Gå til innhold

Fluehue

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    371
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Innlegg skrevet av Fluehue

  1.  

    1 minutt siden, Uggen skrev:

    Kult med fluebindingsstream. Håper jeg har mulighet til å få det med meg live neste gang! 

    Streamen ble lagret ja, så den kommer definivtivt til å gå i bakgrunnen neste gang jeg setter meg ved stikka :10_wink:

    Så bra :) Skal prøve å få til mer fremover, men det hjelper veldig hvis man kunne fått inn noen som kanskje ikke hadde veldig peilig f.eks så man kunne gått igjennom noen spesifikke teknikker eller lignende :)

     

  2. Hei og takk for sist,

     

    Det er i overkant lenge siden jeg har vært aktiv på noen form for forum og det ble heller ikke så mye fiske i fjor. 

    Etter i overkant mye action på hjemmefronten etter et par kompliserte svangerskap så har ting nå roet seg.

     

    Fluebindingen har tatt seg opp og jeg snuser litt på å binde fluer på livestream. I den sammenhengen vil jeg høre med dere her inne om det er noe som flere kunne tenke seg eller om det er en dårlig ide. Jeg tenker at det er mange som sikkert kunne lært en ting eller to også kan det jo faktisk være riktig så sosialt siden man kan chatte osv med de andre som ser på. Det vil også da være mulig å stille spørsmål eller legge inn en forespørsel hvis det er noe man gjerne vil ha demonstrert.

    Nå skal jeg på ingen måte påberope meg fluebindergudestatus, men jeg tror jeg skal kunne klare å svare på det meste rundt SØ-fluer, tørt og vått etter ørret :)

     

    Kom gjerne med en tilbakemelding hvis det skulle være av interesse. Forslag mottaes også med takk :)

     

    Mvh

    Jon-Anders Nethaug

    • Lik 5
  3. 21 minutter siden, Marius_A._Book skrev:

    Ikke bry deg om Pål, Jon Anders. Bare de som fisker småfisk som bruker slike femikroker. Blir ikke mye slim i håven med 102y  og xtra fine wire om en voksen fisk skulle smattet litt bortpå. 

    ttonguettonguettongue

     

    :D

    he he, det går veldig fint Marius :) For de som kjenner Pål så vet man at han er litt over snittet nøye på bindebeskrivelser ;)

     

  4. 25 minutter siden, Pål Hedenstad skrev:

    Vi ser vel her konturene av en skandale.

    Er det godkjent å ikke binde den på 102Y?

    Definitivt godkjent i min bok. Liker krok gapet, men jeg tar til meg kirken og skal definitivt gå i meg selv for å finne ut om det er akseptabelt å gå ut med slik vranglære på YouTube :P

    • Lik 1
  5. Håper jeg ikke tråkker noen på tærne her nå av nye moderatorer eller hvem som føler seg innenfor administrasjonen, men det har ærlig talt blitt litt sånn at FLUEFISKESIDEN nå er ei skygge av seg selv. Før var FFS spydspissen hvor folk virkelig tok pulsen av ting, eller også satte standarden. Nå er det, fryktelig synd å si det, ikke i nærheten. Vi diskuterte det meste i høytflytende ordelag, var enige, uenige, og så enige igjen. En god gjeng. Tenk litt igjennom det dere som administrerer dette nå. Det er ikke folk som bruker FFS som er problemet

     

    Den siste settingen synes jeg er interessant. Det er det samme som så skrive at det er de som administrerer siden som er problemet. Hvis det ikke er de som bruker FFS som er problemet så kan det bare være de som drifter den som er problemet. Å komme med et sånt utspill uten noen form for forslag til løsning blir i mine øyne litt for tynt. Det er lett å komme med rettet kritikk for så å tie, uavhengig av grunnlag. Personlig tror jeg det er svært få som ikke benytter seg av FFS fordi siden ikke har et design som er responsivt nok. Å sammenligne med brukeropplevelsen til facebook med et forum blir også litt teit da det er to vidt forskjellige plattformer og er designet for forskjellig bruk.

     

    Jeg var ikke selv med i FFS sin ungdom, men har snakket med flere av de som var aktive på den tiden og de sier stort sett det samme som blir beskrevet i det første innlegget her. Å legge skylden på de som nå administrerer blir i mine øyne rett og slett for dumt. De har sagt seg villige til å frivillig sørge for at det i det hele tatt er en side som man kan benytte. På et forum er det helt normalt at det er brukerne som står for innholdet. 

     

    Her kommer et par definisjoner på forum:

     

    FFS tilbyr ikke bare et forum som i seg selv er vanlig, her får man fluedatabase, artikler, klekkedatabase osv.

     

    Jeg er på ingen måte innblandet i styret eller administrasjonen på FFS, men jeg synes det er syltynt å rette kritikken mot de som bruker sin egen fritid på at andre skal ha muligheten for å bruke nettstedet.

     

    Når det kommer til hvorfor ting har blitt som det har blitt her på FFS så har jeg noe egne teorier.

     

    - Det har vært noen individer som har fått lov til å spre eder og galle og utelukkende skape kvalme. Dette har de fått lov til over en lang tidsperiode og det er ødeleggende for et hvert fora, være seg det er en skoleklasse, et forum, en vennegjeng, et fotballlag eller lignende. Sånne mennesker må få beskjed om at det de holder på med ikke er akseptert. Hvis det ikke fungerer må man ty til kraftigere restriksjoner eller rett og slett fjerne de så de ikke ødelegger for de andre. Akkurat som man gjør det i stort sett alle andre sammenhenger.

     

    - Jeg har benyttet mye tid på diverse forumer opp igjennom årene i forskjellige sammenhenger og på forumer med vidt forskjellig innhold. Jeg har aldri sett et forum hvor så mange tråder har blitt kapret som her inne. Ikke bare ødelegger det gangen i en tråd, men når man skal inn å søke opp ting i etterkant må man lese seg igjennom eks. antall innlegg som er fullstendig på tryne. Sånt dreper leseglede. 

     

    Nå synes jeg at brukerne her inne skal brette opp armene og gjøre sitt for at dette skal bli et forum som er bra.

     

    André du skriver jo artikler i hytt og pine for magasiner og blader og det er bra. 

    Kunne du tenke deg å bidra med en artikkel til FFS kanskje?

     

    Jon

    • Lik 5
  6. Da prater vi om to forskjellige modeller. S-4 er hakket kortere, med jevne spisser, og plass nok til min egen tommel og fingre. Det er kanskje en utgått modell? Hakke peil. Hos meg kommer den iallfall langt opp på skalaen over gode sakser til fluebinding, men det har nok kanskje med at jeg trenger litt flere år på baken, før jeg virkelig veit hva jeg trives med :)

    Tipper du har kommet dit hvor du vet hva du trives med ;)

    Vi har bare forskjellig oppfatning, men riktig nok over to forskjellige modeller :P

  7. Vond å holde i faktisk? Husk at det kun er fingertuppene og evt inn mot første ledd, som behøver å føres inn i hullene. Hva du mener med ikke spiss nok og ujevn i spissene, skjønner jeg heller ikke. Min modell S-4 er jevn i spissen, men vi prater kanske om forskjellige modeller her? Trenger jeg noe som er spissere og rundere, så har jeg dubbingnål, hvis man tenker på splitting og sånt. Og 130ish kroner er vel ikke så aller verst, med tanke på holdbarheten og kvaliteten...

    5100 heter den jeg har med rette blader. Og ja, det er nok den eneste saksen jeg har hatt som har vært tiltenkt fluebinding som jeg synes har vært så liten at den er ubehagelig og holde. Den har faktisk så små hull at hvis man ønsker å holde den mens man binder så er det komplett umulig. Når det kommer til ujevnheter i spissen så kan jeg sikkert ta et macro bilde, men jeg tipper at det er ca 1mm forskjell på tuppene på begge de to jeg har og det gjør at den kommer laaaaaaaangt ned på min liste. Mener jeg betalte 250kr pr stykk når jeg kjøpte disse av en annen fluebinder for ca et år tilbake. Når jeg sier at den ikke er spiss nok så grunner jeg det i sammenlikningen med de andre saksene jeg har som brukes til fluebinding. Den modellen jeg har er ganske tykk utover mot spissen også blir det liksom plutselig spiss.

  8. Synes det er fascinerende alt skrytet som KAI sakser får. Jeg har både den rette og den som er bøyd.

    Dette er min mening:

     

    Pros:

    - Skarp

     

    Cons:

    - Vond å holde (for meg og en del andre jeg har snakket med)

    - Ikke spiss nok i mine øyne til virkelig pirkete jobbing

    - Spissene er ikke like lange så da hjelper det ikke at den er nogenlunde spiss

    - Virker som om kvaliteten er veldig varierende

    - Bitte små hull til å ha fingrene i

    - Spissen er dobbelt så tykk som på andre sakser i samme prisklasse som jeg har

     

    Så i mine øyne så er den skarp og det er det, men det burde man vel strengt tatt kunne forvente til den prisen :P

  9. Ikke noe stress det altså. Blir ikke noe varme av disse pærene heller .

    Bruker dem til chiliplanter om vinteren og de vokser så tyeligvis nært nok dagslys

    Du kan få låne en pære av meg, så kan du teste. Kan ta med å legge hos den lokale utstyrsjappa jeg

    Sweet :) Det setter jeg stor pris på :) Da må jeg kommer meg avgårde til IKEA da :)

×
×
  • Opprett ny...