Gå til innhold

knutis

Members
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg betaler gjerne for en levende fluefiskeside. En ide for å få bidrag er rapportkonkurranser med premier.
  2. Transporten blir fort på minst 2 timer. Og med såpass mye fisk som skal være med er det nødvendig med tilførsel av oksygen via en fordeler i bunnen av tanken. Utfordringen er hvordan denne skaffes / lages.
  3. Vi driver å lager tank, slik at skal slippe å låne hver gang fisk skal settes ut. Spørsmålet nå er hvordan oksygentilførsel best løses? Vi må ha oksygentank, den er grei. Men hvordan få oksygenet fordelt i vannet. Vi trenger en eller annen fordeler. Er det noen som selger slikt? Mulig å lage selv?
  4. knutis

    Bibio?

    Tok en fisk formiddagen 2 dager etterpå. Over 1 døgn etter sverminga og etter 12 timer med plaskregn og vind. Før bibioen var igang igjen. Denne var også full av bibio. Tungt fordøyelig? Eneste alternativet til det er slik jeg ser det at fisken spiste drukna bibio på bunnen?
  5. knutis

    Bibio?

    Bibio på fjellet for et par uker siden, hele tjernet så slik ut. Lite vak, men fisk (dessverre tatt på sluk dagen etter i ruskevær) var proppfulle. Kan det tenkes at fisken venta til de sank?
  6. Bra utvalg av finmaska garn her: http://www.dreamtm.no/showcat.asp?id=1768&hovedkat=1574&catid=1581
  7. Tror faktisk akkurat dette vannet slik det var nå ville vært overbefolka selv med bare den ørreten som var der! nå tar vi ut alt og så for vi jobbe med artsammensetningen etter hvert. Ikke utenkeliog at det blir noen teiner der til våren, men vi har flere vann som hadde trengt det og begrensa med folk...
  8. Det er vel ca 1 vann av betydning i omrdået her som ikke har abbor. Det deler ørretten med ørekyte. Ørret av bra kvalitet der inntil nylig. Da ble det iverksatt utfisking av ørekyte for å bedre forholda for ørreten. Lyktes bra det. Forholda ble så bra at det nå er for mye av den. Økologi er ikke alltid lett!
  9. Kjønnsmodning på mellom 20 og 25 cm. En fisk på 190g ble aldersbestemt til minst 7 år. En på 170g til minst 5. Snitt k-faktor 0,9. Snittvekt på prøvefiske 143g. Svært stor andel av kjønnsmoden fisk, altså fisk hvor veksten har stagnert/nærmest stoppet opp.
  10. Slett ikke utenkelig at vannet har vært utsatt for garnfiske tidligere. Ikke uvanlig at vann med pen fisk har hatt besøk av tyvfiskere. Må jo være en grunn til at det nå er overbefolka, mens det før var fin fisk der. Men tror vi helst vil ordne med garnfiskinga sjøl slik at det er riktig fisk som blir tatt ut. Men et mål er jo at vannet skal kunne klare å regulere seg selv med minst mulig inngrep. Derfor tanken om stor abbor som begrenser rekrutteringen av både ørret og abbor.
  11. Kan legge til at dette vannet i utgangspunktet har en ganske tynn bestand av abbor sammenlignet med mange andre vann i området. Også vann hvor det er pen ørret. Ett vann vi prøvefiska i fjor hadde vel oppimot 90% abbor. Men der er ørreten i adskillig bedre hold.
  12. I området her er det abbor i alle vann. De vanna som har stor ørret har som regel også en del pen abbor. En ting som mangler i vesle Svartungen er disse store abborene, rovfisker, som spiser småfisk. Både småabbor og småørret. Jeg vil faktisk tro at en del stor abbor totalt sett kan minke biomassen med abbor i vannet. Men er det noen som har ide om hvor mye vi bør fiske ut?
  13. Vi har et vann her i Hurdal, Vesle Svartungen, hvor vi er satt igang utfisking etter å ha gjennomført prøvefiske. Vannet er ca 0,1kvadratkm, relativt grunt og med bra vannkvalitet. Det var tidligere kjent for fin fisk. Prøvefisket og påfølgende garnfiske har ikke gitt en eneste fisk over 250g. Til nå har vi tatt ut ca 17kg fordelt på ca 170 fisk. Omtrent likt fordelt på ørret og abbor. Men hvor mye er det vanlig å måtte ta ut i et slikt vann? Noen med erfaring på området? Dette bør kunne bli et meget interresant fluevann. Har blant annet den beste vulgataforekomsten jeg har sett i området. En pussig ting i dette vannet er at vi ikke har fått en eneste litt større abbor. Det pleier alltid å slenge noen slike i skogsvann. Å sette ut en del abbor på 300g+ kunne vært et interresant tiltak i dette vannet for å begrense rekrutteringen. (selvsagt med tillatelse)
  14. Prøvefiska med garn i vesle svartungen i natt. Ble 31 ørret og 83 abbor. Størst ørret var 248g. Ikke storfisk akkurat. Har blitt tatt stor fisk der før, og folk jeg har snakket med sier det var fin fisk der. Ett av mange vann som blir fiska for lite i. Meget aktuelt for utfisking ettersom det ikke er så stort og dermed overkommelig arbeidsmengde. I utgangspunktet er dette et vann med bra potensiale. God vannkvalitet og blant annet mye vulgata. Fin nybegynnervann slik det er nå!
  15. Hardt fiske med finmaska garn!
×
×
  • Opprett ny...