Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  781
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Everything posted by Terje Bendiksby

 1. Send gjerne noe bilder. Har selv en med ramme jeg vurderer å selge, da den ikke alltid er like transport vennlig og en rammeløse jeg kan slippe ut lufta og legge i baksetet og uten å prøvd på toppene av ryggsekken. Men ei hjultralle hadde vært kjekt okke som.
 2. Roaas. Der traff du spikeren på hodet. Har selv bekjentskaper som har vært sykemeldt et år pga corona og noen som ikke har vært så heldig etter å ha blitt smittet. Datter som har bodd og bor i England og vi fleste nordmenn har vært utrolig heldige pga restriksjone og nå vaksinen. Det jeg har savnet mest er den personlige friheten og evig takknemlig for at det ble frigitt en anestilege under verste perioden og kona fikk fjernet noe som var mer alvorlig enn antatt. Gods og gull har egentlig jeg nok av .
 3. Nå har jeg sikkert nok utstyr, men det skal bli spennende å se det generelle tilbudet på nytt utstyr gjennom vinteren og til høysesongen starter. Mangel på frakt kapasitet, nedstengte fabrikker osv. I vinter måtte jeg vente et halvt år på en pontongbåt, bestilte akkurat to CTS blanks fra New Zealand og I Auckland er alle fabrikker nedstengt pr nå og arbeidsstokken må hode seg hjemme og jeg er lovet blanksene i god tid før tørrflue sesongen 2022. Endel flue snører som f.eks barrio kan ikke levere. Sage er tom for mange modeller. Noen forhandlere og produsenter har gått over ende. Elektronikk industrien og mange andre sliter med råvare og komponent tilgang. Generelt skal det bli spennende å se tilbudet på det vi har tatt for gitt i 2022. På den annen side det er materielle verdier og helsemessig har jeg og mange med meg kommet greit gjennom pandemien så langt , og det er det viktigste.
 4. Røyk på en CTS affinity x 7,6 klasse 3 og sitter veldig å vurderer en i glass i samme klasse, men om det blir CTS, Epic eller Taniwha vet jeg ikke. Vinteren er lang og god tid til å tenke. Er veldig dvs kjempefornøyd med taniwha i glass klasse 4 og den er rimelig i forhold til de to andre.
 5. Vi var en ute en tur i går i et favoritt område. En fin tur hvor jeg bl a fikk en ny rekord i et av vannene her , til min store overraskelse på 700-800 gram og noen mindre. Den "druknet " nesten i hva som skulle skje senere på dagen. De jeg tok ble tatt på mygg. Men da vi kom til et vann med mengder med svermende eitermaur, regnet vi nesten med at ørreten skulle gå banans, men noen spredte vak stort sett utenfor kaste hold var fiskens respons på det enorme matfatet . Var den mett av dagers fråtsing av maur? Eller var det noe under vann som fristet mer? ikke vet jeg. Etter min lærdom skulle den ha fråtset i mengder.
 6. Kan heller ikke gi noe sikkert svar , Håvard er inne på noe. Kjenner ikke snella, men ta av spolen og kjenn om aksetappen er løs eller lar seg bevege eventuell er det enveis kulelager på aksetappen sjekk det og. Er disse urørlige uten slark, sitter det i spolen og da kan det være låsetappen på spolen som gjør st spolen ikke kommer i riktig stilling, eller at snelle har fått seg et støt.
 7. En ny femmer fra Taniwha er ferdig. Hadde lovd meg selv at det ikke skulle bygges flere stenger denne sesongen. Femmer stang er noe jeg sjelden bruker, men trenger ei til et spesielt vann. Taniwha emnet er lett på 38 gram og totalvekta ble 79 gram på stanga. Brukte for første gang seaguide enbente snake i smoke farge, iron ore mørkegrå tråd fra Pro wrap. Brukte to lag colour preserver. Snellefeste i smoke med brunt innlegg. Den ruglete delvis pussete overflaten på emnet er stilig, men utfordrende å å tråden til å til å pakke pent. Etter jeg var ferdig stilte jeg spørsmålet om hvordan gjøre det pent og enklere på et amerikansk stangbygger forum. Fikk mange svar, men løsningen jeg går får er nok å ha tråden i skrå vinkel i i forhold til emnet og pakke tråden for hver omdreining med tråd. Arbeidsomt, men det blir nok penest.
 8. Nå er fluestenger bare en nisje i fiskestang markedet med våre stenger i high tech carbon. Stor var overraskelsen stor da jeg så hvilke materialer som har størst andel av solgte fiskestenger i hele verden. Som fluefisker tenker jeg : Splitcane stang kunne vært gøy å ha, men koster mer enn det smaker. Bambus er det materialet som er nest brukt på verdensbasis til fiskestang produksjon, når en tar med alle typer fiskestenger. Det har sikkert mye å gjøre med den rike kontra den fattige delen av verdens kjøpekraft å gjøre. Ingenting slår den gamle gode bambusen og her er det sikkert stenger ala gamledagers meitestang som gjelder og ikke splitcane, deretter kommer glassfiber som nummer to materiale, deretter carbon. Jeg hadde trodd materialvalget skulle vært omvendt, men i et verdens perspektiv er det ikke det.
 9. Selvom jeg lovet meg selv og ikke bygge flere stenger i år , bryter jeg det løfte med ei ny stang. Denne gangen med ny håndsurrestativ kjøpt fra Foldenflyfishing i Skiptvet. Den gamle fikk mange stenger ferdig og 30 år på benken.
 10. Synes det høres greit ut. Kan du ev forlenge sele litt? For meg passer vadere bra så lange du klarer bøye og knele greit. For store vadere som flagrer i vannet er noe herk. Her er en video som forklarer mye:
 11. Skikkelig C&R hov til gjedda. Ble for fristende til ikke å stikke innom Walkers of Trowell når jeg var 20min unna. Har ikke sett tilsvarende hov hjemme
 12. Røyk på en sånn jeg og. Får den på tirsdag i England.
 13. Egentlig ikke det riktige klippet, Har nå fjerna det og lagt il riktig klipp. men min gode kompis James S kaster er 40m med ei kort tohånds switch beregnet på overhodekast strandfiske og store fluer. Aldri sett disse stengene benyttet i båt.Har to stykker stenger selv, men aldri verden om jeg hadde tort å bruke det i en belly eller pongtongbåt som duper litt rundt med bølger og vind. Kan være røft nok med en enhåndsstang engang i blant og. Akkurat å bli truffet av en av de fluene i stor hastighet på 2/0 eller 4/0 krok når du ikke har full kontroll, er ikke direkte behagelig. En annen ting disse stengene er minst 60 cm lengre , noe som kompliserer landing av fisken fra belly. Synes du har fått endel bra tips på enhånds og jeg ville holdt meg der. trim.4E637E50-120E-4BF9-B669-AC85CF6421BB.MOV
 14. Foranledning er at kona til en amerikansk kompis nettopp satte verdensrekord igjen denne gangen på 6 punds fortomspiss. Det gjorde meg litt nerdete interresert på hvor sterkt fortomspiss en trenger., noe jeg har tenkt på mange ganger. Saumfarte IGFAs liste på den råeste fisken jeg kjenner blue marlin på 8 punds (4kilo) fortom er verdensrekorden 73 kilo. Nå brukes det selvfølgelig tykkere "shock leader/bait guard" mot flua men bruddstyrken er totalt 8 pund og mitt inntrykk at selv med ei tolver stang er det ikke mange kilo press du klarer å legge på fisken. Og mitt tørrfluefiske med 5x fortom sitter ganske godt fast hver gang jeg hekter et tre, merker jeg hvilke styrke det er i fortommen. Og poenget ? Presentasjon foran fortomstykkelse. En annen sak er det psykiske når det kjører en stor fisk og vet du har 0.30 spiss og ikke 0.15 selvom begge holder. Nå er det selvfølgelig andre variabler som fisketenner, skape steiner, store fluer .
 15. Vil du ha de kjapt på en par -tre dager så koster det i underkant av 300 kr eller deromkring på amazon.com , alt inkludert. På ebay og hvis du er villig til å vente ei stund fra 70-100 og oppover. Søk på magnetic tippet threader. Den som ser ut som en fisk: Orvis Eye Tie Fly Threader.Apropos cdc og dekt krokøye. Der er nok den som ser ut som fisk kanskje et lite fortrinn. Det som vanskliggjør prosessen at når en kutter fortommen blir det ofte en mikroball ved kuttpunktet , samt mykheten i materialet. Det å kutte fortommen i vinkel hjelper.
 16. To hjelpemidler jeg bruker for å få de små tørrfluene på fortommen, er dissse to: Den dyreste , den blå, er den jeg rangerer på annen plass og den enkle sorte på første. Sparer endel frustrasjon når 5x skal gjennom øyet på ei lita flue. Ikke alltid like sikkert, men i de fleste tilfeller er det utrolig nyttig.
 17. Skal bruke lina til de helt korte presise kasta opptil 9m hvis noen lurer. Tror jeg fant svaret selv: Rio Creek. Nesten helt identisk
 18. Egentlig har jeg mer enn nok klasse tre liner, men har lett etter ei med ikke for langt hode og lang bak tapering og ikke for kort front tapering. Kom tilfeldigvis over ei kina line som produseres i klasse 1-3. Kjøpte ei og prøvekastet idag. Kastemessig var den det jeg ønsker. Så får tiden vise holdbarhet og flyteegenskaper. Har om sagt lett lenge etter en slik line er det noen som kjenner om de store produsentene har noe som er identisk? Mye fra midtens rike er ofte kopier.
 19. ). Minner om mine første på flue. 16 år, nyinnkjøpt Vangen Dream klasse 7-8, Cortland 444 og AW Young snelle. Klarte ikke å få ut lina langt nok ut og følgelig måtte jeg svømme ut med flua. To abbor ble det. Mitt første hogg på tørrflue ser jeg for meg enda, klarte å dra flua ut av kjeften på ørreten. Det enkelte ting en ikke glemmer og etterhvert går det bedre med fiskingen. Og den gleden jeg hadde da, har tyldigvis du og.
 20. Fruen og tålmodigheten med en fiskende ektemann kan være historie for seg selv, men det finnes løsninger. Du har fått mange tips om fluer, men en ting som gjelder uansett hva og hvor du fisker. Tenk deg hvor insektene/bytte vil samle seg. Se etter luftbobler, krusninger på vannet og beveg deg mye på jakt etter gromplassen og noen fiskearter er mer lettskremte enn andre å tenk på plasking osv som kan skremme. En dag knekker du fiskekoden (på hjemmebane og ) . Lykke til
 21. Av ymse årsaker ble dagens, tur årets første tørrflue tur. Godt og varmt, en lånt el sykkel på bratt skogsbilvei gjorde susen. Nesten uthvilt , kunne vi starte på den 10km lange vandringen til og rundt vannet. Tidvis var det vind som helt til tider kleggen unna (og knotten). Observerte noe vespertina klekking og det må være sesongens siste . På meg ble det to 400 grammere på ei vespertina flue på krok 14. Deilig å være igang med tørrflua. Bedre sent enn aldri.
 22. Det handler ikke om den største fisken, men en liten guttetur til et et område i Vestland som har mange fine muligheter. Jeg viste at det var altfor mye vann i den aktuelle elva som som har mer en nok av ørret på 20-30 cm. På fjellvannet lenger innover var snøen og isen i ferd med å smelte og temperaturen var behagelig 3,5 grader med regn der. Det var en fin tur bl.a for å innhente info til senere turer. Hadde gitt opp tanken på å prøve å fiske i den strie , regntunge elva med glatte vegetasjon rundt. Men så gikk vi tom for bacon og bestemte oss for egg og fire ørret til frokost. Egentlig ikke en helt store troen på prosjektet , men fikk lirket meg fram til noen strie kulper. En liten gullhode nymfe plassert ved stein i elva gjorde susen. Og en liten ørret, men utrolig sprek, som gjorde et par hopp i luften var et faktum. Hoving eller bruke hånden var ikke mulig og den måtte løftes ut av stryket med fortommen. En gøy opplevelse om ikke akkurat pga størrelsen. De tre andre fiskene ble tatt på mark av de andre. Så frokost ble det.
 23. Den største laksen i Numedalslågen på over 20 kilo tatt for et par år siden var riktignok på tohånds, men fortommen var 0,25 ut fra hva jeg husker.
 24. Jeg er en klasse sju mann og bruker den mye der andres bruker klasse åtte, men bruker også klasse 8 endel. Egentlig er det ikke så stor forskjell mellom de, men som Truls sier så merker du nok åtteren i armen mer etter en dags fiske. Forskjellen mellom klasse åtte og ni er betydelig større enn mellom 7 og åtte. I Canada, ut fra de jeg har snakket med , så er det åtter som gjelder. Jeg ville nesten sagt velg den klassen og stanga du liker best kastemesig. Du har selvfølgelig litt mer ryggrad på åtteren til å pumpe med, men jeg tror du lander fisken greit meds begge klassene.
×
×
 • Create New...