Gå til innhold

Viggo

Members
  • Innlegg

    365
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Viggo

  1. Jeg har to prosjekter men det jeg nevnte her kommer jeg til å dreie korken selv. Har noen sære krav når det gjelder utforming på korkhåndtak, vil ha en blanding av Western style og ultrafine. Dessverre er det sånn (synes jeg) at det er utfordrende å surre toppen, mest ringer og tynn diameter på klingen. Er snart ferdig med surringer,  vanskelig å si noe om resultatet før jeg har fått på epoxy, men det ser bra ut (synes jeg).

  2. Spennende lesing, og nå skjønner jeg hvorfor Sven har snakket om rottesnutebukta :)

     

    Jeg liker å fiske med snører som er en snøreklasse under det som står på stanga, jeg vet ikke hvorfor men jeg liker lette liner, føler jeg har mye større kontroll på både bukter og hastighet når jeg bruker lette liner.

     

    Spennende tråd!

  3. Designet blir så lett som mulig, altså ikke no fjas, Recoil ringer, "Top Flor" kork som er bestilt hos Grandes, samt et snellefeste jeg ikke er helt sikker på, har flere prosjekter så det kan jeg eventuelt bruke på en annen stang. Når det er sagt så er ikke jeg noen stangbygger, så resultatet blir nok deretter. Jeg skal vurdere når den er ferdig om jeg vil vise de frem her eller ei :)

  4. Jeg er klar over at prinsippet er det samme, men en plastpose har vel litt andre egenskaper enn karbon eller motsatt ? Det er vel kanskje det som er interessant med forskjellige typer materialer i et stangemne. Jeg kan bare nevne at Silstar kom med boron stenger på nittitallet, og de var vel ikke like gode og holdbare som Winston sine :)

  5. Den beste jeg har brukt så langt, hvis man tenker på glatthet, og hvor lenge middelet faktisk sitter på snøret, er et produkt som er amerikansk, og er en type industri sikikon som heter z1, dette er en stor sprayboks som varer livet ut :) Jeg har brukt denne i to år, og kan ikke se at den skader snørene mine heller :)

    Den eneste bakdelen er at det må poleres litt mer (tørke over snøret flere ganger med tørr klut etc) en de mest brukte smøremidlene som er laget for fluefiske.

  6. Jeg er helt enig med Jiggy, jeg var lykkelig eier av en Orvis Guide bukse som jeg har fisket lite med, de lekker som en sil nerde ved neopren sokken, også har jeg en Slate bukse som jeg har eid i sju år! Den er faktisk tett enda. Jeg er klar over at komforten er bedre på eksempelvis Simms, men er ganske sikker på at de ikke puster under vann :)

    • Lik 1
  7. Alt til sitt bruk :) har opplevd at all fisk har refusert fluer med cdc og hackelvinger, og tar den første spinneren med organza som flyter over hodet på den :) Men det beste allround materialet jeg har brukt er snowshoe, selv om det må jobbes litt med så mister det aldri spensten, og flyter godt selv etter å ha vært gjennomvått, ved å blindkaste litt, eller en runde i risteboksen.

  8. Simms anbefaler Revivex og Nikwax (Proof eller TX-direct) til dette formålet. Jeg gjorde et forsøk på Orvis Proguide vaderne mine i fjor, men resultatet var at de lekker i sømmene nede ved neoprensokken. Jeg kommer nok aldri til å vaske vaderne mine igjen :) Jeg har et par Slate vadere som aldri har vært vasket så det virker ikke som det hjelper å kjøpe kvalitet, Slate vadrene er av typen Ascent og er vel sikkert 5 år gamle.

     

    Det er en grei artikkel om vasking og impregnering av vadere her: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/altomfiske/article318321.ece

  9. Hvorfor skal man på død og liv rakke ned på det ene eller det andre? Er jo værre en politikere her inne jo :)

    Jeg sier bare det at jeg har et åpent sinn i forhold til Windows-Mac, også kommer det helt ann på hva man skal bruke en arbeidsstasjon til, er det gaming eller praktisk bruk? jeg bruker min mac som et arbeidsverktøy på jobb, altså praktisk bruk, pluss litt bildebehandling. Skal jeg spille (noe jeg egentlig ikke har greie på) så har jeg ps eller xbox. Jeg mener nå at jeg bruker funksjonaliteten til begge operativsystemer med macbook løsning-vmware fusion. At det funker for meg kan ingen ta fra meg, det er helt uten sidestykke, kom gjerne med en pc som funker bedre for meg enn den løsningen jeg har nå, jeg tror ikke den finnes...........

    Man kan gjerne sette spørsmålstegn ved Apple sine produkter men jeg sier bare at det fungerer noe så inni granskauen bra for meg så jeg driter egentlig i hva pc-mac prestene sier :)

  10. Jeg jobber daglig med drift av Windows servere og pc'er, men som sagt en Mac er så mye mer enn en pc, og skjermen er så mye bedre enn alle pc modellene jeg har sett. Jeg kjører vmware fusion på den med Windows 7, og dette resulterer i at Windows faktisk kjører bedre på Mac enn på pc. Sammenlignet med de nyeste T modellene til Lenovo, som også har ssd, er de ikke i nærheten av å være like responsive, eller ha like bra skjerm. Og en ting til skjermen på macbook pro retina er skalerbar, og blir ikke uklar om du setter opp-ned oppløsningen, på en pc skjerm er du låst med en oppløsning om du skal beholde skarpheten på skjermen.

    Kort fortalt du får mer, og en Macbook er ikke stort dyrere enn de fleste toppmodellene av pc.

    Du som jobber med data burde jo vite forskjellene mellom Lenovo og Apple. Siden du bruker Lenovo til å fremheve Apple foran hele PC bølingen mener jeg.

    Apple er en bildebehandlingsenhet og kanskje først og fremst et moteikon.

    Lenovo er først og fremst et solid bygget kontorverktøy.

    Epler og pærer med andre ord.

    Du kan ganske enkelt kjøpe laptoper med IPS basert pane slik som Apples maskiner - men da må du betale for det. Jeg pleier å legge 3000,- ekstra på bordet når jeg konfigurerer mine Dell maskiner. Da får jeg like bra skjerm som Apple.

    Et sidespor: kan folk vennligst slutte å si "retina skjerm"? Det er ingenting som heter retina, det er bare et markedsføringsbegrep (blant svært mange) som ikke betyr noe som helst annet enn "bedre enn fjorårets produkt".

    Riktig terminologi er HD, 2K og/eller IPS. Høye oppløsninger som 2560x1600 har eksistert i et tiår til PC. Velkommen etter, macmunker.

    Jeg vet jo forskjellen på Mac og Pc, jeg kan godt se at du har tatt på deg kverulantbrillene :)

    Du kan godt utfordre meg på disse tingene om du vil, jeg skriver bare om hvordan jeg opplever forskjellen.

    Har du noen gang tatt i en Mac forresten? Du kan egentlig ikke si noe før du har testet selv, og hva folk sier her inne på forumet er helt opp til hver enkelt.

  11. Jeg jobber daglig med drift av Windows servere og pc'er, men som sagt en Mac er så mye mer enn en pc, og skjermen er så mye bedre enn alle pc modellene jeg har sett. Jeg kjører vmware fusion på den med Windows 7, og dette resulterer i at Windows faktisk kjører bedre på Mac enn på pc. Sammenlignet med de nyeste T modellene til Lenovo, som også har ssd, er de ikke i nærheten av å være like responsive, eller ha like bra skjerm. Og en ting til skjermen på macbook pro retina er skalerbar, og blir ikke uklar om du setter opp-ned oppløsningen, på en pc skjerm er du låst med en oppløsning om du skal beholde skarpheten på skjermen.

    Kort fortalt du får mer, og en Macbook er ikke stort dyrere enn de fleste toppmodellene av pc.

  12. http://www.itavisen.no/nyheter/windows-er-best-p-mac-58706

    Det der sier vel litt, problemet med pc slik som jeg ser det er at det brukes uhorvelig mange forskjellige dårlige komponenter, derfor mener jeg også at Mac er et bedre system enn pc :)

    Jeg har hatt min Macbook 13  retina  i 3 uker nå, har tidligere bare brukt pc, men må bare erkjenne at en Mac er så mye mer enn en pc at man ikke  kan sammenligne. Jeg kjører også Windows virituelt på Mac'en fordi vi har en del fagprogrammer på jobben som jeg også vil ha muligheten til å kjøre, dette resulterer i et responsivt raskt Windows 7 som man bare kan drømme om på en vanlig pc. Grunnen til byttet var fordi jeg hadde behov for en liten, lett, og rask arbeidsstasjon med god skjerm. Jeg jobber daglig med å sette opp pc - servere og har sett det meste innen pc teknologi, og skjermen er uten tvil en av de viktigste grunnene til at jeg byttet, siden jeg er svaksynt. Man får også gode intuitive løsninger som bare virker uten å måtte gjøre noe som helst, så hvis du ikke har prøvd en Mac så ikke si noe om det heller :)

  13. Jeg tror nok de samme fluene fungerte like bra i 2011 :)

    Men for min egen del så fungerte det veldig bra med Klinkhammer varianter av ymse slag, pluss Sailwing Dun, ei knagandes god flue, hvis jeg ikke husker helt feil så er Mr Brun opphavsmannen bak denne flua også!

  14. Mener å ha sett en tråd om denne elva her før, men fant ingen nå. Så da lager jeg en ny ;D

    En bekjent har kjøpt seg Viul gård, og førstkommende lørdag skal brukes til å teste noen strekker i nærheten. Noen steder ser bra ut til tørrflue, mens store deler byr mest på blindfiske. Det virker forholdssvis dypt på mange av de strekkene som innbyr til blindfiske. Og er mitt spørsmål er da vedrørende linevalg. Synkeline? Eller (ben) hur?

    Tips på fluer til Randselva mottas også med stor takk :D :D

    Mitt beste tips er å prøve i området nedenfor Kistefoss, det er en demning ved viul, og en ved Kstefoss, så sjansen for fast fisk er størst nedenfor disse. Elva er mye grunnere og flater ut en del i dette området, og du vil ikke ha behov for sykesnøre. På denne tiden av året ville jeg enten gått for en goldhead eller enda værre en streamer:) Elva huser noen store fisker men disse er stort sett fiskespisende, det er liten vakaktivitet før døgnfluene danser en gang ut i Juni.

  15. Nå koster vel Simms G4 i overkant av kr 3000.- i USA. Så den norske prisen er noe ute av proposjoner.

    Har man aldri hatt en Simmsvadere, blir det merkelig  sammenlikne med bililgmerker.

    Jeg gikk frq billigmerke til mediumpriset Goretex fra Simms, og det er noe helt annet.

    Når det gjelder lekkasjer skjer det på alle vadere.  Kan ikke tenke meg at det skjer oftere med Simms. DEt mp i såfall være at de er mere omsatt, og at de ikke bare blir kastet ved lekkasje i stedet for reparert.

    heller i underkant, betalte 2960+moms ;D for min g4pro for 2 uker siden, 5399 her. noe skurrer :o men det er en annen diskusjon.

    bent

    Det er et eller annet fordyrende mllomledd ja :)

  16. Synd å høre om konkursen, det er hard konkuranse, og mange i bransjen ødelegger for seg selv ved å dumpe prisene, jeg kjenner kalkylene og kan med sikkerhet si at mye utstyr går for gibort priser.

    Men det er veldig overraskende at Prima går konkurs, vi får håpe at Phat har noen nye ideer, jeg synes det er synd for bransjen om han skulle velge å gjøre noe annet, dyktig kar.......

  17. Jeg tror det er viktig å trene allsidig, blir mye statiske bevegelser om man kaster mye. Når det er sagt så er jeg ingen spesialist, men vil anbefale å trene for å forebygge slike skader, man trenger jo ikke akkuratt gå på helsestudio for å trene armer og skuldre, 10 armhevninger om dagen for eksempel, om man har tilgang på en trapp som man kan heve senke seg opp i armene på er dette enda bedre.

    jeg slet en del med dette tidligere, men etter at jeg begynte med armhevnbinger er dette fenomenet helt borte.

×
×
  • Opprett ny...