Gå til innhold

chrissern

Members
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av chrissern

  1. chrissern

    Loop Cross S1

    I think the 14f is an excellent rod! Casts very well with Nextcast spey lines in my opinion. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Tja, hvorfor ikke! Send meg en PM med detaljer, så tar vi resten derfra:)
  3. Synes denne lille krabaten ble fin og transparent etter liten svømmetur!
  4. Brahma bugger variant, med litt færre fjær og flash mellom turnene. Ikke helt happy med brun marsbou bak, så får finne noe grizzly. Godkjent ellers? [emoji16]
  5. Hei du! Hvis du søker Mikael Frödin på Youtube finner du et par fine bindevideoer hvor han går i detalj på hvilke produkter han bruker. Vil være naturlig å kjøpe Guidelines egne produkter om du ønsker å etterligne fluene best mulig, men det er jo helt opp til deg. Her er en liten liste over hva jeg har gode erfaring med: Tuber: Jeg foretrekker Eumer, Guideline og Future Fly sine tuber. Da har du mange fine fargevarianter å velge mellom, særlig fra Future Fly. Tags og ribb: Det meste fra Lagartun holder bra kvalitet. I tillegg har du mye bra fra f.eks. Wapsi/UTC/UNI. Dette selges hos de aller fleste som fører fluebindingutstyr. Hale: fluorofiber. Mange synes dette er dyrt, men personlig synes jeg at dette er det absolutt beste. Alternativt kan du bare bruke revehår eller fjær. Kropp: Om du er ute etter transparente, moderne kropper med mye dubbing så sjekk ut Guideline sin Salar serie som er ment i stor grad for disse fluene. Generelt er dubbing med medium lange/lang fibre som er enkle å børste ut fine til laksetuber. F.eks. Fire Star og Salmo Supreme. Hackel: Whiting, Metz, Keough for å nevne noen. ' Vinge: Rev, tempelhund, isbjørn, geit er veldig vanlig å bruke. Her må du selv skaffe deg litt erfaring med hva slags struktur du liker på håret, da dette varierer mye fra pose til pose. Flash: også har kan du sjekke ut Salar serien til Guideline som passer fint til fluene. Coneheads: Guideline har en del, men de er forholdsvis kostbare. Du kan sjekke ut Pro Sportfisher eller f.eks. Future Fly cones. Vet ikke om dette svarte på spørsmålet ditt, men det er da noe;)
  6. Smekk over en PM så kan vi se om vi ikke får løst saken :-)
  7. En tur like utenfor Moss traktene i går. Endte en ganske stor flyndre og en halvkilos SØ, som begge svømmer videre. Hadde bundet opp en mørkebrun variant av Vaskebjørn, som var virkelig effektiv. Hadde utrolig mye følgefisk og lugg i flua, men satt dessverre ikke.. :-)
  8. Kanskje et veldig bredt spørsmål, men hvordan forandrer ørretens beitemønster, tilholdsområder osv. i tiden fremover? Hva slags byttedyr går det mest i?
  9. chrissern

    Sage Method

    Har en 790. Bruker Barrio GT125 #7 flyt og coastal #7 fast/slow int. Coastal er litt tyngre enn Barrio lina og lader raskere, men syns begge disse fungerer veldig godt med stanga.
  10. Ah, det så deilig ut! Takk for fint innlegg:-)
  11. var ute i samme område i dag og gjett om de satt. størst rundt 1,3-1,4 og mange andre litt mindre Jæjæjæ, gni det inn;) Får trøste meg at Methoden var helt suveren da! Hva fikk du på?
  12. En tur ute i Skjeberg området i går. Helt blikkstille og tåke stort det hele dagen.. Ikke et eneste lugg, men så en DIGER fisk som var oppe og rulla seg i vannskorpa ved et par anledninger. Så aldri hele fisken, men den må ha vært i 4-5 kilos klassen - minst! Spør kanskje dumt, men kan det ha vært en laks?
  13. Takker:-) Er spent på hvor mye kraft som ligger i 8126'ern. Virker uansett veldig lovende begge to!
  14. Merkelig at det er så blandede erfaringer her?
  15. Mine nye leketøy: Method 790 og 8126. Herregud, som jeg gleder meg til å få testa skikkelig!! 😁
  16. Jeg bestilte en Cross 9140+to liner og det ble levert på under en uke. Ingenting å utsette på bestillingen for min del.
  17. Naturlige ressurser gjør liksom ikke susen. 😁
  18. Takker! Egentlig ganske enkel. Har brukt mallard og grizzly høne i nesepartiet. Hvit icedub i kroppen og ribbet med mono. Bena er grizzly badger hackle som har fått skikkelig juling med velcroen, for å gi et litt rufsete look. 😁
  19. Haha! Hvorfor er det ingen som har tenkt på dette før?!
  20. Lekte meg litt med en rekeimitasjon i dag. Så får folk heller arrestere meg på bruk av litt spesielle følehorn! 😁
  21. Hehe, satt og tenkte akkurat det samme når jeg så bildeserien.
  22. Bandt opp disse fire luringene i kveld. Bundet på Kamasan B270, str. 6, så det er en ganske liten flue. Å bytte til denne lille flua når laksen har vist interesse for en litt større flue, men ikke tatt, har vist seg å fungere utmerket. :-) Beklager bildekvaliteten - hadde bare mobil for hånd.
  23. Fin flue, Kjelk! Skal prøve å få postet noen bilder, så kanskje vi får blåst liv i tråden:-)
  24. Jeg kan foreløpig alle helger i November. Blir gjerne med på temakveld hos Gero eller leie av lokale, som Magne har undersøkt litt. Forøvrig veldig hyggelig at du tok deg tid til dette, Magne! :-) Skal også ta et par telefoner og sjekke hva som finnes av muligheter.
×
×
  • Opprett ny...