Gå til innhold

Piirka

Members
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good
  1. Sjøørret fiske med fluestang. Når man omsider har klart å vade, bølgene kaster deg ett skritt tilbake etter to skritt fram, med vann oppunder armene, ut til en stein 100 meter fra land, som du så vidt har kunnet skimte langt der ute i en dal mellom hvitt skummende bølgetopper, for deretter å klyve opp på den sleipe, såpeglatte steinen, slik at vannet bare rekker deg til ræva, og vinden blåser kuling rett imot og du lurer på om neste bølge vil skylle deg av steinen som et sandkorn, ja da står du der på den PERFEKTE plassen. Du er endelig på kastehold, kastehold mot bølgebrekket, der du vet at sølvet går og patruljerer rett utenfor og slurper i seg lopper, reker, tang, og tare. Du bytter ut vaskebjørnen samtidig som du balanserer på steinen, du hører karbid piggene i vadeskoene knitrer for hvert bølgeslag, du driter i om mygglarvene klekker, Ephemera Vulgata kan blåse dit peppern gror. Nå er det bare en ting som gjelder, du binder på en stor gris. Stanga spennes, karbonen spraker, snørebuktene må være trange som jomfruer, du skyter line. Du lar grisen synke for deretter å ta tre raske men korte drag. Pang! Det smeller på en sølv kubbe, minst 5kg, du må stupe ned fra steinen for ikke å bli dratt til sjøs. Du kjemper, ser fisken gjøre høye hopp, utras etter utras, det damper av snella, du lurer på om du har nok backing ……. og når du byttet den sist. Omsider roer den seg ned, du lander fisken i håven, du beundrer fisken en kort stund for deretter å slippe den forsiktig ut igjen. Fisken skal ha en like bra dag som deg selv. Du lar opplevelsen et øyeblikk synke inn for deretter å klyve opp på steinen igjen. Du er klar for neste økt…. Når du setter deg i bilen ved mørkets frembrudd etter en fantastisk dag ved havet, ja først da, oppdager du at du er klissvåt og sliten. Dette er ikke det tradisjonelle og trauste fluefiske. Dette er det relativt nye, moderne, og ekte SPORTSFISKE. Man kan kalle det sportsfiske etter SØ.
  2. Fin tur rapport. Mye saltvann har strømmet inn i Østersjøen siden Desember 2014 etter storm og gunstige vindforhold. Faktisk den største saltvanns innstrømning siden 1951. Kanskje fisken rundt Bornholm har endret litt på sitt matfat ved at mer saltvanns avhengige byttedyr har kommet innen rekkevidde? Kan dette forklare hvorfor de fleste mener at Bornholm har vært vanskelig i år? Står en artikkel om saltvanns tilførsel i Fisk&Fri mars 2015. Står også noe her. Femte artikkel fra bunn.
  3. 6.4 - 11.4 2015 Min første tur til Bornholm er over og resultatet ble 6 sølvblanke. God kondisjon på fisken. Den største veide 2,1kg og den minste veide 1,1kg ifølge vekt på håven. Alle ble sluppet ut igjen i håp om at de skal vokse seg større til neste gang jeg kommer. Ja, for en ting er sikkert, jeg kommer tilbake neste år. Valg av fiskeplass på denne øya er ganske bestemt av hvordan det blåser. Jeg forsøker å oppsøke de stedene hvor vinden kommer litt skrått inn mot land og hvor det er steiner og bunnvegetasjon. Noen ganger kan det blåse så sinnsykt at man er nødt til å finne en le side for å i det hele tatt å kunne kaste. Dro mange steder rundt på øya og fant noen favoritt plasser: -Salene Bugt Kamikaze vading ut til den flekkede. (Fordel med vadestav her da man ikke ser de dype høl og renner når vannet er pisket hvitt av vind og bølger.) -Raghammer Odde Pass på å ikke kjøre eller parkere på militært område……da kommer onkel. -Klympen Bra på morgen og kveld. -Ypnasted. Her er det sjanser når bølgene slår over alle de små skjærene. Fluer jeg brukte: -Orange og hvit Jiggy, i litt mer uklart vann eller grov sjø og kanskje overskyet. (Viktig at den jigger skikkelig ved inntrekk) -Vaskebjørn, i klart og urolig vann og pent vær. -Spey kutlingen med skjeve øyne, i klart og urolig vann og pent vær. -Skulle nok ha testet en loppe også….eller kanskje en reke. Utstyr: Fisket med Xi3 +Ridge Clear kl. 7 line + ca. 4m fortom med 0.22 spiss. Tips: Kjøp boken «Lystfisker Guide» Bornholm på Turist senter nede ved havna i Rønne. (Nordre Kystvei 3) Koster ikke mye penger. Andre observasjoner: Litt kjipt å se at det ble satt ut garn rett ut for Klympen, Salene Bugt og Svenskehavn mens jeg stod på land og fisket. Kanskje bare 100m-150m ute. Så det er yrkesfiskere her også? På fergen la jeg merke til at det var utrolig mange (10-12stk.) biler med trolling båt på henger både når jeg kom og dro. De drar vel opp den største fisken? Kanskje det blir snart tomt for stor fisk? Håper danskene har kontroll på dette…… God tur.
  4. Piirka

    oslofjorden

    Nå har Horngjelen kommet inn i Bunnefjorden. Tok på en liten orange loppe, klympen #8
  5. Piirka

    oslofjorden

    Hei Var ute en tur i dag ettermiddag, Bunnefjorden ca. 3km sør for Ingierstrand, Oppegård kommune. En sel dukket plutselig opp 15m fra land der jeg stod å fisket. Den fikk nesten flua mi rett i hodet. Den rullet seg på ryggen og kikket forundret på meg. Så dukket den og var borte. Etter noen minutter så jeg hodet på den igjen kanskje 50m ute. Bringer vel ikke særlig fiskelykke at det dukker opp en sel der du står og fisker? Er det vanlig at det kan være sel så langt inn i Oslofjorden? En artig opplevelse var det i alle fall.
×
×
  • Opprett ny...