Gå til innhold

Olav Nikolai

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Olav Nikolai

  1. Takk for svar folkens. Jeg får finlese forslagene her og se om det blir tid. Prosjektet må være ferdig innen 1. desember, så det kan bli litt knapt. Jeg oppdaterer tråden dersom prosjektet blir realisert!
  2. Hei folkens, Jeg har et prosjekt på skolen hvor vi skal bruke og bli fortrolig med naturmaterialer, og bygge/lage noe. Jeg tenkte å slå to fluer i en smekk og lage en enkel flue/fiskestang, men det er noen forutsetninger for at prosjektet kan realiseres: - Materialene til selve stanga må finnes i norsk natur - Tidsbruk: maksimalt 30 timer - Stanga burde være brukelig til å kaste ut en line 5-10m uten å knekke, men funksjonsevnen trenger ikke være noe utover det - Stangringer og snellefeste kjøpes separat Noen spørsmål jeg sitter med: Er det overhodet mulig uten at det blir for omfattende? Kan man lage en flue/fiskestang av materialer man finner i norsk natur? Er det noen som har erfaring med å lage en fiskestang helt fra bunn, som ikke er av bambus? Alt av tips til materiale og fremgangsmåte, eventuelt en god begrunnelse for at dette ikke er mulig taes i mot med stor takknemlighet
  3. Gode imitasjoner på øyenstikkerlarver (gjerne robban sin versjon) og marflo (gjerne den versjonen på oppstrøms) ønskes kjøpt, da jeg ikke har turt å begynne på den delen av hobbyen enda. Ønsker 10-15 fluer, avhengig av pris. Ta kontakt på PM med tilbud.
  4. En dagstursekk/slingpack festet på tursekken høres genialt ut. Har forsåvidt savnet en dagstursekk når jeg har vært på lengre turer også. Takk for gode svar folkens!!
  5. Tenker hovedsaklig på en uke og oppover, men er ute etter tips i alle former. Hva er det som ikke skal med? Generelt pleier jeg ha med to stenger i ulik klasse og dermed to ulike sneller med ekstra line(på spole) til begge. Deretter 3-5 fluebokser, tippets, tappert fortom, nippet, lim, drydip osvosvsov
  6. Den så ålreit ut. Pakker du bare alt fiskeutstyr i den, for så å pakke den i/på tursekken?
  7. Hei godtfolk, Jeg er generelt en lite organisert fyr og har huset fult av roteesker og altmuligposer. Det eneste jeg har kontroll på i livet er flueboksene Så.. hvordan organiserer dere alt mikkmakket man egentlig ikke trenger, men alikevell tar med i tilfelle rottefelle på lengre turer? Tenker da hovedsaklig på alt av småting, sneller osv. Alt av tips, triks og ting som gjør det lettere å ha kontroll på alt utstyret taes i mot med takk. Jeg har frem til nå hatt alt i en sliten, gammel fellekjøpetpose, som jeg tenkte skulle få lov å pensjoneres. Olav
  8. Ser etter en streit snelle til min LTS Zalt #6 som skal brukes på fjellet og på vindfulle dager. Holder det med Liquid 2 når jeg skal kjøre både #6 og #7 liner på den? Vil evt en liquid 3.5 virke for stor?
  9. Prøv å kontakt en Guideline forhandler først, send meg en PM om det ikke går
  10. Det var høsten 2014, så under 1 år siden. Dersom det ikke løser seg, kan jeg vurdere å selge deg min billig Den er kun backup stang for min del.
  11. Det samme skjedde med meg, med akkuratt samme stang. Jeg dro til en Guideline forhandler og de bestilte ny del for 500kr. Det er garantien til Guideline. Forhandleren som bestilte ny del for meg var ikke den samme som jeg kjøpte den hos og jeg hadde ikke kvittering, så det er absolutt håp.
  12. Olav Nikolai

    Halla Elvis, Prøvde å sende deg PM, men innboksen din er full.
  13. Blir det noe nytt treff nå som våren fester taket?
  14. En sann glede og kunne være til hjelp NetjoN!
  15. Evt så kan jeg anbefale sykkel med en billig tilhenger/barnevogn(til bellyen, altså). Får mange rare blikk av alle birken "tråkkærne" i marka, men det har gjort mine dagsturer med belly mye mer effektive!
  16. Eventuelt hengekøye med myggnetting og tarp: http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/tarp-shelter/hennessy-hammock-explorer-deluxe-asym-classic.html Helt perfekt i marka hvor det er lite(relativt) teltplasser og mye skog! Tar liten plass i sekken, veier lite og er slått opp på 2-3 min. Jeg har aldri sovet på bedre på tur!
  17. Smud. Så snart den nye 5D'en kommer skal det sjekkes ut! Det forrige ble marinert i kaffegrut på fjelltur. Lenge leve idiot forsikring!
  18. Kan man gjøre det samme med 5D, Håvard? Hørtes meget, meget spennede ut!
  19. Skal ikke skryte på meg hverken ekstreme kunnskaper eller ferdigheter, men jeg er i marka 1-2 ganger i uka og kan et triks eller to. Bare å smelle over en PM om du vil være med på tur!
  20. Hiver meg på alt det over, men savner også stoff for nybegynnere. Husker når jeg startet for 2 år siden så fant jeg noe som het fluefiskeskolen, men det har jeg ikke funnet i ettertid. Har en del kompiser som syntes det er vanskelig å finne godt, enkelt og pedagogisk nybegynner/intstruksjons materiale. Mange gode tråder på forumet, men det kan bli litt uoversiktlig og kan ta pusten fra en fersking!
  21. Ja, har sjekka nettbutikken, men er ikke noe der! Hm. Haha, fett. Så lenge man har trua på flua, så tar´n
  22. Hallais. Noen som vet om en sjappe som selger gode libelle nymfe imitasjoner? Ikke klart å finne noe enda, hverken på nett eller butikk.
  23. Hiver meg gjerne med på dette om det passer med jobb! Om folk mangler transport stiller jeg med bil! Edit; Kjører forøvrig fra Oslo. Kan sitte på derifra, evt så kan jeg plukke opp folk på veien!
×
×
  • Opprett ny...