Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  853
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Everything posted by Terje Bendiksby

 1. Kjøpt denne som kan trekkes ut til 1,8m for å prøve å få løs de fluene som hekter seg i bakslengen. Kanskje mindre julepynt etter meg i trærne neste år?
 2. Anbefaler youtube når det ikke er andre muligheter. Den avdøde Lefty Kreh som kastet 25m med kosteskaft har en fin tilnærming til det. Det ustyret du har kjøpt skulle holde i massevis. Få noen til å filme deg når du kaster og sammenlign med hva han sier. https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=lefty+kreh+fly+casting
 3. Vet jeg jeg ikke er den eneste som har vært borte i dette. Er jo et par gode historien over i tråden. Har vært med i tre kroken rundt såret, slik at mottakeren kom ut og fikk klipt av denne og ta kroken den veien den kom ut. Prøvde det selv i dette tilfelle. Var jo keen på å fortsette å fiske. Legen hadde også avbiteren klar. Men selvfølgelig hadde jeg kroka meg selv så godt og dypt at det ikke gikk. Bakkroppen på flua stoppa mot huden. Uansett så ble det en god historie.
 4. Som andre sier. Det er nok kraft bruken som er det største problemet. Vi har alle vært der engang. Få noen til å vise og instruere deg. Rengjør lina med en mikrofiber klut for glass med litt vann. Smør den opp eventuelt. Bruk den til trening ( under kyndig hjelp) og kjøp en ny til fiske når teknikken sitter og du vet hvilke behov du har. Av ren nysgjerrighet, hvilke stang og klasse er det snakk om? Og hva skal du fiske?
 5. I går tok jeg årets største fangst , meg selv. Det var meldt vind på kanten av hva tørrfluefiske tillater. Forholdene var vanskelig og da jeg dro opp flua for et kast , kom en kastevind. De var meldt opptil 12m. Pang sa det i solbrillene og en elk har caddis krok 8 satt som støpt i øyebrynet. En ekte homo sapiens trutta fangst, 6x fortom, 85 kilo. Klasse fire stang. Årsbeste. Mange forsøk på å få ut flua mislykkes. Så det bar det 4 km på beina og 8 km til sykkel og 10mil i bil til legevakta / sykehus. Etter diverse forsøk fra legen, var det ingen annen mulighet enn å operere den ut. Som dessert ble det en stivkrampesprøyte . Jeg har i alle år alltid brukt hatt og solbriller når jeg fisker og denne gangen var det gull. Uansett, en historie vi tok med humor . At fluen skulle klare og passere hattebremmen og treffe øyenbrynet , anser jeg vel som mindre enn at jeg tar lottopotten. PS flue overlevde og er klar til nye turer.
 6. Motvekt eller ikke, jeg liker litt tyngde på sneller fra klasse åtte og oppover av personlig årsåker som motvekt mot store fluer og tungt snøre. Stang lengden har også endel å si. Bruker mye 7,6- 8 foter klasse tre. Den snella jeg bruker der er veldig lett. Har er en treer på 10 fot som kan forlenges til 11 fot og der blir kasteopplevelsen helt annen især hvis jeg går for 11 fot med den lette snella. En annen sak , især hvis en bygger selv og føler for motvekt er et tyngre snellefeste eller "down locking" snellefeste. Så finne utstyr som er tilpasset ens personlige preferanser , kastestil,ferdigheter og fintune det er litt av morroa. For min del har preferanser når det gjelder vekt, utstyr og hvilket fiske jeg bruker det til forandret seg opp i gjennom årene. En liten korreksjon det er vel bare de billigste snellene som er støpt aluminium, resten er CNC frest . Forskjellen er at de freste er seigere i godset og kan være tynnere i metallet og ha en bedre overflate finish.
 7. Det var nye og totalt ukjente tanker for meg, bortsett fra at jeg ikke bruker varmt vann og såpe men bare fuktig mikrofiberklut beregnet på glass til rengjøring. Lest tidligere at Zalo osv kan trekke ut mykgjørende fra PVC. Hva impregnerer du lina med? Gjelder det bare PVC liner eller også polyuretan liner som fra airflo som ikke "lekker" mykgjørere som PVC.
 8. Ikke med Abel sneller, men bindestikke og en annen snelle. Det funka bra. Kan ikke skade og prøve og er det en standard o-ring skal det vel gå bra uansett produsent.
 9. Akkurat nå er det håpløst og farlig. Vannet i elvene stiger nok en en tre fire dager etter regnet gir seg. Nå har det regnet mye og de naturlige bufferne er fylt opp. Litt avhengig om vassdraget er regulert, da kan det stige fort, slipper de ut vann fra demningen. Utålmodigheten deler du med flere.
 10. Uten at det blir et god mann økseskaft svar: Ja , begge deler under gitte forutsetninger. Er linen en skyteklump type med kort baktaper ned til skyteline, egner et kort overheng dvs der lina skifter farge utenfor toppen . Er lina mer tradisjonell med litt lenger baktaper , kan du ha lenger overheng. Svært ofte står fisken nære deg og du trenger ikke å kaste ut hele hode/klumpen. Kanskje litt forvirrende men det avhenger stanga , vekta og taperingen på fluesnøre og dine ferdigheter. Etterhvert får du følelsen, hva som passer deg din kastestil om du bruker dobbeltrekk osv. Personlig ofrer jeg ikke tanke på farveforandringen på snøre, satser mer på hva som føles riktig og observer hva som skjer på vannet. Hadde jeg ikke speidet etter et vak eller forsøker å plassere flue riktig, kunne jeg like gjerne kastet med lukkede øyne. En annen sak er at presentasjonen oftest er viktigere enn lengde. Sist men kanskje viktigste, prøv å få litt hjelp eller ta et kurs under kyndig veiledning. Lykke til.
 11. Noen ganger blir ting liggende litt for lenge. Bortsett fra noen smådetaljer er fire stenger ferdig nå. Satt jeg meg ned i begynnelsen av mai og startet med fire stangprosjekter. Ei virkelig gromstang som Truls og jeg spesialbestilte fra CTS, en vintage classic klasse tre. Så tre emner fra Taniwha en klasse tre på ti fot, med forlenger til 11 fot. En 8,6 klasse 4 og en ni foter klasse 6. Dreide korken selv og innlegget i tre. Lagde forskjellige innlegg fra selje, epletre ( de blir til neste stangprosjekt), lerk og ask. Alle snellefester er fra Struble og ringer enten Snake Brand eller Seaguide. På CTs brukte jeg garnet tråd og CP. Etikken gjorde jeg på en brother maskin og surret hvit silke over, slik at kantene ikke skulle reise seg når epoxyen kom på. Brukte CTS sin Crystal Coat . Den er såpass tynn at den gjør silketråden usynlig ute tynning. Fin epoxy, som har lang brukstid og krever minimum 22 grader og tørketiden er lang. Fire stenger jeg forhåpentligvis får stor glede . PS forklarte fruen hvilke bruksområder de har. Hun synes jeg vært my på hobbyrommet i det siste.
 12. Lekker og utrolig spennende stang som det ligger mye arbeid bak.
 13. Var en tur ute i 2 grader og regn noen timer i går. Målte ikke sjøtemperaturen , men skylte utstyret i noe rennende smeltevann og det var betydelig kaldere enn sjøvannet.
 14. Dette var det jeg fant. Vet ikke om du har det selv. Lykke til med jakten, https://www.europeana.eu/da/item/2058618/object_KUAS_7718917 eller en annen her fra forumet:
 15. Bortsett fra prestisjen, er den liten grunn til å kjøpe dyreste på markedet. Uansett hva markedsføringen sier, må jeg innrømme at jeg hverken kaster eller fiske bedre enn jeg gjør med ei rimeligere stang jeg liker. I begynnelsen av fluefiske karriere kjøpte jeg bare highend stenger og nå mange år senere , velger jeg konsekvent rimeligere stenger.
 16. Ryggsekk fra Patagonia. Kjøpt med tanke for at den er god på ryggen under sykkelturen, med plass til hoven, på vei til et kjent og kjært eller et ukjent vann. https://nfisk.no/product/patagonia-stealth-pack/
 17. Neimen om jeg vet om det lønner seg med førimpregnering. Grunnen til at jeg gjør det er, hvis jeg skulle glemme eller miste den lille flaske med flytemiddel når jeg ute på tur. De vet jeg at jeg er reddet okke som.
 18. Her blir vi nesten blodsbrødre.Du satte meg på ideen, som jeg har tenkt på i flere år. Bestilte den tropiske versjonen til min samling av linekurver. Alle jeg har fra før duger meget bra, men er tildels uregjerlig når jeg skal ut å fly (eller ta sykkelen på fisketur,) pakkes og vekt skal spares osv. Kanskje har jeg funnet løsningen nå?
 19. Som Truls sier det går fint å kappe av litt av bakenden på fluesnøre. De færreste klarer 30m kast med en femmer under praktisk fiske og backingen kan være 12 lbs Dacron eller Power Pro , fireline eller lignende tynn backing , så får du glede av snella di også under et ev langt uttas.
 20. De fl Disse får du kjøpt på amazon. com. Uansett hva en en mener om amazon , er det oftest eneste og billigste måten å få noe over dammen.:https://www.thegoodypet.com/best-pool-raft-floats-for-dogs
 21. Ble veldig nysgjerrig på problemstillingen. Som mye annet , har amerikanere en løsning og egen flytering til hund. Hvor praktisk det er vet jeg ikke. Men her er det: An exciting and fun day at the river with your dog sounds great, but it’s even better when you have a durable river raft for your dog to ride in or tow behind a small boat. Most normal pool, lake, or river tubes won’t work because your dog’s claws and teeth will pop them. You’ll want to be sure the material is durable enough for your dog. Many pet parents enjoy the outdoors and bring their dog along to enjoy the fun in the sun. Splashing around in the local river or lake is an excellent way to cool off during hot summer months. Alternatively, you can float down a lazy river with your dog behind you in a tube. Dog’s enjoy the water and will certainly enjoy floating in a tube with or next to their owners.
 22. Apropos hund i belly eller pontoon, tror jeg du vil kroke mer hund enn fisk når du er på vannet. Med unntak av hvis du har en av de små hunderasene du kan ha på innerlomma. Når det det sagt er det koselig å ha med seg firbent turkamerat, men neppe i belly.
 23. Ingen erfaring med den modellen , men får du prøvekastet den og liker den, hvorfor ikke. Smak og behag er forskjellig.
 24. Dæven, der sørget du for en ny kjøper.
 25. Har men noen kroner til overs etter jul og betalt vinterens strømregninger og sommerens fisketur med dertil tilhørende mat og drikke er i øverste hylle er det bare å investere i denne fluestanga: https://www.vogue.com.au/fashion/news/you-can-now-buy-a-herms-fishing-rod-for-13790/news-story/7488ba93818ac90b720c908e57c65d4d. Snaue 140.000 kr er da ingen ting for en som elsker hobbyen sin eller? Motehuset Hermés er både nyskapende i materialvalg og pris med sin nye fluestanga. Når vil de andre highend merkene ta etter? Materialvalget virker i alle fall spennende, en ny æra for linfiber?
×
×
 • Create New...