Gå til innhold

Sondre N

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av Sondre N

  1. Kult! Fortsatt en stund til isen går i mine vann, men har en ambisjon om å fiske mer gjedde i år. Stort sett bare småfisk der jeg fisker, så jeg fisker med klasse 6 og ganske små fluer. Men på en så lett stang så er det moro selv om fisken er bare 2 kilo.
  2. Sondre N

    Kalksjøfiske

    Min erfaring er at fisken stort sett spiser fjærmygg i disse vannene. Prøv med en once and away variant (eller hvilken som helst myggklekker) med et par buzzere under, ekstremt effektivt til tider. Dette gjelder altså selv om det er fullt vulgata-kjør samtidig. 90% av fisken vil for øvrig sannsynligvis ta en av buzzerne. Dette er min erfaring fra nettopp disse vannene, mulig andre har andre erfaringer.
  3. Tok en tur opp på 6-700 meter i går og i dag på jakt etter vulgata og traff rimelig godt. Fikk en smellfeit halvkilos i går, ble ikke lange tida jeg fiska da så var ok fornøyd med den. Fikk noen fine timer i favorittvannet i dag, men hadde glemt at den vulgata-imitasjonen min kroker fantastisk dårlig. Mista 4 stk på det, før jeg kom på at det var akkurat det samme i fjor. Kort fortalt ellers klarte jeg å lure tre stk med en annen flue. En 600 grammer, feit og fin, en liten tass på ikke mer enn 100 gram og til slutt det som skulle vise seg å være en av de penere ørretene jeg har sett. Vekta var nøyaktig 1kg, så ingen kjempe, men for noen farger og flott kondisjon. Den fisken gjorde hele turen og er en fisk jeg vil huske lenge.
  4. Rio single handed spey er vel omtrent to klasser overklassifisert, så det høres veldig riktig ut. Bruker selv den lina i klasse 4 på Scott G905 (beste komboen jeg noen gang har prøvd for øvrig), jeg liker gjerne litt tunge liner og den stanga takler det fint. Men jeg har andre femmerstenger som ikke takler den like godt. For ikke å snakke om samme lina i klasse 5, de samme andre stengene føles ubrukelige med den.
  5. Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
  6. Har samme jeg også, helt genial, mye bedre når man skal behandle fisken når man slipper å tenke på stanga
  7. Vært ute en del ganger, men det har vært sparsomt med aktivitet så langt. Har blitt 3 stk så langt, alle under overflaten. 2x streamer og en på buzzer. Skulle ut en tur rett etter jobb i går og det så veldig lovende ut hele dagen. Når jeg kom frem var det bortimot optimalt, liten vind fra rett retning og sol. Tok meg selv i å tenke at dette er perfekt og det var vel omtrent det jeg rakk før vinden snudde totalt retning, økte kraftig i styrke og sola forsvant. De perfekte forholdene var blitt til helt håpløst på maks 5 min. Satt meg ned og ventet en god stund, plutselig snudde vinden tilbake til fra øst, dog med samme styrke. Perfekte streamerforhold tenkte jeg da. Løp i bilen og byttet tørrfluestanga med streamerstanga og vada ut. Snøen hadde begynt å lave ned også, hadde skikkelig troa. Andre kastet smalt det på en OK fisk, som relativt raskt havnet i håven. Var borti en fisk til, men den satt ikke. 2 grader, snø og kraftig vind gjorde at jeg måtte avslutte tidlig, kjente ikke fingrene til slutt. Når jeg hadde pakket ned alt og satt meg i bilen var sola plutselig fremme igjen og vinden stilnet. Skifter fryktelig raskt innimellom....
  8. Guideline pike synk 1/synk 3 har jeg bra erfaring med. Ellers har jeg også brukt SA sonar titan int/3/5, går fint det også.
  9. Tja, min erfaring er at det ikke finnes noen fasit på hva som funker når. Man har jo den generelle med lyse farger når det er lyst og mørke farger når det er mørkt, men det er ikke noe jeg ville fulgt slavisk. Noen ganger funker oliven, andre ganger brun, hvit, svart, grå osv. Det å bytte til du finner noe som funker er mitt tips. Det som funka i går, funker ikke nødvendigvis i dag. Ikke gå med samme flua altfor lenge om det ikke skjer noe.
  10. Var utrolig godt å få noen dager med litt ordentlig regnvær og vind nå. Fikk utnyttet det ganske bra med streamerstanga. Vært ute alle dagene siden onsdag og det har gitt 6 ørret over kiloen, største på 1,4. Også blitt et par fine abbor, største på 750g. Fått merke hvor utrolig viktig det kan være med fargebytte på flua noen ganger. Flere ganger har fisken tatt på første kastet etter bytte. Noen ganger er drittvær helt nydelig!
  11. Hatt en fin helg med stillevannsfiske. Startet med en helt ok fisk på streamer, ca 200 gram, men på en ganske myk femmer, sprek fisk og innos var det artig uansett. Mistet et par andre i samme oset. Dagen etter var det veldig mye vind, startet med en buzzer-rigg på sjuerstanga uten å merke noe som helst. Byttet til tørrflueoppsettet og valgte vindflue nummer én, daddy long leg. Tok ganske bra av da, fikk 3, bomdro mange flere. Den flua kroka dårlig... Men med to kilosfisk klager man ikke. I dag dro jeg til et vann hvor jeg ikke hadde helt troa, men ørreten vaket villig på øyenstikkere. Men ikke mine imitasjoner. Heldigvis var det noen vårfluer fremme så jeg satte på dyret, kanskje min favorittflue. Pang sa det med en gang og etter en god fight kom en ny kilosfisk i håven. Digg. Ble stille lenge etter det, men når jeg var klar for å dra så jeg en fisk som var oppe. La ut flua og den forsvant til slutt. En flott fisk på ca 700 gram tipper jeg. Knall helg!
  12. Ja, har opplevd det samme to ganger på samme bukse som deg. Ga opp og kjøpte Simms.
  13. Tja, muligens. Hvis jeg får tak i en femmer så vil jeg vurdere det. Skal teste litt diverse i morgen, så jeg kan eventuelt ta kontakt med deg om jeg finner noe da.
  14. Har fått tak i, kan slettes.
  15. Endelig begynner det å nærme seg isfrie vann. Var ute en tur i går til et vann hvor ca 1/3 av vannet var isfritt. Blåste ganske bra, men prøvde først litt med en myggklekker. Så et vak, men det skjedde ikke mer, så jeg byttet etterhvert til en buzzer uten at det hjalp noe. Endte opp med streamerstanga og hadde mange kast uten noe kjenning før det plutselig smalt på en fisk. Litt vintertreg var den og jeg trodde det var en ganske fisk på rundt halvkiloen, men når jeg fikk den i håven var den rett under kiloen. Deilig start på sesongen det Tror aldri jeg har vært så kald på føttene før, men det var verdt det til slutt
  16. Scott G2 904, SOLGT Simms G4 boa str 46 (us 12), SOLGT Boks med streamere (ca 80 stk) kjøpt fra Kelly Galloup's butikk Slide Inn, meget god kvalitet, ønsker bud her. Vurderer bud fra 1000 kr.
  17. Mitt oppsett er som følger: Line: Synk 3-5 Fortom: 1-1,5 meter feks 0,27. Fluer: Mye forskjellig, men zonker og woolly bugger er sikre fluer. Farge varierer, lurt å ha litt av hvert. Binder du fluer selv er det jo bare fantasien som setter grenser. Søk opp aktuell byttefisk og bind noe som ligner feks.
  18. Var en tur ute etter jobb i dag. Kom akkurat til siste bit av en vakperiode antar jeg. Så 7-8 vak relativt tett og la ut en fjærmygg, null interesse for den. Byttet til en maur og la ut et nytt kast, dro inn flua noen centimeter og bang, der var det en fisk som ikke kunne motstå fristelsen. Hadde valgt glasstanga (klasse 2) i dag med så vindstille og fine forhold så fisken kjentes veldig godt og ga fin kamp. Etter en stund kom den på land, skikkelig fin fisk jeg ikke hadde forventet i det vannet. Hadde ikke håv/vekt eller målebånd, men kondisjonen var det ingenting å si på. En feit kubbe, bildet lyver litt, for den var virkelig feit. En skikkelig artig opplevelse med glass dette her!
  19. Bruker dobbel davy. Den enkle har jeg dårlig erfaring med, men den doble har aldri røket for meg.
  20. Fikk til en dagstur jeg har vurdert en stund i dag. Bilen pakket og klar kl.10 og det ventet ca 3 timer på veien før jeg kom frem. Hadde planlagt streamerfiske så skuffelsen var ganske stor da vannstanden var mye mindre enn ventet i elva mellom to av vannene. Prøvde noen kast, hadde en fisk på i 2 sekunder, ellers bare bunnapp på hvert kast. Skjønte at det ikke var noe vits... Det var i tillegg ganske mye vind, men jeg måtte frem med tørrfluestanga. Gikk opp til det øvre vannet og fant noen fisk som var oppe. Prøvde med en daddy, men de vaket seg rundt den, satt på mygg, nei funket ikke det heller. Så ganske mange døgnfluer av nesten oransje farge, krok 17. Hadde ingenting som lignet i boksen, så det ble å fortsette å prøve med mygg og diverse landinsekter. Skikkelig frustrerende når det vaker såpass, men man har ikke riktig flue. Gikk rundt halve vannet før jeg ga meg og tok en sen lunsj. Planen nå var å gå opp i et tredje vann, et vann som huser mye fin fisk, men hvor det er vanskelig å lokke de opp. Kom opp og så utover vannet i 10-15 min. Kun noen få små fjærmygg og ingen vak. Valgte heller å returnere til det andre vannet da erfaringen tilsier at her er det enten kanonfiske eller helt dødt. Var mer stille på det andre vannet nå, noen få vak, men fikk de ikke til å ta mygg nå heller. Etter et par timers forsøk var jeg nær ved å gi meg, men følte for å prøve en plass hvor det ofte har stått fisk på tidligere turer. Satte på en maur og la den ut. Det vaket fort en fisk lengre bort, vurderte å kaste dit, men lot den ligge. Idet jeg rørte litt på mauren så jeg fisken snudde akkurat når den skulle ta. Tenkte kanskje jeg skremte den, men den kom tilbake like etterpå å tok. En sprek 400 grammer kom etterhvert i håven. Det ble hvertfall en fin slutt på en ganske frustrerende fisketur. Lærdommen til neste gang får bli å ta med flere døgnflue-imitasjoner.
  21. Sondre N

    Lamson Liquid

    Solgt, tråden kan slettes.
  22. Sondre N

    Lamson Liquid

    Lamson Liquid 1,5 + 2 spoler med Rio Gold, Perception og Trout LT, alle i klasse 4. Snella med snørene selges samlet. 1000 kr. Kun prøvekastet snørene, snella også svært lite brukt. Stanga er brukt toppen 10 ganger og fremstår som så godt som ny. Kunne helt sikkert fått mer om jeg solgte snørene hver for seg, men ønsker likevel å selge det samlet m/snelle. Kjøper betaler frakt.
  23. Selger en Orvis Helios 2 9' #6 mid flex 3000 kr + frakt. Flere bilder kan sendes ved interesse. SOLGT
  24. Sondre N

    Vadesko

    Mulig jeg har vært heldig med mine sko, men vaieren har aldri røket for meg og går like enkelt som når skoene var helt nye. Jeg vader stort sett kun i sand og mudder, aldri hatt et problem. Men jeg har ikke brukt skoene i saltvann. Har hatt de i 3 år og de brukes så godt som hver dag hele sesongen. Men det kan som sagt hende jeg har vært heldig, har bare hatt det ene paret.
×
×
  • Opprett ny...