Gå til innhold

OleKrS

Members
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

OleKrS vant dagen sist 25. september 2015

OleKrS hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

95 Excellent

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.olek.no

Nylige profilbesøk

1 325 profilvisninger
  1. Hva er det du insinuerer Mr Book? Svertekampanje? Etter over 25 års erfaring med å justere fjørvekta mi hos justervesenet kom jeg inn døra her om dagen. Der satt det en ung jypling med dobbelt spent frakk, slipset på huet og en hoverende laidback holdning og skulle fortelle meg opp å ned på vekta mi! Han kunne også informere om nyansettelser over en lav sko! Her var det tydelig penger og personlige motiver som lå til grunn! Kan ikke annet en å konkludere med korrupsjon fra topp til tå! Hvor kom denne moppen i fra?? Fra nå av skal vekta justeres og kalibreres hos NASA! Lars du må slutte å fantasere nå! Tipper du holdt kartet opp ned og kjørte feil vei i krysset på Fagernes igjen! Er da aldri dårlig vær her i dalen! Senest i går sto jeg oppi Åsen å så ned på en stilleflytende isfri elv bada i sol! Ikke et tegn til hverken vind eller andre ulumskheter! Hadde jeg ikke vært opptatt med ski på beina hadde jeg fort trodd det var høysesong! Fisken vaks steady som aldri før!
  2. Der tar du nok grovt feil Marius de har nå leid inn synsernes landsforbund for å gå tidligere styre i sømmene da det tydeligvis har blitt utført mye justeringer på øyemål og synsing ut i fra bilde bevis. Siste hendelse var en Håv justert ut i fra antatt vekt på justerloddene. Derfor valgte de å ta inn synserne som jo er best på dette fenomenet synsing. Så fra 1/5.2016 må man avlegge fagprøve i prøving og feiling samt muntlig eksamen i vridning og måling for å i det heletatt få vaske gulvet inne hos justervesenet! Høres jo ut som en meget bedagelig jobb som oppsyn da når alt er så rosenrødt bortpå skauen der! Til og med internationalisert! Må være ordna arbeidsforhold også! Tror jeg kunne tenke meg å sitte under en gran der borte spikke på et fenalår, synse om hvordan vekta mi funker og få betalt for det mot å sjekke ett og annet fiskekort. Kan være at de er allergiske mot synsere og forståsegpåere? Fikk svar hos de direkte jeg ved en hyggelig henvendelse! Lederen i IRV avd H kunne melde om generelt god kok og mye spennende planer for fremtiden! Både slips og sixpence var kjøpt inn og pussa til sesongen setter i gang!
  3. Var innom justervesenet på Kjeller i går Marius for å få smurt opp og godkjent ei gammal fjørvekt. Der fikk jeg dessverre høre at vedkommende som ga deg jobben var sparket pga korrupsjon så jobben ble dessverre ikke godkjent! De kunne ikke ha synsing og mening ut i fra bilder så du måtte komme inn å avlegge en praktisk prøve før de kunne godkjenne deg! Den gode nyheten derimot er at de søker en oppsynsmann på Hadeland skauen som kan kontrollere og følge opp fiske samt se til at utstrakt utsetting av fisk ikke forekommer uten godkjenninger! Det må jo være gunstig og ikke minst kort reisevei?
  4. Bare posere med "laks" i år da?
  5. Har på bakgrunn av mine fraværende evner til å veie,måle og anslå k-faktor har jeg i løpet av vinteren levert inn fagbrevet mitt sammen med meterstokk og vater! Fra nå blir det kunn posering med slips....
  6. Rom for spøk er det tydeligvis ikke i dette forumet lengre så får vel heller belyse litt fakta da. Nå moderatorene bruker Sletteknappen ivrig... MODERATOR: Innlegget ditt ble ikke slettet, men flyttet til egen tråd da det ble ansett som Off Topic. Les forumreglene hvor det står at spørsmål til moderatorer skal stilles i en melding og ikke åpent på forumet. Ser noen her nevner at de ikke vil betale fiskekort til disse organisasjonene osv. De eneste som selger fiskekort i Feks Hemsil er Elveeierlaget om du kjøper det via inatur, Hemsedal sport, guide eller andre utslagssteder går inntekten til Elveeierlaget sett bort fra en liten avgift hvert utsalgssted får for å formidle kort. Det er dog en veldig liten sum pr kort som ikke gir en avkastning man kan skrive hjem om. Hvilke brudd det vises til er jeg veldig spent på. ØR og Elveeierlaget har vel aldri hatt noen større avtale annet en at ør har vært inne som konsulenter i forb med prøvefiske, telemetriprosjekt og gjennomføring av enkelte tiltak igjennom årene? Disse avtalene har vel vært prosjekt basert og Elveeierlaget står selv for oppsyn, skilting, rydding og generel forvaltning av elva... Så det er ikke mye avtaler/samarbeid som kan brytes sånn jeg ser det. Skulle likt å vite hvor denne informasjonen kommer i fra.
  7. Ny regel fra 1.1.2016 Slipstvang i Hemsil! I følge de som kjenner elva best og vet mest om fiskens ve og vel bes alle om å ha på seg slips som står i stil til all den slanke og skadde fisken i vassdraget. Det oppfordres også til å da bruke slips med motiv av Ørret så man Evt kan posere med en feit fin fisk trykt på slipset og ikke vise fram all ufisken som eksisterer i vassdraget!
  8. Takk for ett ryddig og fint svar Pål! Alt er nok relativt i forhold til hvordan en fisk ser ut som fin eller ei, hvem som ser osv. Å for eksempel sammenligne en fisk fra ei elv i innlandet og et godt forvalta ørretvann blir ofte feil blir det ikke? Jeg leste den rapporten som ble linka til tidligere i dag for en god stund siden og mener å huske at under undersøkelsen i 2002 så fant de fisken i hemsil til å holde seg innenfor en k-faktor fra 0,9-1,2 som de anså som fisk i god kondisjon. Personlig har jeg fått fisk fra ca 1-1,3 i k-faktor her i elva denne sommeren.(Nå er det riktig nok ingen som tror på meg og mine mål (: ) Den fisken på 1,3 er jo utenfor normalen spesielt i dette vassdraget,men også for de fleste andre steder sånn jeg ser det.Man må vel se litt på stedene man fisker også må man ikke? Jeg har fiska en god del rundt hovedsaklig i fjellet på østlandet. Jeg har til gode å se mengder med fisk som er så feit at man får bakoversveis. Der jeg har opplevd det har det gjerne vært flyttet fisk og forvalta i privat regi eller av grunneiere faunakriminalitet eller ei. Mitt generelle intrykk fra elver både kjente og ukjente er at man finner enkelt individer som er i meget god kondisjon og man finner individer som er i mindre god kondisjon,men snittet av de fleste fisker er godt innafor hva en fisk bør være. Og da ut i fra min naivitet så velger jeg å tro at de som styrer elva og har forvalta den gjennom år ser en eventuell utvikling og gjør noe med det. At de allerede har fokus på å ta ut tynn og gammel fisk som er gjort rede for fra tidlig i denne tråden velger jeg å ta som et tegn på at de har kontroll på det som skjer i elva og gjør noe med det før det evt utarter seg til å bli noe kritisk. Det du sier om Minivallalækur er for meg ny info. Jeg har selv bare stått på ski der oppe på en av verdens flotteste øyer,men kjenner flere som har vært der som kun har god ord å si om fisken der. Jeg tviler jo ikke på at det kan være variasjoner der heller og med din erfaring så tror jeg deg på ditt ord! Vi får håpe du bare har vært uheldig så jeg fortsatt kan leve i håpet om å fange stor stint ørret der oppe en dag!
  9. Hører hva du sier Magne og tar det til meg. Som sagt jeg er ingen ekspert på mink og tar til meg infoen du kommer med! Disse mink skadene er kun ut i fra min egen teori da det finnes ekstremt lite info om denne typer skader på nett. Googler man det blir man som regel henvist til fisk med skader fra lus/sopp osv og da veldig ofte i laksenæringen. Bilder av fisk med skader etter mink er så og si umulig å oppdrive. Noe av bakgrunnen for min teori er mengden med mink i området den er fanget og det faktum at det var en ekstrem rømming der for mange år siden. Snakket med en av grunneierne og de som driver gård der i sommer og de kunne fortelle at de fanget mengder med mink de årene dette skjedde og når jeg fortelte om mink jeg hadde sett i sommer sa de at de skulle finne fram fellene sine igjen og se om de fikk fanget noe utover høsten. Jeg har også observert mink i kamp med fisk hvor minken kommer på land igjen uten fisk i munnen og ingen fisk flytende eller på bunnen av elva. Da velger jeg å tro at den fisken må ha fått noe skader av denne kampen? Og ut i fra hylene på minken og vannspruten har det ikke vært snakk om fisk på 2-3hk den har prøvd å ta.
  10. Ser du hadde redigert inn noen bilder her nå... Jeg kan garantere at MINST en av de fiskene der ikke er fra elva her. Så om det er ved å anta at all fisk vi har tatt bilder av og lagt ut er fra elva her blir fort bevisene noe vage. Jeg kjenner ikke Aurevilli godt,men et hyggelig bekjentskap fra elva i sommer og den ene fisken her fikk jeg historien bak når vi satt å venta på vak og jugde på oss både kilo,cm og k-faktor. Til den historien hørte det med et helt annet georgrafisk område en nord vest i buskerud hvertfall... Edit: Ser bildene ikke fulgte med,men de ligger lengre opp i svaret til Ørreten.
  11. Sorry altså Ronny ikke meningen å være ufin,men det er ganske så vanskelig å nå fram når tråder ikke blir lest her. Ang den driftsplanen gjorde jeg rede for den og mitt syn på det sist den var oppe til diskusjon og igjen til Pål Hedenstand tidligere i dag.... Om dette er ett sopp angrep. Så lurer jeg da fortsatt på hvordan en fisk angrepet av mink ser ut? Det hadde jo vært veldig relevant å vise til i forhold til sak når jeg da tydeligvis har tolket skaden på fisken feil så jeg ved en senere anledning kan avgjøre om det er sopp eller mink. Du har jo selv funnet fram til det bildet og der står det hvor i vassdraget den er fisket. Det er ei bi elv til selve elva. Der er det knapt fiskere ergo ikke noe fiskepress og også meget lite fisk. Det er gjort flere forsøk på å få opp bestanden der igjennom årene,men det har ikke latt seg gjøre men det står noen få fine fisk der fortsatt og noe mindre fisk. Jeg har selv vandret opp og ned elva denne sommeren og kartlagt mye av fisken der og også fått et godt intrykk av antall fiskere som ferdes der. At du mener det er en sopp/infeksjons utvikling på gang på bakgrunn av to fisker? er vel litt å ta i? Eller har det dukket opp flere fisker av det slaget? Jeg kan selv kun huske å ha sett en settefisk du fhar fått med deg samt fisken jeg har fått som ikke er en settefisk. Mulig jeg har gått glipp av noen?
  12. Det er fortsatt snakk om samme driftsplan som vi har diskutert her inne tidligere Ronny den finner du her: http://fiskeihemsedal.no/file/633946eba31/Driftsplan%20for%20Hemsilvassdraget%202007-2011.pdf Som sagt jeg har lite peiling på mink og hvordan skader de gjør. Men pga beliggenheten på stanplass, tett het av fiskere osv er det min teori. Kan også sies at plassen den står er ekstremt stilleflytende. Den står i en sømkant hvor det tidvis renner så sakte at du rekker å legge ut flua, åpne termosen, fylle i kaffekoppen mende med en hånd og drikke koppen nesten tom før du må legge ett nytt kast... Om det har noe å si i forhold til om en mink vil gå til angrep eller ei vet jeg ikke. Fisken oppdaget jeg før sesongstart når jeg var ute på en av mine spaserturer langs elva en rolig ettermiddag på vårparten.
  13. Kjell det er helt korrekt det jeg skrev. Ikke en kosmetisk fin fisk,men en meget sprek krabat som ga en veldig bra fight. Den fisken hadde jeg spottet lenge før jeg fikk den. Da også sett skaden på hodet på den i vannet. Når jeg da fikk denne fisken som gjorde noen reele utras og ikke ga meg noe lett kamp,men kjempa til siste slutt før den lå i håven. Jeg trodde ikke det var den skadde fisken da det sto et par tre fisker i samme området og jeg fikk en så god fight. Jeg måtte da gå en runde meg seg selv før jeg bestemte meg for å sette den ut igjen. Om det var riktig eller galt kan godt diskuteres,men det får vi ta et annet sted. ca 1,5 måned senere fanget jeg nøyaktig samme fisk. Den sto og vaket steady 5m høyere opp og var en lur jævel som trengte en del kast og et par fluebytter til før den tok. Jeg trodde kanskje innerst inne at disse skadene ville gjøre at den ikke ville overleve... Men jo det hadde den gjort og den var ikke noe mindre sprek gang nr to. Skadene hadde heller ikke blitt noe større. Så nå er den mitt "lille" prosjekt så får vi se om den står der igjen til sommeren så får jeg heller spørre de som drifter vassdraget om det er en fisk de vil ha ut av elva for å undersøke. Hva angår skadene vil jeg fortsatt mene at det kan være skader fra mink som har blitt betente. Men hva vet vel jeg som er både ung og uerfaren!
  14. Siden du kan dette så godt så får du vise oss hvordan en fisk som er angrepet av mink, men har overlevd ser ut. Jeg vil også med relativt stor sikkerhet kunne fastslå at den fisken knapt har vært på krok da det hverken er tegn til krokskader i munnen eller tegn til skader rundt munnen på den og som nevnt knapt en fisker som setter sin fot der den står. Og den har stått på nøyaktig samme plass hele denne sommeren hvertfall.
  15. Jo driftsplanen jeg sikter til ligger ute.... hvis du tar det tid til å lese tidligere innlegg evt velger å huske tilbake så har den vært et tema tidligere og det har ikke kommet fram noe nytt etter det. Jeg har heller ikke henvist til noe annet en den som ligger på elvveierlaget sin side. Resten av min mening rundt det finner du i forige innlegg og også sist den var et tema.
×
×
  • Opprett ny...