier, bratte skråninger på hver side. Ser ganske tropisk ut. En langskaftet håv anbefales. (Jeg slet godt da jeg skulle få opp en nygått firekilos med ørrethoven min. Dette var på femmer med 0.25 spiss. Etter litt løping endte kampen opp i et strykparti. Med hjelp fra en forbipasserende medfisker, også uten håv, gikk det hele heldigvis bra, og gav meg årets fiskeopplevelse, en opplevelse jeg kan leve lenge på.) Det er laget stier og treganger, og man kan gå langs hele elvestrekket. Det finnes to egne soner for fluefiskere som sikkert er greie, men de er nedenfor det jeg beskriver som den fine (ville) delen av elva. Kortprisene er upåklagelige, og avstanden fra Bergen sentrum er ufattelige 8 minutter. Å sitte med vadebukser på toget fremkaller nyskjerrige blikk, men er ellers uproblematisk og et nødvendig steg for å bringe den kollektivreisende fluefisker inn i bybildet. Min eneste klage er at det er mulig å kjøpe fiskekort på Inatur selv om elva er stengt for fiske, noe den plutselig blir ved for lav vannføring. I et uoppmerksomt øyeblikk gikk jeg i fella av å ikke sjekke på nettsidene til Arna sportsfiskarlag før jeg kjøpte kort, stod opp klokken fem og tok toget. Følte meg ganske dum når jeg da kom fram og så vannføringen. Idiotsikring mot dette etterspørs!
  16. Ja, jeg så at det er nokså billig og kort til Gotland. Sender definitivt PM en gang etter jeg har innstallert meg! Men hvordan er reglene egentlig? Fredningstid, -soner osv. På vestkysten er det jo for eksempel en gangske lang fredningstid.
  17. Takk for gode svar! Vil absolutt ta en tur en gang, Jarle TL. Fryser det til om vinteren?
  18. Jeg skal overvintre i Stockholm og håper å få til noe sjøørretfiske. Kan noen illuminere meg hva angår svenske fiskeregler, hotspots eller lignende? (Kommer ikke til å ha bil.)
  19. Slår meg som genialt til å ha liggende i bilen.
  20. Jeg har en i klasse 7. Det er virkelig en maskin som durer gjennom det meste av vær og vind. Men med det sagt vil jeg påstå at du blir en bedre kaster om du venner deg til å kaste med mykere stenger fra starten av. Klasse fem er helt kurant til smålaks, og er antakelig den mest versatile klassen. Her vil sikkert noen være uenige.
  21. Altså utelate fra og med steg 14 her?
  22. Jeg elsker fluesnappere og har aldri forstått hatet. Men det er mest i sjøen jeg bruker dem, trenger noe til små tørrfluer og nymfer.
  23. Jeg synes det kan være vanskelig å holde fisken i ro uten å klemme for hardt under fjerning av flue. I tillegg kommer risikoen for at den vikler fortommen rundt hodet, inn i gjellene osv hvis man ikke holder godt fast. Nå har jeg en teknikk der jeg holder fortommen stram ved å klemme den med tommelen mot skaftet på håven mens jeg bruker tang for å få tak i flua, men dette fungerer ikke så bra på kraftigere fisk. Noen tips?
  24. Noen tips til god løkkeknute for festing av flue? Jeg bruker Perfection loop, som er ganske enkel og sterk, men jeg synes den spiser mye tippet, pluss at løkkene mine gjerne blir hakket for store.
×
×
  • Opprett ny...