Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  711
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by Terje Bendiksby

 1. Er de oppe går igjen? Siste gang jeg skulle å bestille derfra var de stengt pga alvorlig sykdom.
 2. Alle de norske jeg bruker er nevnt. Kjøper noen spesialkroker eller ting som ikke selges hjemme fra sakuma.co.uk, anglingactive.co.uk, lakeland flytying , troutcatchers.co.uk og garryevans.co.uk Disse trekker fra britisk moms før de sender. Hovedgrunnen til mitt kjennskap til disse er at jeg har en datter som studerer der borte.Når det gjelder krok har jeg noe»sære» ønsker og bruk i blant som jeg ikke får tak i hjemme. Bruker mye gamakatsu , især sl12s fra 1/0 og oppover til 6/0 som er rimligst på hjemmebane, men så er det noen varianter jeg jeg ikke får tak i Norge og da må jeg nesten si
 3. Prøver også å støtte opp om de norske fluesjappene. Dog så bestiller jeg mest på nett fra de. Var innom en butikk på vei hjem fra jobb idag og klart 55,20 kr i parkering blir mye når en handler for 475kr. I et slikt perspektiv blir nettet rimlig. Det var min avsporing.
 4. Mustad c68 tarpon krok, og noen andre kroker som vidt meg bekjent ingen selger her på berget og denne gangen Stonfo «hjulet» til å å lage dubbingløkker med metalltråd. Utsolgt der jeg søkte i Norge og kjøpte bordet til legge ut materialer på her i Norge. Trenger alt til uka., derfor, fri frakt over 330kr hjelper endel på prisen.
 5. Nå ser det ut til å løse seg for meg og ifølge en epost med en beklagelse. Slik var pakken merket. Både på framside og bakside. Mistpool har også vært på banen, men jeg sa de kunne avvente litt, så forhåpentligvis er penger på konto snart. Ale kan gjøre feil, men hvordan en ordner opp, er det som betyr noe.
 6. Da kan jeg ta del to : I følge svar fra skatt må jeg henvende meg til butikken som solgte for å få ettergitt momsen jeg betalte de ( langt brev) . Av prinsipp må jeg stå på for å få posten til å ettergi fortollingsgbyret. Hvordan man kunne overse voec- nummeret når man fant verdien på pakken, må bare betegnes som en glipp og kvalifisere til nye databriller. Har følelsen at dette blir mye arbeid, men så er det prinsippet da.
 7. Min kom også fra Mistpool. Enkelt sagt så må du ringe posten kundesrvice og taste deg til fortolling.
 8. Inntil videre før det ligger en egen deklarasjonsløsning , går alt under 350kr inkludert frakt momsfritt, bortsett fra næringsmidler osv . Alt på ebay legges norsk mva til inntil et vist beløp.
 9. Kjøpte endel ting i en norsk nettbutikk og dessverre var det et par ting jeg trenger kjapt og klin umulig å få tak i Norge. Bestilte på nett fra et sted som er er med i VOEC-ordningen for at den skulle gå greit gjennom tollen. Stusset litt når det stod på sporinga at den var tollbehandla. Hentet den idag og selvfølgelig måtte jeg ut med noen hundrelapper. Det andre gang det skjer og denne gangen bestemte jeg meg for å være prinsippfast. Pakka var mer en nok merket med VOEC nummer. Ringte kundeservice og bare ut fra sporingsnummeret fant hun ut at pakken var registrert som VOEC pakke fra avsen
 10. flue.no som jeg ikke har prøvd. Eller nordmann som bor I England: fluefiske-butikken.no , endel bra fluer der og noe jeg ikke så fornøyd med. Skal du være 100 % sikker på kvaliteten så er lokale fluesjappe best, men noget dyrere.
 11. Selvom mange synes det er litt tungt i sin klasse, Hardy Coastal flats.Veldig bra snøret og funker veldig bra i kulda. Et annet alternativ er Guideline Coastal.
 12. Er det unner bindetråden, så er det kosmeitsk og kommer at tunnelen mellom ringen , emnet og tråden ikke er fylt med epoxy.
 13. På tilbud fra USA og ikke verdens billigste gave til en selv, selvom godkjent av kona: Verdens letteste pontoon båt fra Dave Scadden: Predator Lo Pro X . Har en gammel traver som er nesten fem ganger så tung og sommerens bæring 2km i tungt skogsterreng fram og tilbake og etter et uhell på takgrinda på bilen året før, så har ønsket etter noe lettere vært stort. Med båtvekt på 5-6 kilo og pontooner på 2,40 m lengde blir det en ny verden. Neste blir EL motor.
 14. Går igjennom min saltvanns beholding av kroker og prøver ut nye. Nå er det riktignok ikke sjøørret kroker , men krok beregnet på havets racere. Etter ha gått gjennom de krokene jeg har fra 1/0 til 6/0 kan jeg bare konstantere at noen 1/0 krok er andres 3/0 osv. Mellom samme merke og modell kan wire, skaftlengde størrelse osv markant variere mellom f.eks størrelse 2/0 og 3/0. Selv fra samme fabrikant kan det være stor forskjell på krokåpningen mellom to forskjellige modeller . Det kan være vanskelig å velge snøre ut fra aftm, men bindekrok størrelse ut fra oppgitt størrelse f. eks 2/0 , er
 15. Nå har jeg ikke brukt disse, men i Mexico bruker jeg syltynne vanter med solfaktor, hvor bare fingerneglene får glede av sola. Det virker sparer fingere under de hurtige inntrekket, hindrer vannblemmer etter dagevis med kasting med klasse 10 og oppover, og at huden skal bli kuttet opp kommer om jeg borti backingen (power pro) under utras. Så du har gjort noe fornuftig.
 16. Snart overtar kong vinter, men ennå tid å nyte de og noen turer til før dagene tilbringes ved bindestikka.
 17. Kjempehyggelig hobbykrok og praktisk med mange fine minner på veggen. . PS du har akkurat samme bindestikke som meg, med eksakt samme hackle måler.
 18. Penger å spare der. Ingen grunn til å betale for mye nei. Jeg følger endel med på danblanton.com og han bruker barracuda og sendte sin inn etter mer enn 20 år for service og den kom tilbake som ny. Spray hele stikka engang i blant med 5-56 og tørk av så holder den ekstra bra. Uansett pris i Norge på de to priseksemplene, så er prisen god når en sammenlikner med USA priser uten moms og frakt.
 19. Jeg har Dyna king Barracuda og Renzetti saltwater traveller. Mest fornøyd med Barracudaen (egentlig veldig fornøyd med begge), men den er en skrivebordstikke. Renzettien er lett å ta med i bagasjen, derfor to stikker. I dag hadde jeg nok studert og seriøst kanskje valgt Stonfo Transformer grunnet valgmulighetene den har, uten at jeg har prøvd den. PS jeg binder alt fra 6/0 krok ned til 18. Begge stikker har jeg hatt i over 20 år og de er like fine som dag en. Har vurdert å kjøpe en midge kjeft til barracudaen, men enn så lenge har den havnet i kategorien kjekt å ha. Dynakingkjeften har fle
 20. Kjøpte dem fra kina på noe som heter . Trodde først jeg hadde blitt svindlet, pakka reiste kina rundt og forsvant. Klagde og fikk en beklagelse og ny pakke på vei som kom fram. Kosta 236 for to stykker med frakt. Eller du finner tilsvarende på eBay, noe rimeligere, ved å søke på 28 Slots Nail Art Tools Jewelry Beads Storage Box Case Mak
 21. Prøvde for noen år siden å binde et selvlysende punkt på sjøørettfluene jeg brukte på nattfiske i elver i Sogn. Det skremte ikke fisken og jeg oppfylte døgnkvotene . Så gikk det i glemmeboka. Nå har jeg kjøpt tilsvarende materiale til gjeddefluer. Har andre erfaringer med selvlysende materialer?
 22. Nå skal jeg ikke komme med tekstreklame men jeg anskaffet meg nye jobbriller i oktober. Handlet på en kjede hvor du får to for en pris. Det andre (gratis paret) tok jeg photochromatiske linser med fra klart til brunt glass avhengig av lys. Ikke så mye dyrere. Tok ikke polariserte her i og med at jeg skal ha de til data og fotobruk i jobbsammenheng. Klart det koster endel, men de kan brukes til fiske og med tanke på det tok jeg titaninnfatning som tåler salt og mitt litt røffe daglig bruk. PS de har også 50% på det hvis du kjøper et tredje i løpet tre måneder ( Den gikk jeg også på , med
 23. Nå er jeg ingen optiker, så prisspørsmålet vet jeg ingenting om. Mitt valg er gå for det beste du har råd til, det er øynene dine du skal beskytte. Selv er jeg veldig avhengig av gode solbriller og investerte endel i high end polariserte for tre år siden, to par briller med progressivt glass. Det ene med brunt og det andre med grått glass. Har brukt de i Norge, Mexico, Europa, California. Konklusjonen er veldig klar for min del. Grått glass er ypperlig til bilkjøring, daglig liv osv og kanskje fisking når det mørkner. Det er bare brunt som gjelder under fisking især i sola og polarisert g
 24. Kommer nok til å lage en sak lik din til trådspolene. Har egentlig tenkt på lage det en stund. Du gav meg litt inspirasjon min variant.
 25. Kjempefin. og det fungerer kjempebra det systemet der. Jeg gjorde min egen "bindestasjon" selv for noen år selv, basert delvis på samme system . Det er kjempepraktisk bruk av overskuddsmateriale som var til kast.
×
×
 • Create New...