Gå til innhold

P.T

Members
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av P.T

  1. P.T

    Tvinn på lina!

    Akkurat det samma bemerka jeg meg. Har også alltid mer line ute enn det jeg vanligvis bruker. Syntes problemet blir noe mindre med linekurv, blir mest tvinn når lina ligger løst.
  2. Kjøpte meg 7 ruller med Akron Fluoro Stealth i fjor. Aldri røket så mye fisk som når jeg har brukt det! Nå skal det sies at de hadde ligget lagra i 3-4 år (i orginal pakke innendørs). Hadde en 0.15 av samme type jeg hadde brukt i 2 år og har vært utmerket. i fjor vår røyk den på det minste lille napp, så den gikk i søpla. Føler det er samma greiene med de 7 rullene jeg kjøpte. Etter dette så gikk jeg for Sufix fluorcarbon, fungert utmerket i fjor. Brukte 0.20 på loppefiske i påska, der røyk den jagge 3 ganger på rad når fisken tok. Så nå er jeg litt usikker på hva jeg evt. skal kjøpe. Folk sier fluorcarbon ikke råtner. Fullt mulig, men noe skjer det med den i hvertfall
  3. P.T

    Tvinn på lina!

    Vil helst finne en annen løsning på det enn å løsne snelle å surre med det på fisketur. Løsna lina fra backingen i påska for å prøve å bli kvitt tvinninga. Trodde jeg var kvitt alt, men når jeg fiska dagen etter, så var det fortsatt mye tvinn der gitt! Får håpe det er noen som har opplevd det samma og funnet fasiten =)
  4. P.T

    Tvinn på lina!

    Høres ut som du sliter med akkurat samme problemet som meg! Har selv lagt merke til hvordan jeg får en rotasjon i lina på inntrekk. Lina havner alltid i en sirkel bak meg som i en kveil med tau.
  5. P.T

    Tvinn på lina!

    Nei, det forekommer på nye liner. Er veldig nøye med å spole de riktig av. Lina er fri for tvinn når lina er ny og skal ikke mange turene til før det er tvinn på lina. Når det først er kommer, et det et hærk å bli kvitt også!
  6. P.T

    Tvinn på lina!

    Det er noe jeg har bemerket meg når jeg fisker. På en eller annen måte klarer jeg å få tvinn på fluelina under praktisk fiske. Jeg klarer å få til dette uansett om jeg fisker sjøørret med intermediate line, eller flyt og tørrflue. Har til nå ikke funnet ut hvordan jeg klarer å få det til. Tvinnet er som regel alltid på de indre 5 meter av fluelina. Om det er under kastinga, inntrekk (har en tendens til å rotere her) eller innsveiving (Hater fluelina løst på snella, så gir alltid motstand mellom fingrene). Dette er utrolig irriterende, da man er garantert floke på lina når man skal skyte line! Noen som har noe forslag?
  7. Man kan dessverre ikke regne dette på denne måten. Husker ikke helt hva kostholdsrådet ligger på, men fisk over 0.5 er kun anbefalt å spise max en gang i mnd. Fisk med 3.5 mg/kg er STERKT frarådet å spise. Kvikksølv biomagnifiserer seg i næringskjeder (øker vanligvis med 3.5 ganger konsentrasjon pr. trofisk nivå). Det gjeler også oss som sitter på toppen av næringskjeden. Om du spiser fisk med over 0.5 mg/kg regelmessig vil det tilsi at nivåene i kroppen øker for hver gang du spiser fisk. Metylkvikksølv har relativt lang oppholdstid i kroppen. Det er ikke så veldig langt over kostholdsrådet man skal, før man faktisk kan ta skader av metylkvikksølvet. Det kan være veldig stor individuelle forskjeller på fisk av samme størrelse innenfor en og samme populasjon. Får du 2 ørreter på 2kg så kan den ene være oppi 3.5 som fisken til Tom Aage og den andre være under 0.5mg/kg. Dette kommer an på hvor de beiter i næringskjeden. Som en grunnregel sies det at kvikksølvnivåene øker med størrelse og alder. Alderen har ofte en stor sammenheng med kvikksølvnivåene.
  8. klassen under, men en god pris http://www.bestfiske.no/nettbutikk/aLagerSALG/Vision%20Nite%20Fluestang%20?3&productId=56177
  9. Min første fluestang tror jeg var fra den utrolig fine tyske kjeden Lidl. Kjøpte den brukt av en kar og hadde ikke peiling på fluefiskeutstyr, så kjøpte den egentlig bare for å ha liggende. Det er ikke mer enn 4 år siden jeg tok den fram for første gang. Etter å ha vært med svigerfar på sjøørretfiske noen ganger og han fikk irriterende mye mer fisk på flue, enn jeg fikk på sluken så var det bare lære seg å kaste med flue. Etter mange timer studering av kastefilmer på youtube og kasting på jordet så fikk jeg nå ut en del meter. Lidl er vel ikke akkurat kjent for kvalitetsvarer, så på denne fantastiske stanga var det faktisk falsk kort. Håndtaket var av spon med et tynt belegg som selvfølgelig løsnet relativt fort. Lina var egentlig bare en hul grønn tube og snella var av helplast og knissa i kantene rundt spola minst 4 ganger pr. runde. Til tross for dette så fikk jeg fisk på den og det gav mersmak. Skal sies at det tok ikke mange mnd før jeg fikk kjøpt et par stenger på 75% fra sølvkroken og betalte hele 600kr for en #5 stang og en #7-8 stang. Året etter kjøpte jeg en Fario og da var det gjort og jeg har blitt den flueidioten jeg er i dag, som ikke klarer å tenke på noe annet et eneste sekund!
  10. Jeg vil tørre å påstå at ørret i vann har sine godplasser den oppholder seg mye på. Har selv jakta på fisk, som jeg veit holder til i ei spesifikk vik og hatt kontakt med den mange ganger. på ulike turer. Denne vika jeg snakker om er kanskje 10m2 stor. Har sett fisken flere ganger da den har en tendens til å hoppe etter flua. Ikke noe kjempefisk, men en plugg på 6 hg+. Veit også dette er tilfelle i større innsjøer at fisk har en egen homerange og vaner (Fra et forskningsprosjekt med akustisk telemetri jeg har jobbet på i et par år) =)
  11. For å få 3'erfølelsen ville jeg gått for #3
  12. Fisker stort sett i vann så her er 10 fluer til skogsvann/fjell. Med disse 10 slaga er du ganske all-set på små skogsvann (Universalfluer). Skal du fiske på spesifikke klekkinger av vulgata, vespertina osv ville jeg lagt til noen av disse. Dette er i hvertfall 10 fluer som fanger fisk hele sesongen på stillevann =) Cdc myggklekker (tidlig fiske) Palmermygg Buzzere Cdc vårflue (enkel flue: dubba kropp og cdc ving) Streaking Caddis (Gjerne store typer) Vårfluepuppe Maur/flyvemaur Black Gnat parachute (fin universal på skogsvann) Klinkhammer Foamfluer (Kan imitere biller, maur osv)
  13. Har Noen fluestenger som skal selges. Shimano Biocraft, Vision GT Four er nye og ubrukte. Eikre Venator er prøvekastet og tatt av plasten, men ser helt ny ut. Kjøper betaler frakt! Vision GT four VG4 9 fot #5pris: 1750,- G. Loomis NRX 9 fot #4pris: 3500,-(Solgt) Eikre-fly Venator 9’6’’ #4 pris: 1150,- Shimano Biocraft 8’6’’ #4 pris: 2000,- Eikre-fly Facile 8’6’’ #4pris: 800,- (Solgt) White River kombo flue/spinpris: 300,- Har også noen nye liner som evt kan selges med stang Eikre-fly jim teeny special edition SEF4 #4 float 300kr G. Loomis streamdance DT5F 300kr Vision presentation 2 WF5F 250kr Vision target high floating tip WF5F 300kr Har ei snelle som kan selges med stang Fluesnelle Eikre Picar HVC #3/4 800kr (Solgt) Ta kontakt for bilder =)
  14. Tror jeg ville valgt et longbellysnøre til den. Den er ganske rask i toppen, vil du få lada stanga mer, så ville jeg evt. testa den med #4 line. Selv brukt Highwaterlina på farioen og vært utrolig fornøyd med det. er foresten jeg som solgte stanga
  15. Kjøpte den pakka for et par år siden. Brukte min i saltvann og ferskvann. Var uheldig med den første som lakk på første fisketur. Bytta den og fikk en ny. Denne holdt vel en sesong, før den lakk i alle sømmer. På større størrelser så blir også neoprensokkene veldig mye større. På str XXL så er vel sikkert sokkene str. 55! Hengt opp vaderen etter bruk, men ikke vært flink til å skylle den etter bruk i saltvann. Brukte skoa på ny vader, men etter 2 år løsna filten på skoa. Jakka har vært ganske god. Bruker den enda i regnvær og ikke blitt våt i den så langt.
  16. Hvis du ikke har sett det så er det en test av 15 stenger i klasse 3 i alt om fiske denna mnd. ganske grei test egentlig =)
  17. Jeg har brukt mye Zpey sine polyleadere, men ikke prøvd de i synk, kun intermediate. Veldig god erfaring med de i hvertfall.
  18. vært noen ganger på seljordsvatn, vaker bra der, når den satans vinden tar en pause. Noe som tilhører sjeldenhetene. Var på en skikkelig søndagstur rundt seljordsvatn forrige hælj, kom noen byger og plutselig poppa det opp masse Baetis i nedre del av Vallaråi/seljordsvatn. Det var faktisk en del døgnfluer, men virka som at fisken aldri oppdaget det, så kun 3 vak på et par timer!
  19. alt virka lovende her, snøen var borte og isen var nære ved å gå. Gleden blei fort drept når jeg våkna til masse snø i dag
  20. Må si jeg er imponert over utstyret du drar med deg på fisketur. Med så lite CO2 som du beskriver, så er det nok liten innvirkning.. Driver selv C&R og levende sårbar fisk er bedre enn død sårbar fisk. Tar selvfølgelig opp noe fisk og, men kun hvor det er bærekraftig med et uttak og aldri de største. Joa du kan måle CO2 i felt, men er mye/dyrt utstyr. Måler du pH så kan du få en fin indikasjon på dette. Evt noen pH strips fra en akvariebutikk. De er langt i fra nøyaktige, men kan gi deg en indikasjon. vann med CO2 vil ha en lavere pH enn vann uten. Når Co2 går ut av vannet, vil det bli en pH økning.
  21. Når publiserer dere islandfilmen?
  22. På XL modellen jeg har, så er det i hvertfall god plass rundt pondus Den er litt trangere i låra, men absolutt ikke for trang. Står det ikke ganske gode mål på SIMMS sine sider i henhold til størrelsene? Da kan du eventuelt ta fram målebåndet.
  23. Det er faktisk ganske store kontraster i regelverket etter om du driver sportsfiske eller forskning. En hver fisker som skal avlive en fisk, kakker den i hodet eller bløgger den (noen gjør ingen ting og latt den kveles). Dette er det faktisk ingen regler i mot når det gjelder sportsfiske. Er fisken derimot i forskningsøyemed så er det meget lite du kan gjøre uten anestesi eller analgesi. det å stikke en fisk med nål for å få den til å blø, for deretter helle farris på såret er i stor strid med loven uten anestesi eller analgesi, hvis det er forskning (og en laaang papirmølle med søknader). i forskning er det heller ikke lov å avlive fisk uten anestesi (narkose). Etter min mening så kommer det veldig ann på hvor den blør fra. er det fra et sår i munnen, så gir nok dette lite skade på fisken. Stopper farris det så er det jo sånnsett bra. Men man må ikke glemme at farris er surt og ikke er bra og få over gjellene, selv om det er relativt kort eksponeringstid. Blør fisken derimot fra gjellene fra kroking langt bak, så mener jeg det mest rette er og avlive fisken. Gjellene er ikke bare viktig som pusteorgan, men også for ioneutvekslinga mellom fisk og miljø. I ferskvann så har fisken et større ioneinnhold enn miljøet og det kreves mye energi for å opprettholde dette. Ved blødninger fra gjellene så kan dette ha stor innvirkning.
  24. Jeg er 190cm og 110 kg. Jeg har brukt Reddington Sonic pro i LL, den passet veldig bra, men pga av den ene sømmen gikk opp fikk jeg bytte den. Jeg kjøpte SIMMS Freestone 2015 modellen. Ville prøve den i LL, men de hadde bare XL inne. Denne passer meg fint, men tror jeg faktisk kunne hatt LL. Jeg vil andbefale deg å prøve både LL og XL. Tror begge størrelsene kan passe deg.
  25. Fikk dessverre ikke muligheten til å verra på Gero-messa. Men sånn folk omtaler den nye Farioen, så virket den jo veldig lovende Har #4 i den gamle modellen, kunne gifta meg med denne stanga til tørrfluefiske på stille vann. spørs om jeg ikke må dykke ned i lommeboka og få meg en til sommern. På den gamle modellen bruker jeg highwater. Noen som har noen tanker rund det å bruke dette snøret på CRS'n? Er mest glad i snører med lang klump. Syntes snører med kort klump "stuper" for mye på lange kast. Hvis noen skjønner hva jeg mener med det! Har GL 4-cast, prøvd det en tur og siden har det blitt liggende Mulig jeg er helt på jordet, men fikk endelig prøvd Helios #3, 4 og 6 tip-flex for ei uke sia. Er den nye farioen noe lignende heliosserien?
×
×
  • Opprett ny...