Gå til innhold

Bjørn Rune

Members
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bjørn Rune

  1. Bjørn Rune

    Stenger

    Bare for å få klarhet, er den solgt? Hvis ikke kan jeg ta den omgående.
  2. Bjørn Rune

    Stenger

    Tar den 10' #7 reaction stanga om den ikke er solgt! Hvor holder du til i landet?
  3. Selger unna noen snører som viste seg være for tunge. 900,- Rio Scandi Versitip #11 med 4 spisser. 400,- Rio Skagit Max 750grain. 400,- Rio Skagit Max Short 650grain. Skagitsnørene er kun prøvekastet, scandi snøret er brukt 1 dag i elva. Bjørn Rune 41593669
  4. Sendte bilder på mail i går, ikke mottatt?
  5. Selger Lts Across 15' #10, dette er prototypen til produksjonsmodellen og er dermed litt strammere i aksjonen sammenlignet med butikkmodellen. Fantastisk til synkeliner og det tyngre junifiske! Guideline 3-d på rundt 46-48 gram går som det griner! Selges siden jeg foretrekker lettere stenger. Lys blå klinge, Lts x1 stangpose og corduratube. Bilder kan sendes på epost eller sms. Også interessert i bytte med sage method 14' eller loomis nrx 14' med mellomlegg selvsagt. Kr 2500,- inkl frakt i Norge. Bjørn Rune 41593669
  6. Bjørn Rune

    airglo 40+

    Tar den #7 fast intermediate. Kan ikke sende Pm, kontakt meg på 41593669 så avtaler vi betaling og frakt.
  7. Ønsker å kjøpe en litespeed iv i str 3, fortrinnsvis uten større riper/skader.
  8. Sage One og Orvis Helios 2 er også superlette stenger, One med dypere og roligere aksjon enn Method. Tror du får Helios med mid-flex, altså noe dypere aksjon, men usikker på hvordan den er å kaste med da jeg ikke har testet selv. Velkommen tilbake til fluefiskets verden!
  9. Lokale forhandleren min har ikke fått inn de nye evolve snørene enda, men de opplyste at de var på vei. Tenker de er på plass i løpet av få uker.
  10. Jeg er godt fornøyd, men har ikke prøvd så fryktelig mange andre snører til dette formålet så sammenligningsgrunnlaget er ikke det største. Jeg går opp en lineklasse, har tilogmed kastet #9 snøre på en #7 stang men da kun spey. Det fungerte meget bra på trange steder, men ved åpne områder og bedre plass var det vanskelig å dra på grunnet høy vekt. Et #8 snøre ville vært å foretrekke i de situasjonene.
  11. Rio kommer/er kommet med en ny line, single hand spey. Ser lovende ut på papiret, men har ikke prøvd selv så tør ikke uttale meg konkret. Ellers har jo GL både bullet og 4cast, bruker bullet selv på enhånds #7 og det fungerer bra. 4cast har jeg fått anbefalt men ikke prøvd enda. Jeg speyer forøvrig 90% av tiden med enhånds.
  12. Jeg klarte aldri å velge, endte opp med å beholde begge..
  13. Ja, man kan jo være enig, uenig eller ha helt andre tanker om slike tester, men kanskje man skal være glad noen faktisk driver med diverse testing og synsing? Så har man, som du sier, noe å fylle ventetiden med før man selv setter sine egne kjært innlærte (og garantert mest riktige) ekspertkunnskaper i aksjon under fiske. Jeg er ikke alltid enig i slike tester, men foretrekker jo å ha noe fluefiskerelatert å lese i denne sorgens årstid.
  14. Synes jevnt over det er ganske mange middelmådige såkalte eksperter der ute på Internett & youtube. Noen av kasteinstruksjonene, spesielt på spey, er rett og slett skikkelig dårlige. Mye skyving med øvre hånd bl.a. Neppe tilfeldig at vannkast med enhånds ikke testes i særlig grad der borte, med dagens type stenger krever det mye av kasteren for å sette gode bukter.
  15. Jeg bruker enhånds hovedsakelig til laks og kaster veldig sjelden over hodet. Klasse 7-8 er flott til dette, men mange av de nye stengene har en aksjon som krever mye av teknikken for å få til gode vannkast. Er vel heller der skoen trykker for de fleste. Det å ikke i det hele tatt ta med vannkast som en del av testen er tynt spør du meg. Bomann-Larsen & co forsøker hvertfall ofte (alltid?) å ta med dette momentet uansett lineklasse og stanglengde.
  16. André Brun er inne på noe jeg også stusser litt over. Vannkast er visst ingen stor greie i USA? Hvertfall ikke med enhånds.
  17. Ønsker å kjøpe en 10' klasse 7 Sage One, pent brukt og fortrinnsvis med uutfylt garantikort.
  18. Ok, det høres ut som en stang som vil passe mitt bruk meget godt. Men så var det pris kontra kvalitet, garanti og tilgang på eventuelle reservedeler da. Hadde en Scott t3h, 15' klasse 10. Fantastisk nydelig stang, bortsett fra at jeg ikke fikk godfølelsen under kasting. Min teknikk, eller manglende sådan, var kanskje ikke helt der med t3h.
  19. Takk for tilbakemelding. Er det etter ditt syn stenger som gjør denne jobben vesentlig bedre, eller holder across seg i toppsjiktet? Til den prisen LTS forlanger kan man jo stort sett velge mellom nesten samtlige merker og fabrikkanter. Har hatt scott selv, virkelig premium kvalitet og finish. Ble riktignok aldri helt fortrolig med den grove diameteren på klinga, men det er sikkert en smakssak.
  20. Noen som har prøvd lts across enhånds i kl 6/7/8? Kom vel på markedet i fjor om jeg ikke tar feil. Tenker å kjøpe en ny enhånds til laksefiske, hovedsakelig for bruk med vannkast/spey. Også interessert i å høre om andre gode stenger til dette formålet, primært rundt 10 fot og klasse 7/8.
  21. Om det er en trøst så opplever jeg det samme med korken til Sage når stengene er godt brukt. Da står man igjen med noe som ligner vanlig, ordinær kork. Langt fra den superfinishen da stanga var ny. Har lært meg å leve med det, tror du må helspakle korken for å gjenskape den slik den var før du begynte å bruke stanga..
  22. Ønsker å kjøpe en danielsson H5d 9-13 i god stand. Må være H5d, ikke forgjengeren HD. Kan også være interessert i L5w 8-12 om H5d ikke er å oppdrive.
×
×
  • Opprett ny...