Gå til innhold

RGO

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RGO

  1. Nytt (kun prøvekastet) Airflo Ridge Delta Clear WF5/6 Slow Intermediate. 300;- kr inkl frakt.
  2. Liker Scierrasnøret like godt, men når jeg skal kjøpe nytt vil jeg vurdere å kjøpe #8. Så er det mye billigere også!! http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluesnorer/Enhaands-hel-liner/Scierra-HMT-V2/Scierra-HMT-V2-Fluesn%C3%B8re-Int-WF7-Pale-green-Clear-Head-30m-15-5gr134204-p0000105797
  3. Ja, coastalsnøret er jeg godt fornøyd med, synes det spenner opp stanga helt perfekt. (Krever litt rolig kasterytme). Scierrasnøret har en litt lettere klump, men det går som ei kule når jeg drar på litt.
  4. Hei ViktorS! Har fisket med LPXe 9'6" #7 4-delt i noen år nå, men jeg opplever ikke toppen som myk i det hele tatt. Snørene jeg har brukt er GL Coastal Fast Intermediate #7, Scierra HMT V2 Intermediate #7 (oppgitt klumpvekt 15,5g) og GL 4Cast flyt #7. Når du beskriver toppen som ufattelig myk er det nesten som jeg mistenker at noe ikke er som det skal være. Stanga jeg har er ca 5 år gammel, så det kan jo være GL har justert aksjonen på stanga??
  5. Er ganske sikker på at det er en O-laks. Litt forkortet gjellelokk tilsier det. Øyets stilling i forhold til munnvika tilsier laks (holaks).
  6. Har noen selv. Både lengde og vekt er inkl spissen.
  7. Hei! Jeg er 190 cm og 110 kg og bruker Vision Extreme Zip i XL-Long. Den er helt perfekt til min kropp. Har tidligere hatt en Vision Exterme i samme størrelse, også den passet fint.
  8. Den blå enden skal mot skytelina. Det er bare å se på taperingen. Se forøvrig: http://www.guideline.no/9SVTFlI56n_d2Z-0ow_j1X9i_lF14lVBt6705hRrQ5k.ips?template=norWebshop;pagesize=12
  9. At noen er såkalte snobber synes jeg bare er morsomt. Det er verre med de som soler seg i glansen av sin egen fortreffelighet.
  10. Hei! Har brukt Guideline LPXe 9,6' #7 4-delt i noen sesonger og er veldig fornøyd. Den er lett "å bli venn med". Å legge ut et helt WF-snøre med denne stanga er helt uproblematisk. Pris/kvalitet/kasteegenskaper: Veldig bra! Har brukt den mest i elv etter sjøørret og laks. Dette er min subjektive vurdering, andre kan sikkert mene noe helt annet.
  11. Hadde akkurat samme problem med en Velocity, men denne hadde jeg brukt i flere år. Fikk ny clutch kostnadsfritt fra Waterworks / Lamson i USA. De sendte meg faktisk to clutcher (fantastisk service). Snella ble som ny igjen.
  12. Hei GeirP! Min mening om nødvendig kastelengde ved praktisk fiske bygger på egne erfaringer. De fleste fisker fanger jeg på kastelengder mellom 10m og 25m. Jeg fisker både i elv og på stille vann, for det meste etter sjøørret. At noen er uenig i dette er bare fint.
  13. Hvorfor ikke studere Newtons 2. og 3. lov? Her ligger svaret på hvilke krefter som er i sving ved blant annet et fluekast. Litt forenklet sagt: (Kraften (resultantkraften) er produktet av massen og akselerasjonen). For de av dere som behersker litt avansert matematikk er det bare å ta fram kalkulatoren!
  14. Et lite tips Tom Aage. Har selv LPXe 9'6" #7 og har brukt den i tre sesonger. Har god erfaring med Guideline Bullet. Klumplengden er 8,25m og 17 gram i #8, 20 gram i #9 med en klumplengde på 8,5 m. For meg passet #8 best til vannkast, men #9 blir litt tungt etter min smak, men det går greit det også. Bullet-snøret er ypperlig i trange situasjoner! Ragnar
  15. Her var det snakk om WF#6. Med hele klumpen + litt overheng i lufta er det ikke noe problem å legge ut hele snøret når en står på plenen. Det gjelder å holde kontakten med snøret hele tiden. (Får en slakk er som oftest kastet spolert). En må da "skyte" mellom 15 og 20 m, alt etter klumplengden. Det er kun snakk om teknikk, ikke kraft!! Med litt trening på å sette smale snørebukter og dobbeltrekk så går det greit. En annen sak er om det er nødvendig å kaste 30 m eller mer. I de aller fleste fiskesituasjoner er kast på 20 - 25 m mer enn nok. Hvis presentasjonen av flua er det viktigste må en velge snører som presenterer flua pent på både korte og litt lengre kast. Øvelse gjør mester!!
  16. Fluefiske er noe som har satt seg skikkelig i ryggmargen. Har fisket med flue de siste 25 år. Før det var det mest flue og dupp (noe som ikke er fluefiske). Interessen og iveren har bare økt med årene. Det som har forandret seg er at antall fisk på land betyr mindre og mindre. Kosen ved elva og forbedring av kasteteknikk betyr mer og mer. Om 10 år? Fisker med flue så lenge kroppen tillater det, garantert!!! Fluefiske skal være kos og hygge, ikke jag og konkurranse. Skitt fiske alle sammen!!
×
×
  • Opprett ny...