Gå til innhold

SteinarFiske

Members
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

17 Good

Profile Information

  • Interests
    Fluefiske etter ørret, sjøørret og laks

Nylige profilbesøk

992 profilvisninger
  1. Jeg har dyna king trekker og er storfornøyd. Skikkelig kvalitet. Solide saker. Jeg binder mest laks og sjøørret fluer. Men jeg har flere kompiser som har den samme og de er ørretfiskere. Legger du 2000kr i ei stikke, har jeg vanskelig for å tro at du gjør noen store bomkjøp. Her er det bare smak og behag. Dra til en butikk som har flere av topp-stikkene inne. Da kan du kjenne litt på de.
  2. Prøv å stille spørsmålet ditt i en ny tråd Olav92, så kanskje du får litt mer respons. Men rådyr eller hjortehår er vel svar på spørsmålet ditt.
  3. Det ser ut til at denne butikken ligger i polen og at billigste fraktalternativ er, copy/paste nettsiden: Polsk post - Prioritet - 6.99 EUR (Ca. 60kr) Men siden butikken ligger i utlandet må vi regne moms i tillegg på kjøp over 250kr eller hva det nå er i dag. Allikevel ikke så dårlig.. Hvor handler du fra i Norge?
  4. Nå må dere ikke misforstå meg her gutter. Jeg er selvfølgelig helt med på at man bør handle i de få spesialbutikkene som er i Norge, noe jeg også gjør. Vil vi ha flueutstyrsbutikker, må vi handle i dem. Enkelt og greit. Ingen ting er bedre enn å gå rundt i butikken. Se og føle på varene, og velge ut ifra det. Nå er det nå en gang slik at en butikk ikke kan ha absolutt alt på lager. Jeg har mange ganger tatt turen til en butikk med en lang handleliste og bare fått tak i en tredjedel av hva jeg skulle ha. I tillegg er det ikke sånn at jeg bare kan stikke innom min nærmeste fluefiskebutikk (Bergen Aktiv) hver dag etter jobb. Jeg bor 50min unna med bil. Jobber 100%, og har to unger under 2,5år. "You do the Math".. Derfor har det blitt slik at netthandling er en god løsning for meg. Jeg finner den butikken som har alle varene jeg er ute etter og kan i ro og mak sende en bestilling og få alt i postkassa uka etterpå. Dog er vel sånn at butikkene som er best på utslag og tradisjonelt salg over disk, ikke nødvendig vis er de butikkene som er best på nettbutikk. Her varierer det stort. Noen nettbutikker er så dårlige at det nærmest føles som bingo når man sender en bestilling. Her er det mange som har en lang vei å gå. Med så mye småplukk og detaljvariasjoner som eksisterer innenfor fluebindesegmentet krever det at butikken har lagt ned mye arbeid i beskrivelse av artikler supplert med god bilder. I tillegg kommer fraktprisen de forskjellige butikkene opererer med. 98kr (Skitt fiske) i frakt for en liten pose med dubbing til 30kr blir for mye rett og slett. Så jeg spør igjen. Hvilken butikk synes dere er best med tanke på utvalg, layout og arbeid lagt ned i nettbutikkfunksjonen på nettsidene, pris og frakt med leveringstid?? I Norge, men også utenfor landets grenser?
  5. Ikke med meg. Bare reklame i bakgrunnen "Fiskedag i skedsmohallen" Sjekk brannmur-innstillingene dine..
  6. Jeg har kjøpt materiell til fluebinding fra forskjellige steder. Mye også fra utlandet igjennom ebay. Hvilken nettbutikk har dere best erfaringer med? Kvalitet, utvalg og pris?
  7. Han mener det er galt at forumet ikke lenger er et puristisk tørrflueeldorado. At forumet fremstår som et "dødt vann" hvor det ikke vaker lenger. Og det største eksemplet på dette er at det nå eksisterer én inspirasjonstråd om laksefluer. Syns forøvrig det Truls skriver er meget fornuftig.
  8. Jeg følger resonnementet ditt Sveinung. Særlig med tanke på de tilfellene der selger ikke oppgir ønsket pris. Da er det rett og slett uhørt å få tilbake at man kommer med skambud. Man høster som man sår..Men jeg er ikke helt enig i at man er respektløs og fornærmende hvis man sender et bud på PM som er under det som er satt som salgspris. Som Andreas L skriver; Det er alltid et forhandlingsrom.. Du viser at du er interessert og ønsker å avdekke om selger er villig til å senke prisen for å få varen solgt. Blir det avslått er det helt fair. Men det da har man undersøkt muligheten. Jeg greier ikke å se hva som er respektløst i dette. Beklager.
  9. Ikke kom å fortell meg at du ikke, forhandler på pris, spør om å få med vinterdekk, hengerfeste, tak-rails eller noe ekstra tilleggsutstyr med på kjøpet når du kjøper ny bil..
  10. Wow.. Da skal jeg ringe til deg neste gang jeg skal selge bilen min!
  11. Jeg er enig med deg når det gjelder lave bud i en salgstråd når selger har satt en pris. Man skal ikke ødelegge for andre. Men hvis selger legger opp til en budrunde i tråden med frist til kl.XX uten å presisere minstebud så mener jeg det må være greit, og at selger må tåle såpass. Jeg ikke enig med deg at man ikke kan by lavere enn det selger ønsker. Skal man ikke ha lov til å presse på prisen? Og da mener jeg selvfølgelig på PM. Betaler du alltid det selger har som utgangspris, og venter til prisen eventuelt blir satt ned uten å melde din interesse i form av et bud?
  12. Jeg synes også denne regelen er grei som et utgangspunkt for en verdivurdering. Men det må være lov å komme med bud som ligger under denne grensen hvis ikke selger har gitt uttrykk for annet, uten å bli stemplet som en dritsekk! Kanskje selger har behov for et raskt oppgjør, eller ikke har satt seg inn i hva gjenstanden er verdt. Da har man kanskje muligheten til å gjøre et godt kjøp! I denne hobbyen trenger man noen gode kjøp inn i mellom.. I mange kjøp og slag tilfeller kan det være slik at kjøper ikke nødvendigvis har et direkte behov for å kjøpe, men at behovet for å selge er størst hos selgeren. I andre tilfeller er det motsatt. Dette potensialet må det være lov til å bruke til sin fordel, og man avdekker det ikke uten å legge inn bud som avviker fra prisforlangende.
  13. Jeg leser til stadighet i annonser her, og på andre forum at "skambud" ikke blir besvart. Jeg har også opplevd at annonsører har blitt fornærmet av hva de har oppfattet som et "skambud" fra meg. Så hva er egentlig et "skambud"? Eksisterer det noen form for norm på dette forumet eller i samfunnet for øvrig rundt hva som oppfattes som et "skambud"? Eller som ordet signaliserer; Et bud jeg burde skamme meg over å fremme? Er det slik at vi kan sette opp en prosentsats som forholder seg relativ til prisforlangende, over hvor grensen for "skambud" går? Er et bud som ligger 50% lavere enn prisforlangende et skambud? 30%, eller 40%? Forandrer denne prosentsatsen seg med størrelsen på prisforlangende? Altså er grensen for et "skambud" på en vare til 300kr og en til 3000kr, den samme? Jeg må ærlig innrømme at jeg har blitt lettere irritert, og kanskje mest overrasket over reaksjonen jeg noen ganger har opplevd fra annonsører i tilfeller der de har blitt provosert, eller fornærmet over et bud jeg har lagt inn. Det virker nærmest som om de tar det personlig. Men burde vi ikke tåle såpass? Det er jo ikke slik at jeg ved å legge inn et lavt bud signaliserer at det annonsøren selger er søppel! Jeg har da lagt inn et bud, har jeg ikke? Jeg er interessert i å kjøpe varen som selges, men ikke til prisen som forlanges. Er det ikke i annonsørens interesse å få inn bud, uansett størrelse for å kunne gjøre seg opp et bilde av hva markedet er villig til å betale? Enten det er en publisert budrunde eller på PM? Jeg mener annonsører får være tydeligere i annonseteksten, hvis det er slik at en ikke ønsker bud under en viss størrelse, eller hvis de ikke ønsker bud i det hele tatt.
  14. Så gøy at flere av dere har fått gaver av en som heter "Sambo".. Hvem er denne Sambo? Det må jo være selveste fluefiskenissen spør du meg..
×
×
  • Opprett ny...