Gå til innhold

Fisker Henriksen

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fisker Henriksen

  1. Hei Lars og JB!
    Her om dagen var jeg ute en tur og fiska tørt på en liten strekning hvor det var døgnfluer og annet som klekka, mens 100 meter lengre opp var det ingen vak i det hele tatt, men fortsatt insekter!? Hva kan dette skyldes? Forresten, hvor mye har egentlig fargen på flua å si i forhold til om fisken biter eller ikke? Hva er deres erfaringer? :)

  2. Hei på dere!

     

    Jeg sliter litt med valg av snøre og stang jeg skal kjøpe meg! Derfor spørr jeg dere som har mye mer erfaring! Klarte selvfølgelig å knekke stangtuppen ved tørrtrening i hagen (ikke spør meg om hvordan jeg klarte det, hehe). Tenker derfor å kjøpe meg ny stang og et nytt snøre!
    Den stangen jeg har er en Vision Zulu #5-6, nybegynner stang tror jeg! Aner ikke hva slags snøre det er på den, men tror det er WF float?

     

    Det jeg har sett på nå er som følger:

    Loop Evotec 9' 5# Medium aksjon

    http://www.loopnorge.no/products/evotec-single-hand-9-5-4piece-mediumaction

     

    Evotec 100 Float/Intermediate

    http://www.loopnorge.no/products/evotec-100-floatintermediate-wf-5

     

    Er dette en kombo som fungere bra sammen? Det jeg er veldig usikker på er aksjonen i stanga og evt float/intermediate snøre? Hvordan fungerer snøre? Vil jeg merke store forandringer iforhold til det jeg hadde fra førav? Vil helst ikke gå på noe bomkjøp!

    Hva tenker dere som har litt peiling?

     

    Hilsen en fersk og ivrig fluefisker!

  3. Hallo!

    Er en fersk fluefisker og synes dette er en kjempe artig hobby å drive med, men trenger litt mer forståelse av div. ting!

    1.Knuter på fortommen og krøll!!! (angry face)

    Det skjer fra tid til annen at jeg klarer å få knuter på fortommen, gjerne 1 til 3 knuter på en kveld! Jeg aner ikke hvorfor jeg får dette og om dette påvirker fisket! Også pleier flua å krøller seg noen ganger rundt fortommen og bli et skikkelig krøllf*enskap! Da sitter jeg som regel i en god del minutter og drar ut krøllen, noe som er litt kjett når man ser fisken vake rett foran deg!

    2.Valg av fluer

    Etter å ha lest mye, skjønner jeg at det er mye å velge mellom osv, men er det noen fluer man burde ha på lur i flueboksen sin? Stemmer det at man burde bruke mørke fluer på kvelden og gjerne lyse på dagen? Har disse her i flueboksen: Streaking caddis, cock-y-bundu, black gnat, march brown, myggflue, pheasant tail, olson, zulu silver, superpuppan (gul og sølv?grå?), som nevnt ovafor er det ikke store utvalget! Av de fluene jeg har her, har jeg fått på march brown, myggen og cock-y-bundu!

    3.Kjøring av fisk

    Etter å ha hatt på ørreten i kanskje 5 min, så har flua bare gluppet ut av kjeften på fisken. Jeg sørger for å holde snøret stramt men ikke for stramt, samt at jeg holder stanga høyt og følger fiskens bevegelse i vannet, men har liksom aldri klart å få den ordentlig opp på land før den glipper! Hva kan jeg gjøre for å unngå noe slikt? Har ikke opplevd dette på harren enda!

    4.Mending av snøre

    Etter å ha kasta ut, så prøver jeg dette som kalles å mende, eller å dra ut snøre for at ikke flua skal stripe, men jeg legger ofte merke til at når jeg gjør dette, så klarer jeg selvfølgelig å stripe flua... aner ikke om dette ødelegger kastet!

    5. Regnvær og vind

    Hvordan er det å fiske i regnvær og med litt vind? Opplever de fleste at det gir bedre bett eller dårligere? Hva slags flue burde man velge her? Kan tenkes at det ikke klekkes så mye i regnvær kanskje?

    Håper noen kan hjelpe meg med å finne svar på dette! :)

×
×
  • Opprett ny...