Gå til innhold

Jonas Røineslien

Members
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jonas Røineslien

  1. Ok, da blir det vel å binde inn dette på endel av fluene ihvertfall
  2. Jeg sitter å ser på mønstre for tropisk fiske om dagen og legger merke til at de ofte binder inn det de kaller "weedguards" ved krokøyet. Det er vel bare en bit mono som skal henge foran kroken for å beskytte denne mot å henge seg opp, men det jeg lurer på er om dette har noe for seg eller om det bare blir bortkasta å binde inn?
  3. Er det noen som har en god beskrivelse av hvordan binde inn hackle til spent spinner? Jeg har gjort noen forsøk, men det pleier å ende ganske dårlig
  4. Er så heldig at jeg får låne et par stenger av en fyr som har det liggende Å kjøpe en #12 blir for spesielt. Da er det mange andre stenger jeg har lyst til å kjøpe først.
  5. Blir guide og båt ja. Jeg fikk forøvrig beskjed av noen andre som hadde vært nedover at det låneutstyret de hadde på båtene varierte veldig i kvalitet, så jeg hadde egentlig tenkt å ta med selv.
  6. Ok, da blir det vel å handle det når man kommer frem Takk for hjelpen
  7. Jeg skal en tur tiil Florida neste sommer og ser for meg noen dager med fiske i sjøen der. Jeg ser Rio f.eks har egne liner for tropisk fiske. Har dette noe for seg eller kan jeg uten problem bruke de samme linene jeg bruker her hjemme i fjorden? Er det samtidig noen som har noe formening om flyt vs intermediate vs synk til fiske på vestkysten av florida?
  8. Jeg har også labbet noen mil i Rio Gallegos vaderene i sommer og er veldig fornøyd med sele systemet som gjør de om til midjevadere, men til fjell og skogsbruk tar de alt for mye plass i sekken. Er det samme materiale de har brukt i disse Gunnison vaderene eller har de brukt noe tynnere der?
  9. Hemsedal sport har disse i sommerhalvåret ihvertfall, men ser ut som om nettbutikken er i vintermodus Du kan prøve å sende de en mail. Om de har på lager tipper jeg de fikser det.
  10. Fikk And på Griffit's Gnat str 20 i østmarka en gang da jeg ikke fulgte med og en flokk ender kom svømmende forbi flua mi og så den som lett bytte Etter en kort kamp klarte den å riste seg løs så jeg slapp heldigvis å ta stilling til hvordan jeg skulle håve og avkroke en And.
  11. Kan desverre ikke det. Tvertimot kan jeg si at jeg har hatt et 9 DLX i ihvertfall fem år tror jeg (kanskje lenger) uten problemer Enig med Andre i at det ikke er lurt å ha for mye luft i madrassen. Jeg pleier å fylle den ganske full, legge meg oppå med ventilen opp og slippe opp luft til jeg er fornøyd.
  12. Jeg regner med du tenker at lesing blir "public" mens for å skrive må man være medlem? Hvis ikke blir nok rekruttering vanskelig
  13. Jeg er med. Vurder også en slags "kickstarter" greie så folk vet hva målet er og kan bidra med mer enn vanlig kontigent om de vil.
  14. Tmc flylinedressing + tennissokk Eget rensemiddel for fluesnøre er sært nok... spesialkluter blir for drøyt for meg
  15. Funker dette stoffet på ikke-goretext bukser og? Som f.eks Patagonia sin h2no membran?
  16. Og det kan garantert ikke skade go for it!
  17. Vrien kombo du setter opp der Du vil helst ha et fire-manns telt under 4 kilo med stort fortelt og gjerne kuppel.. Kuppel utelukker vel nesten stort fortelt tror jeg og Hvis du vil ha et lettvekts fire-manns telt er jeg veldig fornøyd med Nallo fra Hilleberg http://no.hilleberg.com/EN/products/red-label/nallo/nallo4gt.php/ evt. Helsport Fjellheimen superlight (enda lettere) Disse tåler ganske mye juling er gir god plass i forhold til vekt. Jeg har også et Helsport Blefjell fire-manns telt som jeg har gitt ganske mye juling i sommer. Det veier litt mer (5 kg) og har ikke store nok fortelt til tre sekker. Man kan kanskje stable alle sekkene oppå hverandre i det ene forteltet, men det jeg pleier å gjøre er bare å ta på regntrekk på sekkene og legge de utenfor og heller ta inn det jeg trenger av mat og klær i forteltene.
  18. Om du skal ha stang fra Orvis funker ikke bøttehatt lenger, da må du nok over på noe som denne: http://www.orvis.co.uk/p/packable-felt-hat/7910 Og da er det vel stanga under armen mens pipa dingler lett fra venstre munnvike som gjelder (korriger meg gjerne om jeg tar feil)
  19. Åkei, takk for svar alle sammen
  20. Er det noen som vet om det er greit/lov å telte ved Hemsila? Evt. tips om steder hvis noen vet.
  21. Jeg har brukt Exped downmat 9 dlx i flere år nå og det er omtrent som å ligge på madrassen hjemme synes jeg. Problemet med den er at den veier litt og pakkvolum blir litt stort. Derfor kjøpte jeg Exped synmat hyperlite LW i år og har testa det på et par lange turer. Liggekomfort er faktisk omtrent på høyde med downmat og med en vekt på 445g blir det plass til et par halvlitere ekstra i sekken Selv om underlaget virker ganske tynt har det holdt greit i sommer på tross av to hunder som har tråkka på det gjentatte ganger i teltet.
  22. Tur til xxl i dag er planlagt Men er det sånn at man bør ha ekstra sokk (neopren eller vanlig?) utenpå neopren sokken i vaderene for å beskytte de når man bruker joggesko?
×
×
  • Opprett ny...