Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  840
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Everything posted by Terje Bendiksby

 1. Dette var det jeg fant. Vet ikke om du har det selv. Lykke til med jakten, https://www.europeana.eu/da/item/2058618/object_KUAS_7718917 eller en annen her fra forumet:
 2. Bortsett fra prestisjen, er den liten grunn til å kjøpe dyreste på markedet. Uansett hva markedsføringen sier, må jeg innrømme at jeg hverken kaster eller fiske bedre enn jeg gjør med ei rimeligere stang jeg liker. I begynnelsen av fluefiske karriere kjøpte jeg bare highend stenger og nå mange år senere , velger jeg konsekvent rimeligere stenger.
 3. Ryggsekk fra Patagonia. Kjøpt med tanke for at den er god på ryggen under sykkelturen, med plass til hoven, på vei til et kjent og kjært eller et ukjent vann. https://nfisk.no/product/patagonia-stealth-pack/
 4. Neimen om jeg vet om det lønner seg med førimpregnering. Grunnen til at jeg gjør det er, hvis jeg skulle glemme eller miste den lille flaske med flytemiddel når jeg ute på tur. De vet jeg at jeg er reddet okke som.
 5. Her blir vi nesten blodsbrødre.Du satte meg på ideen, som jeg har tenkt på i flere år. Bestilte den tropiske versjonen til min samling av linekurver. Alle jeg har fra før duger meget bra, men er tildels uregjerlig når jeg skal ut å fly (eller ta sykkelen på fisketur,) pakkes og vekt skal spares osv. Kanskje har jeg funnet løsningen nå?
 6. Som Truls sier det går fint å kappe av litt av bakenden på fluesnøre. De færreste klarer 30m kast med en femmer under praktisk fiske og backingen kan være 12 lbs Dacron eller Power Pro , fireline eller lignende tynn backing , så får du glede av snella di også under et ev langt uttas.
 7. De fl Disse får du kjøpt på amazon. com. Uansett hva en en mener om amazon , er det oftest eneste og billigste måten å få noe over dammen.:https://www.thegoodypet.com/best-pool-raft-floats-for-dogs
 8. Ble veldig nysgjerrig på problemstillingen. Som mye annet , har amerikanere en løsning og egen flytering til hund. Hvor praktisk det er vet jeg ikke. Men her er det: An exciting and fun day at the river with your dog sounds great, but it’s even better when you have a durable river raft for your dog to ride in or tow behind a small boat. Most normal pool, lake, or river tubes won’t work because your dog’s claws and teeth will pop them. You’ll want to be sure the material is durable enough for your dog. Many pet parents enjoy the outdoors and bring their dog along to enjoy the fun in the sun. Splashing around in the local river or lake is an excellent way to cool off during hot summer months. Alternatively, you can float down a lazy river with your dog behind you in a tube. Dog’s enjoy the water and will certainly enjoy floating in a tube with or next to their owners.
 9. Apropos hund i belly eller pontoon, tror jeg du vil kroke mer hund enn fisk når du er på vannet. Med unntak av hvis du har en av de små hunderasene du kan ha på innerlomma. Når det det sagt er det koselig å ha med seg firbent turkamerat, men neppe i belly.
 10. Ingen erfaring med den modellen , men får du prøvekastet den og liker den, hvorfor ikke. Smak og behag er forskjellig.
 11. Dæven, der sørget du for en ny kjøper.
 12. Har men noen kroner til overs etter jul og betalt vinterens strømregninger og sommerens fisketur med dertil tilhørende mat og drikke er i øverste hylle er det bare å investere i denne fluestanga: https://www.vogue.com.au/fashion/news/you-can-now-buy-a-herms-fishing-rod-for-13790/news-story/7488ba93818ac90b720c908e57c65d4d. Snaue 140.000 kr er da ingen ting for en som elsker hobbyen sin eller? Motehuset Hermés er både nyskapende i materialvalg og pris med sin nye fluestanga. Når vil de andre highend merkene ta etter? Materialvalget virker i alle fall spennende, en ny æra for linfiber?
 13. Jeg har brukt Hareline Water-shed i mange år. Impregnerer fluene gang når de er nye. Lar det tørke minimum 24 timer og du kan ikke se at det er impregnering på flua. Bruker jeg en flue mye og fanget endel i løpet av en dag gir jeg kanskje en omgang med enten med tørkepulver eller lignende. Så jeg er veldig fornøyd med denne: https://mistpool.com/en/product/149/water-shed.html
 14. Jeg kjøpte oppblåsbar flyte/ fiskevest for endel år siden. Før det hadde jeg en med faste flyteplater, ikke ideelt da vesten begynner å flyte opp og presse mot hode/ hals vader du litt dypt. Den oppblåsbare fiskevesten jeg har/hadde er for såvidt grei, men blir klam er det varmt eller ved mye bevegelse. Nå brukerbase jeg en med automatisk oppblåsbar funksjon som jeg har utenpå jakke /ev fiskevest som jeg synes funker best av de tre alternativene jeg har prøvd: https://www.xxl.no/helly-hansen-sailsafe-inflatable-inshore-redningsvest-rod/p/1131659_4_style?gclid=EAIaIQobChMI2YXv2bjs-wIVCRF7Ch1PYA9FEAQYASABEgIehfD_BwE&gclsrc=aw.ds
 15. Heldigvis ikke fluestang, men denne tror jeg sitter langt inne å forsvare ovenfor fruen. https://angling-international.com/2022/08/02/zenaq-of-japan-unveils-concept-rod-with-12000-price-tag-watch-the-video-here/
 16. Kjenner ikke alle de forskjellige stengene, men Sage One har jeg bl.a i klasse fem. Ikke mye brukt nei, kanskje best på over 20m kast? For meg en skuffelse.
 17. Hodelykt med rødt lys til fiskeren når du trenger ekstra lys for å bevege deg rundt og sorte fluer. De vil faktisk lage kontrast mot himmelen sett unden i fra. Skal du vade , er det greit å ha vadet området i dagslys, ha god vadeteknikk ev vadestav. Gjør deg kjent langs land også. En hatt ev briller for å beskytte øyne og hode hvis kastet skulle gå litt feil. Før fisket jeg mye om natta og det er spennende å bare stole på instinktene og godfølelsen. Skulle stor fisken bite er det greit å ha tenkt ut en landingsplass og selvfølgelig lage så lite støy og bevegelse i vannet som mulig. Fisken står ofte grunnere enn du tror.
 18. Bortsett fra dekorere juletrær med fluer i bakslengen , så skulle jeg ønske jeg hadde en bedre teknikk på å la være å hekte løssnøret i røsslyng og annen vegetasjon . Så kommer alt det andre som er nevnt i tråden, som jeg kjenner meg godt igjen i.
 19. Bruker løkke dvs Rapala knute stort sett til det meste under vann, hvor poenget at flua skal bevege seg mest mulig. Fra den tida jeg fiska laks-styrende knute og på tørt vanlig sluk knute.
 20. Egentlig et veldig interresant forskningsmateriale om forskning om edderkoppsilke og graphene. Kanskje i vårt fiskeutstyr om noen år, må jo være alle markedsføreres drøm dette materiale, hvis det lar seg produsere industrielt : https://www.nbcnews.com/science/science-news/spiders-sprayed-graphene-spin-super-strong-silk-n354846
 21. Mulig et skudd i binde, men det går høre med nettbutikken nymfa.no på Gjøvik eller stonefly.no på Gran.
 22. Fikk rotet meg til å begynne på eksperiment jeg gjorde for mange år siden med veldig kjapp stang og DT- taper, så gikk det i glemmeboken, bortsett fra at jeg husker jeg kastet veldig langt og det fungerte bra. Klasse tre bruker jeg mye og i fjor eller var det i forfjor tenkte jeg, hvorfor ikke gjenta forsøket med ei treer line? Kjøpte inn og så ble det glemt. Spolte backing på noen treer sneller her om dagen og kom på at jeg burde finne fram det dt snøret. Prøvde meg med toppaksjon stang og ei mykere i vindkastene med sterk sidevind ute på plenen. Resultatet ? Fine tette bukter og fin overulling på kast 12-15m. Absolutt egnet til bruk på mine "hemmelige" vann. Prøvde div WF snører med kortere hode under samme forhold og de virket litt mer ustabile og påvirket av sidevinden, især overullingen til fortommen. Litt uvitenskapelig og litt for kort erfaring til å trekke bastante konklusjoner, men lovende virker det. Andre som har erfaringer med moderne DT liner?
 23. CTS stenger med CTS Crystal Clear epoxy. Opprinnelig hadde jeg tenkt å prøve generation 4 epoxy, men den ble stoppet på eksport terminalen. Epoxy er forbudt å frakte i amerikanske fly. Kjøpte to blanks fra CTS i fjor og tok med en pakke av deres egen epoxy. Har prøvd det meste av det som finnes på markedet. La det være sagt med engang: Jeg liker den, men den har noen særegenheter. Jeg bruker siste versjon som herder raskere. Temperaturen må være over 22 grader og under 70% luftfuktighet under herdingen . Den skal ikke blandes 50-50. Med en kruttvekt er nøyaktig blanding ikke noe problem. Du trenger to blandebegre. Først 3min omrøring så i nytt beger og ditto 3min. Den ferdige lakken er veldig tynn og utrolig klar , men siger ikke nevneverdig ved normal tykkelse. Brukstiden er minst en time og stanga bør roteres i minst 5 timer. Beregn 12-24 timer før neste strøk. Overraskelsen , var der jeg brukte silke med fargebevarer. Det er en kombinasjon som kan skape litt trøbbel. Selvom jeg gjorde alt etter boken og brukte 4 strøk ble det fire surringer med gjennomslag og fargeforandringer. Det ble først synlig etter 1-2 timer. Antagelig fordi epoxyen holder seg så tynn lenge. Bortsett fra det det to strøkene jeg la perfekte og glassklare og glatte. Lagt med to bilder hvor jeg etter 6 1/2 time rørte i blandebegeret og hvor epoxyen jevnet seg ut etter en stund, bortsett fra en luftboble jeg fanget inn under prosessen. Konklusjonen er en epoxy jeg kommer til å bruke mer og som har gitt meg det beste resultatet blant de jeg har prøvd. Må bare lære seg å leve med det jeg har nevnt og at den oppfører seg anderledes enn f.eks Flexcoat, Threadmaster osv.
 24. Lang artikkel, men interresant lesning om fisken britene spredte verden rundt: https://forskning.no/fisk-fritid-jakt-og-fangst/britiske-koloniherrer-tok-orreten-med-seg-til-fjerne-farvann-der-er-den-elsket-og-hatet/2030448
 25. Den originale surretråden er Gudebrod #340 gold ( ikke metallisk) uten cp dvs bare epoxy. Tråden blir oliven og gjennomskinnelig med epoxy. Nå er gudebrod konkurs men det finnes andre som produserer tilsvarende vil du prøve å bytte selv.
×
×
 • Create New...